• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim çocuk istemiyor, onu nasıl ikna ederim

bluely

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Ekim 2007
12
0
86
İstanbul
Merhaba arkadaşlar,
Daha önce bu başlığı kimsenin açmamış olduğunu gördüm,
kendim bu dertten muzdarip olduğum için paylaşmak ve size akıl danışmak istedim,
eşimle normalde çok iyi anlaşıyoruz fakat ben çocuk istiyorum ama o cocukları sevmediğini, istemediğini söylüyor, onu ikna etmek istiyorum, ama nasıl yapacağımı bilmiyorum, eğer benimle aynı durumu yaşayan veya yaşamış olan vars ane olur yardım edin.
Not:eşim çok inatçıdır

Eşiniz hiç mi istemiyor, yani ilerde de? Eğer öyleyse bişey diyemem.. Ancak henüz hazır değilse fazla baskı yapmamanız daha fazla bebek fikrinden soğumaması açısından gerekli. Sürekli ısrar daha çok olumsuz bakmasına neden olur.

Eşiniz hiç mi istemiyor, yani ilerde de? Eğer öyleyse bişey diyemem.. Ancak henüz hazır değilse fazla baskı yapmamanız daha fazla bebek fikrinden soğumaması açısından gerekli. Sürekli ısrar daha çok olumsuz bakmasına neden olur.
eşim sevmiyor cocukları ve hiç istemicekmiş gibi geliyor, sanırım ailesi ile ilgili bi olay,, babası da cocukları sevmiyor,, ablasının cocuklarını daha kucagına bile almadı,, hele bi tanesi 6 aylık, sürekli gülümseyen bi bebek,, ben anlamıyom nasıl sevmediğini

eşim sevmiyor cocukları ve hiç istemicekmiş gibi geliyor, sanırım ailesi ile ilgili bi olay,, babası da cocukları sevmiyor,, ablasının cocuklarını daha kucagına bile almadı,, hele bi tanesi 6 aylık, sürekli gülümseyen bi bebek,, ben anlamıyom nasıl sevmediğini

Aaa enteresan:1shok:, şaşırdım hakikaten, gerçekten sevmiyor demekki çocukları.. Ne yapılırki böyle bir durumda, tek bildiğim böyle şeyleri sık sık dile getirmek daha çok canını sıkacaktır onun.. Ya şunu düşündüm şimdi, diyelimki ikna oldu bebek olmasına ve bebek oldu, kendi bebeğinide sevmez o zaman... Tüh zor bir durum. Keşke evlenmeden önce size ben kesinlikle çocuk istemiyorum diye bilgi verseydi, ona göre sizde düşünürdünüz. Bebişiniz doğsa bile yazık çocuğa eğer baba sevgisi göremezse.

ilginç valla..
çocuk istememek ayrı hiç sevmemek farklı birşey.
evlenmeden önce hiç konuşmamış mıydınız bu konuyla alakalı?

Bu tür konular evlenmeden önce konusulmali...:delphin:

Cocuk konusu mesela cok mühim.....Egerki esin sana evlenmeden öncede hayir ben cocuk istemiyorum dedi ve sende bunu kabul ettiysen simdi pek yapacak birseyin yok kanimca...:delphin:

Ha belki ben onu ilerde ikna ederim diye düsünmüsündür fakat yanilmisin arkadasim...
Bir erkek cocuk istemiyorsa cidden istemiyordur...hadi biz kadinlar istemiyorum desek bile yas ilerledikce biolojik saatimiz tikladikca bir zaman sonra o istek icimizde olusuyor lakin erkeklerde cogunlukla böyle degil.:1closedeyes:

Yerinde olsam o istemeden kesinlikle cocuk yapmam...yarin öbür gün cocukla alakali en ufak bir sorunda lap diye yüzüne vurur...hem sen muhtemelen bir aile olmak icin cocuk yapacaksin kendin icin degil...:kahve:

Hadi diyelimki esini ikna ettin cocuk oldu esinin o cocuga istenmiyordun hissini vermesi seni ne kadar üzer biliyormusun?? Sakin arkadasim sakin...:1hug:

Hersey kader kismet....bundada var bir hayir elbet..:delphin:

evlenmeden önce çocuk ıstemedıgını söyledı mı? eger söyleydıyse ve sız yıne evlendınız ıse eşinizi suçlayamam. ama tam tersiyse kandırıldıgınızı duşunurum. evlenmeye karar verırken ılk konuşulacak konu bu olmalı bence...

gulsum sultan hn. la aynı yorumu yazmışım. demek kı senden cevap beklıyoruz. ancak o zaman saglıklı bır yorum yapabılırız ikna konusunda.

Son düzenleme:
durmunu anlatınca kendi yaşadıklarım geldi aklıma aynen anlattığın gibi olan bi kocam var benimde ama anlayış ve sabırla insan herşeyi aşıyo canım 5 yıllık bir savaştan sonra ben bu savaşı kazandım ve sonuçç <:))

durmunu anlatınca kendi yaşadıklarım geldi aklıma aynen anlattığın gibi olan bi kocam var benimde ama anlayış ve sabırla insan herşeyi aşıyo canım 5 yıllık bir savaştan sonra ben bu savaşı kazandım ve sonuçç <:))

Peki canım çocuğuna karşı tavrı nasıl,, arkadaşların söylediklerinden gözüm korktu gerçekten.

çocuk istememek ve sevmemek çok farklı şeyler
benim eşim bebeklere bayılır evlenmeden önce ben cocuk doğurmak için fazka beklemem dedim
oda olmaz en az 3 yıl bekleriz birikim yapmamız gerek dedi
bende biz para içindemi doğduk Allah nasibini verir dedim
derken bi kavgaya tutuştuk hiç bir zaman çocuğumuz olmayacak bunu aklına sok dedi
nerdeyse nişanı bozuyodum
kendimi evlendikten 3yıl sonra çocuğumuz olacak diye alıştırdım kabullendim
11 aylık evliyim son 2 aydır kocam peşimde çocuk yapalım diye dolanıyo:)
yok ya ne gerek var diyorum kuduruyo
aslında o çocuk isterken zamanında söylediklerini hatırlatmak isterdim ama
huzurumu bozmaya değmez geride kaldı belli olmaz yine hiç çocuğumuz olmucak deyiverir bide
neyse canım uzatmayım eğer yeni evliysen eşine çocuk konusunda sakın baskı yapma
ters teper zaten çocukları sevmiyomuş
yavas yavas onun aklına çocuk fikrini sok mesele ablasının çocuğu severken
gel canım bak ne tatlı dimi gibi şeyler söyle
bebeği onun kucağına ver çok yakıştı sana diye tatlı espriler yap hatta dur bi fotonuzu alayım de
ablasına giderken bebeğe oyuncak giysi falan alıp gidin bunları eşinin beğenmesini sağla
ona sor hangisini alalım diye sen beğen de
aklıma bunlar geliyo
bence zamanla eşin bi çocuk isteyecek kim istemez ki
kendide bi zamanlar bebekti ve onun çocukları sevmeyen babası kim bilir zamanında oğlunu ne çok
sevmiştir

bence aşırı baskı yapmadan acaba bebeğimiz olsa sanamı benzer banamı..işte etrafdaki çocukları göster hatta yakınının bebeği falan varsa eve getir..aslında ben bu konuda çok katı düşünmüorum canım..bence bebeğiniz olsa sevicektir..insan kendinden olan bişiye bir bebeğe nasıl sevgisiz kalabilirki..inş. eşinin kalbi bu konuda yumşar ve bebeişinizi kucağınıza alırsınız..Rabbim isteyen herkese nasip etsin bu duyguyu inş..:Saruboceq:

siz anneliğe hazırken o da babalığa hazır olmalı çocuk yapmak için, belki daha zamanı değildir.

Daha önce okuduğum bir yazıda erkeklerin yaradılış olarak dünyaya soylarını devam ettirmek ve çocuk sahibi olmaya programlı olarak geldiklerini okumustum.Yani mantıksal olarak istememesi imkansız gibi görünüyor.Yani canım sadece biraz zaman tanı.O gün mutlaka gelicektir.Bende eşimin çocuk sevdiğini,istediğini hiç görmedim.Hep ben ısrar ediyordum. Ama son zamanlarda tv deki bebeklere çocuklara bile sarmaya başladı.Biraz zaman tanı nacizane fikrim bu canım.

Arkadaşlar çok teşekkür ederim yorumlarınız için,, sanırım ısrarcı olmadan özendirmeye çalışmak en mantıklısı,, inşallah alışır en kısa zamanda baba olma fikrine,, :)

ya bende çocukları sevmem ama çok istiyorum hele evlendikten sonra ama eşim hazır değilim askerlik var felan diyo maddı sorunlarımızı halledelım dıyo ama ben ısrarla istiyorum söleyınce tartıiıyoruz beş aylık askerlik ne olcak sankı anlamıyorum

Ben 28 yaşındayım. 6 yıllık evliyim. Eşim 6 yıl boyunca hiç çocuk istemedi. Ben de ilk yıllar borç falan var dedim. Eşiminde bu yüzden istemediğini sandım. Ama değil sanırım. 6 yıldır ne zaman çocuk desem sonu kavga oldu. Aynı sözleri ben de işittim. daha söylemiyorum, sormuyorum. Belki de alıştım ben de çocuğum olmayacağı düşüncesine. Bazen haksızlığa uğruyormuşum gibi geliyor.

Benım esımde cocuk ıstemıyor, fakat cocukları delı gıbı de sevıyor. Sanırım kendını ve bıraz da maddı durumumuzu hazır bulmuyor bunun ıcın.

Fakat ben daha fazla ertelemek ıstemıyorum. Maddı durumumuz duzelsın dıye beklersek 3 yıl daha beklerız. Zaten yas olmus 30, daha ne dıye bekleyeyım kı!

Kendı aramızda ufak sorunlarımız var, onları halledınce bebek ıstıyorum.

Onu da bu yonde ozendırmeye calısıyorum. ınan etkılı oluyor. Mesela dun aksam yenı evımızde bos kalan bır yer var, oraya armut koltuk alacagını soyledı. Bende 'oraya ben baska bır sey koyacagım' dedım. Hemen anladı, gulumseyerek 'pekı anladım' dedı.

Ona hamıleler ıcın uretılmıs ozel tısortlere ne kadar ozendıgımı, su mınıcık gobegımı bıle sorun ederken, hamıle olsam da kocaman olsa dıye nasıl arzuladıgımı soyledım. O an Yattıgı yerden gozlerı ısıldadı, 'bı' kızımız olsa, bıcır bıcır, baba baba yanında yatacagım dese ' dedı.

Dusun bır kac cumle onu etkıledı. Kabul edıyorum esınızle, esım arasında cocuk sevgısı farkı var. Fakat ınanın ben esım kadar cocukları sevmem, daha kısa bır sure oncesıne kadar gece onun aglamalarına uyanmaya tahammul edemeyecegımı dusunerek bebek ıstemezdım. Sımdı ıse can atıyorum, kocamaaan bır gobegım olsun ıstıyorum (:

Ben kı bır anda degıstım, esınızde degısır. Yalnızca ozendırın onu ve bır bebek ıstedıgınızı, bunu ne kadar arzuladıgınızı anlatın ona. Hayallerınızı anlatın... Mutlaka bır gun degısecektır fıkrı.

Keşke biri de benim eşimi çocuk istememeye ikna etse...
Ben de hiçbir zaman istemiyorum çünkü :(

Back
X