Eşim bu sabah bana , sana ne yaparsam yapayım bosanamazsin dedi...

Haklısınız...

Dikis felan yapamıyorum ki gözlerim çok ağrıyor bekarken yapmaya çalışmıştım. Ekmek yapanı hiç görmedim internetim var
Armudun sapı üzümün çöpü kaçarken peki nasıl cesaretliydiniz ben bunu merak ettim
O hanım baya sinmiş şuan da
Yahu internetten araştırsanıza komşularınıza sorsanız yüzde yğz izole hayat mı sürüyorsunuz

Ya ben bakkala dahi sorarım bazı bakkaldan bozma marketler böyle ekmektir mantıdır öyle ev yapımı şeyler satıyor
Bunu sorarım

Hayır oğlum 15 aylık. İzini kaybettirmesem ailem yalnız yaşamama izin vermez beni alırlar ordan sonrada başkası ile evlendirmeye dusunurler çalışmama izin vermezler. Oğlumu da babasına verirler
Hanımefendi ikide bir aynı şeyi yazıyorsunuz da kadın sığınma evindeyken sizin adresinizi devlet ailenize , eşinize vermez , gizli tutar.

• kendine GÜVEN
  • Bahane ÜRETME
  • o kocayı acillen BOŞA
  • catır catır tazminat nafaka alırsın .avukat sen belediyeye gidip yada karakola durumunu anlayınca seni yönlendirirler. Ücretsiz avukat danışmanlığı verirler.
  • Kaçanların genelli senin gibi oluyor.Eş gerizekalılarıda ailenin yanında olmadıgını bildiği için herşwyi yapıyor.
  • AİLENİDE TAKMA KAFANA, elallem için yaşayan aile , yaşayan bir ölüdür .
  • Evladının yanında dogrusundada yanlışındada iyisindede kötüsündede yanında olmayan aile boşver hiç olmasın.
  • ÇOÇUGUNN İÇİN BOŞANNN VE KENDİNE GEL.ÖZGÜVENİN GİTMİŞ SENİN…

Hayır oğlum 15 aylık. İzini kaybettirmesem ailem yalnız yaşamama izin vermez beni alırlar ordan sonrada başkası ile evlendirmeye dusunurler çalışmama izin vermezler. Oğlumu da babasına verirler
Siz aslında eşinizden değil kendi ailenizden kaçma planı yapıyorsunuz yani, anladım. Çocuğun yaşını yanlış yorumlamışım demek ki, okul vs yazmışsınız. Allah yardımcınız olsun.

İnternetten araştırdım. Bulamadım. Çevrede ise kime ne soracağımi bilmediğim için sormadım böyle bı imkan olduğunu bilsem soraraim

Şimdi yazdıklarım size ağır gelecek ama kendinize gelmeniz lazım bir an önce. Şu anda çocuğum benden alınırsa diye korkuyorsunuz fakat bana kalırsa o çocuk zaten o evden alınmalı çünkü ebeveyn olarak çocuğu koruyamıyorsunuz. Çocuğa şimdilik vurmuyor olması bu durumu değiştirmiyor, her türlü bir travma yaşıyor o çocuk. Babası psikopat, annesi ise zayıf. Yani ebeveyn olmak için gereken kriterlere sahip değilsiniz şu anda ikiniz de. Bunu değiştirmek sizin elinizde, anne olarak kendinizce evladınızı düşünüyorsunuz belki ama şu anda da iyi durumda değilsiniz bunu söylemeye çalışıyorum.

Anneniz de, siz o evde dayak yerken ölmediyse bu saatten sonra hiçbir şey olmaz merak etmeyin. Bakın ben bir anneyim. Buradaki anneler de eminim aynı şeyi hissediyordur, evladıma zarar vereni yakmak için bütün gücümü kullanırım. Elalem ne der diye ölecekse de, kusura bakmayın annenizdir ama ölebilir problem yok. Çünkü analık yüzünden değildir onun öldüğü. Evet, kaçmanız çok ağır gelmiştir belki ama aileler evlatlarını nice durumlardan çekip çıkarıyorlar. İnsan ne olursa olsun dayanamaz yani çocuğuna.

Sonuç olarak ne şekilde olursa olsun o çocuğu o evden kurtaracaksınız. Yarın bir gün ne olacak biliyor musunuz, eğer başınıza bir şey gelmezse o kocam dediğiniz karakter yoksunu yaşlanacak, birden bana bakmazlar korkusuyla yalandan insana dönüşecek, geriye de yılları ve öz saygısı bitmiş siz ve psikiyatr kapılarında gezen evladınız kalacak. Anneme en büyük pişmanlığını sorduğumda bana "seni koruyamadım" demişti. Zamanı geri alamıyoruz, harekete geçin.

İnternetten araştırdım. Bulamadım. Çevrede ise kime ne soracağımi bilmediğim için sormadım böyle bı imkan olduğunu bilsem soraraim
Bence sorduktan sonra emin olun garipsiniz cidden aşırı garipsiniz
Ağrıyan gözlerinizle size başarılar dilerim
Sizin cidden hayat beceriniz hiç yok.
Başarılar.

Zekadan bahsetmiyorum yanlış anlaşılmasın ama yaşla bazı beceriler korele olmalı kınamıyorum ama cidden siz seçimlerinizi yaşıyorsunuz

Belkş linçleneceğim bilmiyorum ama eskiden çocuk kesinlikle annede kalmalı diye düşünürken artık çaresiz kadınların çocuklarını babalarına bırakma taraftarı olmaya başladım.
Çocukla belki bir başlarına kaldıklarında görsünler anyayı konyayı istiyorum.
Kadın her şeyi düşünmek zorunda bırakılıyor.
Ama üzerinde koca bir sorumluluk.
Erkek yeniden evlenirken kadın defalarca düşünmek zorunda.
Üstelik kendi ailesinin dırdırı ve çevre baskısı.
Bilemedim.
Çocugunu babasına bırakmak konusunda düşüncen var mı ?

Hata üstüne hata. Keske devlet yeni evlenenlere belli bir süreyle çocuk yapmayı yasak etse. Mutlu anne baba adayı evliliği taçlandırmak için çocuk yapar. Zaten aşağılıyor, dövüyor, meydan okuyor o çocuk neden?
Bugüne kadar bilinçsiz davranmışsınız ama artık bilerek önünüzü görerek devam edin. Hukuki haklarınızı öğrenin. Nafaka vs bağlanabilir, tazminat alabilirsiniz, çocuğunuzu belediye kreşine verirsiniz. Uzaklaştırma kararı alırsınız.
Ama dipnot düşeyim yapamayacağım sadece içimi döküyorum böyle geldi böyle gidiyor diyorsanız da sesinizi kesin eşiniz olacak adamın hoşuna gidecek şekilde konuşun sürekli. Bari dayak yemezsiniz.

Canım bak bir karar vermen gerek, ailenin lafını yemek sana neden kocanın dayağını yemekten daha zor geliyor? Çocuğuma kötü davranıyor ailem demişsin, çocuk o kocan yüzünden sürekli siddet ortamında bunu ona neden layık görüyorsun?

Hanımefendi siz kadın sığınma evine gitseniz zaten sizi bulamazlar .
Kadın sığınma evinden ayrılsanız günlük temizliğe gitseniz 400 -500 TL kazanırsınız.
Devletten de yardım alsanız bir de nafaka eklense geçinirsiniz.
Ama sizin derdiniz bu değil , başka bir üye de yazmış hiç hayat beceriniz yok . Çocuğum hasta olsa nasıl hastaneye götürürüm diyorsunuz ? Gerçekten şaka gibisiniz.
Bu kadar korkak olmayın.

Ben sizin bundan sonra da birsey yapacağınızı zannetmiyorum o yüzden adamın suyuna gidin de dayak yemeyin .

Size belki yol olur diye örnek vermek istediğim arkadaşımdan ve hayatından bahsetmek istiyorum.

Onun da bir oğlu psikolojik şiddet uygulayan parası varken annesinden izin almadan asla eşine çocuğuna harcayamayan bir eşi vardı.
Ailesi düzelir ,bizde çektik olsun dövmüyor vs gb baskıları ile 6 yaşına kadar çocuğunu bize başka komşusuna bırakarak merdiven silip,temizlik işlerine gidip ekmek parasını çıkarıyordu bakın ekmek çocuğuna çikolata cips almak için eşi görmeden çocuğuna yedirip bir de tembihliyordu asla babana bunları yediğini söyleme diye tembihliyordu .
Anne babası boşanmaya karşıydı bir gün tak etti topla eşyanı bin otobüse git mecbur kabul edecekler dedim,sözümü dinledi gitti.çocuga annesi bakıyor,kendi otelde temizlik görevinde çalışıyor boşandı bin ₺ nafaka alıp kazancını sus payı olsun diye annesine verip huzurla yaşıyor.
Çok uzun oldu ama kapıları zorlayın

Kaçarken o kadar cesaret o kadar inanç var ama şimdi 0
Kaçtığınız kişi evlenmeseydi de direkt sokağa atsaydı ne yapacaktınız merak içindeyim demek ki bu ihtmali bile düşündürmeyen bir adammış kendisi
Şimdi yok gözüm ağrıyor yok olmadığına eminim
Yok romatşzmam var tek ne yaparım yahu siz birey olmayı bilmiyorsunuz ki ne çocuğu ya

Evet hayatım boyunca hiç çalışmadım çünkü köyde doğdum büyüdüm liseyi de köyde okudum. Bu yüzden pek bilmiyorum normal değil mi ama öğrenmeye ve kadra calissamda şehirde doğup büyüyen biri gibi bilmiyorum herkesin yaşam ylsartlari farklı. Doğup buyudugmuz yeri kendimiz seçebiliyor muyuz

Ben de köyde büyüdüm.
Lütfen bunun köyle şehirle alakası yok.
Temizliğe gitsen bugün çok güzel para var o işte.
Çocugumu gece hastaneye nasıl götürecegim diyorsun ama kızım hastalandıgında eşimi hiç uyandırmadan gece alıp götürmüşlüğüm var hastaneye.
Yani artık lütfen şu devirde çocugumu nasıl götürürüm demeyin.

Benim annem de köyden çıkma babamda köyden çıkma
Annem inek yayarak okudu evden kaçtı okudu kendisini kendi okula kaydettirdi bunu yaptığında ortaokuldaymış.
Babam da inekler arasında hatta baya şiddetle büyümüş biriydi
Annemler 10 kardeşler yazları işçilik yaparak kendi kendisini okutmuş

E şimdi ne oldu? Bir kısmı kendimiz seçebiliriz

Aklıma geliyor bazen ama oglumla aramızda çok güçlü bir bağ var. onsuz nasil yapabilirim bilmiyorum

Hani bak demiyim diyorum ama köyde büyüyüp kocaya kaçmayı bilmişsin.
Silkelen bi artık kendine gel yahu.
Bu hayatı çekmektense en azından bir şeyleri artık yapmaya başla.
Yapamıyorsan da eşini sinirlendirme ki dayak yemeyesin.
Daha ne diyebiliriz ki ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…