- 15 Haziran 2016
- 7.901
- En iyi cevaplar
- 1
- 21.039
- 348
- 39
- Konu Sahibi ManyamisBebek
-
Depresyonla evde yatıp kılını kıpırdatmayıp çocuk istemek nasıl bir kafa ya, tedavi olmak için ne bekliyorsunuz? Şimdi çocuğunuz olsa depresyonlu halinizle ne hayrınız olacak o çocuğaCalisiyordum zaten fakat depresyona girince ayrildim isten kendi isimdi zaten sirketimi kapattim e ticaret yapiyordum
Eşiniz sorumluluk sahibi zaten, kendi kazandığı miktarın yeterli olmayacağının bilincinde olduğu için doğmamış çocuğuna karşı sorumluluk duyarak yapmıyor bu kadar basitGunluk olarak para kazaniyor esim aylik co nadir 10 bin tl geliyor genel olarwk gunluk 500 bazen.600 bazen daha fazlasi daha once calistigim firmalar bilindik ve homeoffice olan buyuk firmalar deneyimli oldugum icin zor degil ve eski mudurerim ile halen iletisimdeyim ve kendi isimi yaparken e ticaret yapiyordum evden de calisilacak bir cok is kolubulunuyor . O konuda kendime guveniyorum . Fakat depresyon bir kenara esimin sorumluluk almasi icin biraz da geri cekiyorum kendimi burada her detayi anlatamiyorum maalesef
E madem adam sorumsuz yazık değil mi doğacak çocuğa? Çok dengesiz bir kafa yapınız var hiç mantıklı değilsinizBirikimleri kendisine verdim ben sana guveniyorum diyerekten fakat nakitlerin de altinlarinda hepsi yandi bitti kul oldu borsada. Cogu arkadas ustu kapali anlatigim icin haksiz bulmus . Fakat ben bu adamla 2 seneye yakindir ayni evi paylasiyorum . Cocuk icin daha iyi birikim yapariz katlayacagim nakiti de dedi hepsi yandi borsada . Soyler misiniz surekli verilen cabanin farkli sekillerde bosa cikmasi nasil bir duygu . Ben tekrar soyluyorum ekonominin de farkindayim pahaliligin da cocugun her cocugun ozel oldugununda ama soyle bir durum var cabalamak bu kadar birikim cop olurken geri cektim kendimi sorumlulugu alsin istedim yoksa bende calismadan duramam aliskin degilim bir kere umarim yeterince aciklayici olmustur
Adam kadının anne olma hakkını elinden alıyor ne demek ya rahmini yumurtalıklarını mı alıyor adamAllah Allah ya adam 10 bin tl aliuor fiye adama hak veren hem cinslerime soruyorum.bir adam bir kadinin anne olma hakkini elinden alabilirmi bu nasil bencil bir dusuncedir.bizim gelinin eside boyle cocuk yapmadi isterse bosanirim diye tehdit etti niyayetindede yillar sonra ayrildilar.ohh adam gitti yeni hatun buldu yazik kadinda yasi gecti dogurganlik yili bitti.simdi soruyorum bu bencillik degilde nedr.anne olmak istiyorsanuz esinizi ikna edin yillar gectikce zorlasan bir durum gebelik.ve doganin rizkida oluyor bskmayin para az diyenlere
Doğan çocukları melekler besleyip okutmuyor farkında mısınızAllah Allah ya adam 10 bin tl aliuor fiye adama hak veren hem cinslerime soruyorum.bir adam bir kadinin anne olma hakkini elinden alabilirmi bu nasil bencil bir dusuncedir.bizim gelinin eside boyle cocuk yapmadi isterse bosanirim diye tehdit etti niyayetindede yillar sonra ayrildilar.ohh adam gitti yeni hatun buldu yazik kadinda yasi gecti dogurganlik yili bitti.simdi soruyorum bu bencillik degilde nedr.anne olmak istiyorsanuz esinizi ikna edin yillar gectikce zorlasan bir durum gebelik.ve doganin rizkida oluyor bskmayin para az diyenlere
Harika bir yorum bu kesinlikleAdam kadının anne olma hakkını elinden alıyor ne demek ya rahmini yumurtalıklarını mı alıyor adam
10 bin lira ile çocuk sefil olmasın kuru ekmekle büyümesin diye olmayan çocuğuna babalık ediyor adam
Kadın ne yapıyor illa çocuk olsun kuru ekmek de yeriz tek çorbada içeriz diye yatıyor aşşağıya, bu mu analık?
Sizin gelinin aklı yok muydu da menopoza girene kadar çocuk istemeyen bir adamla evli kaldı? Vaktiyle o boşanıp çocuk isteyen biriyle anne olsaydı aklı nerdeydi? Ki adam en başından beri çocuk istemiyorum demiş
Neyine ikna edecek bu kadın adamı, adam imkanımız bu olduğu için çocuk istemiyorum diyor kadın da şartları iyileştirsin olsun çocukları
Valla sizde oldukça kötü bir gün geçirdiniz zannediyorum, içinizdeki nefreti kusuyorsunuz. Kadın depresyondayım diyor bu yorumlara istinaden kalkıp kendine birşey yapmaya kalksa acaba ne hissedersiniz düşünüyorum. Psikolojik destek almasını önereceğiniz yerde kadına nasıl cümleler kuruyorsunuz dedim ama şimdi gördüm şükür onu önermişsiniz. Bir insanın üstüne düşüncesi ve bakış açısı ne olursa olsun bu kadar gidilmesini asla haklı bulamıyorum.E madem adam sorumsuz yazık değil mi doğacak çocuğa? Çok dengesiz bir kafa yapınız var hiç mantıklı değilsiniz
Allah Allah ya adam 10 bin tl aliuor fiye adama hak veren hem cinslerime soruyorum.bir adam bir kadinin anne olma hakkini elinden alabilirmi bu nasil bencil bir dusuncedir.bizim gelinin eside boyle cocuk yapmadi isterse bosanirim diye tehdit etti niyayetindede yillar sonra ayrildilar.ohh adam gitti yeni hatun buldu yazik kadinda yasi gecti dogurganlik yili bitti.simdi soruyorum bu bencillik degilde nedr.anne olmak istiyorsanuz esinizi ikna edin yillar gectikce zorlasan bir durum gebelik.ve doganin rizkida oluyor bskmayin para az diyenlere
Ben size neyi haklı buluyorsunuz diye sormadım zatenValla sizde oldukça kötü bir gün geçirdiniz zannediyorum, içinizdeki nefreti kusuyorsunuz. Kadın depresyondayım diyor bu yorumlara istinaden kalkıp kendine birşey yapmaya kalksa acaba ne hissedersiniz düşünüyorum. Psikolojik destek almasını önereceğiniz yerde kadına nasıl cümleler kuruyorsunuz dedim ama şimdi gördüm şükür onu önermişsiniz. Bir insanın üstüne düşüncesi ve bakış açısı ne olursa olsun bu kadar gidilmesini asla haklı bulamıyorum.
Harika bir yorum bu kesinlikle
Siz istememenize ragmen o cocuk isteseydi ne olacakti?Merhabalar esim cocuk istemiyor. Defalarca neden diye sordum ekonomiden bahsediyor. Durumumuz orta diyebilirim cogu zaman eksigimiz olmuyor. esim evden calisiyor . Esim cocuk istemedigi icin morelim bozuluyor ve depresyona giriyorum bu nedenle de calismak istemiyorum . Esim min 10 bin tl kazaniyor bende gerekirse her seyden kisarim diyorum hatta calisirim da ama surekli bi erteleme soz konusu biz 1.5 seneye yakin birlikte yasadik ve evlendik . Bazen yanlislikla kazayla oldu diyip sevinip husrana ugramaktan yoruldum . Elbette cocugun masraflari olacak kimse dort dortluk yasamiyor ki su zaman da . Ona sorumluluk almak istemiyorsan soyle diyorum almak istemeseydim evlenmezdik diyor . Fakat dunya hali ne kadar erken o kadar iyi anne olmak istiyorum esim 30 yasinda . Ve calistigi sure zarfinda bazen mizmizlaniyor en son sinirlendim her evli adam calisiyor senin gibi mizmizlanmiyor dedim. Ben zaten hep calismis bir kadinim calismaktan gocunmam fakat depresyon yasiyorum cocuklari o kadar cok seviyorum ki sizce ne yapmaliyim nasil ikna ederim ? Hayat bu eksiginde olur artilarin da bi gun et de yersin bi gun corba da hangimizin garantisi vardir ki ? Bana bahanne gibi geliyor esimin soyledikleri
Tatlım sana diyeceğim şu ki çocuk demek masraf demek sorumluluk demek bunun altından kalkabilecek misin peki?Tamam sen şimdi haklı olarak hiç çocugun olmadigi icin o duyguyu tatmadigin icin istiyorsun haklisin birşey diyemem çok haklisin ama emin ol o cocuk dogduktan sonra o kadar bikicaksin ki ne yemek yemeye vakit bulabiliceksin ne gezmeye bütün vaktini çocuğa adamak durumunda kalicaksin yeri gelicek tuvalete bile gitmeye vaktin olmayacak bunları göze alabiliyorsan yap derim ama şuna inan bir çocuk büyütmek çok zor bak kendimden biliyorum akşama kadar evde tartışıyoruz ne yemek saatimiz belli ne yatma saatimiz gecenin körüne kadar cocukla ugrasmaktan kendimize bile kari koca olarak firsat yaratamiyoruz ve böyle bir zamanda 1 cocuk bile fazla geliyor insana evet ekonomide var bu isin icinde kocanda bir yerde haklı belkide ben sana bu fikirden vazgeç cocuk yapma demiyorum kesinlikle ama inanki bir çocuk büyütmek çok zor hele ki yardimcin desteğin kimin kimsen yoksa dertsiz başını hiç ağırtma derim sana benim eşimde çok yanaşmıyordu çocuk zor olur bakmasi etmesi diye bende senin gibi cok direttim olsun bir tane dedim evet Allaha şükür saglikli bir evladim var pişmanda degilim ama o kadar zorki bakması buyutmesi çok cok ama cok cok iyi dusunup oyle karar vermek lazimmMerhabalar esim cocuk istemiyor. Defalarca neden diye sordum ekonomiden bahsediyor. Durumumuz orta diyebilirim cogu zaman eksigimiz olmuyor. esim evden calisiyor . Esim cocuk istemedigi icin morelim bozuluyor ve depresyona giriyorum bu nedenle de calismak istemiyorum . Esim min 10 bin tl kazaniyor bende gerekirse her seyden kisarim diyorum hatta calisirim da ama surekli bi erteleme soz konusu biz 1.5 seneye yakin birlikte yasadik ve evlendik . Bazen yanlislikla kazayla oldu diyip sevinip husrana ugramaktan yoruldum . Elbette cocugun masraflari olacak kimse dort dortluk yasamiyor ki su zaman da . Ona sorumluluk almak istemiyorsan soyle diyorum almak istemeseydim evlenmezdik diyor . Fakat dunya hali ne kadar erken o kadar iyi anne olmak istiyorum esim 30 yasinda . Ve calistigi sure zarfinda bazen mizmizlaniyor en son sinirlendim her evli adam calisiyor senin gibi mizmizlanmiyor dedim. Ben zaten hep calismis bir kadinim calismaktan gocunmam fakat depresyon yasiyorum cocuklari o kadar cok seviyorum ki sizce ne yapmaliyim nasil ikna ederim ? Hayat bu eksiginde olur artilarin da bi gun et de yersin bi gun corba da hangimizin garantisi vardir ki ? Bana bahanne gibi geliyor esimin soyledikleri
Aynen benim esimde memur bizde kira köşelerinde geçiniyoruz tek maaşla bizde ayni fikirdeyiz inanın çocuk yapmamak cocuk yapip boşanmaktan daha iyidir artik heryerde görüyoruz her kadın programlarında boy boy cocuk yapip boşaniyorlar o yüzden herkez kendine yetecegi kadar cocuk yapmalı çok büyük sorumluluk inanin kızım 2 yaşına geldi ben hala yorgunluktan dökülüyorum ayakta dinlenmeye bile fırsat yok birde insan artik öyle bir zamana geldikki önümüzü de göremiyoruz geleceği göremiyoruz kaldıki ikinci çocuk fikri o kadar itici ve uzak geliyor ki evet evlat duygusu cok guzel bir duygu Allah olmayan herkeze nasip etsin ama bir o kadar zor gercekten çok iyi düşünüp iyi karar vermek lazımAdam haklı.Cocuk büyütmek çok büyük sorumluluk hem maddi hem manevi.Oyle çocukları çok sevmekle olmuyor.Disaridan sevmek çok kolay.Biz iki memur iki kira geliri ile bile ikinciyi asla düşünmüyoruz.Tek çocuğumuz olsun ona güzel bir gelecek saglayalim yeter.
Umarım asla kötü bir gün gecirmezsiniz zaten nihai amacımız hep güzel günler yaşayabilmek. Ama burada demek istediğim objektif yaklaşırken de empati kurarak yaklaşmak.Ben size neyi haklı buluyorsunuz diye sormadım zaten
Üzgünüm ya sizin için ne yazıkki hiç kötü bir gün geçirmedim, medyumluk yapmaya gerek yok bence zira doğru çıkmıyor
Benim yorumumla kendine kötü birşey yapacak kadar kötü durumda olan bir insan gelip burada yazmaz, o durumdaki bir insanı zaten yakınları farkeder gerekeni yapar
İntihar ettirecek ne yazdım diye baktım tabiki hiçbirşey, biri gelip bana mantıksız olduğumu söylese intihar etmem dengesiz düşüncelerim olduğunu söylese yine intihar etmem
Amin bilmukabeleUmarım asla kötü bir gün gecirmezsiniz zaten nihai amacımız hep güzel günler yaşayabilmek. Ama burada demek istediğim objektif yaklaşırken de empati kurarak yaklaşmak.
Bu açıklamada ki denkleminize kesinlikle katılıyorum. Maddiyatı hadi geçtim sağlıklı bir çocuğun yetişmesi için en önemli noktalardan biri ruh sağlığı. Beni anladığınızı umuyorum, gönlünüzü kırdıysam affola niyetim bu yönde değildi çünküAmin bilmukabele
Empati yaptığım için tepki veriyorum zaten: depresyondayım, kocam 10bin kazanıyor, maddi durumumuz yetersiz diyor, çocuk istiyorum, ne yaparım? Önce depresyondan kurtulurum tedavi olurum sonra çalışırım 10bini aşarız daha sonra birikim yaparım ve mutlu son karı-koca gönlümüz rahat kafamız rahat çocuk yaparız. Çok basit dimi
EstağfirullahBu açıklamada ki denkleminize kesinlikle katılıyorum. Maddiyatı hadi geçtim sağlıklı bir çocuğun yetişmesi için en önemli noktalardan biri ruh sağlığı. Beni anladığınızı umuyorum, gönlünüzü kırdıysam affola niyetim bu yönde değildi çünkü
Hayır hiç te basit değil inanın bu dedikleriniz sadece bir hayalden ibaret.Amin bilmukabele
Empati yaptığım için tepki veriyorum zaten: depresyondayım, kocam 10bin kazanıyor, maddi durumumuz yetersiz diyor, çocuk istiyorum, ne yaparım? Önce depresyondan kurtulurum tedavi olurum sonra çalışırım 10bini aşarız daha sonra birikim yaparım ve mutlu son karı-koca gönlümüz rahat kafamız rahat çocuk yaparız. Çok basit dimi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?