Eşim çocuk istemiyor

Tek çocuk düşünmesine inandınız mı? Nerde perişan halde çocuk görsem arkasından 2-3 kardeş geliyor. Nerde maddi durumu kötü olam aile görsem en az 3-4 çocuk var.

Hassas olmam benim karakterimle ilgili. Bunu değiştiremem. Ama psikoloğum hiçbir dert başkasının derdi ile yarıştırılmamalı derdi. Bu dert benim ve beni çok üzdü zamanında. Ama savaşta ölen çocuklar var, ben üzülmeyim diye teselli olmak bana daha acımasızca geliyor.

konu sahibinin parayı borsada batıran, karısının parasını hiç Eden ve hala ona çalış diyen bir kocası var. Bu olayda çocuğun yeri Neresi?

10 bin tl ile 3 nüfus geçinmez. Bir kızım var. İkincisi yolda. Aylık giderimiz minumum 30 bin tl.
Sizde işe girin, birikim yapın. O zaman gündeminize alırsınız.

Burda biri demişti yine, "Hamilelik kapalı kutu, ne olacak kestiremiyorsun. ". Daş gibi sağlıklı olup da hamilelikte türlü hastalık sahibi olan kadınlar var. En basitinden eski gücün olmayacak, daha hassas olacaksın, hormonlar tavana vuracak. Kolay bişey sanıyorlar. O halde çalışabilirmiş de, depresyon yüzünden iş bırakan kadın söylüyor ha bunu da. Sen o antidepresanları bi kullanama, üstüne hormonlar tavan yapsın, bak bakalım yürümeye dermanın kalıyor mu? Kafaları yiyor musun yemiyor musun? Çalışacakmış bi de. Aferin. Kocan paraları eritmiş bitirmiş, sen hamile kal çalış canım. Bu adam istese de çocuk yapılmaması gerekiyor.

6 aylık mı evlisiniz? Eğer öyleyse çocuğa daha vakit var bence ki çalışacaksanız bebek olmadan çalışın zaten hamile kadını çoğu yer işe almaz. Adam kaygılanmakta haklı eğer kaygısını gidermek istiyorsanız önce size kalan malları kocanıza açıklayın

Pardon da artık dayanamayıp yazacağim bu üstten üstten yorumlarınız çok mantıksız olmaya başladı. Kantarın topuzunu kaçırdınız artık.Bence sadece muhalefet olmak için yazıyorsunuz gibi geliyor.
Kapitalist düzende her metanin, her ihtiyacın para ile sağlandığı bir düzende maaşın yetmeyecek oluşu ve bunun dile getirilmesi çocuk istememek için yeterli sebep değil mi? O çocuğun ihtiyaçları parasız nasıl alınacak acaba? Bizi aydınlatır mısınız?
Çocuklar savaşta yoklukta da oluyor. Bilinçsiz ve bencil aileler yüzünden çocuklar acı çekiyor. Açlıktan, bombalardan ölüyorlar. Bunun suçlusu aileleri. Allah herkese akıl fikir ihsan etmiş. Kullan demiş. Sen bilinçli olup aklını kullanmazsan diğer insanlar ne yapsın? Biraz da çocuklar açısından bakmayı deneyin. O çocuğa mama yerine vitaminsiz pirinç lapasi verilince bağışıklığı çökünce, gelişimi geri kalınca siz mi acı çekeceksiniz? O ailesi acı çekecek. Şu an bile konu sahibi zaten bir gün ekmek bir gün corba yer diyor. Kısaca ekmek vs yer büyür ne olacak demek bu. Alt düşünce yapısı şimdiden belli. Çocuk olsun da nasıl büyürse büyüsün demek bu. Siz de buna bilerek çanak tutuyorsunuz.
Eminim siz ayda 10 bin tl kazanan biriyle evlenmek değil öyle birine yan gözle bile bakmazsınız. Doktor biriyle evlenmek için cabaladığınızı buradaki üyelerin çoğu biliyordur.Mesajlarınızı az çok biliyorum. Kendiniz için daha azı asla olmaz derken Afrikada cocuklar yasiyor ne olacak, çocuk öyle böyle büyür ne olacak demek bana inanilmaz etik dışı geldi. Kendinize başka standartlar koyup başkalarına bol keseden sallayamazsiniz. Sırf muhalefet olmak için konu sahibine gaz veriyorsunuz. Keşke bir psikolog sizin çocukluğunuza inse. Kimbilir ne acılar çıkar.. Buradaki mesajlardan bile ciddi çocukluk travmalariniz olduğu belli..bari başkalarını gazlamayin zarariniz dokunmasın. Umarım en kısa zamanda doktor koca bulup burada böyle mantıksız, yanar döner yorumlar yapmayı bırakırsınız.

Son düzenleme:
Tamam da savaşlarda, kıtlıklarda yapılan çocukların nedeni bilinçsizlik değil içgüdü.
Yoksa dediğiniz gibi savaşa, açlığa çocuk yapmak kadar saçma birşey yok ama yapıyor insanlar.hatta bu gibi durumlarda insanların aklına nasıl seks geliyor diye şaşırıp kalıyoruz ama doğum oranları onlarca katına çıkıyor.ben de diyorum ki oralardaki açlık, savaş, sefalete bile çocuk getiriliyorsa buradaki 3,5 binin lafı olmaz.demek ki bu dünyanın düzeni böyle yani.oradakiler insan değil mi ? Allah basmış içgüdüyü savaşa çocuk yaptirıyor insanlara neslimiz tükenmesin diye.bu kadar kıymetli olduğumuzu kim söylüyor ayrıca.sevişerek dünyaya gelen canlılarız alt tarafı.özel bir çaba gerektirmiyor yani.hem de bir tane kadından 9,10 tane.neremiz bu kadar kıymetli ? Kendimizi ve çocuğumuzu neden bu kadar abartıyoruz? Zor olur ama aç da kalacak değil.ne bu abartı ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Dedikleriniz birbiriyle çok çelişiyor.
Maslow İhtiyaç Piramidini duydunuz mu? Orada insanların ihtiyaç basamakları vardır. Eğitim seviyesi arttıkça irade ve bilinç daha çok devreye girer. Ilk basamaklar; barınma, güvenlik, doyma, üreme vs dir. Üst basamaklarda kendini gerçekleştirme devreye girer.Kendini gerçekleştirme olanağı olan ülkelerde insanlar kendi gelişimlerine de yatırım yapar. Savaştan çıkan her millet çok çocuk yapmaz. Fransa İngiltere arasi yüzyıl savaşları vardı. Hala göç almalarına rağmen bizden daha düşük sayıda nüfus artış oranları var. Japonya Amerika ile savaştı. Hatta Japonya'ya atom bombasi atıldı. Şu an Japonya'daki nüfus artış oranı çoğu ülkeden çok daha düşük yıllardır böyle. Bu ülkeler de savaş gördü. Hep örneklemleriniz eğitim seviyesi inanılmaz düşük ülkelerden. Şu an göçmenler hariç ülkemizde ortalama yillik doğum oranı artış hızı 1.9. Yani 2 çocuğun bile altına inmiş durumda. Ortalamada artık az çocuk oluyor. Çünkü eğitim arttıkça insanlar hayattan daha çok şey ister. Maslow piramidinde en üst " kendini gerceklestirme" basamağına çıkmak ister. Bu da toplumda kendini başarılı saydığı alanda kendini gerceklestirme ile olur. Yani çocuk sayısı düşer. Kendi için de hayatta bir şeyler yapmaya başlar. Tek gayesi üremek olmaz. Hayattan başka beklentileri de olur. Her ülkenin iyi kötü savaş geçmişi var. Ama eğitim düzeyi çok yüksek olan gelişmiş ülkelerdeki insanlar çok üremez. Diğer dediğinize ise ağzım açık kaldı. Niye kendime ve doğacak çocuğuma önem vermeyeyim? Kendimizi önemseyince niye abartıyor oluyoruz? Bir insanın kendine öz saygısı ve öz sevgisi yoksa o insan değildir sadece nefes alıyordur.Kendinizi kiymetli görmüyorsanız öz saygınız az olabilir. Bir terapiste gidin bu konuyu konuşun. Ama biz kıymetliyiz. Kendimizi kıymetli görüyoruz keza doğacak çocuğumuzu da.O yüzden çocuk konusu çok önemli bir konu. Kuşakları doğrudan etkiliyor.

Son düzenleme:
Tuhaf bir durumu ne kadar normal anlatıyorsunuz. Depresyondayım çalışmıyorum ne demek? Çocuklar olunca depresyona girmeyeceğinizin garantisi var mı? O zaman da Depresyondayım bakmayacağım mı diyeceksiniz? Eşiniz bu tavrınız yüzünden size güvenmiyor olabilir. Üstelik Allah ne verdiyse cocuk da yer mantığı çok yanlış. Her çocuğun özenli bir bakım hakkı. Bence bir oyuncakçıya girip fiyatlara bakın sonra bir bebek mağazasında kıyafet, bebek malzemesi fiyatlarına bakın. Sonra bez, mama fiyatlarına... Sonra da girin bir işe çalışıp para kazanın biriktirin öyle cocuk yapın. Ben bu yaptım oldu diye cocuk yapanları anlayamıyorum. Eve bir japon balığı almak istiyorum onu bile 1 aydır alamadım kendimden emin olamadığım için. Gerçekten bu fütursuzluk çok ilginç..

Açılın olay yerinden bildiriyorum. Biz evlendik çocuk istedim. ,Eşim ister gibi istemez gibi böyle gönülsüz.

Neyse ben istedim oldu. Çocuğun ilk gaz problemi olmaya başladı bende sezeryanla doğum yapmışım bilenler bilir gaz problemi oluyor ilk zamanlarda. Bütün sorumluluğu bana yıktı yillaaarca. Annem bıraktı gitti minik bebekle. Bebek çatlıyor ağlamaktan eşim ters ters bakıyor. Bağırıyor SUSTUR ŞU ÇOCUĞU... Neyse benimde gazim var ama öyle bildiğin bı gaz ağrısı gibi değil. Neyse böyle böyle ilk bebek büyüdü. Sonra yalnız kalmasın kardeşi olsun istedim. Oldu bin şükür. Ama oda yoğun bakıma girdi. Kendimi öyle yalnız öyle çaresiz hissettiğim zamanlar. Çocuk geldi sonra, adamda yine aynı tavirlar. bu arada aradan 7 yıl geçti bu sefer o çocuk istedi ben şok... hatta konu açmıştım. Ama Bı daha asla. Çocuklarım iyiki varlar. Bin şükür. Sana tavsiyem Aman deyim istemiyorsa yapma. Hiç o topa girme. Gerekirse boşan çocuk isteyen bir insanla evlen.

Hani dört beş yıllık evli iseniz ve istemiyorsa sizi anlayabilirim beklemişsiniz derim filan ama daha bir yıl filansa pessss! Niye hemen üremek zorundasınız ! Yaşınız filan mı sebeb ?

Çok net boşayın !!!! Eski eşimin kafadan. Gerçi ben 4 yıl evli kaldım hep oyaladı. Siz daha yenisiniz. Allah kolaylık versin.

Son düzenleme:
10 bin lira? Saka misiniz? Fiyatlardan haberiniz var mi? Esiniz hakli. 10 bin lirayla kedi bile besleyemezsin ayol bu devirde

Allah isteyen herkese zamanında nasip etsin. Ben de şu an düşünmüyorum aynı sebeplerden. Ekonomi, salgınlar, ülkemizin işgal edilmesi vsvs. Yaşınız da gençmiş. Bence birkaç yıl işe girip çalışın, birikim yapın. Her şeyiniz tamken (en azından elinizden gelenin en iyisiyken) bir çocuk dünyaya getirmek daha mantıklı.

Herkes cocuk sahibi olmak zorunda değil,yani istememe özgürlüğü var.Siz istiyorsınuz diye zorla onu baba yapamazsınız,anlayış göstermeniz gerek istemiyorsa istemiyordur..
Belki doğru zamanı bekliyordur belki de hayalinde hic bir zaman cocık yoktur..Cocuk cok ciddi bir karar cünkü,istemeyen birini,bu kadar büyük bir kararda etkilemek doğru değil bana göre..Akışına bıraksanız belki belli bir süre sonra maddi gücünü toplar kendisi ister

"Savaşta yüzbinlerce insan ölüyorsa burada iki üç cinayet olmuş lafı edilmez, hepimiz ölümlü canlılarız, di mi?" gibi şeyler de dersiniz gibi geldi bu metinden sonra yani öyle uç bir noktaya gidiyorsunuz. Sizin canınızın, varlığınızın bu kadar önemsemecek bir kıymeti olmayabilir, siz abartmamayı seçebilirsiniz ama sağlıklı insanlar yetiştirmek için kıymet vermek gerekir. Özel bir çaba gerektirmesi lazım ve ebeveynlik bir sorumluluk, siz bunu kabul etmek istemiyorsunuz diye bu gerçek yok olmuyor. Çocuk sahibi olmak bir hak değildir, evet, bir özgürlüktür ama o özgürlüğün arka yüzünde bir sorumluluk yatar. Bol keseden atma hakkınızı yıllık izninizde az gelirli bir eve gidip 7 çocuklu (3 çocuklu bile olur) bir kadının çocuklarına maaşınızla bir ay bakmakta kullanmayı deneyebilirsiniz.

Eşiniz çocuk sahibi olmak istemiyorsa size buna saygı duymak düşer, saygı duyamıyor, çözüm üretemiyor ve orta yol bulamıyorsanız tek çözüm ayrılmaktır. (Bir de bile isteye eşinizden habersiz [eşinizi korunuyorum diye kandırarak vb.] hamile kalmak bir cinsel suçtur.) Ki istememek için geçerli nedenler de sunmuş, düşünmeden bir şeylere atlayıp sizi zor durumda bırakan bir eşiniz yok, ne güzel. 10 bin tl ile düzgün bir hayat yaşamak gerçekten çok zor. Çocuğu kendi isteğiniz içip yapıp yokluğa mahkum etmek bencilce bence. Çocuk sahibi olmak ille de olacak bir hak, bir şart değil, ekstra bir özgürlük ve sorumlulukları var. Eşiniz size çocuk borçlu değil yani.

Eşinize mızmızlanıyorsun gibi şeyler demeniz, başka adamlarla kıyaslamanız çok kırıcı olmuş, adam size derdini anlatmayacak da kime anlatacak. Hani erkeklerin kadınlara temizlikçi vb. gibi davranmalarına kızarız ya orada asıl kızdığımız sevdiğimiz adamın bize kendine özgü yanları olan bir insan olarak değil sadece toplumsal cinsiyet rollerine uymasına gereken bir kadın olarak davranması. Siz de eşinize sevdiğiniz bir insan gibi değil de görevi para kazanıp çocuk yapmak olan bir erkek ve başka bir şey değil gibi davranmışsınız. Çok değersiz ve yetersiz hissetiren bir şey. Niyetinizin bu olduğunu sanmıyorum ama yaptığınız şey bu. Umarım anlaşılır olmuştur. Umarım sizin de eşinizin de rahat kararlar alabileceği ekonomik özgürlüğe kavuşursunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…