Eşim Boşanmak istiyor yardım eder misiniz

Önceki konunuza yorum yazmamistim ama tüm yorumlari okumustum
Burdaki uyeler sizin adiniza cok uzulmustu ve başiniza bir sey gelmesinden korkmuslardi.
Onlar sizin hayatinizdan bu kadar endise ederken siz boşanmaktan korkuyorsunuz.
Ne guzel anneniz de arkanizda, adam para da verecek, nafaka da. Ayrilin iste, bu firsati kacirmayin.
Egitiminizi bitirir, sonra da calisir, cocugunuzu buyutursunuz.

Ben aslında iyi olduğu zamanları çok düşünüyorum acaba öyle değişir mi diye o yuzden çok üzülüyorum. 500den fazla vermem dedi kalan ihtiyaçlarını işe gir karşıla dedi
Ona o karar veremez mahkeme verir. Anlaşmaya 500 yazarsa kabul etmeyin çekişmeli açarsınız. Tabi ki kendi ihtiyaçlarınızı kendiniz karşılayın ama çocuk için 500 TL ne ki? Asla yetmez. Sizi darp ettiğini de dilekçeye ekleyin şahit varsa yazın.

Çevreden korkuyorum hayattan korkuyorum çok içime kapandım hiç arkadaşım yok mesleğim de yok üni okuyorum şu an. Bosanınca kötü gözle bakılıyor gibi hissediyorum çunku mesela eşim boşanan bir kadının sevgilisi olduğunu görünce kadın hakkında bel altı yorum yapıyor. Kendisi de okumuş ve iyi bir mesleği olan biri mesela. Bu bile böyleyse ben hayatla nasıl başa çıkacağım diyorum. Bir kere de kayınvalidem bana çalışan kadınlar iş yerlerindeki üstleri tarafından eziliyor çok zor gibi şeyler söylemişti. Yani yeni hayatıma dair hiç olumlu bi ışığım yok
Kocan pislik böylemi sindiriyor seni..senin kocan meslek sahibi olmuş ama adam olamamış.. sen cahil bir kizmisin nasıl inanırsın bunlara .üniversite okuyorsun sen ayaklarının üstünde çokta güzel durursun ,annende varmış bak başkaları gibi annen baskı yapmıyor gidicek kapın var. Zihniyeti kötü senin kocanın bu adamla benim gibi birinin ne işi var diye sormalisin kendine ..

Çevreden korkuyorum hayattan korkuyorum çok içime kapandım hiç arkadaşım yok mesleğim de yok üni okuyorum şu an. Bosanınca kötü gözle bakılıyor gibi hissediyorum çunku mesela eşim boşanan bir kadının sevgilisi olduğunu görünce kadın hakkında bel altı yorum yapıyor. Kendisi de okumuş ve iyi bir mesleği olan biri mesela. Bu bile böyleyse ben hayatla nasıl başa çıkacağım diyorum. Bir kere de kayınvalidem bana çalışan kadınlar iş yerlerindeki üstleri tarafından eziliyor çok zor gibi şeyler söylemişti. Yani yeni hayatıma dair hiç olumlu bi ışığım yok
Peki madem kocanız sizden boşanmasın diye elinizden geleni yapın o zaman

Diğer konunuzu okudum Eşinizin ciddi bir öfke problemi var ve size gerek fiziksel gerekse psikolojik şiddet uyguluyor.Şimdi de ekonomik olarak git kendi başının çaresine bak diyor ..yani size verdiği değer bu kadar.Demiyor karım başının çaresine elbet bakar da el kadar çocuğum mağdur olur diye aklına bile gelmiyor.Kayınvalidenizin "oğlumu bu raddeye getirme" cümlesini hiç kafanızda ölçüp biçip haklılığını sorgulamayın bile ,sizin yaşadığınızı kendi kızı yaşasa oğlunu doldurur damadını dövdürürdü inanın bana.Ben eşiniz boşanmaya bu denli gönüllüyken onu azat etmenizi tavsiye edicem.Şimdi kurtuldunuz kurtuldunuz bir dahaki sefere yumruğunu sıkıp sizi öldürmekle tehdit etmez siz uyurken öldürür sonra da ölümünüzü kaza olarak gösterir çünkü bu adam şuursuz bir öfke ile hareket edecek birisi değil,planlayarak bunu yapar.Hazır o istiyorken haklarınızı da alıp boşanın hem böylece kimseye bir sebep /açıklama sunmak da zorunda kalmazsınız sonuçta yuvayı dağıtan kendisi olmuş olacak (bence kimseye bir sebep sunmak açıklama yapmak zorunda değilsiniz ancak sanırım ruhsal olarak yaşadıklarınızdan olumsuz etkilendiğiniz için onaylanma, insanlara haklı olduğunuzu, suçsuz olduğunuzu ispat etme çabası içinde görüyorum sizi )
Beni ve durumumu çok iyi analiz etmişsiniz teşekkür ederim. Evet suçsuzluğumu ispat etme çabam oluyor çunku o insanları kolay etkileyebiliyor ve iletişimi kuvvetli ben çoğu zaman haklı olsam bile kendimi ispatlayamıyorum kabul ettiremiyorum. Ettiği zamanlarda da konuşmaktan sıkılmış oluyor o yuzden tamam diyor galiba, cunku bu tarz davranısları hiç bıraktıramadım. Yarın protokol getirirse ben de avukat bir tanıdığımı arayıp ona göstereceğim imzala problem yok derse bitecek çünkü çok kararlı. Mesela çocuğundan ayrı kalcaksın diyorum evet diyor umrunda değil

Çok üzüldüm. Kocanız sizi çok fena sindirmiş. Hala kendinizde suç bulma eğilimindesiniz. “sinirlendirmeseydin beni, senin yüzünden böyle oldu” gibi söylemler tamamen suçu karşı tarafa yansıtmak için kullanılıyor ve sizin kafanızda soru işaretleri yaratıyor. Hiç bunlara aldanmayın.

Ayrıca kocanız pis fikirli olduğu için boşanmış kadınlar hakkında böyle ileri geri konuşabiliyor. Tabi bu tipler toplumda var ama böyle olmayanlarda var. Siz doğru insanlardan kendinize bir çevre oluşturacaksınız. İlk dönem biraz zorlansanız bile, bir süre sonra herşey yoluna girecektir. Bunu umut etmek bile sizi rahatlatmıyor mu? Ama bu adamla hiçbir zaman hayatınız yoluna girmez. O yüzden korkmayın ve bir yerden harekete geçin.

Çok üzüldüm. Kocanız sizi çok fena sindirmiş. Hala kendinizde suç bulma eğilimindesiniz. “sinirlendirmeseydin beni, senin yüzünden böyle oldu” gibi söylemler tamamen suçu karşı tarafa yansıtmak için kullanılıyor ve sizin kafanızda soru işaretleri yaratıyor. Hiç bunlara aldanmayın.

Ayrıca kocanız pis fikirli olduğu için boşanmış kadınlar hakkında böyle ileri geri konuşabiliyor. Tabi bu tipler toplumda var ama böyle olmayanlarda var. Siz doğru insanlardan kendinize bir çevre oluşturacaksınız. İlk dönem biraz zorlansanız bile, bir süre sonra herşey yoluna girecektir. Bunu umut etmek bile sizi rahatlatmıyor mu? Ama bu adamla hiçbir zaman hayatınız yoluna girmez. O yüzden korkmayın ve bir yerden harekete geçin.
İnsallah belki de bu bir fırsattır. Ben cesaret edemediğim için onun tarafından bitmesi daha iyidir belki

İnsallah belki de bu bir fırsattır. Ben cesaret edemediğim için onun tarafından bitmesi daha iyidir belki

sizi bu kadar korkutan “boşanmak” kelimesi ise, ailenizin yanına gidin ve bir süre ayrı yaşayın. Ama bu sürede kimse birbirini aramasın, sormasın. Boşanma simülasyonu gibi düşünün. Zannettiğiniz kadar korkutucu olacak mı, bakın bakalım. Ben hiç olacağını sanmıyorum. Sadece alışkanlıklarınızı değiştirmek sizi ürkütüyor. Yoksa insan mutlu olmadığı, hatta risk altında olduğu bir evde niye yaşamak istesin?

Adam zaten İslam hukukuna göre sizi boşamış... (Bu konuya biraz ilgiliyim alakasız bir yorum gibi oldu ama okumalarımdan söyledim kusura bakmayın inancınız başka olabilir ) Şimdi ne yapılabilinir diye düşünüyorum. Anlaşmalı protokole iyi bakın, düşünün siz geçiminizi sağlayabilecek durumda mısınız ? Mihir olarak adadığı para ne kadar bu size yeni bir hayat kurmakta yardımcı olacak mı ?
Olmayacaksa protokolde bu miktarı iyi belirleyin. Evlilik sürecinde alınan mal var mı, ev araba banka hesabında para gibi ? Bunların yarısını ve düğünde takılan ziynetleri isteyin. Vereceği para bu miktarı karşılıyor mu buna bakın. 500 TL çok düşük bir meblağ, verilecek toplu para da mesela 20-30bin gibi bir şeyse kabul etmeyin. Ya nafakayı arttıracak ya toplu parayı ki nafakadan ziyade toplu paraya odaklanın çünkü ileride nafakayı değiştirmek düşürmek için maddi durumum kötü diye dava açabilir. Yine protokolde velayet ilişkisini de düzenleyin. Gerekirse bir avukata gideceğinizi ve avukat ücretini kendisinin karşılayacağını söyleyin. Bir avukata gidin bunun vekalet ücretini eşiniz ödesin protokolü siz hazırlatın. (Eşinizinkini uygun bulmuyorsanız.)

Beni ve durumumu çok iyi analiz etmişsiniz teşekkür ederim. Evet suçsuzluğumu ispat etme çabam oluyor çunku o insanları kolay etkileyebiliyor ve iletişimi kuvvetli ben çoğu zaman haklı olsam bile kendimi ispatlayamıyorum kabul ettiremiyorum. Ettiği zamanlarda da konuşmaktan sıkılmış oluyor o yuzden tamam diyor galiba, cunku bu tarz davranısları hiç bıraktıramadım. Yarın protokol getirirse ben de avukat bir tanıdığımı arayıp ona göstereceğim imzala problem yok derse bitecek çünkü çok kararlı. Mesela çocuğundan ayrı kalcaksın diyorum evet diyor umrunda değil
Yaşadığınız duygular çok normal tüm gün sosyopat bir narsist ile yaşasam ,bu kişi her gün her konuda beni tenkit etse ..insanlar hakkındaki düşünceleri aslında farklıyken yüze başka olsa arkadan gizlice başka davransa benim de dengem şaşardı. Şu an sizin için kendisinin talih kuşu olduğunu ,sizin onsuz yaşayamayacağınızı düşünüyor ve bu yüzden çok rahat içinden gelen herşeyi saydırıyor size.Çevremde aklı başında ama evliliği yürümemiş boşanmış erkekler de var..adamlar eski eş çocuğu doldurmasın ,soğutmasın ..çocuğumun herşeyi tam olsun diye ne yapacaklarını şaşırıyorlar.8 bin TL maaş alıp 5 bin TL sini çocuğuna harcayan çocuğunun eğitim /gıda tüm masraflarını karşılayan bile var . Benim tavsiyem protokolü kesinlikle bir avukata göstermeniz ,gerekirse kendiniz bir protokol hazırlatmanız onunla karşısına çıkmanız(sonuçta boşanmak için can atan o imzalasın defolsun gitsin) .Sonra da eğitiminizi tamamlayıp iş hayatına atılmanız.Adam sizin hayat pencerenizi kara film ile kaplamış ,perdeyi açsanız da size her yer karanlık geliyor şu an.Ben çok inanıyorum bu günlerin üstesinden geleceksiniz sonrasında eski eşiniz bile şaşıracak başardıklarınız karşısında

Böyle konulara denk geldikçe oturup düşünüyorum Bizim kadınlarımız neden böyle diye sorguluyorum.Siz bu adamdan öncede vardınız değil mi?Nefes alıp yaşayabiliyordunuz.Biraz güçlü olup gerekirse pazarda limon satın yine de böyle erkek müsveddelerine onurunuzu gururunuzu çiğnetmeyin.Kendisi çocuğuna her türlü bakmak zorunda onu hiç dert etmeyin.

Dün bir konu açmıştım bana seni öldüresim geliyor demişti. Ben de o sıra üzerime gelmesinden çekinip, evden gidince telefon ile sert cevap verdim. Bu tarz olaylar oluyordu. Sinirlendiğinde hakaret veya üzerime yürüme gibi davranışları vardı ve ben de polise giderim diyerek veya darp raporu alacağım diyerek sert çıkıyordum. Polisten veya rapordan çekindiği yoktu zaten birkaç kere de vurmuştu bana. Bu verdiğim sert tepkilere çok gıcık oluyordu. Son olayda da patladı ve mihir olarak anlaştığımız parayı vereceğini, çocuğuma 500 lira nafaka vereceğini söyleyerek beni def ettiğini söylüyor. Hayatımda bir miktar para kadarsın verip s.ediyorum seni dedi. Ben cocugum çok küçük olduğu için ve hiç hazır hissetmediğim için duzeltmeye çalıştım nafile. Yarın protokol hazırlayacakmış. Benim anlamadığım şey şu, verdiğim tepki bana normal geliyor. Ona ise iğrenç geliyor. Ama kim olsa darp yaşamak veya öldüresim geliyor lafını duymaktan çok rahatsız olup böyle tepki vermez mi. Onu o duruma getirme diyorlardı bana okey ama o kadar çok çabuk sinirlenip bu davranışları yapıyor ki ben de otokontrolümü sağlamakta zorlanıyorum. Mantıken ayrılmak iyi ama hayattan, toplumdan çekiniyorum. Ne düşünmeliyim ne yapmalıyım bilmiyorum. Bağımlı olmuşum ve bana seni s. Ettim diyor ona rağmen bitirmeyelim diyorum. Ve kesin kararlı. Bana bir şeyler söyler misiniz altından nasıl kalkacağım😞
Bana ban geliyo gibi hissediyorum ama kardeşim manyak mısın canına kastın mı var adam daha önce darp etmiş ki o zaman ayrılman gerekirdi adam öldüreceğini de söylemiş sen diyorsun ki bitirmeyelim ? Yooo ölmeyi bekle istersen ? Toplum hayat vs senin canından değerli mi ben şiddete eğilimli olan adamın ağzından bunu duysam tasarlıyor demek ki bir cinnet anında yapacak derim

Dün bir konu açmıştım bana seni öldüresim geliyor demişti. Ben de o sıra üzerime gelmesinden çekinip, evden gidince telefon ile sert cevap verdim. Bu tarz olaylar oluyordu. Sinirlendiğinde hakaret veya üzerime yürüme gibi davranışları vardı ve ben de polise giderim diyerek veya darp raporu alacağım diyerek sert çıkıyordum. Polisten veya rapordan çekindiği yoktu zaten birkaç kere de vurmuştu bana. Bu verdiğim sert tepkilere çok gıcık oluyordu. Son olayda da patladı ve mihir olarak anlaştığımız parayı vereceğini, çocuğuma 500 lira nafaka vereceğini söyleyerek beni def ettiğini söylüyor. Hayatımda bir miktar para kadarsın verip s.ediyorum seni dedi. Ben cocugum çok küçük olduğu için ve hiç hazır hissetmediğim için duzeltmeye çalıştım nafile. Yarın protokol hazırlayacakmış. Benim anlamadığım şey şu, verdiğim tepki bana normal geliyor. Ona ise iğrenç geliyor. Ama kim olsa darp yaşamak veya öldüresim geliyor lafını duymaktan çok rahatsız olup böyle tepki vermez mi. Onu o duruma getirme diyorlardı bana okey ama o kadar çok çabuk sinirlenip bu davranışları yapıyor ki ben de otokontrolümü sağlamakta zorlanıyorum. Mantıken ayrılmak iyi ama hayattan, toplumdan çekiniyorum. Ne düşünmeliyim ne yapmalıyım bilmiyorum. Bağımlı olmuşum ve bana seni s. Ettim diyor ona rağmen bitirmeyelim diyorum. Ve kesin kararlı. Bana bir şeyler söyler misiniz altından nasıl kalkacağım😞
Sana o cümleyi kurduktan sonra tavrın ben seni o cümlenin bitişiyle s.ettim deseydin her şey farklı olabilirdi.Ne elalem,ne düzenim bozulmasin diye gururunu feda etmemelisin.Hattaa buna evladin da dahil.Sen kendini harcarsan o adam seni pul sayar.Bosanmak istiyorsa dimdik durup hakkin olan ne varsa al ve bosan.Yalniz 500 yetmez canim günümüz şartlarinda eder bu degil adam akilli meblağ yaz protokole imzami atayim de.Beni dinle böyle dene birde nasilsa s.edecem demiş ve edecekse gerçekten boyunun ölçüsünü alip etsin

Güçlü olun biraz yaaaa havlayan köpek ısırmaz . Sakin yalvarıp yakarmayin ne gururunuzu ne onurunuzu ne serefinizi ayakları altına sermeyin ...

Kesinlikle ayrilmalisin böyle bı insanla yaşanmaz bak okulunu bitirir çalışırsın çocuğuna misler gibi bakarsın yarın bir gün adamın seni öldürmesini mi bekliyorsun onun sana vericeklerine razı olma evlilik içinde alınan mala ortak ol mehrini al nafakayı belirle anlaşmaya gitmezse çekişmeli aç dava bu süreçte ondan uzak ol senin nerde olduğunu öğrenmesin. Kaç kurtar kendini ama oda sürünsün

Back
X