Kabul edin eşiniz hasta ve yapamıyor daha cok mutsuz oluyorsunuz.eşim hastalığının arkasınına sığınıyor herşeyde ben böyleyim diyor buda beni sinirlendiriyor eski halini bilmesem tamam diyeceğim doktorlar ilaçla terapi aile desteği bi yere kadar senin gayretin lazım diyor küçücük bi çabaya razıyım diyorum
Bunun sonu sizofreniye gitmez umarim.. en bastada dedigim gibi boyle kisilerrle ilgilenmek emek ve sabir gerektirir ona gore bi karar vermelisiniz
Kabul edin eşiniz hasta ve yapamıyor daha cok mutsuz oluyorsunuz.
Sorunun kaynağını aramayın artık bence.
Onay ihtiyaci hssedip kendinize eziyet etmeyin.
Ben de aynı durumdayım size soylerken bir nevi kendime söylüyorum.
Zor bir hastalık olduğunu duymuştum,Allah yardımcınız olsun kararlarınızda...
Bilmiyorum soylemez ama kendi kendine konusuyor bazen de birilerinin kendini oldurmeye calistigini ruyasinda gördüğünü söylüyor.canım senin eşin halisünasyon görüyor mu
Allah yardımcınız olsun çok üzüldüm benim içim daraldı yazıyı okurken... Dikkatimi çeken şey babanızın da size sahip çıkmış olması çok hoşuma gitti babanızın ellerinden öperim...
Siz elinizden geleninin fazlasını yaptığınızı düşünüyorsanız başka diyecek söz yok, çocuğunuzun da psikolojisini düşünmek zorundasınız en çok tabi...
Hayırlısı olsun
Hasta biriyle inan çok zor, benimde boşandığım şahıs hastaymış, ailesi söylememiş bize, zaten ilk gün ortaya çıktı, çok aşırı agresiflik oluyor, devamlı küfürlerle konuşuyor, seni insan yerine koyup saymıyor, sevgi ve gülümseme hiç yok, devamlı hakaretler oluyor, kafasından bişey kuruyor, bunu yaşamış gibi sana yansıtıyor ve şunu yaptın bunu yaptın , beni aldatıcan değil mi diyor, cinsel probleri de oluyor, kendini ifade edememe sorunları görülüyor, şiddet uyguluyor, her şiddetinde ben yapmadım diyor, hayal görmüş gibi sanki , ......bu böle uzayıp gidiyor ve giden senin ömrün oluyor, her günün saatin dakikan zehir, kabus oluyor, belki de 3.sayfa kadın cinayeti adayı oluyorsun, ilacını kullanmıyorsa boşanman iyi canım, hakkında hayırlısı olsun inş.
hastalığı ayrılmak için bir neden değildir ama evlenmeden önce sana yalan söylemesi, ve hastalığı ile mücadele etmemesi ilacını içmeyip size cehennem hayatı yaşatması asıl sorunlar...
amin hepimizin öncelikle sanada geçmiş olsun 20 yıl uzun zaman atak geçirmemen çok güzel buda senin mücadelenle çünkü hastalığın bilincindesin ne mutlu sana.evet bana söylemediler. bunları yaşayacakmışım demekki dediğin gibi uyku çok önemli 1 2 gün uykusuz kalsın hemen belirtileri başlıyor strese gelemiyor kalabalık ortama girince hemen etkileniyor genelde nisan ve haziran aylarında oluyor ama 1 senedir hiç düzelemedi nerdeyse .ilaç içtiği zaman da atak geçirdiği oluyor ama uzun sürmüyor 1 2 haftada düzeliyor ben artık çok yoruldum yaşadıklarım aklıma geldikçe kalbim yerinden çıkacak gibi oluyor kızımda etkileniyor bu durumdan ne kadarda uzak tutmaya çalışsamda anlıyo eşim bipolar 1 hastalığı zor olanı yani bide buna psikoz eklenince dahada kötü oluyor.sen çalışıyormusun evlimisin özel olmazsa tabiki düzelmiceğine inandım artık son atağında tamamen değişiyo başka birisi oluyo sankiMerhaba canım öncelikle eşine çok geçmiş olsun ve eşinin ve ailesinin senden hastalığı saklaması ve buna rağmen senin kabullenip destek olman gerçekten takdire şayan bir davranış fakat buna rağmen eşinin hastalığını kabullenmemesi ve ilaçlarını içmeyip tedavisini aksatarak sana ve bebişine yaşattıkları gerçekten affedilir değill
tatlım öncelikle şunu söyleyeyim bende 20 yıllık bipolar hastasıyımm 20 yıl önce tanıştım bu hastalıkla aynen şeker tansiyon hastalığı gibi ilaçlarını tedavini olduğun sürece normal hayatına devam edebiliyorsun ilk zamanlar kilo aldığım için bende ilaçlarımı bırakmak gibi çok büyük bir hata yapmıştım bir süre sonra atak geçirdim sürekli herşeye ağlama krizleri oldu uykusuzluk had sayfadaydı neyseki ailem sağlıkçı ve hemen önlemini aldılar o ataktan sonra kulağıma küpe oldu asla ilaçlarımı bırakmadım her ay düzenli kontrolüme gidiyorum ve kanımdaki ilaç düzeyine bakılıyor şu ana kadar tekrar bir atak geçirmedim çok şükür
öncelikle bu hastalık uykusuzluk ile başlıyor ve ilkbahar ve sonbahar ayları çok tehlikeli bizler için aşırı heyecan aşırı üzüntü aşırı sevinç herşey yasak ve bunları engellemek melsef mümkün değil sadece ilaçlar bizi dengeleyebiliyor
sana verebileceğim tek tavsiyem eşin ilaçlarını kullanmıyorsa ve tedavisini ihmal ediyorsa düzelir diye düşünme çünkü hastalığını kabul etmeyen biri bu hastalıkla savaşamaz en azından çocuğunun psikolojiside senin psikolojinde bozulmasın daha fazla allah yardımcın olsun bitanemm
amin hepimizin öncelikle sanada geçmiş olsun 20 yıl uzun zaman atak geçirmemen çok güzel buda senin mücadelenle çünkü hastalığın bilincindesin ne mutlu sana.evet bana söylemediler. bunları yaşayacakmışım demekki dediğin gibi uyku çok önemli 1 2 gün uykusuz kalsın hemen belirtileri başlıyor strese gelemiyor kalabalık ortama girince hemen etkileniyor genelde nisan ve haziran aylarında oluyor ama 1 senedir hiç düzelemedi nerdeyse .ilaç içtiği zaman da atak geçirdiği oluyor ama uzun sürmüyor 1 2 haftada düzeliyor ben artık çok yoruldum yaşadıklarım aklıma geldikçe kalbim yerinden çıkacak gibi oluyor kızımda etkileniyor bu durumdan ne kadarda uzak tutmaya çalışsamda anlıyo eşim bipolar 1 hastalığı zor olanı yani bide buna psikoz eklenince dahada kötü oluyor.sen çalışıyormusun evlimisin özel olmazsa tabiki düzelmiceğine inandım artık son atağında tamamen değişiyo başka birisi oluyo sankiMerhaba canım öncelikle eşine çok geçmiş olsun ve eşinin ve ailesinin senden hastalığı saklaması ve buna rağmen senin kabullenip destek olman gerçekten takdire şayan bir davranış fakat buna rağmen eşinin hastalığını kabullenmemesi ve ilaçlarını içmeyip tedavisini aksatarak sana ve bebişine yaşattıkları gerçekten affedilir değill
tatlım öncelikle şunu söyleyeyim bende 20 yıllık bipolar hastasıyımm 20 yıl önce tanıştım bu hastalıkla aynen şeker tansiyon hastalığı gibi ilaçlarını tedavini olduğun sürece normal hayatına devam edebiliyorsun ilk zamanlar kilo aldığım için bende ilaçlarımı bırakmak gibi çok büyük bir hata yapmıştım bir süre sonra atak geçirdim sürekli herşeye ağlama krizleri oldu uykusuzluk had sayfadaydı neyseki ailem sağlıkçı ve hemen önlemini aldılar o ataktan sonra kulağıma küpe oldu asla ilaçlarımı bırakmadım her ay düzenli kontrolüme gidiyorum ve kanımdaki ilaç düzeyine bakılıyor şu ana kadar tekrar bir atak geçirmedim çok şükür
öncelikle bu hastalık uykusuzluk ile başlıyor ve ilkbahar ve sonbahar ayları çok tehlikeli bizler için aşırı heyecan aşırı üzüntü aşırı sevinç herşey yasak ve bunları engellemek melsef mümkün değil sadece ilaçlar bizi dengeleyebiliyor
sana verebileceğim tek tavsiyem eşin ilaçlarını kullanmıyorsa ve tedavisini ihmal ediyorsa düzelir diye düşünme çünkü hastalığını kabul etmeyen biri bu hastalıkla savaşamaz en azından çocuğunun psikolojiside senin psikolojinde bozulmasın daha fazla allah yardımcın olsun bitanemm
benim sevgiliminde psikolojik bi rahatsızlıgı var tanısını tam olarak bilemesemde..bana geçenlerde ya evlendigimizde seni bogarsam dedi korkuyo böyle şeylerden başka degişik davranışlarıda var ama o ilacını aksatmaz kullanır napmalıyım bilmiyorum Allah yardımcın olsun çok zor
merhaba tedaviyi kabul etmesi iyi olmak için ilk adım. bu düşüncelerini doktora söylediniz mi eğerki hastalık başlıyorsa önlem alınabilir ilaç dozu yükseltilebilir hemen doktora gidin bence değişik davranış derken hareketlilik gibimi acaba hangi ilacı kullanıyo allah hepimize yardımcı olsun psikolojik rahatsızlık çok yıpratıcı hem hastayı daha çok yakınlarını
evet gerçekten çok zor yazın başladı 4 ay çok kötü geçti ruh gibi dolaşıyodu sonra öğretmen oldu atandı doktora gitmişti ilaç verdi dozunuda artırdı şimdi daha iyi ama yine degişik düşünceleri var benide korkutuyo bazen seni boğarsam bile dedi bende yok yapmazsın düşünme kötü şeyler dedim şimdilik iyi görünüyo ama bilmiyorum bu hastalıkların yüzde yüz çözümü yok diyolar bide ileride tekrar başka bi şekilde geri dönebilirmiş inşallah tüm bu rahatsızlıgı geçirenler iyi olur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?