- 24 Eylül 2013
- 9.944
- 32.582
- 748
- Konu Sahibi ManyamisBebek
-
Tek çocuk düşünmesine inandınız mı? Nerde perişan halde çocuk görsem arkasından 2-3 kardeş geliyor. Nerde maddi durumu kötü olam aile görsem en az 3-4 çocuk var.Siz fazla hassasmışsınız bence.babam bana dondurma bile almazdı, unuttum gitti.hayatı bu kadar ciddiye almamalısınız bence.bize gelene kadar neler neler var dünyada.savaşın ortasında bombaların altında büyüyor çocuklar, açlıktan siroz, pislikten kolera oluyor.babası annesini öldürenler var.siz de bir zahmet bu kadarcık eksikleri unutuverin.hayat yetişkinlikte de toz pembe değil ki.
Sizin gibiler demişsin ama ben çocuk sahibi olmayı düşünmüyorum bile.hatta yapanlara da şaşırıyorum neden diye? Ama bu bahane de geçerli gemedi bana.biraz da bunun kararını yaratıcı vermeli bence.düzen demek ki bu şekilde işliyor.en çok çocuk savaşlarda ve aşırı yoksullukta yapılıyor.eee allah da veriyor şimdi.ne yapalim? Bu arada konu sahibi tek çocuk düşünüyor şimdilik.
Pardon da artık dayanamayıp yazacağim bu üstten üstten yorumlarınız çok mantıksız olmaya başladı. Kantarın topuzunu kaçırdınız artık.Bence sadece muhalefet olmak için yazıyorsunuz gibi geliyor.Siz fazla hassasmışsınız bence.babam bana dondurma bile almazdı, unuttum gitti.hayatı bu kadar ciddiye almamalısınız bence.bize gelene kadar neler neler var dünyada.savaşın ortasında bombaların altında büyüyor çocuklar, açlıktan siroz, pislikten kolera oluyor.babası annesini öldürenler var.siz de bir zahmet bu kadarcık eksikleri unutuverin.hayat yetişkinlikte de toz pembe değil ki.
Sizin gibiler demişsin ama ben çocuk sahibi olmayı düşünmüyorum bile.hatta yapanlara da şaşırıyorum neden diye? Ama bu bahane de geçerli gemedi bana.biraz da bunun kararını yaratıcı vermeli bence.düzen demek ki bu şekilde işliyor.en çok çocuk savaşlarda ve aşırı yoksullukta yapılıyor.eee allah da veriyor şimdi.ne yapalim? Bu arada konu sahibi tek çocuk düşünüyor şimdilik.
Öyle herşeylerden de çok çok yemesine gerek yok zaten.afrikadaki erkekleri görüyoruz.hepsi en az 1.80, kapı gibi.
Eşiniz çocuk yapmamakta haklı.Evet fakat 20 senelik kiracisi esim 50p tl kira veriyoruz dublex eve kadin evime iyi bakin yeter diyor oyle iyi niyetli bir insan ayrica bana ait mallarda var kalan esim bilmiyor
Tamam da savaşlarda, kıtlıklarda yapılan çocukların nedeni bilinçsizlik değil içgüdü.Pardon da artık dayanamayıp yazacağim bu üstten üstten yorumlarınız çok mantıksız olmaya başladı. Kantarın topuzunu kaçırdınız artık.Bence sadece muhalefet olmak için yazıyorsunuz gibi geliyor.
Kapitalist düzende her metanin, her ihtiyacın para ile sağlandığı bir düzende maaşın yetmeyecek oluşu ve bunun dile getirilmesi çocuk istememek için yeterli sebep değil mi? O çocuğun ihtiyaçları parasız nasıl alınacak acaba? Bizi aydınlatır mısınız?
Çocuklar savaşta yoklukta da oluyor. Bilinçsiz ve bencil aileler yüzünden çocuklar acı çekiyor. Açlıktan, bombalardan ölüyorlar. Bunun suçlusu aileleri. Allah herkese akıl fikir ihsan etmiş. Kullan demiş. Sen bilinçli olup aklını kullanmazsan diğer insanlar ne yapsın? Biraz da çocuklar açısından bakmayı deneyin. O çocuğa mama yerine vitaminsiz pirinç lapasi verilince bağışıklığı çökünce, gelişimi geri kalınca siz mi acı çekeceksiniz? O ailesi acı çekecek. Şu an bile konu sahibi zaten bir gün ekmek bir gün corba yer diyor. Kısaca ekmek vs yer büyür ne olacak demek bu. Alt düşünce yapısı şimdiden belli. Çocuk olsun da nasıl büyürse büyüsün demek bu. Siz de buna bilerek çanak tutuyorsunuz.
Eminim siz ayda 10 bin tl kazanan biriyle evlenmek değil öyle birine yan gözle bile bakmazsınız. Doktor biriyle evlenmek için cabaladığınızı buradaki üyelerin çoğu biliyordur.Mesajlarınızı az çok biliyorum. Kendiniz için daha azı asla olmaz derken Afrikada cocuklar yasiyor ne olacak, çocuk öyle böyle büyür ne olacak demek bana inanilmaz etik dışı geldi. Kendinize başka standartlar koyup başkalarına bol keseden sallayamazsiniz. Sırf muhalefet olmak için konu sahibine gaz veriyorsunuz. Keşke bir psikolog sizin çocukluğunuza inse. Kimbilir ne acılar çıkar.. Buradaki mesajlardan bile ciddi çocukluk travmalariniz olduğu belli..bari başkalarını gazlamayin zarariniz dokunmasın. Umarım en kısa zamanda doktor koca bulup burada böyle mantıksız, yanar döner yorumlar yapmayı bırakırsınız.
Dedikleriniz birbiriyle çok çelişiyor.Tamam da savaşlarda, kıtlıklarda yapılan çocukların nedeni bilinçsizlik değil içgüdü.
Yoksa dediğiniz gibi savaşa, açlığa çocuk yapmak kadar saçma birşey yok ama yapıyor insanlar.hatta bu gibi durumlarda insanların aklına nasıl seks geliyor diye şaşırıp kalıyoruz ama doğum oranları onlarca katına çıkıyor.ben de diyorum ki oralardaki açlık, savaş, sefalete bile çocuk getiriliyorsa buradaki 3,5 binin lafı olmaz.demek ki bu dünyanın düzeni böyle yani.oradakiler insan değil mi ? Allah basmış içgüdüyü savaşa çocuk yaptirıyor insanlara neslimiz tükenmesin diye.bu kadar kıymetli olduğumuzu kim söylüyor ayrıca.sevişerek dünyaya gelen canlılarız alt tarafı.özel bir çaba gerektirmiyor yani.hem de bir tane kadından 9,10 tane.neremiz bu kadar kıymetli ? Kendimizi ve çocuğumuzu neden bu kadar abartıyoruz? Zor olur ama aç da kalacak değil.ne bu abartı ?
Çok net boşayın !!!! Eski eşimin kafadan. Gerçi ben 4 yıl evli kaldım hep oyaladı. Siz daha yenisiniz. Allah kolaylık versin.Soyluyorum ona calisacagim diye once kanitla diyor oda bu sekilde yapinca morelim bozuluyor neyin ispati neyin kaniti ben zaten hep calismis bir kadinim hamile kalinca calisirim demistim bundan once hamileyken calisamazsin olmaz dedi simi de yapalim ben calisirim diyorum once calis sonra yapariz diyor ve en dusuk 10 bin tl
10 bin lira? Saka misiniz? Fiyatlardan haberiniz var mi? Esiniz hakli. 10 bin lirayla kedi bile besleyemezsin ayol bu devirdeMerhabalar esim cocuk istemiyor. Defalarca neden diye sordum ekonomiden bahsediyor. Durumumuz orta diyebilirim cogu zaman eksigimiz olmuyor. esim evden calisiyor . Esim cocuk istemedigi icin morelim bozuluyor ve depresyona giriyorum bu nedenle de calismak istemiyorum . Esim min 10 bin tl kazaniyor bende gerekirse her seyden kisarim diyorum hatta calisirim da ama surekli bi erteleme soz konusu biz 1.5 seneye yakin birlikte yasadik ve evlendik . Bazen yanlislikla kazayla oldu diyip sevinip husrana ugramaktan yoruldum . Elbette cocugun masraflari olacak kimse dort dortluk yasamiyor ki su zaman da . Ona sorumluluk almak istemiyorsan soyle diyorum almak istemeseydim evlenmezdik diyor . Fakat dunya hali ne kadar erken o kadar iyi anne olmak istiyorum esim 30 yasinda . Ve calistigi sure zarfinda bazen mizmizlaniyor en son sinirlendim her evli adam calisiyor senin gibi mizmizlanmiyor dedim. Ben zaten hep calismis bir kadinim calismaktan gocunmam fakat depresyon yasiyorum cocuklari o kadar cok seviyorum ki sizce ne yapmaliyim nasil ikna ederim ? Hayat bu eksiginde olur artilarin da bi gun et de yersin bi gun corba da hangimizin garantisi vardir ki ? Bana bahanne gibi geliyor esimin soyledikleri
Herkes cocuk sahibi olmak zorunda değil,yani istememe özgürlüğü var.Siz istiyorsınuz diye zorla onu baba yapamazsınız,anlayış göstermeniz gerek istemiyorsa istemiyordur..Merhabalar esim cocuk istemiyor. Defalarca neden diye sordum ekonomiden bahsediyor. Durumumuz orta diyebilirim cogu zaman eksigimiz olmuyor. esim evden calisiyor . Esim cocuk istemedigi icin morelim bozuluyor ve depresyona giriyorum bu nedenle de calismak istemiyorum . Esim min 10 bin tl kazaniyor bende gerekirse her seyden kisarim diyorum hatta calisirim da ama surekli bi erteleme soz konusu biz 1.5 seneye yakin birlikte yasadik ve evlendik . Bazen yanlislikla kazayla oldu diyip sevinip husrana ugramaktan yoruldum . Elbette cocugun masraflari olacak kimse dort dortluk yasamiyor ki su zaman da . Ona sorumluluk almak istemiyorsan soyle diyorum almak istemeseydim evlenmezdik diyor . Fakat dunya hali ne kadar erken o kadar iyi anne olmak istiyorum esim 30 yasinda . Ve calistigi sure zarfinda bazen mizmizlaniyor en son sinirlendim her evli adam calisiyor senin gibi mizmizlanmiyor dedim. Ben zaten hep calismis bir kadinim calismaktan gocunmam fakat depresyon yasiyorum cocuklari o kadar cok seviyorum ki sizce ne yapmaliyim nasil ikna ederim ? Hayat bu eksiginde olur artilarin da bi gun et de yersin bi gun corba da hangimizin garantisi vardir ki ? Bana bahanne gibi geliyor esimin soyledikleri
"Savaşta yüzbinlerce insan ölüyorsa burada iki üç cinayet olmuş lafı edilmez, hepimiz ölümlü canlılarız, di mi?" gibi şeyler de dersiniz gibi geldi bu metinden sonra yani öyle uç bir noktaya gidiyorsunuz. Sizin canınızın, varlığınızın bu kadar önemsemecek bir kıymeti olmayabilir, siz abartmamayı seçebilirsiniz ama sağlıklı insanlar yetiştirmek için kıymet vermek gerekir. Özel bir çaba gerektirmesi lazım ve ebeveynlik bir sorumluluk, siz bunu kabul etmek istemiyorsunuz diye bu gerçek yok olmuyor. Çocuk sahibi olmak bir hak değildir, evet, bir özgürlüktür ama o özgürlüğün arka yüzünde bir sorumluluk yatar. Bol keseden atma hakkınızı yıllık izninizde az gelirli bir eve gidip 7 çocuklu (3 çocuklu bile olur) bir kadının çocuklarına maaşınızla bir ay bakmakta kullanmayı deneyebilirsiniz.Tamam da savaşlarda, kıtlıklarda yapılan çocukların nedeni bilinçsizlik değil içgüdü.
Yoksa dediğiniz gibi savaşa, açlığa çocuk yapmak kadar saçma birşey yok ama yapıyor insanlar.hatta bu gibi durumlarda insanların aklına nasıl seks geliyor diye şaşırıp kalıyoruz ama doğum oranları onlarca katına çıkıyor.ben de diyorum ki oralardaki açlık, savaş, sefalete bile çocuk getiriliyorsa buradaki 3,5 binin lafı olmaz.demek ki bu dünyanın düzeni böyle yani.oradakiler insan değil mi ? Allah basmış içgüdüyü savaşa çocuk yaptirıyor insanlara neslimiz tükenmesin diye.bu kadar kıymetli olduğumuzu kim söylüyor ayrıca.sevişerek dünyaya gelen canlılarız alt tarafı.özel bir çaba gerektirmiyor yani.hem de bir tane kadından 9,10 tane.neremiz bu kadar kıymetli ? Kendimizi ve çocuğumuzu neden bu kadar abartıyoruz? Zor olur ama aç da kalacak değil.ne bu abartı ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?