Eşim çocuk istemiyor

Evet bazen bende kızım okula başlayınca ne olacak diyorum kızım 2 yaşında henüz ve kızıma çok düşkünümm o büyüdükçe bir anne olarak kaygılarım daha da artıyor her yönden her açıdan ve hep aklımda ne olacak sorusu sanırım bunu yaşamayan anne yok ve en çokta bir an önce büyüsünler diyoruz ya hani işte o günler çok arayacağımız ama birdaha geri gelmeyecek olan günler aslında belkide diyeceğiz ki ahh şu cocuklar hep dizimizin dibinde küçücük kalsalardı da hic büyümeselerdi ama ne yazıkki onlar büyüdükçe dertleri de büyüyecek

Adam çocuk istemiyorsa neden ısrar ettiğinizi anlayamıyorum.
Bir canın sorumluluğunu almak istemeyen birine bu ısrar neden? siz anne olmak istiyorsunuz diye o baba olmayı istemek zorunda mı?

Anne olun o halde ama boşanıp çocuk isteyen birinden yapabilirsiniz çocuğu.
İnsanların aile içi veya dışı başkalarının kararına saygı duymayıp ısrar etmelerini anlayamıyorum.
Bencillik.

10 bin tl nedir şu zamanda? Neye yetecek sanıyorsunuz acaba? Bir çok şeyden mahrum kalacak bir yavruyu dünyaya getirme hevesiniz anlaşılır gibi değil...

Şu zamanda zaten çocuklar anca pirinç unu yer çorba içer,neslimiz tükenecek
Konu sahibi aslında eşiniz size dese ki işe gir çalış bir yıl olsun çocuk düşünelim ya da iki yıl fln..Net bir şey söylese sanırım bu kadar takilmazdiniz, empati yapınca ben öyle hissederdim yani

Konuya vakif degilim sadece esinin cocuk istememesini haksizlik olarak gordum.tabi depresyon ciddi bir sorun once bunun duzeltilmesi gerekiyor

Pardon bana mı diyorsunuz bunları
Benim zaten 8 yaşında bir evladım var, eşimle evlendik, belirli bir gelir düzeyine geldik, kenara dar gün için bir birikim yaptık, mutlu huzurlu bir çift olduğumuz için maddi-manevi rahat olarak anne-baba olduk. Sorumluluklarımızın gayet farkında olarak çocuk sahibi olduk ve bilinçli özenli dikkatli bir şekilde çocuğumuzu büyütmeye devam ediyoruz, anneanne-babaanne-dedeler-halalar-dayılar çocuğumuz üzerinde tasarruf sahibi değil iki yetişkin olarak maddi-manevi çocuğumuza yetiyoruz, bu hiç de uçuk kaçık bir durum değil gayet olabilitesi olan bir hayat ve bizim gibi olan çok aile var
Size göre uçuk kaçık olan nedir tam olarak?

hayalden ibaret dediğiniz nedir bende onu merak ettim?
depresyondaysa konu sahibi öncelikle bunu atlatmak için terapi görür, daha sonra da eş maddi durumdan dolayı istemediği için konu sahibi de çalışır zaten 10 şu an yetiyorsa, konu sahibinin aldığı birikime gider. daha sonra da çocuk yapmak için her şey normal olur. bu ikisi nasıl uçuk kaçık?
herkes illa hiç düşünmeden çocuk yapmıyor ki.
hadi kendimden örnek vereyim. çocuk istiyordum uykuyla ilgili bir problemim vardı ilaç kullandım, ilaca bağımlı olmuştum vs bırakmak istedim terapi gördüm.. terapi görürken bana zarar veren ilacı bıraktım. daha sonra kendiliğinden çocuğum olmadı, baktım maddi açıdan yeterliyim tüp bebek yaptırmak için yola çıktım. yani inanın bahsedilen uçuk kaçık bir şey değil.

bana ait mallarda var kalan esim bilmiyor
Bu nasıl evlilik? Eşinizin olsa ve gizlese ne hissederdiniz? Bak bunlar var ama ben bunlara güvenmek istemiyorum, direk çocuğumuz adına yatırım olarak kalmasını istiyorum deseydiniz belki kocanız daha rahat hissederdi. Bunlarda zaten hak iddia edemez, miras kalmış. Borsa kripto falan anlamıyoruz yeterince kaybettik, bir kenarda dursun diyebilirsiniz. Sizin paranız malınız yine siz yönetin ama eşiniz de bilsin. 5 aylık evlisiniz yaşınız daha 24. Belki de kocanız da sizden tam emin değil, anne olmaya yeterli mi acaba diye tartıyordur sizi?

Ya elimde hazırı var bunla evleneyim çocuk olduktan sonra gerisine bakarız kafası sezdim sizde. Nasıl olsa var gizlediğim param pulum, istediğim gibi yaşarım çocuğumla mı diyorsunuz.
İşten çıktım, niye? kocam sorumluluk alacak mı diye merak ettim. İstesem işe girerim ama istemiyorum niye, çünkü depresyondayım. Asıl kocanızın sizi deniyor olması lazım. Şu an bütün geçim derdini kocanıza yüklemişsiniz. Hem eve bak hem benim ihtiyaçlarımı karşıla hem de çocuk istiyorum. Yazık değil mi adama? Bir gün et bir gün çorba yesin demek lafta kolay. Ben kahvaltı yaptırırken öğle yemeğini, onu yedirirken akşam ne yedireyim derdindeydim hep. Her anne çocuğunu en sağlıklı gıdalarla beslemek ister.

Ya eşinizle maddi güvenceleriniz hakkında konuşun ya da adamın başını yakmadan ayrılın bence. Kocamın benden sakladığı malları mülkleri olsa, üstüne sorumluluk alıyor mu diye beni denemelere tutması çok rencide ederdi beni.

Konu sahibini omuzlarından tutup 10.000 ne 10.000 para mı diye sarsmak istiyorum

Ee hakli yani hamileyken ne isi yapacaksiniz? Ki hamilelik hakkinda herhangi bir fikrin var mi
Mesela? Bazen calismayi birak yataktan cikasi gelmiyor insanin mide bulantisindan berbat oluyorsun..adam maddiyata guvenemiyir acikca soylemis daha ne yapsin.. sende cok istiyorsan gir bir ise calis sonra yanasmazsa o zaman sikayet et. Her zaman calistim diyorsun ama o zaman neden evlenince biraktin mesela, daha hamile bile degilken.. ha cok birikmisim var ona guveniyorum dersen ok

Bu devirde 10.000 gelirle hangi çocuğu büyüteceksiniz?

Haklı ama çalışmakta gözünüz yok gibi geldi bana.

Bu devirde 10.000 gelirle hangi çocuğu büyüteceksiniz?
Millet afrikalarda, iranlarda, filistinlerde 9,10 tane doğruruyor.bizimkiler 3,5 bin tl eksiği var diye mi çocuk yapmayacak yani.ben çocuk yapmayı düsünmeyen bir insan olmama rağmen 10.000 bana yeterli bir bahane gibi gelmedi.sanki hepimiz paşa çocuğu gibi büyüdük.herkes bir şekilde büyüyor işte.her istediğin olsa ne olmasa ne? nasıl olsa yetişkin olunca hepsi olmasa da çok büyük bir kısmı unutuluyor gidiyor.sanki allah bilmiyor muydu dünyanın bu durumda olacağını.yetişkin olunca herşeyi tam olacak sanki.darbe üstüne darbe yiyecek hayattan.çocukken taht kursan ne olacak.

Adam birikimleri hiç etmiş, kendi kazancı ortada, sizin psikolojik zorluklarınız var nasıl bir ortama çocuk doğuracaksınız ?
Olsun da illa ki olsun sanki çocuk olunca sihirli bir değnek dokunacak hayatınıza
Çocuk demek sorumluluk demek, zorluk demek, emek demek neyinize güveniyorsunuz
Adam kendine güvenmiyor gayet net davranıyor anlamayan sizsiniz
Tüm çabalarınız boşa çıkmışsa bugüne dek çocuk olunca neyin değişmesini bekliyorsunuz. Adam kendini biliyor ve çocuk istemeyerek size iyilik yapıyor hala çocukta çocuk, maddiyatı geçtim manevi olarak hiç bir şey veremeyeceğiniz bir çocuğu dünyaya getirince başınız göğe mi erecek ?

Çocukluğumun babamın bana almadığı ayakkabılara özenmekle, göndermediği kurslara imrenmekle geçti. Atanana kadar bir yazlık bir kışlık ayakkabıyla gezdim hep. Atanana kadar Hiç spor ayakkabım olmadı. Babam zaten sinirliydi. Eskiyen hiçbir şeyimizi de söyleyemedik. Korktum eskidi demeye. Niye? Evde tek maaş, bir sürü kardeş. Kim kime yetecek? Hatta babam kendine alır bize almazdı sağolsun. Hep burslarla kredilerle okuduk. Annem bize evde kıyafet dikmeye çalışırdı. O da bir yere kadar. Şimdi dönüp basınca keşke doğurmasaydı diyorum. Atanana kadar göbeğim çatladı. Kardeşlerimle Her şeyimizi kendimiz yaptık. Tırnaklarımızla kazıyarak kazandık ama 10 yaş erken yaşlandık. Şimdi hepimiz psikolojik destek alıyoruz.

Evet çocuk doğar, büyür ama nasıl büyür? Sizin gibi düşünce yapısına sahip insanların çocukları böyle oluyor işte. Büyüyünce bir sürü sorun yaşıyorlar. Aylık 10000 tl maaşın kaçı çocuğa kalacak acaba?bebeğe beşik, araba ve kıyafey alsa onun borcunu bile 1 yılda zor bitirirler.

Konu sahibi gerekirse her şeyden kısarım demiş. Zaten bu maaşla kendine bir şey alabildiğini sanmıyorum. Balık pahalı diye çocuğuna aylarca balık alamayan, et alamayan insnalar var. Konu sahibi de bunu diyor sanırım. Sonra ilerde kocam bizi gezmeye götürmüyor. Çocuğum bir kere bile şunu yaşayamadı diye konu açar buraya.

Ve siz hala bu adam baba olsun mu diyorsunuz? Maddi olarak Kim bakacak peki bebeğe? Anneniz babanız mı? Adam sorumluluk almak istemiyor, zorla nasıl aldıracaksınız

Siz fazla hassasmışsınız bence.babam bana dondurma bile almazdı, unuttum gitti.hayatı bu kadar ciddiye almamalısınız bence.bize gelene kadar neler neler var dünyada.savaşın ortasında bombaların altında büyüyor çocuklar, açlıktan siroz, pislikten kolera oluyor.babası annesini öldürenler var.siz de bir zahmet bu kadarcık eksikleri unutuverin.hayat yetişkinlikte de toz pembe değil ki.
Sizin gibiler demişsin ama ben çocuk sahibi olmayı düşünmüyorum bile.hatta yapanlara da şaşırıyorum neden diye? Ama bu bahane de geçerli gemedi bana.biraz da bunun kararını yaratıcı vermeli bence.düzen demek ki bu şekilde işliyor.en çok çocuk savaşlarda ve aşırı yoksullukta yapılıyor.eee allah da veriyor şimdi.ne yapalim? Bu arada konu sahibi tek çocuk düşünüyor şimdilik.
Öyle herşeylerden de çok çok yemesine gerek yok zaten.afrikadaki erkekleri görüyoruz.hepsi en az 1.80, kapı gibi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…