• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim çocuk istemiyor, onu nasıl ikna ederim

ıyi de böyle bir hakkı yok ki. Evlenmeden önce söylediyse ona birşey diyemem ama çocuk istemeyen yada çocuğu olmayan bir insanın evlenmeden önce bunu eşine söylemesi gerekir. Aradaki sevgi ne kadar büyük olursa olsun çocuk sahibi olmak bir kadının en doğal hakkıdır ve eğer karşı taraf kesinlikle istemiyorsa boşanma sebebi bile olabilir.

bende 3 yıllık evliyim.30 yaşındayım.benim eşimde şu an istemiyor çocuk.bende çok istiyorum.eşimle konuştum.çocuk hiç mi istemiyorsun diye.1-2 yıl sonra yaparız diyor.ben geç kalmaktan korkuyorum.çocuğun olup olmayacağını bilmiyoruz.bu yaz memlekete gittiğimizde annem kayınvalidem görümcem kaynım herkes konuştu.ama istemiyor.ben eşimin şu an kararına saygı duyuyorum.üstüne gitmiyorum.kendisine belli bir zaman verdim(ama pek dikkate almıyor gibi).zaman sonunda kendisiyle konuşacağım.bu işin bir zayıf noktası,can alıcı noktası olmalı.ona göre konuşmalıyım kendisiyle...offfff poffffff

merhabalar,
ben evliliğe geç adım attım 38 yaşında evlendim ve ilk seneler ben çocuk istemedim geçti iki sene artık kendimi hazır hissettim ama eşim istemedi çocuk o kadar da çok sevdiği halde. neymiş bir tane değil üç tane istermiş:)) yalan ben istemediğim için bana öyle davranıyor. aslında ben onu çok üzdüm çocuk konusunda ona br çocuk veremedim bu yaştan sonra da zor artık. kafam çok karışık kimi zaman çok istiyorum ama eşim yanımda değil haftada bir geliyor bakabilir miyim bebeğe tek başına diye düşünüyorum çalışıyorum da!!!

Evliyseniz her halde çocuk olmalı ama çocuk istememesi canım bu evlilik evlilikmi gözden geçir.insan neden evlenir ki çocuk istemiyorsa.Bence o seni de istemiyor olmasın.

merhabalar,
ben evliliğe geç adım attım 38 yaşında evlendim ve ilk seneler ben çocuk istemedim geçti iki sene artık kendimi hazır hissettim ama eşim istemedi çocuk o kadar da çok sevdiği halde. neymiş bir tane değil üç tane istermiş:)) yalan ben istemediğim için bana öyle davranıyor. aslında ben onu çok üzdüm çocuk konusunda ona br çocuk veremedim bu yaştan sonra da zor artık. kafam çok karışık kimi zaman çok istiyorum ama eşim yanımda değil haftada bir geliyor bakabilir miyim bebeğe tek başına diye düşünüyorum çalışıyorum da!!!

ablam 38 yaşına girdi biri 5 yaşında biride beş aylık olmak üzere iki çocuğu var. gayette güzel bakıyor üstelik çalışanda bir bayan , eğer istiyorsanız kendinizi böyle bir duygudan mahrum bırakmayın dahada fazla geç kalmayın bazen ha deyince olmayabiliyor malesef

merhabalar,

artık hiç bir şeyden emin değilim sanırım benim evliliğim bitecek çünkü ben de başaramadım evliliği. bu arada çocuk isteyen en bata oydu artık istememe sebebi senin de söylediğin ibi beni de sevmiyor sanırım:(( çocuk da olmayınca uzatmanın anlamı da yok sanırım?

kızlar merhaba.eşim çocuk yapmaya biraz ikna oldu.yaza yaparız diyor ama kesin bişey demiyor.ben şu an çocuk yapmaya hazırım.yaza kadar nasıl dayanacağım.çok istiyorum HAYIRLISIYLA...yoksa bi üçkağıtçılık mı düşünsem ne :1:

bir eş çocuk istemiyorsa sırf siz istiyorsunuz diye çocuk dogurmayın yanarsınız..benm ufaklık 3 yaşında evlendim 1 ay sonra hamile kaldım ki sürpriz olmadı olursa olsun bile demiştik.ama bukadar sorumluluk alacağımızı zorlanacağımızı bilmiyorduk.hastalıklarıı dertleri istekleri uykusuzlukları stresleri bitmiyor sosyal olamıyorsun.ebeveynler çocuk yapmadan önce bunları düşünerek yapmalı bilerek hazırlanarak.benm eşim istediğihalde bazen ''yahu ne vardı erkenden çocuk yaptık''dediği oluyor sinirlendiğinde.ki hiç istemeyen sevmeyen bir eşe çocuk doğurmak,hastalandıgında acillere götürüyosun nasıl seveseve götürücek,huysuzluklarına uykusuzluguna nasıl katlanıcak kocan.sanada anlayışlı davranmaz busefer yardım bile etmez.ki çocuguyla bir başına bırakıp karısını dışarı eylenmeye giden eşleri biliyorum ben.2.çocugu eşim kendisi istiyor,yarında doktora götrücek viamin için ve özelde doğururum dememe rağmen nolur yapalım demee başladı..sen onu baskıyla değil nasıl çocuğu isteteceğinin güzel yollarını düşün

bende kısa bir süre önce evlendim bi bebeğim olsun bende çok istiyorum
ama eşime bir türlü söyleyemiyorum ya istemezse?
çünkü bir keresinde 5 yıl istemiyorum çocuk falan dedi
5 yıl da çok uzun bi zaman dilimi ben hemen çocuk istiyorum :(

offf...3.5 yıllık evliyim.31 yaşındayım.anne olmayı çok istiyorum ama eşim beni geçiştirip duruyor.yok yaza yaparız;yok 5-6 ay sonra yaparız;yok 1 yıl içinde yaparız.çok üzülüyorum ve kırılıyorum.zamanın gelmesini bekliyoruz ne zamanıysa o.yaşımın geçiyor olduğunu;tedavi gerekse bile yaşın önemli olduğunu söylüyorum ama boş.geçenlerde yine konuştum.canım bak çocuk istemiyorsan söyle bileyim konusunu açmayım dedim.en geç 1 yıl içinde yaparız diyor.1 yılı geçirmeyiz diyor.sebebini sorunca cevaplamıyor.korkuların mı var diyorum yok diyor.hazırlamaya çalışıyorum diyor.ne yapacağım yaaa...yine geçiştiriyor diye düşünüyorum.kızlar yardım edin bana

offf...3.5 yıllık evliyim.31 yaşındayım.anne olmayı çok istiyorum ama eşim beni geçiştirip duruyor.yok yaza yaparız;yok 5-6 ay sonra yaparız;yok 1 yıl içinde yaparız.çok üzülüyorum ve kırılıyorum.zamanın gelmesini bekliyoruz ne zamanıysa o.yaşımın geçiyor olduğunu;tedavi gerekse bile yaşın önemli olduğunu söylüyorum ama boş.geçenlerde yine konuştum.canım bak çocuk istemiyorsan söyle bileyim konusunu açmayım dedim.en geç 1 yıl içinde yaparız diyor.1 yılı geçirmeyiz diyor.sebebini sorunca cevaplamıyor.korkuların mı var diyorum yok diyor.hazırlamaya çalışıyorum diyor.ne yapacağım yaaa...yine geçiştiriyor diye düşünüyorum.kızlar yardım edin bana

vallahi canım ne diyeyim bilemedim anne olmayı istemek tabii ki en doğal hakkın
çevrenizde akrabalarınızda yokmu hiç küçük sevimli bebek falan
sık sık onlarla görüşseniz bebeği de kucağınıza alıp ayy bak aşkım ne kadar tatlı değil mi gibisinden
bişeyler deseniz eşinizin kucağına falan verseniz tepkisi ne olur
yani hiç mi istemiyor gelecek kaygısı taşıyor ise de istemiyor olabilir

olmaz mı tatlım yeğeni var,arkadaşların çocukları var.dediğine göre hiç istemiyor değil 1 yıl içinde yaparız diyor ama hadi kendini hiç hazır hissetmeyipte yanaşmazsa.....geçen hafta tartıştık bu konu için.zamanı gelince yaparız diyor.neyin zamanı bu;hadi kendini hazır hissetmezse......

Selam benimde eşim cocuk istemiyor evliligimize bi bck yil oldu hep yok olmaz simdi biz kendimize bakamiyoruz cocugu ne yapcaz diyor etrafmda hep hamile haberi duyyorum yada istiyolar cocuklari olmuyo haberleri aliyorum. İlk evlendmzde cocukdan bahsedmedim ilk 6 ay sonra bahsedim yok diyince arada bir konusuyordum yapalim diye simdi yine tekrar ediyorum tm turkiye git gel yapariz vallami dedim valla dedi bilmiyorum fikrinden vazgecermi gurbet ellerde tek cekilmiyor bebek istiyo insan inslh allah bizede nasip eder tum isteyenlerede veersin rabim kimseyin kucagini bos birakmasin Hep dua ediyorum Allahim kocAmin kalbine evlat sevgisi koy diye Eşlerimizin yuregine evlat sevgisi koysun ne yapalim herseyin hyirlisi olsun sevgiler..

Çocuk istemeyen bir adama zorla çocuk doğurmak...

Bilemedim iki ucu pis değnek.

Anne olmak en doğal hakkın tabii ki, ama hamilelik süreci var, lohusalığı var bunun, bebeğin sorumlulukları var; her anına ortak olacağından emin değilsen( ki değilsin) bu yükü tek başına sırtlama derim. Çok yıpranırsın.

Bırak erkekleri bazı kadınlarda bile var bu durum; herkes anne baba olma istidadına sahip olamayabiliyor.

Bu anlaşılır belki ama evlenmeden önce bunlar konuşulmalı.

"Ben çcuk sevmem, evlilik gayem de çocuk değil zaten ; ben sadece ikimiz olalım istiyorum"dersin, karşı taraf da işine geliyorsa evlenir.

Bence her evde en çok 3 yaşında bir çocuk er zaman bulunmalı.
Çocuk cennet kokusu. Evliliğin Meyvesi...
Başbakan 3 çocuk diyorya aslında 3 te az.
Yaşlılarınıza sorun şimdi 3 ten az çocuğu olanlara...
Ya da 3 kardeşten az olanlar kardeşleri ile bu konuda konuşsunlar çok kardeşlilik b ile avantajdır her konuda...

Merhaba arkadaşlar,
Daha önce bu başlığı kimsenin açmamış olduğunu gördüm,
kendim bu dertten muzdarip olduğum için paylaşmak ve size akıl danışmak istedim,
eşimle normalde çok iyi anlaşıyoruz fakat ben çocuk istiyorum ama o cocukları sevmediğini, istemediğini söylüyor, onu ikna etmek istiyorum, ama nasıl yapacağımı bilmiyorum, eğer benimle aynı durumu yaşayan veya yaşamış olan vars ane olur yardım edin.
Not:eşim çok inatçıdır

benim eşimde aynı çocuk istemiyor sebeplerinden biride benımle yeterınce anlaşamadığını düşünmesi bence rahatı bozulacak ondan istemıyordur bekarlık hayatlarından pek kopamayan sorumluluk almaktan korkan erkekler bılıncaltında cocugu bir kısıt sanıyor mecburiyet olarak goruluyor bi nevi zorundalık benim eşimde aşırı inatçı ama birde şöyle bişe var herkesı memnun edemezsın bence bu konuyu onun hoslanacagı sekıllerde usluplarda konusmanı yada tıbbı bı tedavı gorebılırsınız aşırıya kacmamanı zorlamadan baskı yapmadan bır ailenın cocuga neden ahtıyacı oldugunu cocuk ıcın kosul gerekmedıgını ne bıleyım eve geldıgınde onu bekleyecek kişilerin heycanından bahset ne bıleyım onu yumusatmak senın elınde ama hıc ıstemıyorsa o apayrı bı konu o durumdada aıle psıkologlarına gıtmenızı tavsıye ederım o gıtmesende sen git

selam kizlar buna benzer bi sorunmu artik desem bendede var. 5 Senedir mutlu evliyiz. Maddi acidan herhangi bi sorun yok, gezmeyi tozmayi yeteri kadar yaptik, hatta yüksek lisansimi bile yaptim, ve kendimce artik anne olma vakti geldi diyorum. Esimlede bunu paylasinca bana gülerek diyor: dur daha cok erken gezelim tozalim acelesi ne. Bu arada ben 28 yasima gircem Esim ise 30. 5 sene dogum kontrol hapi kullandim ve biraktim iki ay önce. sizce bu durumda hamile kalsam esime haksizlik olurmu? Kendisi cocuklari cok seviyor ve yigenleri icin ölür.

selam kizlar buna benzer bi sorunmu artik desem bendede var. 5 Senedir mutlu evliyiz. Maddi acidan herhangi bi sorun yok, gezmeyi tozmayi yeteri kadar yaptik, hatta yüksek lisansimi bile yaptim, ve kendimce artik anne olma vakti geldi diyorum. Esimlede bunu paylasinca bana gülerek diyor: dur daha cok erken gezelim tozalim acelesi ne. Bu arada ben 28 yasima gircem Esim ise 30. 5 sene dogum kontrol hapi kullandim ve biraktim iki ay önce. sizce bu durumda hamile kalsam esime haksizlik olurmu? Kendisi cocuklari cok seviyor ve yigenleri icin ölür.

eşinizle sakalasarak konusun konuyu
ya cocuk yapcaz ya 2 tane kedı veya kopek alıp beslıcez
kararını ver deyın :KK53:

bu çok eski bir konu,kendinize yeni konu açmalısınız..

Back
X