• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim blöf mü yapıyor?

Gitmedi o hiç. Diyorum ya karşı böyle şeylere. Kan da kussak kimse bilmeyecek ona gore.
Bence haklı. Benim eşimde inat, hemde ne inat.
Tepkisizlik en büyük tepkidir!! böyle kişiler için. İlk başlarda ben susamıyordum uzuyordu konu, küslük müslük saçma bi hal alıyordu.
Şimdi susup gidiyorum, cevap bile vermiyorum. İkimizde sakinleşince, ya ertesi gün yada başka zaman niyetim tartışma çıkarmak değil diye bi başlıyorum ne var ne yok sıralıyorum ama gülerek, kavga eder gibi değil yani.
Haa sonra ne oluyor olay uzamamış, küslük olmamış oluyor. Anca sinirleniyorsun kırılma faslı olmamış oluyor.

Hoşuna gider mi dedim tabii ki gitmez dedi. Gitmesine gidiyor ama bin bir suratla. Daha da kötüsü orda hemen kalkalim tarzında oturuyor . Susuyor falan. Ben ailesiyle samimiyim birden nasıl acabilirim arayı anlaması icin?
Sakın eşin yüzünden aranı açma iyisen. Çünkü onlar anlamaz oğullarının sebep olduğunu, sen uzaklaştın derler. Ne kadarlık evlisin bilmiyorum ama zamanla oturur böyle şeyler.
Herkesin huyu bir değil takmamaya çalış. Haa yine söyle söyleyeceğini ama tatlı dille kavga eder gibi değil.
Birde iş senin ailen benim aileme geliyorsa, her zaman ailesi gelir bir erkek için,ataerkil bir toplumuz ve çoğunluk böyle.
Söyleyeceğini gülerek şaka yapar gibi söyle, baktın rengi değişiyor sana da şaka yapılmıyor hiç de üste çık

Misilleme yapmazsan değiştiremezsin. Konuşarak olmuyor diyorsun çünkü.
İlla kötü davranman, saygısızlık yapman gerekmiyor. O nasıl gidici oturuyor, sessiz keyifsiz kalıyorsa sen de aynısını yap. Hatta aynısını yapacağını ve o değişmezse artırarak devam edeceğini misillemeyi yapmadan önce söyle ki sebebinin kendisi olduğunu bilsin.
Ama şöyle birşey de olabilir. Her aile bir değil. Mesela bazı aile yapılarında her şey konuşulmaz, insanı kasarlar, arkadaş gibi sohbet edemezsin. Ailen böyle bi yapıdaysa belki gerçekten sıkılıyordur. Ama yok ailem rahattır onlarla da rahatça gülüp eğlenebiliriz ama yapmıyor dersen dediğim gibi misilleme yapmazsan böyle gider. Çünkü belli ki empati kurmuyor, senin de aynı şekilde davranacağının korkusu yok ve aileni saymıyor.

Misilleme yapmazsan değiştiremezsin. Konuşarak olmuyor diyorsun çünkü.
İlla kötü davranman, saygısızlık yapman gerekmiyor. O nasıl gidici oturuyor, sessiz keyifsiz kalıyorsa sen de aynısını yap. Hatta aynısını yapacağını ve o değişmezse artırarak devam edeceğini misillemeyi yapmadan önce söyle ki sebebinin kendisi olduğunu bilsin.
Ama şöyle birşey de olabilir. Her aile bir değil. Mesela bazı aile yapılarında her şey konuşulmaz, insanı kasarlar, arkadaş gibi sohbet edemezsin. Ailen böyle bi yapıdaysa belki gerçekten sıkılıyordur. Ama yok ailem rahattır onlarla da rahatça gülüp eğlenebiliriz ama yapmıyor dersen dediğim gibi misilleme yapmazsan böyle gider. Çünkü belli ki empati kurmuyor, senin de aynı şekilde davranacağının korkusu yok ve aileni saymıyor.
Asla yanında kasilacak bi ailem yok. Gercekten. Olsa sorun etmem adaletli biriyim.

Sakın eşin yüzünden aranı açma iyisen. Çünkü onlar anlamaz oğullarının sebep olduğunu, sen uzaklaştın derler. Ne kadarlık evlisin bilmiyorum ama zamanla oturur böyle şeyler.
Herkesin huyu bir değil takmamaya çalış. Haa yine söyle söyleyeceğini ama tatlı dille kavga eder gibi değil.
Birde iş senin ailen benim aileme geliyorsa, her zaman ailesi gelir bir erkek için,ataerkil bir toplumuz ve çoğunluk böyle.
Söyleyeceğini gülerek şaka yapar gibi söyle, baktın rengi değişiyor sana da şaka yapılmıyor hiç de üste çık
Ben karşıyım eşit davranmayacaksa ben de aynı şekilde davranıp esitlerim

Evden giderim deyip de gitmezseniz o da sizi blöf yapiyor zannedecek.
Zaten blöf yapiyor deyip korkmayacak kaybetmekten haliyle.

kucuk kavgalarda evi terkedip terkedip geri donerseniz, buyuk bir kavgada gene aman nasilsa geri gelecek gozuyle bakar .

Giderim diyosan gideceksin sonra gerçekten gittiğinde kimse seni bi şeyine takmaz

Tartistigimizda bir kaç kere evden gitmeye yeltendim. Her seferinde gidersen bu eve asla girmem bidaha da yüzüne bakmam dedi. Şimdi diyeceksiniz ki adamı senden iyi mi taniycaz eşim inatçı dediğim dedik biridir. Kavgalar da hep inatlasmalar sonucu çıkar. Örneğin beni azarlasa evden gitmeye kalkışsam suçlu ben olurum. Ne olursa olsun bu evden gidilmeyecekmis. O gelmem falan diyince ben de pısıp oturuyorum yerime. O da diyor ki muhtemelen kaybetmekten korkuyor beni ondan gidemiyor . Ben adama kaybetme korkusunu nasıl vericem peki bu şekilde? Bu arada yeni evliyiz.
Kapıyı cekip giderseniz hic ummadıgınız seyler olabilir .korku verim derken kokan siz olursunuz boyle tehtit olmaz ustelik yeni evlisiniz arkadasın dedigi gibi cekin kapıyı odaya gidin yatın uyuyun. İnat ugruna başanan cok insan var dikkat edin.

Kendi topuğunuza sıkıyorsunuz ama haberiniz yok...

Evlilik böyle ilk gördüğün zorlukta "evi terk ederim"lik bir olay değildir. Lütfen genç kızlar sunu anlayacak olgunluğa gelmeden evlenmesinler.

Bir de lütfen KORUNUN. Çünkü bu sorunları halletmeden çocuğunuz olursa herşey daha da karışacak...

Eşinin gözünde kıymetli olmak istiyorsan önce kendin kıymet ver. Ben eşinin kıymet gördüğünü düşünmediğine inanıyorum. Benim eşim her tartışmada gideceğini söylese beni sevmediğini düşünürdüm ben.

Mutlu olmak istiyorsan mutluluk ver. Huzur istiyorsan huzur ver. Evini, evliliğini cehenneme çevirmek de cennete çevirmek de çoğunlukla senin elinde bunu unutma.

Canım giderim giderim dersen bir anlamı kalmaz. Gidecek olan zaten giderim de demez. Sen kendi yaptığının blöf mü olduğunu dusun bence.

Bu saatten sonra o korkuyu veremezsin.gidicem dediğin gün çıkıcaktın.bi kahve içmeye , bak nasıl dolanırdı peşinde.
Geçti o iş

Tartistigimizda bir kaç kere evden gitmeye yeltendim. Her seferinde gidersen bu eve asla girmem bidaha da yüzüne bakmam dedi. Şimdi diyeceksiniz ki adamı senden iyi mi taniycaz eşim inatçı dediğim dedik biridir. Kavgalar da hep inatlasmalar sonucu çıkar. Örneğin beni azarlasa evden gitmeye kalkışsam suçlu ben olurum. Ne olursa olsun bu evden gidilmeyecekmis. O gelmem falan diyince ben de pısıp oturuyorum yerime. O da diyor ki muhtemelen kaybetmekten korkuyor beni ondan gidemiyor . Ben adama kaybetme korkusunu nasıl vericem peki bu şekilde? Bu arada yeni evliyiz.
Neden her kavgada "gidiyorum" diyorsunuz ki??
Konuşmayın, soğuk davranın, o yokmuş gibi davranın ama gitmek ne alaka??
Siz sanıyorsunuz ki evden gidince, eşiniz koşa koşa gelip sizi alacak sonra bir daha sizi hiç üzmeyecek, gitmenizden çok korkacak.
Yaş kaç?? :işsiz:
Yok öyle bir dünya. Bir kere gittiniz ve sizi getirdi diyelim, bir dahakine "nasıl olsa dönecek" diye düşünecek ve umursamayacak ve bunu kullanıp o da her kavgada evden gidecek

Sizde neden direk gitmeye yelteniyorsunuz ki...
Kocam beni azarladı, hadi ben gidiyorum...

Sizi dövse eziyet etse hakaret küfür etse devamlı ozaman arkana bakmadan git o evden zaten.
Ama aranızdaki tartışmalarda seni rencide edecek çok çok büyük birşey yoksa neden direk gitmekle tehdit ediyorsunuz eşinizi? O da sizin tehditinize böyle karşılık werir ve aranızda kimde kaybetme korkusu war o bile belli olmaz...

Back
X