- 29 Mayıs 2022
- 471
- -299
- 11
- 34
- Konu Sahibi ManyamisBebek
-
Evet bazen bende kızım okula başlayınca ne olacak diyorum kızım 2 yaşında henüz ve kızıma çok düşkünümm o büyüdükçe bir anne olarak kaygılarım daha da artıyor her yönden her açıdan ve hep aklımda ne olacak sorusu sanırım bunu yaşamayan anne yok ve en çokta bir an önce büyüsünler diyoruz ya hani işte o günler çok arayacağımız ama birdaha geri gelmeyecek olan günler aslında belkide diyeceğiz ki ahh şu cocuklar hep dizimizin dibinde küçücük kalsalardı da hic büyümeselerdi ama ne yazıkki onlar büyüdükçe dertleri de büyüyecekGerçekten elonomik sıkıntı gayet önemli bir konu iken birde şöyle bir durum var. Çocuk öyle birsey ki helede okula başlayınca.... resmen evladıma çok üzülüyorum. Daha 9 yaşında hayatı sorguluyor. Sınavdan ders çalışmaktan bıkmış durumda. Onu geçtim eşkıya gibi çocuklar var. Onlara karşı korumaya çalışıyorsunuz.. ama elden gelen kısıtlı. Çok zor gerçekten ona gerçekten yetememek. Koruyamamak. Okul ortamı çeşit çeşit çocuklar. İyi yetişenler kötülerin arasında eziliyor. Gerçektrn duygularım karmakarışık şuan. Evlat çok güzel birşey ama okul ortamına başlayınca zorluklar peşpeşe...
Konuya vakif degilim sadece esinin cocuk istememesini haksizlik olarak gordum.tabi depresyon ciddi bir sorun once bunun duzeltilmesi gerekiyorBence adam mantikli düsünüyor, cünkü bütün birikimlerini (konu sahibininki dahil) borsada felan kaybetmis. Maddi acidan afedersiniz icine ettiginin farkinda. Konu sahibi adamin ne kadar sorumluluk alabilecegini görmek icin de calismiyor (ve sanirim depresyona da girmis), ama isin gercegi su anda ikisininde maddi manevi hazir olmamalari. Konu sahibi henüz yasli degil. Bir sene icinde kendilerini gayet toparlayabilirler, ama onun yerinde olsam maddi kismi bundan sonra tek esime birakmam. Esi en azindan "Parayi batirdim, en azindan bu cocuk istegini veriyim" dememis. Öyle modeller de var
Pardon bana mı diyorsunuz bunlarıHayır hiç te basit değil inanın bu dedikleriniz sadece bir hayalden ibaret.
Size neden çocuk istiyorsunuz veya yapmayın diye bir kelime kullanamam asla bu haddime değil ama size tek diyeceğim şu çocuk büyütmek büyük bir sorumluluk istiyor bu söyledikleriniz çok uçuk kaçık şeyler.
hayalden ibaret dediğiniz nedir bende onu merak ettim?Hayır hiç te basit değil inanın bu dedikleriniz sadece bir hayalden ibaret.
Size neden çocuk istiyorsunuz veya yapmayın diye bir kelime kullanamam asla bu haddime değil ama size tek diyeceğim şu çocuk büyütmek büyük bir sorumluluk istiyor bu söyledikleriniz çok uçuk kaçık şeyler.
Bu nasıl evlilik? Eşinizin olsa ve gizlese ne hissederdiniz? Bak bunlar var ama ben bunlara güvenmek istemiyorum, direk çocuğumuz adına yatırım olarak kalmasını istiyorum deseydiniz belki kocanız daha rahat hissederdi. Bunlarda zaten hak iddia edemez, miras kalmış. Borsa kripto falan anlamıyoruz yeterince kaybettik, bir kenarda dursun diyebilirsiniz. Sizin paranız malınız yine siz yönetin ama eşiniz de bilsin. 5 aylık evlisiniz yaşınız daha 24. Belki de kocanız da sizden tam emin değil, anne olmaya yeterli mi acaba diye tartıyordur sizi?bana ait mallarda var kalan esim bilmiyor
Amin bilmukabele
Empati yaptığım için tepki veriyorum zaten: depresyondayım, kocam 10bin kazanıyor, maddi durumumuz yetersiz diyor, çocuk istiyorum, ne yaparım? Önce depresyondan kurtulurum tedavi olurum sonra çalışırım 10bini aşarız daha sonra birikim yaparım ve mutlu son karı-koca gönlümüz rahat kafamız rahat çocuk yaparız. Çok basit dimi
DimiKonu sahibini omuzlarından tutup 10.000 ne 10.000 para mı diye sarsmak istiyorum
Ee hakliSoyluyorum ona calisacagim diye once kanitla diyor oda bu sekilde yapinca morelim bozuluyor neyin ispati neyin kaniti ben zaten hep calismis bir kadinim hamile kalinca calisirim demistim bundan once hamileyken calisamazsin olmaz dedi simi de yapalim ben calisirim diyorum once calis sonra yapariz diyor ve en dusuk 10 bin tl
Bu devirde 10.000 gelirle hangi çocuğu büyüteceksiniz?Merhabalar esim cocuk istemiyor. Defalarca neden diye sordum ekonomiden bahsediyor. Durumumuz orta diyebilirim cogu zaman eksigimiz olmuyor. esim evden calisiyor . Esim cocuk istemedigi icin morelim bozuluyor ve depresyona giriyorum bu nedenle de calismak istemiyorum . Esim min 10 bin tl kazaniyor bende gerekirse her seyden kisarim diyorum hatta calisirim da ama surekli bi erteleme soz konusu biz 1.5 seneye yakin birlikte yasadik ve evlendik . Bazen yanlislikla kazayla oldu diyip sevinip husrana ugramaktan yoruldum . Elbette cocugun masraflari olacak kimse dort dortluk yasamiyor ki su zaman da . Ona sorumluluk almak istemiyorsan soyle diyorum almak istemeseydim evlenmezdik diyor . Fakat dunya hali ne kadar erken o kadar iyi anne olmak istiyorum esim 30 yasinda . Ve calistigi sure zarfinda bazen mizmizlaniyor en son sinirlendim her evli adam calisiyor senin gibi mizmizlanmiyor dedim. Ben zaten hep calismis bir kadinim calismaktan gocunmam fakat depresyon yasiyorum cocuklari o kadar cok seviyorum ki sizce ne yapmaliyim nasil ikna ederim ? Hayat bu eksiginde olur artilarin da bi gun et de yersin bi gun corba da hangimizin garantisi vardir ki ? Bana bahanne gibi geliyor esimin soyledikleri
Ama o durumda cocuk yapanada sorumsuz diyorsunuzMilyonlarca bu ve daha düşük parayla yaşayan insan var bu ülkede.isteyen istiyor işte.
Haklı ama çalışmakta gözünüz yok gibi geldi bana.Soyluyorum ona calisacagim diye once kanitla diyor oda bu sekilde yapinca morelim bozuluyor neyin ispati neyin kaniti ben zaten hep calismis bir kadinim hamile kalinca calisirim demistim bundan once hamileyken calisamazsin olmaz dedi simi de yapalim ben calisirim diyorum once calis sonra yapariz diyor ve en dusuk 10 bin tl
Millet afrikalarda, iranlarda, filistinlerde 9,10 tane doğruruyor.bizimkiler 3,5 bin tl eksiği var diye mi çocuk yapmayacak yani.ben çocuk yapmayı düsünmeyen bir insan olmama rağmen 10.000 bana yeterli bir bahane gibi gelmedi.sanki hepimiz paşa çocuğu gibi büyüdük.herkes bir şekilde büyüyor işte.her istediğin olsa ne olmasa ne? nasıl olsa yetişkin olunca hepsi olmasa da çok büyük bir kısmı unutuluyor gidiyor.sanki allah bilmiyor muydu dünyanın bu durumda olacağını.yetişkin olunca herşeyi tam olacak sanki.darbe üstüne darbe yiyecek hayattan.çocukken taht kursan ne olacak.Bu devirde 10.000 gelirle hangi çocuğu büyüteceksiniz?
Birikimleri kendisine verdim ben sana guveniyorum diyerekten fakat nakitlerin de altinlarinda hepsi yandi bitti kul oldu borsada. Cogu arkadas ustu kapali anlatigim icin haksiz bulmus . Fakat ben bu adamla 2 seneye yakindir ayni evi paylasiyorum . Cocuk icin daha iyi birikim yapariz katlayacagim nakiti de dedi hepsi yandi borsada . Soyler misiniz surekli verilen cabanin farkli sekillerde bosa cikmasi nasil bir duygu . Ben tekrar soyluyorum ekonominin de farkindayim pahaliligin da cocugun her cocugun ozel oldugununda ama soyle bir durum var cabalamak bu kadar birikim cop olurken geri cektim kendimi sorumlulugu alsin istedim yoksa bende calismadan duramam aliskin degilim bir kere umarim yeterince aciklayici olmustur
Çocukluğumun babamın bana almadığı ayakkabılara özenmekle, göndermediği kurslara imrenmekle geçti. Atanana kadar bir yazlık bir kışlık ayakkabıyla gezdim hep. Atanana kadar Hiç spor ayakkabım olmadı. Babam zaten sinirliydi. Eskiyen hiçbir şeyimizi de söyleyemedik. Korktum eskidi demeye. Niye? Evde tek maaş, bir sürü kardeş. Kim kime yetecek? Hatta babam kendine alır bize almazdı sağolsun. Hep burslarla kredilerle okuduk. Annem bize evde kıyafet dikmeye çalışırdı. O da bir yere kadar. Şimdi dönüp basınca keşke doğurmasaydı diyorum. Atanana kadar göbeğim çatladı. Kardeşlerimle Her şeyimizi kendimiz yaptık. Tırnaklarımızla kazıyarak kazandık ama 10 yaş erken yaşlandık. Şimdi hepimiz psikolojik destek alıyoruz.Millet afrikalarda, iranlarda, filistinlerde 9,10 tane doğruruyor.bizimkiler 3,5 bin tl eksiği var diye mi çocuk yapmayacak yani.ben çocuk yapmayı düsünmeyen bir insan olmama rağmen 10.000 bana yeterli bir bahane gibi gelmedi.sanki hepimiz paşa çocuğu gibi büyüdük.herkes bir şekilde büyüyor işte.her istediğin olsa ne olmasa ne? nasıl olsa yetişkin olunca hepsi olmasa da çok büyük bir kısmı unutuluyor gidiyor.sanki allah bilmiyor muydu dünyanın bu durumda olacağını.yetişkin olunca herşeyi tam olacak sanki.darbe üstüne darbe yiyecek hayattan.çocukken taht kursan ne olacak.
Ve siz hala bu adam baba olsun mu diyorsunuz? Maddi olarak Kim bakacak peki bebeğe? Anneniz babanız mı? Adam sorumluluk almak istemiyor, zorla nasıl aldıracaksınızBirikimleri kendisine verdim ben sana guveniyorum diyerekten fakat nakitlerin de altinlarinda hepsi yandi bitti kul oldu borsada. Cogu arkadas ustu kapali anlatigim icin haksiz bulmus . Fakat ben bu adamla 2 seneye yakindir ayni evi paylasiyorum . Cocuk icin daha iyi birikim yapariz katlayacagim nakiti de dedi hepsi yandi borsada . Soyler misiniz surekli verilen cabanin farkli sekillerde bosa cikmasi nasil bir duygu . Ben tekrar soyluyorum ekonominin de farkindayim pahaliligin da cocugun her cocugun ozel oldugununda ama soyle bir durum var cabalamak bu kadar birikim cop olurken geri cektim kendimi sorumlulugu alsin istedim yoksa bende calismadan duramam aliskin degilim bir kere umarim yeterince aciklayici olmustur
Senin bebek yapmadan önce temiz bir dayak yemen lazim gel sen o işi halledeyim ben gerisini sonra düşünCalisiyordum zaten fakat depresyona girince ayrildim isten kendi isimdi zaten sirketimi kapattim e ticaret yapiyordum
Siz fazla hassasmışsınız bence.babam bana dondurma bile almazdı, unuttum gitti.hayatı bu kadar ciddiye almamalısınız bence.bize gelene kadar neler neler var dünyada.savaşın ortasında bombaların altında büyüyor çocuklar, açlıktan siroz, pislikten kolera oluyor.babası annesini öldürenler var.siz de bir zahmet bu kadarcık eksikleri unutuverin.hayat yetişkinlikte de toz pembe değil ki.Çocukluğumun babamın bana almadığı ayakkabılara özenmekle, göndermediği kurslara imrenmekle geçti. Atanana kadar bir yazlık bir kışlık ayakkabıyla gezdim hep. Atanana kadar Hiç spor ayakkabım olmadı. Babam zaten sinirliydi. Eskiyen hiçbir şeyimizi de söyleyemedik. Korktum eskidi demeye. Niye? Evde tek maaş, bir sürü kardeş. Kim kime yetecek? Hatta babam kendine alır bize almazdı sağolsun. Hep burslarla kredilerle okuduk. Annem bize evde kıyafet dikmeye çalışırdı. O da bir yere kadar. Şimdi dönüp basınca keşke doğurmasaydı diyorum. Atanana kadar göbeğim çatladı. Kardeşlerimle Her şeyimizi kendimiz yaptık. Tırnaklarımızla kazıyarak kazandık ama 10 yaş erken yaşlandık. Şimdi hepimiz psikolojik destek alıyoruz.
Evet çocuk doğar, büyür ama nasıl büyür? Sizin gibi düşünce yapısına sahip insanların çocukları böyle oluyor işte. Büyüyünce bir sürü sorun yaşıyorlar. Aylık 10000 tl maaşın kaçı çocuğa kalacak acaba?bebeğe beşik, araba ve kıyafey alsa onun borcunu bile 1 yılda zor bitirirler.
Konu sahibi gerekirse her şeyden kısarım demiş. Zaten bu maaşla kendine bir şey alabildiğini sanmıyorum. Balık pahalı diye çocuğuna aylarca balık alamayan, et alamayan insnalar var. Konu sahibi de bunu diyor sanırım. Sonra ilerde kocam bizi gezmeye götürmüyor. Çocuğum bir kere bile şunu yaşayamadı diye konu açar buraya.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?