Siz benim orada neye vurgu yaptığıma bakın. Bırakın cümlenin genellemesini genellememesini. İnsanlar dini inançları gereği bir şeyler yapıyor olması, başka bir kadına kaymayacağı anlamına gelmiyor ne yazık ki. Erkeklerin bazıları zayıf oluyor ve çabuk tava geliyor. Anlık olayları da yaşayıp geçiyor eve geliyor namaza devam. Bahsettiğim bu. Kıstas olamaz yani. Burada namazında niyazında ne konular okuduk.Genelleme doğru birşey değil onu demek istedim. Yoksa her namaz kılan evliya değil. Amacım sizi kırmak değildi kesinlikle.
Bunu bana yapmamalıydı. Çok güzel seviyordum onu. Hiçbir konuda zorlamadım onu. Ne altın ne düğün hiçbir şey istemedim ondan, sadece Allah için evlendim ama karşılığı bu olmamalıydı...Konu sahibine tavsiyem boşanmayacaksa sülaleye aileye anlatmaması. Ki eşiyle bu zamana kadar problem olmadıysa genel olarak eşinden memnunsa ve seviyorsa evliliğini devam ettirmesi... evlilikten önce oldugu icin affediyorum ama evlilikte yakalarsam kesin bosanirim tarzi bi tehdit olabilir... yine de siz bilirsiniz tabi.
Dinde genellemenin hükmü var. Bunun için uyardım yoksa dediginiz gibi nefsi zayıf olanlar çoktur. Bu da onlardan biri işte...Siz benim orada neye vurgu yaptığıma bakın. Bırakın cümlenin genellemesini genellememesini. İnsanlar dini inançları gereği bir şeyler yapıyor olması, başka bir kadına kaymayacağı anlamına gelmiyor ne yazık ki. Erkeklerin bazıları zayıf oluyor ve çabuk tava geliyor. Anlık olayları da yaşayıp geçiyor eve geliyor namaza devam. Bahsettiğim bu. Kıstas olamaz yani. Burada namazında niyazında ne konular okuduk.
Neyse aklınızdan ilk geçeni değil düşünerek hareket edin. Pişman olmayın.
Şu an asla şüphem yok ama yapamıyorum, kendime layık göremiyorumErkeklerin saçma bir zihniyeti var evlenmek ve eğlenmek gibi. Belki kıza o gözle bakmıştır. Bi anda aklı karışmış şeytana uymuş olabilir. Bence şimdiki zamana göre değerlendirin. Şuan böyle bir durumu var mı? Aldatma gibi ya da şüpheli hareketleri falan.
Aile apartmanında olduğumuz için gitmez bir yere, ben gidecem birkaç güne...Evliyken değil sadece sevgiliyken de aldatıyorlar. Bence de kesinlikle yalan söylüyor. Bir süre kafanızı dinlemek için müsaade isteyin o gitsin evden. Siz de o arada kendinize iş bakın. Hem bu süreçte taziyeler de bitmiş olur. Sonra da boşanırsınız.
Şuanda sinirle karar vermeyin. Kimseye de söylemeyin net bi karar verene kadar. Eğer affedecekseniz eşinizle iyi bi konuşma yapın. Ona inandığınızı güvendiğinizi söyleyin. O yüzden affettiğinizi bilsin. Diğer türlü gidecek yürek yok gidemedi mecbur kabullendi yine yapabilirim düşüncesi uyanır. Bazen büyük kararlar için bir kaç gün uyuyup uyanmak gerekir.Şu an asla şüphem yok ama yapamıyorum, kendime layık göremiyorum
Bu soylediklerim düğünden sonra olan şeyler( kizla tanismam ve mesaj) ve biz neredeyse 3 yıl olacak beraberiz sonrasında gerçekten öyle birşey görmedim. Beni aptal yetine koymuş gerçekten, kabul edecek değilim...Velev ki cinsellik geçmedi, sizle nişanlıyken başkasıyla kaçamak yapmış, aynı odada kalmış. Aynısını siz yapsaydınız , üstelik bakireliğiniz eşiniz tarafından da bilinirken o sizi kabul edermiydi. Ayrıca kusura bakmayın ama rezillikten korkan adam bu haltları yemeye teşebbüs edemezdi. Bence siz kendinizi kandırmaya uğraşıyorsunuz. Bakın boşanın ya da boşanmayın karar sizin ama kendinizi kandırmayın, evlenene kadar nişanlılıkta yediği haltları bilmiyormuşsunuz, nişanlıyken sorsak o zamanda iyi biri diyecektiniz ki öyle görüp evlenmişsiniz. Şimdi bile verdiğiniz cevaplarda kendinizi kandırıyorsunuz, yok evlendikten sonra şöyle düzeldi böyle düzeldi diye, düzelen adam o kıza selam bile vermezdi bırak sizle tanıştırmayı, ayrıca hala eşinizi arayacak, ondan birşeyler talep edecek kadar rahatsa o kız ben ortada düzelen bir koca görmedim kusura bakmayın. Şu sizin kendinizi ikna çabalarınız size ilerde bol miktarda psikolojik rahatsızlık olarak geri gelir haberiniz olsun, o yüzden ya kabullenin ya da önünüze bakın
Ama atladığınız birşey var o kadın yüzsüz değil nişanlı ya da evli biriyle beraber olduğu için ahlaksız, yüzsüz diye istenmemesine rağmen arayana denir, adam o kadının işini halletmek için karısıyla tanıştırıp yüz göz etmekten çekinmemiş, bence o adam o yüzü o kadına bol bol vermiş ve hala da veriyor. O yüzden arayıncao kadın evet beraber kaldık niye desin, konu sahibine paranayok der geçer, zaten derdi evlilik olan nişanlı adamla düşüp kalkmaz, niye kendini ortaya atsın.Benim anlamadığım söylesem kabul etmezdin derken ne demek istedi eşiniz tam olarak? Tatile gittiğimizi söylesem kabul etmezdin mi demek istedi. Eğer öyleyse çok sağlam aldatılmışsın, tatile bile gittiğini saklıyor kızarsın diye ama kızla aynı odada yatabiliyor.
Hem bu namazını tam kılmalar , her gün düzenli kuran okuması normalde olmayıp evlendikten sonra başladıysa daha da dikkat çekici, belki de içten içe yediği haltı bildiği için vicdan azabı çekiyor dine adadı kendini. Böyle insanlar da var çünkü görüyoruz.
Boşan yada boşanma diyemem ama şimdilik kendi ailene de eşinin ailesine de olayı duyurma derim. Kendi içinde bunca acıyla uğraşırken bir de dış seslerle uğraşıp iyice işini zorlaştırma. Zaten boşanmaya karar verirsen davayı açınca herkes öğrenir. Özellikle eşinin ailesi şimdi duyarsa seni rahat bırakmazlar barıştırmak için eşinle. Sen sadece boşanıp boşanmayacağına karar ver önce.
Bana kalırsa aynı odada kalmasa bile senden habersiz nişanlıyken tatile gitmesi bile büyük bir hata, dürüst olmamış arkanızdan iş çevirmiş. O kadını arayıp sorabilirsin de aralarındaki ilişkiyi,zaten evli adama hala beni memlekete götür diyebilecek kadar yüzsüz biriyse kocana karşı hisleri vardır. Senden ayrılıp ona koşması için sen sorunca hemen dökülür sana her şeyi anlatarak.
Taziye nedeniyle durmak zorundayım, bakalım ne kadar dayanacağımŞuanda sinirle karar vermeyin. Kimseye de söylemeyin net bi karar verene kadar. Eğer affedecekseniz eşinizle iyi bi konuşma yapın. Ona inandığınızı güvendiğinizi söyleyin. O yüzden affettiğinizi bilsin. Diğer türlü gidecek yürek yok gidemedi mecbur kabullendi yine yapabilirim düşüncesi uyanır. Bazen büyük kararlar için bir kaç gün uyuyup uyanmak gerekir.
Eğer sizi kızla bu olay yaşanmadan önce tanıştırsaydı mesele yoktu. Çünkü o an gerçekten normal arkadaşmış diyebilirdik. Ama aralarında bi şeyler geçmiş ondan sonra tanıştırmış yanlış anlamadıysam. Bunun yutulur yanı yok yani çok kötü bi şey. Kimseye söylemeyin bi süreliğine annenize gidin.Bu soylediklerim düğünden sonra olan şeyler( kizla tanismam ve mesaj) ve biz neredeyse 3 yıl olacak beraberiz sonrasında gerçekten öyle birşey görmedim. Beni aptal yetine koymuş gerçekten, kabul edecek değilim...
bakın hala aynısını yapıyorsunuz, nişanlıyken otelde kalmış evlenince düzeldi, evlenince sizinle tanıştırmış, kızın işini halledin diye, evliliğin başındaydı, sonradan düzeldi diyorsunuz. Ben uzaktan görüneni yazdım. Bence sizde yazdıklarınızı ve benim söylediklerimi düşünün ne demek istediğimi anlarsınız, bu kadın adam düğünden hemen sonra ilişkisini kesse , onu hala niye arasın, size mantıklı geliyor mu?Bu soylediklerim düğünden sonra olan şeyler( kizla tanismam ve mesaj) ve biz neredeyse 3 yıl olacak beraberiz sonrasında gerçekten öyle birşey görmedim. Beni aptal yetine koymuş gerçekten, kabul edecek değilim...
Aslında bu tarz şeyler de yazacaktım da bazıları gelip kadının ne suçu var adam evli en büyük suç onda tarzında şeyler söyleyip konuyu farklı yere çekerler diye kadın için fazla bir şey yazmak istemedim. Yoksa tabii ki dediğiniz gibi kadına yüz verdi ki kadın da arayıp soruyor . Ama yine de normalde azda olsa ar namus kavramlarından haberdar olan birisi geçmişte bir şeyler yaşadığı ve artık evli olan bir adama hala gel beni şuraya buraya götür demez. Hatta nişanlı biriyle aynı odada da kalmaz. Ama konu sahibi eşinin davranışlarına bakmalı, hem anladığım kadarıyla önceden iletişim varmış ama artık kadınla görüşmüyormuş konu sahibi. Eşinin hala görüşüp görüşmediğini bilemez.Ama atladığınız birşey var o kadın yüzsüz değil nişanlı ya da evli biriyle beraber olduğu için ahlaksız, yüzsüz diye istenmemesine rağmen arayana denir, adam o kadının işini halletmek için karısıyla tanıştırıp yüz göz etmekten çekinmemiş, bence o adam o yüzü o kadına bol bol vermiş ve hala da veriyor. O yüzden arayıncao kadın evet beraber kaldık niye desin, konu sahibine paranayok der geçer, zaten derdi evlilik olan nişanlı adamla düşüp kalkmaz, niye kendini ortaya atsın.
Mesaj çektim kıza zaten dökülsünde eşimin gözüne sokayim.Benim anlamadığım söylesem kabul etmezdin derken ne demek istedi eşiniz tam olarak? Tatile gittiğimizi söylesem kabul etmezdin mi demek istedi. Eğer öyleyse çok sağlam aldatılmışsın, tatile bile gittiğini saklıyor kızarsın diye ama kızla aynı odada yatabiliyor.
Hem bu namazını tam kılmalar , her gün düzenli kuran okuması normalde olmayıp evlendikten sonra başladıysa daha da dikkat çekici, belki de içten içe yediği haltı bildiği için vicdan azabı çekiyor dine adadı kendini. Böyle insanlar da var çünkü görüyoruz.
Boşan yada boşanma diyemem ama şimdilik kendi ailene de eşinin ailesine de olayı duyurma derim. Kendi içinde bunca acıyla uğraşırken bir de dış seslerle uğraşıp iyice işini zorlaştırma. Zaten boşanmaya karar verirsen davayı açınca herkes öğrenir. Özellikle eşinin ailesi şimdi duyarsa seni rahat bırakmazlar barıştırmak için eşinle. Sen sadece boşanıp boşanmayacağına karar ver önce.
Bana kalırsa aynı odada kalmasa bile senden habersiz nişanlıyken tatile gitmesi bile büyük bir hata, dürüst olmamış arkanızdan iş çevirmiş. O kadını arayıp sorabilirsin de aralarındaki ilişkiyi,zaten evli adama hala beni memlekete götür diyebilecek kadar yüzsüz biriyse kocana karşı hisleri vardır. Senden ayrılıp ona koşması için sen sorunca hemen dökülür sana her şeyi anlatarak.
Merak etme eşin çoktan onun ağzını bağlamıştır. Hatta sen kötü niyetli olursun. Nasıl namusuma laf atarsın diyeMesaj çektim kıza zaten dökülsünde eşimin gözüne sokayim.
Offf keşke bunu yapmasaydınız. Tabi ki ilişkimiz var demeyecek. Hiç böyle bir şey yaşamadık diyecek. Eşiniz haksızken suç batırmaya çalışacak. Beni rezil ettin arkadaşıma falan ayakları. Erkeklerin ezberlenmiş hareketleri.Mesaj çektim kıza zaten dökülsünde eşimin gözüne sokayim.
Bi yere derse götürmem için. Kendi telefonla söyledi bana. Gorumcem ile kız samimiydi. Ikisi haberleşti sonra buluşup derse gittik.Sizi neden ve ne diyerek tanıştırdı onu merak ettim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?