Eşim çalışmamı istemiyor ama ben işimi çok seviyorum :(

lineum

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
20 Mart 2013
417
3
0
Eskişehir
Herkese Merhaba öncelikle;

Daha öncede konu açmıştım bakan arkadaşlar az çok bilirler sıkıntılarımı.

Benim asıl sorunum eşimin çalışmamı istememesi kızlar ama ben iyi bir kurumda mühendis olarak çalışıyorum. Biz üniversitedeyken

bir eğitimde tanışmıştık. Eşim idealist olduğumu ve mesleğimi sevdiğimi biliyordu. Daha o yıllarda başladı çalışmanı istemiyorum

demeye ben başta kabul etmiştim durumu ama ilerleyen dönemlerde ilişkimizdeki birtakım sorunlar güvenimi zedeledi şartlarda

uygun olunca çalışmaya başladım.

Hiçbir zaman açıkça işi bırak demiyor bana ama sürekli beni ailesinin olduğu ilçeye götürme peşinde buda benim kariyerimin

sonlanması demek :( açıkça istemiyorum desem evliliğimiz sıkıntıya girecek biliyorum zor bir sürece gireceğiz benimse buna gücüm

yok. Annesi biraradayken süreki eşime buraya gelme imkanın yok mu gelebilirsen buraya gel diyip duruyor :( inanın iş hayatımla ilgili

en ufak şey söylemeye korkar oldum hemen suratları asılıyor.

Daralınca annemle konuşuyorum oda ne dese beğenirsiniz "Sen oraya gidince hizmet ediyorsun ya bu çalışmasa iyi hizmetçilik yapar

diye düşünmüşlerdir". Şimdi ben ne yapayım kızlar? İnsanın büyüğüne hizmet hürmet etmesi kötü birşey mi? Etmesem kendime

yakıştıramam yapıncada acaba herkes annem gibi mi düşünüyor? Eşim neden benim çalışmama bu kadar karşı üstelik ben hayatımın

22 yılını okuyarak geçirmiş bir insanım olacak iş mi yani? Eşim ve bu tuhaf fikirleri yüzünden işimede odaklanamıyorum performansım

düşüyor gün geçtikçe resmen bana soğuk savaş ilan etmiş durumda. Her hizmetini görüyorum yemek, bulaşık, temizlik...

Çalışıyorum diye ihmal etmiyorum ki. Çocukta düşünmüyoruz şu an ona göre ben bakamazmışım çalışıyormuşum :( bununla önümü

kesme peşinde.

Önümüzde uzun bir zaman var eşimin farklı bir yere atanabilmesi için acaba bu süreçte onu kendime daha çok bağlamaya çalışsam

doğru olur mu? Yani bu konuları açıp tartışmaktansa üstünü örtüp arayı iyi tutsam daha mı doğru olur acaba? Birde annesine çok

düşkün acaba kv ile olan ilişkilerimi sıkılaştırmaya çalışsam ters teper mi bide bu iyi diye zorla yanında istemesin beni?

Daha önbünüzde zaman varmış şimdiden neden tasasına düştün demeyin eşim bu sebeple huzursuz hep taktı işime gücüme :(

O kadar doluyum ki bütün sıkıntılarımızın sebebi temelde bunlar. Bazen yüksek bir yere çıkıp avazım çıktığı kadar

bağırasım geliyor. İnsan sevdiğine böyle yapar mı?

Lineum;

Yapacagın tek şey kesin ve net bir biçimde işinden ayrılmayacağını,
çalışacağını eşine kabullendirmen...

Eşin çalışmanı istemiyor değil aslında,
sen çalıştıgın sürece kendi memleketine gitme süresi uzayacak bunu dert ediyor.

Ayrıca eşine yaptıklarını neden hizmet olarak görüyorsun?
Evlilik bir kişinin diğerine hizmet etmesi demek değil ki?

Lütfen önce bu bakış açını değiştir...

Lineum;

Yapacagın tek şey kesin ve net bir biçimde işinden ayrılmayacağını,
çalışacağını eşine kabullendirmen...

Eşin çalışmanı istemiyor değil aslında,
sen çalıştıgın sürece kendi memleketine gitme süresi uzayacak bunu dert ediyor.

Ayrıca eşine yaptıklarını neden hizmet olarak görüyorsun?
Evlilik bir kişinin diğerine hizmet etmesi demek değil ki?

Lütfen önce bu bakış açını değiştir...

Ben hizmet kelimesinden rahatsız olmuyorum aslında yani gün içinde çalıştığımız ortamda tanımadığımız birçok insan için birçok şey yapıyoruz eşimiz için yapmak zor olmamalı heralde. Bu bir kadını küçültmemeli. Tabi en güzel olanı tartışmasız herşeyin karşılıklı olmasıdır. Yinede demek istediğini anlayamamış olabilirim açıklayabilirsen sevinirim...

Okuyan arkadaşlar olmuş ama yoruma gerek görülmemiş :( kızlar benim sinirlerim çok bozuk eşimin beni zorladığı tercih bana karşı açtığı soğuk savaş, ailemin bilhassa annemin söyledikleri...

Kendimi o kadar yalnız hissediyorum ki sinirlerim alt üst durumda. Eşimle aramız düzelsin diye kayınvalidemi arıyorum sık sık oda soğuk soğuk konuşuyor kendimi o kadar kötü hissediyorum ki ;(

Ben bu insanlara ne kötülük yaptım ki sahip olduğum herşeyimi almak istiyorlar benden. Çok cnm acıyor inanın.

Okuyan arkadaşlar olmuş ama yoruma gerek görülmemiş :( kızlar benim sinirlerim çok bozuk eşimin beni zorladığı tercih bana karşı açtığı soğuk savaş, ailemin bilhassa annemin söyledikleri...

Kendimi o kadar yalnız hissediyorum ki sinirlerim alt üst durumda. Eşimle aramız düzelsin diye kayınvalidemi arıyorum sık sık oda soğuk soğuk konuşuyor kendimi o kadar kötü hissediyorum ki ;(

Ben bu insanlara ne kötülük yaptım ki sahip olduğum herşeyimi almak istiyorlar benden. Çok cnm acıyor inanın.

Sen ne istedigini biliyorsun. Baskalarini mutlu etmeye calisarak omur gecmez.

bence kesinlikle işinizden ayrılmayın , kadın her zaman ayakları üstünde durabilmeli, o kadar okudun ettin , işini seviyosun ee bu saatten sonra evde oturabilecek misin?
kesinlikle taviz verme, hem işinden ayrılırsan ekonomik standartlarınız düşmeyecek mi? kendi paranı kazanıyosun ne güzel, keşke ben de sevebileceğim bi iş bulsaydım:14: işsizlik, devamlı evde oturmak çok kötü, hele bizim gibi üniversite mezunları açısından...
eşinle aranı kötü et demiyorum, onu ikna etmeye bak, yoksa bu konu böyle uzar gider, çok yıpranırsınız..

Merhaba, ben evli değilim ama çalışan bir insanım. ve çalışmanın önemini iyi biliyorum. bencede işinizden ayrılmayacağınızı eşinize kabullendirin. siz işinizi bırakınca kendinizi mutsuz eşinizi mutlu edeceksiniz. bu bencillik değilmi? birde bence kadınların ekonomik özgürlüğü olmalı... bu benim şahsi fikrimdir... ayrıca eşinizin ailesine hizmet etmeniz kötü birşey değilki. buna çok takılmayın:31: Allah yardımcınız olsun zor bir durum... malesef erkekler çok bencil.

Eşinin asıl sorunu senin ayakları üstünde duran bir birey olduğunu kabul etmemek olabilir mi?

Klasik erkek mantığı; kadın çalıştıkça erkek kadının üzerindeki hakimiyetinin eksildiğini hissediyor. Sen evde oturan bir kadın olursan sana daha çok hükmedebilir, belki de bunu istiyor.

Teşekkür ederim arkadaşlar...

Eşimin beni evlenmeden önceki gibi sevmesini o kadar özledim ki :( sırf ilgisiz durmak için bana mesafeli duruyor bazen dayanamıyor tam uykuya dalacağım sırada beni ne kadar çok sevdiğini söylüyor sarılıyor sonra yine soğuk sadece ben çalıştığım için beni cezalandırıyor...

Çok üzgünüm biliyormusunuz onu o kadar çok seviyorum ki bıktım ağlamaktan...

Eşinin asıl sorunu senin ayakları üstünde duran bir birey olduğunu kabul etmemek olabilir mi?

Klasik erkek mantığı; kadın çalıştıkça erkek kadının üzerindeki hakimiyetinin eksildiğini hissediyor. Sen evde oturan bir kadın olursan sana daha çok hükmedebilir, belki de bunu istiyor.

Bende senin gibi düşünüyorum birkaç kez ağzından kaçırdığı oldu çünkü. Eğer evlilik hazırlıklarımızın yapıldığı dönemlerde bana destek olsaydı, gönlümü alsaydı ben onun için herşeyden vazgeçebilirdim ama yapmadı bende güvenemedim :(

Bende senin gibi düşünüyorum birkaç kez ağzından kaçırdığı oldu çünkü. Eğer evlilik hazırlıklarımızın yapıldığı dönemlerde bana destek olsaydı, gönlümü alsaydı ben onun için herşeyden vazgeçebilirdim ama yapmadı bende güvenemedim :(

Bence de durum bundan ibaret. Eşin için her türlü fedakarlığı yap ama ona verdiğin senden gidecekse orda dur derim. :34:

Merhaba, ben evli değilim ama çalışan bir insanım. ve çalışmanın önemini iyi biliyorum. bencede işinizden ayrılmayacağınızı eşinize kabullendirin. siz işinizi bırakınca kendinizi mutsuz eşinizi mutlu edeceksiniz. bu bencillik değilmi? birde bence kadınların ekonomik özgürlüğü olmalı... bu benim şahsi fikrimdir... ayrıca eşinizin ailesine hizmet etmeniz kötü birşey değilki. buna çok takılmayın:31: Allah yardımcınız olsun zor bir durum... malesef erkekler çok bencil.

Teşekkür ederim cnm. Bende abartı bir ilgi yok eşimin ailesine karşı mesela kv sofrayı kurar ben kaldırırım yada o çayı koyar ben servis yaparım bencede abartılacak bişi yok ama annem çok üzüyor beni bu konuda bir daha anneme birşey anlatmayacağım ;(

Ailem yüzünden eşimin ailesi için bişiler yapmaktan korkar oldum her hareketimi yaranmak olarak algılıyorlar :(

Benden iyi hizmetçi olurmuş onun için beni yanlarında istiyorlarmış annemin söylediğine bak.

Bazen kendimi yapayalnız hissediyorum sanki kimsem yok gibi...

Ailem yüzünden eşimin ailesi için bişiler yapmaktan korkar oldum her hareketimi yaranmak olarak algılıyorlar :(

Benden iyi hizmetçi olurmuş onun için beni yanlarında istiyorlarmış annemin söylediğine bak.

Bazen kendimi yapayalnız hissediyorum sanki kimsem yok gibi...

Annen de babannenden falan çektiyse eğer o yüzden böyle söylüyordur :31: Az önce bu konuya da değinecektim ama vazgeçtim, madem tekrar dile getirdin fikrimi söyleyeyim.

Annen haklı.

Kaafam çok karışık bildiğim tek şey eşimi çok sevdiğim işe gidince bile özlüyorum onu neden beni anlamak istemiyor ki :(

bencede işini bırakmiyacağını sağlığım gücüm olduğu sürece çalışmak istediğini kocana anlat Allah korusun ayrıldınız diyelim ozaman o bakmicak size kendi paranızı kazanıyorsunuz ve seviyorsunuz negüzel bu memlekete gitme olayı nedir istemiyosanız gitmezsiniz çalışıyorum deyin :34:
kvdesinin yanında olup mutlu olan kimseyi görmedik kocanıza hizmet edin edicekseniz kv validenize değil kv düşkün bir insanmıki

Son düzenleme:
Ne yapacağımı şaşırdım konuşsam anlamıyor. İş hemen kavgaya dönüşüyor. Bizi aile gibi görmüyor, kadının eviyle ilgilenmesi lazımmış sadece. Ben evimi ihmal etmiyorum ki.

Çok seviyorum eşimi anlamıyor beni ;(

Çoğu arkadaş yazılması gerekeni yazmış.

Her ne sorun yaşarsan yaşa, bunları nasıl halledersen et ama işinden kesinlikle ayrılma.

Back
X