Eşim çalışmamı istemiyor ama ben işimi çok seviyorum :(

çok kızıyorum böyle erkeklere ve onlara boyun eğen eşlerine ,

yahu kardeşim okumayan çalışmayan biriyle evlenseydin , o kız boşunamı yıllarca dirsek çürütttü çabaladı , ayrıca kim birbirinin hayatında ömür boyu kalacağına garanti verebilir ki bu hayatta ölüm de var ,

bence yapman gereken kesinlikle işi bırakmak istemiyceğini söylemen ,

canım bence işinden ayrılma . ne bileyim dünyanın bin bir türlü hali var .sen bireysin ve çalışmalısın .okumuş etmişsin . yine sen bilirsin tabi ama ben olsam bırakmazdım kendi adıma bu devirde hiç bir erkeğe güvenmem .

Cnm benim haklısın ama ben mesleğimden uzakken nasıl huzurlu olabilirim ki? Eşim anlamıyor beni arkadaşım. Ben ona tamamen bana uyacaksın demiyorum ki. Amacım orta yolu bulmak. Neden sadece onun dediği olsun ki anlamıyorum ben :(

Onların zihniyeti çok farklı, nasıl ki onlar kadınları anlamak zor diyorlar bizim içinde onları anlamak zor. Hele iş söz dinlenilmesi konusuna geliyorsa ben geri adım atmayı tercih ediyorum. Aynı dertten muzdaribim bende ama şimdilik beklemedeyim bakalım. Sende kendini çok yıpratma, netice de su akar yatağını bulur.

Adam başından beri çalışma demiş..
En başında kabul etmişsiniz, neden şimdi sıkıntı oldu ki?
Ortada bir sorun yok, işinden vazgeçemeyen adam en başında kabul etmezdi..

ben de yüksek mühendisim eşimde mühendis. ben de bıraktım herşeyi kayınvalidemin üst katına geldim. bir buçuk yıl evde oturdum. çok aşıktım. hiçbirşeyin önemi yoktu.

başına neler geleceğini tahmin dahi edemezsin. sakın işini bırakma ve sakın kayınvalidenin yakına gitme.

ben diyordum ki ben kötü biri değilim ki saygısızlık yapmam kayınvalideme neden sorun olsun ki, eşimi çok seviyorum o da beni çok seviyor dedim, ne sorun olabilirdi ki sonuçda.. hayatım cehenmeme döndü.

aslında sen çalışmasam mı gitsem mi dememişsin.. eşimi nasıl ikna edebilirim demişsin ama.. buna da cevabım yok. borçlanalım konu kapansın araba alayım ev alayım desen eşinin daha çok zoruna gidecek. ama herkesin mutlaka vicdana girilecek bir yer vardır. eşinin damarını sen bilirsin ancak.

Adam başından beri çalışma demiş..
En başında kabul etmişsiniz, neden şimdi sıkıntı oldu ki?
Ortada bir sorun yok, işinden vazgeçemeyen adam en başında kabul etmezdi..

Durum tabiki de böyle değil ama ayrıca açıklama yapmak konuyu dağıtacak. Teşekkür ederim yinede yorumun için...

ben de yüksek mühendisim eşimde mühendis. ben de bıraktım herşeyi kayınvalidemin üst katına geldim. bir buçuk yıl evde oturdum. çok aşıktım. hiçbirşeyin önemi yoktu.

başına neler geleceğini tahmin dahi edemezsin. sakın işini bırakma ve sakın kayınvalidenin yakına gitme.

ben diyordum ki ben kötü biri değilim ki saygısızlık yapmam kayınvalideme neden sorun olsun ki, eşimi çok seviyorum o da beni çok seviyor dedim, ne sorun olabilirdi ki sonuçda.. hayatım cehenmeme döndü.

aslında sen çalışmasam mı gitsem mi dememişsin.. eşimi nasıl ikna edebilirim demişsin ama.. buna da cevabım yok. borçlanalım konu kapansın araba alayım ev alayım desen eşinin daha çok zoruna gidecek. ama herkesin mutlaka vicdana girilecek bir yer vardır. eşinin damarını sen bilirsin ancak.

Bende muhtemelen benzer durumlarla karşılaşacağım bu nedenle istemiyorum. Eşimle dün konuştuk, önümüzdede uzun bir zaman dilimi var aşarız inşallah...

Back
X