Eşim bizi ailesi olarak görmüyor...

cigcelik

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Mart 2011
3
0
36
İstanbul
3,5 yıllık evliyim ve 2,5 yaşında bir kızım var.. çok ama çok mutsuzum... eşim bizi ailesi olarak görmüyor, kendi ailesi onun için herşey.. babamın evinde kalıyoruz, ama faturalarımız bile evlendiğimiz tarihten beri ödenmedi, mahkememliğiz.. sürekli elektriklerimiz kesiliyor, suyumuz kesiliyor.. diğer borçlerı söylemek bile istemiyorum.. buna rağmen internetimiz hiç kesilmiyor çünkü eşim hep oyunda.. annemler maddi yardım etmekten bıktılar.. o ailesine, benim ailem bize bakıyor.. hakaretler havada uçuşuyor, benki okumuş üniversite bitirmiş insanım ama evde oturup yemek, bulaşık, çamaşırla uğraşıyorum.. çünkü 2,5 senedir kaynımda bizde kalıyor.. nolur yardım edin, ne yapmalıyım.. çevremde kimse kalmadı akıl danışacağım, herkesi yok etti çevremden... çok mutsuzum, nolur yardım edin.....

Evin masraflarına karışmayan adamı neden baba yaptınız?
Şimdi her giderinizi aileniz karşıladığı halde neden boşanmıyorsunuz?
Ev de sizin hayat da! Bu adamı neden çekiyorsunuz?

Üniversite mezunusunuz,anladığım kadarıyla aileniz maddi manevi yanınızda.Bu kadar sorumsuz bir adamla hayatı kendinize de çocuğunuza da zindan etmekten vazgeçmemeniz için bir neden yok bence.

katılıyorummmm o sana bakmıyorsa sen neden ona bakıyorsun onun köleliğini yapmak gibi birşey bu :S:S bence boşan ailenin yanına yerleş o da borçlarıyla ve ailesiyle mutlu mesut yaşasın

Çok mu seviyorsunuz eşinizi?
Mesajınız gözlerimi doldurdu..
Anneniz, babanız geldi gözlerimin önüne.. Sonra elbette siz..
Evinin sorumluluklarını almayan bir erkeğe karşı saygınız da zaman içinde erozyona uğrayacaktır..
Böyle gidecek, devam edecek gibi duruyorsa, kendinizi beş sene sonrasında görmeye çalışın..
Yaş ilerlemiş, evladınız büyümüş olacak.. yorgun olacaksınız..
Zamanlamasını en iyi siz bilirsiniz ancak, sizde, bu evliliğin bir ömür boyu sürme inancı var mı hala?
Aileniz arkanızdayken, bence siz hala çok gençken.. ayrılmak en doğrusu gibi..

Evlilik ,kişinin olgunlaşmış ve birey olmuş,halini gerektirir.

Bireyleşemeyen,ailesinden kopamayan kişiler, yaşı kaç olursa olsun daha kendi sorumluluğunu alamamışken evlenmeleri böyle sorunlara neden oluyor ne üzücü ki...

Ailenizin iyi niyetleri ve imkanlarının neticesinde,hayatınıza birde erkek kardeşini dahil etmiş.

Allah yardımcınız olsun.Zor gerçekten.

Kimseye kolay kolay bosan demem ama. Nereye kadar ? Bence bu adam ihfal olmaz.ailene cok üzüldüm.Universite mezunuymussun. Ayrilirsin, zaten babanin alt katinda yasiyormussun.Kizina annen bakabilir,hem onun icinde bir ugras olur.Sende inanki bana, zamanla hersey düzelir.Isini,gücünü herseyini düzene koyarsin.Her kisin sonunda bahar vardir.

ark.a aynen katılıyorum.....

Son düzenleme:
Direk BOŞANIN demek istiyorum!!! Bu kadar borcun harcın içinde size kocalık çocuğuna babalık yapmayan evi otel gibi kullanan bir adamı neden hala sırtınızda taşıyosunuz anlamadım doğrusu... Borç batağında olduğunuz gibi ailenizide bu batağın içine çekmeye çalışmak niye? Kimin için? Çocuk var ortada demeyin.. Çocuğunuza kendiniz pekalada bakabilirsiniz!

Zor bir durum, sonuçta arkadasların da dediği gibi, size aileniz bakıyor, ailenize sırtınızı yasmamıssınız ve aileniz eşinizi çekmek durumunda değil.
Sevgi tabi herşeye engeldir fakat, bu durumlar sevgiyi köreltir, ve böyle bir adam ile ömür geirmek gerçekten cok zor ve yıpratıcıdır..
Allah kolaylık versin,
Çocugunuza aileniz bakar diye düşünüyorum, görünen o ki sizi asla yalnız bırakmazlar ve ünv mezunusunuz iş te bulursunuz.

Düzeltmeye calıssanız nereye kadar, su zamana kadar aynı olan adama istediğini yap yine aynı kalır yine aynı.. (malesef!)
Kötüye yöneltmek istemem fakat, ayrılığı düşünmüyor musnuz? Bu bakıs acısından çare bu gibi görünüyor..

Aslında bize sormanıza hiç gerek yok. herşey o kadar açık ve net ki.... kendini harcama lütfen. senden daha önemli kimse yok (çocuklar hariç). sadece kendine ben bu yükü ne için, kim için taşıyorum, nereye kadar gidecek diye sor. cevabı biliyorsun.........

Eşiniz çalışmıyor mu,ya da çalışıyor da parasını kendi ailesine mi veriyor?
Nasıl bir iş yahu bu? 3,5 yıldır ne yapıyorsunuz siz bu kişiyle?

ALLAH yardımcın olsun
boşan demek çook kolay zaten boşanmayı düşnseydiniz çoktan boşanırdınızzz
benim fikrim eşini al karşına konuşşş baktın konuşmuyorrrrrr
ailesini ve aileni çağırrr
bebişinde varmış bu kadar sıkıntıda o bebeği nasıl etkilediğinizin farkında bile değilsinizdirrr
baktın olmuyorrr
ayrıl arkadaşaım ayakların üzerinde durr nedemişler
öldürmeyen acı güçlendirir

neyi bekliyorsunuz anlamadım gitti.böyle erkeklerin kahrını çekmeyi bir edindirmiş kadınlarımız..sormaya gerek bile yok çaresi elbette boşanmak.sonra çoçuğunuza da yazık olur.böyle giderse çoçukda arada piskolojisi bozulacaktır.

Allah yardımcınız olsun ...kızlar zaten benim de düşündüğüm şeyleri yazmışlar, galiba bu durumda başka türlü düşünemeyiz hiçbirimiz daha önce bu konuda uyarıda bulunduysanız ve düzelmediyse, zaten düzelmez. ama siz durumdan duyduğunuz rahatsızlığı kocasına söyleyemeyen hanımlardansanız ki öyle olmadığınızı düşünüyorum, ona durumun ciddiyetini son bir kez anlatmayı deneyebilirsiniz. BABA olmayı hak etmeyen ne kadar çok erkek var sizin aileniz nasılsa yardım yapıyor diye iyice sırtını dayadı sanırım. Allah ıslah etsin

böyle saçmalık duymadım ya;eşiniz bir ailesi olduğunun bilincinde değilmi yani,ne demek evin faturasını ödememek,borçları biriktirmek,hem de çocuğunuz var.bence ya aklını başına alması için ültimatom verin,ya da boşanın.aileniz size sahip çıkmıyormu borçlarınızı ödemek haricinde?babanız eşinizin ayağını denk almasını sağlayamıyormu?bir erkek evine bakmaktan acizse onun erkekle ne alakası kalırki?kaynınız niye 2,5 yıldır sizde bu arada?onun eve maddi katkısı var mı?bence siz bu çileyi çekmeyi bırakın,eşiniz rahata alışmış herhalde nasıl olsa ailesi evimizi geçindiriyor diye...erkeklik sadece kromozom işi değilki ya,adam karısına sahip çıkabildiği kadar erkektir bana göre,evlen çocukla perperişan bırak kadını varmı böyle saçmalık.eşinizin ailesinin tutumu ne bu konu hakkında?
bence işin içine aileleri sokun sizin aileyle,eşinizin ailesi karşı karşıya gelsin konuşsunlar,büyükler problem çözmede daha tecrübelidir sonuçta.allah yardımcınız olsun.

sorumsuz erkeklere çok sinirleniyorum. be adam madem sorumluluk alamayacaksın ne demeye bir aile kızının canını yakarsın.evliliği oyuncak mı sanıyor bunlar. tey Allahım ya

Laalenin bu olayı kökünden çözen yorumlarına bayılıyorum.
Yahu bu duruma aileniz tepki göstermiyor mu? O evde eşiniz afedersiniz ama asalak gibi yaşıyor,
boşanmak kolay değil ama daha ne kadar çekeceksiniz?
Ayrıca böyle bir insandan neden çocuk yaptınız?
Hangi devirde yaşıyoruz, insanlar bu kadar bilinçlendi, düşünmediniz mi bana bakamayan adam çocuğuma nasıl bakacak diye?
Bu arada bir örnek vereyim, benim ablam ve eniştem ikisi de çalışıyor ama maaşları fazla değil, ancak geçiniyorlar.
Evlendiler ilk yıl bir çocukları oldu, ablam çalışırken annem bakıyor hala, ablamın çalışmasının nedeni de ev almak,
ilk 1-2 yıl eniştem ailesinin yanına gidip bütün maaşını birkaç günde harcayıp geliyordu, ayrıca ücretli tv üyeliği vardı aylık 169 tl ödüyordu.
Eniştemin maaşı bunlara gidiyordu, ablamın maaşıyla da bir ay geçiniyorlardı.
Annemler olaya el attı, biz siz para biriktiresiniz diye çocuğa bakıyoruz, çocuk annesinden uzak kalıyor, madem para biriktirmiyorsunuz çalışmasın çocuğuna baksın dediler.
Bundan sonra anlaştılar ablamın maaş kartını annemler aldı, bankada birikti para, sonra altınları falan satıp parayı ekleyip üzerine de biraz kredi çektiler ev aldılar.

mademki üniversite bitirmiş biriyim diyorsun işsiz kalmazsın ilk önce bir iş bulup madem ailende yardım ediyr sana yapacakları ilk yardım çocuğuna bakmak sende bu şekilde çalışabilirsin kendi hayatını kurabilirsin.eşine gzel bir ders ver

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…