Eşim Boşanmak istiyor yardım eder misiniz

Hiç mi haber izlemiyorsunuz? Diliyle ölduresim var diyor. Neyi bekliyorsunuz òldurmesini mi? Siz de etrafdakilari s.edin bi zahmet. Zateb insablarin hayatini hep etrafdakilar onlarin boş çeneleri mahveder. Evde şiddry gorduğunde etrafdan hangisi sana yardim etti destek oldu? Şimdi neden onemsiyorsun? Boşan kardeşim. Şanslisin ki o boşanmak istiyor. Bazilari hem dover hem boşamaz boşaninca da öldürür. Arkana bakmadan kurtul. Hayatin bu kadar mi değersiz? Siddetle ,kufurle hayat geçer mi Allah aşkina. Siz ne amaçla hayatdan ne bekliyerek yaşiyorsunuz ki bunlara göz yumuyorsunuz. Kendinize acimiyorsaniz çocuğunuza aciyin
Bende şöyle bi anlayış oluştu hayata dair bir umudum kalmadı. İnsanlara bakıyorum herkes bir dertle uğraşıyor kimse mutlu değil. Boşanınca da mutlu olamayacağım gibi geliyor. O mutlu olacak ben zorlanacakmışım gibi geliyor. Hayata dair umudum kalmadı bari mevcut duzende mutsuzluğumu kabul ediyim diye bi anlayışım var ama bir yanım da ona karşı duyduğum bu hislerden kurtulursam daha huzurlu olcakmışım gibi geliyor. Çünkü hayatta beni en çok yoran insan buydu. Bir de ailemin yanındayken kendime ait evim olmayacak en az 2 sene daha işe girme imkanım yok bu da beni zorluyor. Baya içimi dökmüşüm cevap veremediğim arkadaşlarım da insallah okur kafam çok karışık kusura bakmayın

Bana hiç vermeyecekmiş çocuğa 500 verecekmiş. İştirak nafakası ortak karşılanır git çalış kalanını sen karşıla dedi. Fazlasını kabul etmez
Bak güzel arkadaşım kabul etmez diye birşey yok eğer kağıdı imza atarsan adamın istediği olur ama gidip çekişmeli boşanma davası açarsan hakim eşine fikrini bile sormaz sana bebeğe en iyi nafakayı hakim belirler eşinede b&k yemek düşer sen kocanı ne sanıyorsun hakim onun fikayı anımda yerlere serer.

Bende şöyle bi anlayış oluştu hayata dair bir umudum kalmadı. İnsanlara bakıyorum herkes bir dertle uğraşıyor kimse mutlu değil. Boşanınca da mutlu olamayacağım gibi geliyor. O mutlu olacak ben zorlanacakmışım gibi geliyor. Hayata dair umudum kalmadı bari mevcut duzende mutsuzluğumu kabul ediyim diye bi anlayışım var ama bir yanım da ona karşı duyduğum bu hislerden kurtulursam daha huzurlu olcakmışım gibi geliyor. Çünkü hayatta beni en çok yoran insan buydu. Bir de ailemin yanındayken kendime ait evim olmayacak en az 2 sene daha işe girme imkanım yok bu da beni zorluyor. Baya içimi dökmüşüm cevap veremediğim arkadaşlarım da insallah okur kafam çok karışık kusura bakmayın
O evde hizmetçiden farkın yok farkındamısın? Aslında hizmetçi bile değilsin çünkü hizmetçiye emeği karşılığı bir maaş ödenir. Adamın gözünde değerin 0.
Kendi düzenimde mutsuz olayım, nasılsa boşanıncada mutsuz olcam gibi bir düşünceyle ne o evde ne başka biryerde sağlıklı bir evlat yetiştieremessin. Bunu düşündün mü hiç?
Kendini düşünüp kendini acındırıyorsun. Hep ben,ben, ben. Hiç çocuktan bahsetmiyorsun. Birgün çocuğumun önünde beni döver, keser, öldürür hata aynısını çocuğuma yapar diye korkmuyormusun?
Adam sana altın tepside fırsat sunmuş. Onun getirdiği hiç birşeye imza atma, düzenlemeler yaptır. Öyle kafasına göre bir miktar belirleyemez, seni daha fazla sindirmesine izin verme. Çocuğunu düşünmek zorundasın, çünkü boşandıktan sonra babası denen herif onu düşünmeyecek çok belli.

Ortada siddet var ve hala boşanmak istemiyor musunuz! Ben bazı kadınları gerçekten anlamıyorum. Sevgi görmediğin, hizmetçi yerine konuğun evde senin durman hata zaten.
Olaya bak, senin dava acman gerekirken eşin açıyor.
Boşan hayatına bak, dayak yemeyemi geldin sen bu dunyaya. Ayaklarınızın üstünde durmaya bu kadar korkmayın ya. Hayat sizin o yaşadığınız evden daha keyifli merak etmeyin

Gitmek isteyen birine kalması için ikna yoluna gitmeyin bu yolla kalan hiç görmedim. Güle güle diyin yüzüne bakmayın asıl o size yalvarsın. Size kendinizi suçlu hissettirmeye çalışıyor. Size şiddet uygulayan birine uysal olmanız garip olurdu tabiki tepki vereceksiniz. Karşısında birey görmeye dayanamıyor bazı erkekler. Sindirilmiş itaatkar kadınlar istiyorki kendini daha çok erkek hissetsin maalesef eşinizde böyle eziklerden biri. Bence mahkeme dışında muhattap bile olmayın, çocuğunu görebileceği saat ve günleri bildirin, artık konu kapanmıştır diyin.

ben bu adam için değil evim düzenim dağılmasın kendisini de düzeltsin diye uğraştım
böyle böyle sizi pusturmaya çalışıyor farkında mısınız?
tamam boşanalım derseniz çark edecek gibi hissettim
gerçi siz boşanmazsınız maalesef sizin gibiler boşanmıyor.. olan çocuklara oluyor :(

Off elin sidikli, seni istemeyen oğluyla yaşarken sorun yok; annenin evine giderken aman kendime ait evim olmayacak diye bahane bul.
Ayrılma diyelim diye uğraşıyorsun.
Ayrılmak istemiyorsan ayrılma bize ne, biz mi çekeceğiz sanki.

Ah ah icinde hic mi kendine deger veren bir yanın kalmadi. Adam müsveddesi suçlu oldugu halde gelip özür dileyecegi yerde bosanmak istiyor. Sense bosanmayalim diye yalvariosun. Kurtuluosun sevinmen gerekir buna. Bu adami 500 lirayla salma derim. Anlasmaliya yanasma geçici nafaka baglat çekişmeli bosan. Cok uzun sürecek biliyorum ama oyle s. etmek kolay degil verir parasini defedermis. Dilenci misin sen.

Azcik kendinize güvenin ya. Calismiyosunuz muhtemelen. İş bulun başka da bı yöntem yok yani kocasız kalinca dünyanın sonu gelmiyor. Çocuğunuza böyle bı hayatı nasıl reva görebiliyorsunuz anlamiyorum

Çevreden korkuyorum hayattan korkuyorum çok içime kapandım hiç arkadaşım yok mesleğim de yok üni okuyorum şu an. Bosanınca kötü gözle bakılıyor gibi hissediyorum çunku mesela eşim boşanan bir kadının sevgilisi olduğunu görünce kadın hakkında bel altı yorum yapıyor. Kendisi de okumuş ve iyi bir mesleği olan biri mesela. Bu bile böyleyse ben hayatla nasıl başa çıkacağım diyorum. Bir kere de kayınvalidem bana çalışan kadınlar iş yerlerindeki üstleri tarafından eziliyor çok zor gibi şeyler söylemişti. Yani yeni hayatıma dair hiç olumlu bi ışığım yok
Bu bile mi :D eşin kadar hayvanı zor bulunur bak tanidigim tüm şeref yoksunu erkekler üzerine yemin edebilirim sana senin eşin kadar pisliğe az rastlanır.

Çevreden korkuyorum hayattan korkuyorum çok içime kapandım hiç arkadaşım yok mesleğim de yok üni okuyorum şu an. Bosanınca kötü gözle bakılıyor gibi hissediyorum çunku mesela eşim boşanan bir kadının sevgilisi olduğunu görünce kadın hakkında bel altı yorum yapıyor. Kendisi de okumuş ve iyi bir mesleği olan biri mesela. Bu bile böyleyse ben hayatla nasıl başa çıkacağım diyorum. Bir kere de kayınvalidem bana çalışan kadınlar iş yerlerindeki üstleri tarafından eziliyor çok zor gibi şeyler söylemişti. Yani yeni hayatıma dair hiç olumlu bi ışığım yok
Senin kocan eğitimli mi? Adam mehiri verip kovuyor, adamın ne cibiliyette olduğu meydanda. Toplumda boşanan kadın çok kimse de boşandı diye ahlaksız olmuyor, onlara o gözle bakanlar senin eşin gibi ahlaksız asıl. Boşan ama nafaka çok az ayrıca kendin için de nafaka alabilirsin. Ona yalvarmak, özür dilemek bir sonrakinde size daha büyük şiddet olarak geri döner.

kafayı mı yediniz öldürülmeyi mi bekleyeceksiniz düzeltmeye çalışıp ? adam niyetini gayet açık bir şekilde söylemiş, çocuğunuzu alıp arkanıza bile bakmayın kurtulun. bugün sizi döven yarın çocuğunu dövecek böyle bir babayla mı büyüsün çocuk ?

eşimin akraba tarafından biri
adam kadına artık onu sevmediğini boşanmak istediğini söylüyor
kadın boşanmıyor
adam gidiyor kadını aldatıyor, aldattığını başka biriyle olduğunu da söylüyor
kadın buna rağmen bırakmıcam boşanmıcam diyor

yani bazı kadınlarımıza anlam vermek pek mümkün değil..

Yaşama karşı deneyiminiz biraz az, gözlerinizi açın.

Burada yardım isteyen kadınlara baktığımızda elini iş tutan ekmek parası kazanan kadınların aksine çok daha rahatladıklarını görüyoruz.

Para çok büyük bir güçtür. Para için cinayet bile işleniyor.

“Kendi parasının kazanan daha çok ezilir” gibi bir ifade ne kadar mantıklı olabilir?

Öte yandan kayınvalideniz size elbette öyle bir cümle kurar.
“Kendi paranı kazanırsan kendi kararlarını verebilirsin, aman sakın yapma. Zayıf ol ki oğluma hep bağımlı kalasın.”

Bu arada eşiniz boşanan kadınların arkasından yorum yapabiliyor ama korkusundan yüzlerine birşey diyemiyor dikkat ederseniz. Halbuki sizi rahatça ezmeye çalışıyor.

Artık eskisi gibi evli kalma baskısı yok, bugün evliliklerin yüzde 23ü boşanma ile sonuçlanıyor, ve bu rakam gittikçe artıyor. O lafları tamamen kendi ayıbı, çok daha düzgün bir sürü erkek var.

Daha taptazeciksiniz, boşanır evlenir üstüne bir sürü çocuk da gelir. 😊

Anneciğinizi dinleyin, büyükler işini bilir iyiliğinizi düşünüyor. Şu anda özgüveninizi ezip durduğu için güçsüz hissetmeniz o kadar normal ki.

Annenize sığınıp o sırtınızdaki kamburu bir atın, ben bununla niye vakit kaybetmişim kurtuldum şükürler olsun diyeceksiniz. ❤️

Boşanmak istemesi harika bir haber, boşanmaya direnip peşinize düşseydi sıkıntılıydı.

Şimdi kimsenin sizi ölümle tehdit etmediği, evinizde huzurla iki bardak çayınızı içebildiğiniz, korkudan parmak uçlarında dolaşmadığınız yeni bir yaşam kurabilirsiniz kendinize. 💕

Anlasmali bosanmayin,acsin dava sizde acin ,yazilu kanit var ,bir dava acin maddi manevi tazminat ,akli basina gelsin ,adam sizi mal gibi goruyor ,terbiyesiz, bosanin ama surunsun mihir kadar mi ?
Yoksa insanlara nasil davranilir ogrensin

Hic boşuna konu sahibine kızmayın toplumdaki genel anlayış böyle olduktan sonra boşanmak ölümden daha korkunc geliyor :(
Ama gerçekten anlamıyorum beni kocam ölümle tehdit etse isterse her gün mahallede benimle dalga gecsinler en azından basım dik yururum ve can güvenliğim olur, bu ezik ve tehlıkelı hayatı mi istiyorsunuz gerçekten, boşanmaya hazır olmak ne demek, adam sizi o kadar dövmus hala hazır değilseniz yani... çocuğunuza cok üzüldüm en cok, böyle bir baba ve hayat boyu aciz hatırlayacağı anne. Ona en büyük kötülüğü siz yapıyorsunuz su an

Canim yalniş anlama tabiki anlat. Ama senin hayatdan kopmanin nedeni zaten yaşadiğin olumsuzluklar. Sen bu olumsuzluklardan kopmuyorsun. 2 sene neden çalişamazsin anlamadim. Kadinlarin sorunu ne biliyormusun? Kendilerini yalniz hiç bir işe yaramaz gorurler. Yalniz naparim, nasil geçinirim derler. Halbuki tam tersi. Hayatlarinun her donemlerinde kadina muhtac olan erkekler. Kadinlar hem işde çalişir hem evde çalişir. Hem bebek bakar. Hem hastayken herkese hizmet eder. Hem onlarca koca misafir karşilar. Ve bunun gibi yuzlerce şey. Ama erkekler işde çalişip evde kiçlarini devirir yatar. Ben anlayişli eşlerden bahsetmiyorum. Yani annenlerle kalsan çocuğunla ilgilenen birileri olucak. Gider çalişirsin. Nafakani da alirsin. Annenlerde rahat edemezsen çocuğunu da alir kiraya çikarsin. Yaşi kaç bilmiyorum. Kreşe gonderirsin yine çalişirsin. Iğne iplik alip evde birşeyler orer satarsin. Nebileyim. aslinda yep yeni sayfa açmanin tam zamani. Gucunuzun kendinizin farkinda olun. Hayata hizmetli olarak gelmediniz yaşamak için geldiniz. Ne güzel bu firsat çikdi işte. Etrafdakilarin boşandi gibi laflarina kanmayin. Diş kapinin diş mandali hepsi.

Eşinize teşekkür edin bence sizden boşanmak istediği için. Eğer o boşanmak istemese siz hem fiziksel hem psikolojik şiddet gördüğünüz bu evliliğe sırf elalem baskısından katlanırdınız. Size büyük iyilik yapıyor boşanmak isteyerek

Back
X