Benim böyle bir çabam var. Yapabildiğim kadarını yapacağım, tyt ye girdim 2 yillik çocuk gelism yazdım tercihime. Onu okuyacağım en azından ücretli öğretmenlik yapabilirmisim dediler ama pek bilgim yok. Umarım doğru bir çaba içerisindeyim dir. 4 yıllık çok istedim ama ayt deki konular hakkında hiçbir bilgim yok yapamadimbak canım ben senin yerinde olsam dışardan okurum ve deli gibi kpss ye hazırlanırım ben kpss yi 27 yaşında kazandım hemde boşanmış bi bayandım ama çocuğum yoktu bi arkadaşım 2 çocukla kazandı eğerki bi memuriyete atılsan hayatın bak nasıl değişiyor kendine yol çiz ve kendine acıyarak zaman kaybetme yok ne şanssızım yok ailem şöyle böyle diyerek bu hayatın düzene girmeyecek silkelen ve kendine rota çiz ben hep şunu dedim ayrılmış bi bayanım lise mezunuyum şimdi sekretelrik yapacam belki daha yaşlanınca temizliğe gidecem elalemin pisini temizliyecem şimdi ise altımda arabam var iyi bi maaşım var orta derece yöneticiyim kamuda kendime ait tapum var kocamdan yana sıkıntılarım yok değil ama diğer taraftan elimed gücüm var yani istemediğim hiç bişeyi yaşatamazlar
Tercih hakkım hala var. Sıralamam 930 bin puanim 289 işletme gelir mi acaba. Ne gibi bir meslek yapabilirim işletme okusamaöf de 2 yıl bi işletme bölümüne gir daha çok seçeceğin yer olur ondan sonra önlisans mezunu olarak gir kpss ye daha kolay atanırsın bu dediklerim hayal değil emin ol çünkü ben yaptım sen neden yapmayasın
Halk eğitimde var evet böyle kurslar gitmeyi de çok istiyorum ama eşim asla izin vermiyor birde oğlumu biralabilecegim kimsem yok bu yüzden gidemiyorumBen sizi neden boşanmıyorsunuz diye topa tutmayacağım tr nin şuanki şartlarında hem iş bulmak hem de iş bulana kadar yalnız hayatı idame ettirmek zor
Fakat sizin sorununuz bence hayat becerinizin olmaması gece oğlumu nasıl doktora götüreceğim korkusu bile buna delalet bence
Hayattaki zorluklar karşında pratik ve dirayetli değilsiniz çözüm bulucu da değilsiniz
Kendi kendinize yaşamamışsınız çünkü hiç.
Kulaktan dolma bilgilerle hareket etmeye gerek yok kadın sığınma evler hakkında bilgş alınabilir
Ona göre hareket edilebilir
Dışardan okuyabilşrsiniz evden çıkma şansınız var mı bilmiyorum meslek edindirme kursları araştırılabilir sosyal yaşantınızı da bilmiyorum.
Fakat hayat becerisi kazanmanız gerekiyor çözüm kafada hiç yok mesela sizde
Söylediğim ağır olacak ama hayat becerisi olmayan biri de anne baba olmamalı
Online kurslar ücretlidir ama hiç mi biriktirilemez internetiniz var yaniHalk eğitimde var evet böyle kurslar gitmeyi de çok istiyorum ama eşim asla izin vermiyor birde oğlumu biralabilecegim kimsem yok bu yüzden gidemiyorum
Aslında ben boşanır sam asla evlilik düşünmem en azından uzun bı sure fakat ailem o düşüncede olur. Beni ilk uygun gördüğü kişiye ile evlendrmej derdinde olurlar. Birde çalışmama asla izjn vermezler ki şartları da buna uygun değil merkeze uzak yaşıyorlar. En azından öyle diyorlar bizim orda çalışma tek bı kadın yok. Ailem de bı dsuncede..Üst not: Kaçarak evlenmeyi düşünenler, eğer ailesinin ya da eşinin desteği olmadan yaşamını sürdürmeyecekse kaçmasın. Normalde de kaçmasın tabi de bu yoksa teşebbüs bile etmesin. Aile için korkunç birşey olmalı. Bu evladına sahip çıkmak ile ilgili bir durum değil. Evladın kendine bakamayacak durumda ve zaten o ya da bu nedenle uygun görmediğin birinin yanına gitmiş ne halde ne yapar bilmiyorsun.
Çalışacaksınız. Ailenizin yanına döndüğünüzde de çocuğunuza bağlı olduğunuzu ailenizle birlikte yaşamak ve onlara da destek olmak istediğinizi net bir şekilde göstereceksiniz. Ben çalışamıyorum çocuğum da var bir erkek çıksa da beni buradan alsa psikolojisine girmeyeceksiniz. Siz böyle olursanız sizin yanınızda olurlar. Ben ailemin yanına döneyim, bebeğim küçük çalışamam, talibim çıkarsa hemen evlenirim modunda olursanız her gün üzülürsünüz.
dışardan aöf oku ne gibi meslek derken bu seni azmine bağlı ben memur oldum kazandım çok iyi bi puan aldım ama köpek gibi çalıştım sınavaTercih hakkım hala var. Sıralamam 930 bin puanim 289 işletme gelir mi acaba. Ne gibi bir meslek yapabilirim işletme okusam
Dikis felan yapamıyorum ki gözlerim çok ağrıyor bekarken yapmaya çalışmıştım. Ekmek yapanı hiç görmedim internetim varOnline kurslar ücretlidir ama hiç mi biriktirilemez internetiniz var yani
Dikil nakış satamaz mısınız komşulae aracılığı ile
Yani ekmek bile mi yapamaz mısınız komşularınızdan var mı hiç böyle şeyler yapan
O kimYeminle ciddi diyorum
Başlığı görünce aha dedim bu Mavera tam o
Hadi hayırlısı dedim konuya daldım ki
Değilmiş
Çocuk ha o evde büyümüş ha çocuk esirgemede. En azından orda huzur bulur belki. Babası gibi evlat yetişecek evde. Sizin gördüğünüz muameleyi o da görecek. Pısırık ana, şerefsiz baba. Evliliğiniz çok güzelmiş gibi, B.K var gibi hemen yapılan bir çocuk. 40 tane bahane yazmışsınız. Bir tane olumlu şey yok. Ne desin bu insanlar?Öncelikle lütfen konu açıp hiçbir şey yapmıyorsun diye beni eleştirmeyin.. evet hiçbir şey yapamıyorum ama anlatınca biraz olsun beni anlayanları görmek iyi geliyor. Çünkü çevremdeki herkes " esindir idare et, her erkek böyle, erkektir yapr," kafasında. Dün gece yine bana vurdu bebeğim uyandı. Bu sabah yine üstüme yürüdü boşan diyor, tabi ailen seni istemiyor yapamazsın diyor. Her gün hakaret, küsme, ile geçiyor bazı günler bağırıyor vuruyor. Çok çok çaresizim. Ailem bebeğimi istemiyor benimde boşanmami istemiyor. Ama annem kadın sığınma evine felan gidersen ben ölürüm diyor. Kaçarak evlenmiştim kaçtığın zaman nerdeyse felç gecirektim diyor. Birde kadın sığınma evlerinden korkuyorum çocukları yurda veriyorlarmis bazıları birde oraya gidersem herkes beni silecek izimi kaybetirmem gerekecek. Bı başıma oğlumla nasıl yaparım hiç bilmediğim şehirde, bunun maddi durum derdi var, bebeğim hastalansa gece vakti hastaneye götürmek gerektiği zaman var. Ya biri sokakta taciz etse vs var. Tek oldugumu bilip takip etse. Bebeğim hasta olsa çalışmam gerek kim bakacak ona, okulu var hem çalışıp hem ev gecindirip hem maddiyat derdine düşmek... Yani tek korkum oğlum, onun için korkuyorum ona en ufak zarar gelse ben ölürüm. Bu yüzden gidemiyorum birde annem diyor gitsen ben ölürüm ailenin başını bir kere egdirdin ikinci kere egdirsen vs... Kafam aşırı derecede karışık ve yalnızım, Lütfen ona göre yorum yapın.. bu sabah bağırdı yine oğlum çok korktu atlatamiyorum...
Hayır oğlum 15 aylık. İzini kaybettirmesem ailem yalnız yaşamama izin vermez beni alırlar ordan sonrada başkası ile evlendirmeye dusunurler çalışmama izin vermezler. Oğlumu da babasına verirlerEşiniz ‘ boşan ‘ diyerek dövüyormuş, çocuğun da okulu var yazmışsınız. Yasal haklarınızı alarak boşanmayı neden düşünmüyorsunuz? Çocuk okula gittiğine göre büyük, bu durumda size ayak bağı olmaz. Çocuğunuza nafaka bağlanır, siz de asgari ücretle bir iş bulsanız bir şekilde yolunuza bakarsınız.
Neden kadın sığınma evi, iz kaybettirmek vs gibi yolları düşünüyorsunuz durumu iyice imkansız göstermek için mi?
Ailem hiçbir şekilde arkamda degil ve maddi hiçbir gelirim yok, gidecek yerim yok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?