Haklısınız...Çocuk ha o evde büyümüş ha çocuk esirgemede. En azından orda huzur bulur belki. Babası gibi evlat yetişecek evde. Sizin gördüğünüz muameleyi o da görecek. Pısırık ana, şerefsiz baba. Evliliğiniz çok güzelmiş gibi, B.K var gibi hemen yapılan bir çocuk. 40 tane bahane yazmışsınız. Bir tane olumlu şey yok. Ne desin bu insanlar?
Armudun sapı üzümün çöpü kaçarken peki nasıl cesaretliydiniz ben bunu merak ettimDikis felan yapamıyorum ki gözlerim çok ağrıyor bekarken yapmaya çalışmıştım. Ekmek yapanı hiç görmedim internetim var
Hanımefendi ikide bir aynı şeyi yazıyorsunuz da kadın sığınma evindeyken sizin adresinizi devlet ailenize , eşinize vermez , gizli tutar.Hayır oğlum 15 aylık. İzini kaybettirmesem ailem yalnız yaşamama izin vermez beni alırlar ordan sonrada başkası ile evlendirmeye dusunurler çalışmama izin vermezler. Oğlumu da babasına verirler
Öncelikle lütfen konu açıp hiçbir şey yapmıyorsun diye beni eleştirmeyin.. evet hiçbir şey yapamıyorum ama anlatınca biraz olsun beni anlayanları görmek iyi geliyor. Çünkü çevremdeki herkes " esindir idare et, her erkek böyle, erkektir yapr," kafasında. Dün gece yine bana vurdu bebeğim uyandı. Bu sabah yine üstüme yürüdü boşan diyor, tabi ailen seni istemiyor yapamazsın diyor. Her gün hakaret, küsme, ile geçiyor bazı günler bağırıyor vuruyor. Çok çok çaresizim. Ailem bebeğimi istemiyor benimde boşanmami istemiyor. Ama annem kadın sığınma evine felan gidersen ben ölürüm diyor. Kaçarak evlenmiştim kaçtığın zaman nerdeyse felç gecirektim diyor. Birde kadın sığınma evlerinden korkuyorum çocukları yurda veriyorlarmis bazıları birde oraya gidersem herkes beni silecek izimi kaybetirmem gerekecek. Bı başıma oğlumla nasıl yaparım hiç bilmediğim şehirde, bunun maddi durum derdi var, bebeğim hastalansa gece vakti hastaneye götürmek gerektiği zaman var. Ya biri sokakta taciz etse vs var. Tek oldugumu bilip takip etse. Bebeğim hasta olsa çalışmam gerek kim bakacak ona, okulu var hem çalışıp hem ev gecindirip hem maddiyat derdine düşmek... Yani tek korkum oğlum, onun için korkuyorum ona en ufak zarar gelse ben ölürüm. Bu yüzden gidemiyorum birde annem diyor gitsen ben ölürüm ailenin başını bir kere egdirdin ikinci kere egdirsen vs... Kafam aşırı derecede karışık ve yalnızım, Lütfen ona göre yorum yapın.. bu sabah bağırdı yine oğlum çok korktu atlatamiyorum...
Siz aslında eşinizden değil kendi ailenizden kaçma planı yapıyorsunuz yani, anladım. Çocuğun yaşını yanlış yorumlamışım demek ki, okul vs yazmışsınız. Allah yardımcınız olsun.Hayır oğlum 15 aylık. İzini kaybettirmesem ailem yalnız yaşamama izin vermez beni alırlar ordan sonrada başkası ile evlendirmeye dusunurler çalışmama izin vermezler. Oğlumu da babasına verirler
İnternetten araştırdım. Bulamadım. Çevrede ise kime ne soracağımi bilmediğim için sormadım böyle bı imkan olduğunu bilsem soraraimArmudun sapı üzümün çöpü kaçarken peki nasıl cesaretliydiniz ben bunu merak ettim
O hanım baya sinmiş şuan da
Yahu internetten araştırsanıza komşularınıza sorsanız yüzde yğz izole hayat mı sürüyorsunuz
Ya ben bakkala dahi sorarım bazı bakkaldan bozma marketler böyle ekmektir mantıdır öyle ev yapımı şeyler satıyor
Bunu sorarım
Bence sorduktan sonra emin olun garipsiniz cidden aşırı garipsinizİnternetten araştırdım. Bulamadım. Çevrede ise kime ne soracağımi bilmediğim için sormadım böyle bı imkan olduğunu bilsem soraraim
Bilen bilir
Evet hayatım boyunca hiç çalışmadım çünkü köyde doğdum büyüdüm liseyi de köyde okudum. Bu yüzden pek bilmiyorum normal değil mi ama öğrenmeye ve kadra calissamda şehirde doğup büyüyen biri gibi bilmiyorum herkesin yaşam ylsartlari farklı. Doğup buyudugmuz yeri kendimiz seçebiliyor muyuzBence sorduktan sonra emin olun garipsiniz cidden aşırı garipsiniz
Ağrıyan gözlerinizle size başarılar dilerim
Sizin cidden hayat beceriniz hiç yok.
Başarılar.
Zekadan bahsetmiyorum yanlış anlaşılmasın ama yaşla bazı beceriler korele olmalı kınamıyorum ama cidden siz seçimlerinizi yaşıyorsunuz
Ben de köyde büyüdüm.Evet hayatım boyunca hiç çalışmadım çünkü köyde doğdum büyüdüm liseyi de köyde okudum. Bu yüzden pek bilmiyorum normal değil mi ama öğrenmeye ve kadra calissamda şehirde doğup büyüyen biri gibi bilmiyorum herkesin yaşam ylsartlari farklı. Doğup buyudugmuz yeri kendimiz seçebiliyor muyuz
Benim annem de köyden çıkma babamda köyden çıkmaEvet hayatım boyunca hiç çalışmadım çünkü köyde doğdum büyüdüm liseyi de köyde okudum. Bu yüzden pek bilmiyorum normal değil mi ama öğrenmeye ve kadra calissamda şehirde doğup büyüyen biri gibi bilmiyorum herkesin yaşam ylsartlari farklı. Doğup buyudugmuz yeri kendimiz seçebiliyor muyuz
Aklıma geliyor bazen ama oglumla aramızda çok güçlü bir bağ var. onsuz nasil yapabilirim bilmiyorumBelkş linçleneceğim bilmiyorum ama eskiden çocuk kesinlikle annede kalmalı diye düşünürken artık çaresiz kadınların çocuklarını babalarına bırakma taraftarı olmaya başladım.
Çocukla belki bir başlarına kaldıklarında görsünler anyayı konyayı istiyorum.
Kadın her şeyi düşünmek zorunda bırakılıyor.
Ama üzerinde koca bir sorumluluk.
Erkek yeniden evlenirken kadın defalarca düşünmek zorunda.
Üstelik kendi ailesinin dırdırı ve çevre baskısı.
Bilemedim.
Çocugunu babasına bırakmak konusunda düşüncen var mı ?
Hani bak demiyim diyorum ama köyde büyüyüp kocaya kaçmayı bilmişsin.Evet hayatım boyunca hiç çalışmadım çünkü köyde doğdum büyüdüm liseyi de köyde okudum. Bu yüzden pek bilmiyorum normal değil mi ama öğrenmeye ve kadra calissamda şehirde doğup büyüyen biri gibi bilmiyorum herkesin yaşam ylsartlari farklı. Doğup buyudugmuz yeri kendimiz seçebiliyor muyuz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?