Eşim çocuk istemiyor

mileyko

Üye
Kayıtlı Üye
23 Mayıs 2024
74
35
8
27 yaşındayım eşimde 27 yaşında 14 aydır evliyiz aslında evlenmeden önce ikimizde en az 1-2 sene çocuk istemiyorduk bu konuda hemfikirdik ancak bizimle aynı aylardan evlenen nerdeyse bütün arkadaşlarımız bebek bekliyor zannedersem biraz bunun da gazına geldim ve bebek istiyorum yani istiyorum derken öyle deli dehşet bi tutkuyla değil ama hafiften eşimi yoklamaya başladım o da açıkça istemiyorum demiyor beni üzmemek için ama başlarda önce bi ev alalım vs vs diye geçiştirdi ikimizde memuruz evet ama bu zamanda ev almak öyle kolay değil ben de " ohoo ev almaya kaldıysak 35 yaşında anca yaparız dedim" o da ee istiyorsan yapalım gibi bi şey söyledi ama ben kocamı tanıyorum ki istemiyor ya da kararsız bu konuda nasıl bi yol izlemeliyim yardıma ihtiyacım var sizce ben mi çevreden etkilendim

Doğurganlık sorununuz yoksa bence bir iki sene bekleyin sonuç eşinizin de hazır olması önemli.
Hep genç anne olmak isterdim o şansı kaçırdım artık orası kesin ama hamile kaldın doğum yaptım diyene kadar 1 sene gidiyor zaten yaşım geçecek korkusu yüklendi bana garip bi şekilde bir de etrafımda çocuk konusunda sıkıntı yaşayan çok insan oldu ben yapmaya karar verdiğimde ya olmazsa tedavi süreci vs derken yine zaman kaybı

Bundan korkuyorsanız AMH testi yaptırmanız yeterli. Benim rezerv sorunum var AMH'ım ciddi düşük. Bu yüzden embriyo dondurduk birkaç yıl önce. 34 yaşındayım, transferi daha seneye düşünüyorum Sağlık kontrolünüzü yaptırın ve sorun yoksa boş yere stres yapmayın, esas stres hamileliğe engel.

Genç anne nedir yahu? Daha 27 yaşındasınız bu kadar paranoya çok fazla. Ha ille yapıcam diyorsanızda yapın tabi.

Genç anne nedir yahu? Daha 27 yaşındasınız bu kadar paranoya çok fazla. Ha ille yapıcam diyorsanızda yapın tabi.
Genç anneden kastım yarın öbür gün çocuğumun okuluna gittiğimde çocuğumla gezdiğimde enerjik olayım genç görüneyim istiyorum işte bu da benim hayalim ne yapayım benim annem ve babam genç anne babaydı tabi genetik olarak da yaşını göstermeyen insanlar maşallah ben okulda kendimi çok havalı hissederdim herkes annen ne kadar genç ya da babamla görenler abin mi diye sorunca

Benim annem beni 41 yaşında doğurmuş ben hiç bir sorun yaşamadım.

Bazı arkadaşlarım kocalarının ısrarıyla çocuk yapıyor yani bazı erkekler ciddi anlamda çok istiyor eşim kesin olarak istemiyor diyemem ama onlar kadar istemiyor . Bir keresinde bi arkadaşım karısı hayat boyu çocuk istemediği için eşinden ayrıldı bu olayı anlattığımda eşim şey demişti evlenmeden önce adamşa bu durumu paylaşmalıydı mesela ben asla çocuk istemeyen biriyle evlenmezdim yani çocuk istiyor ama sanırım şuan değil en iyisi bu durumda tekrar çocuk konusunu açmamak göndermeli reelsler bebek videoları atmadan eşimin konuyu açmasını beklemek diğer arkadaşlarında yazdığı gibi tek tarafın istemesiyle çocuk yapılmaz

Yaşınız ultra genç, çevre diyor diye hevesle bu işe girmeyin derim. Adam da hazır olmayabilir, 27de anne-baba olmaya hazır olmamak gayet normal ... yeni evlenmişsiniz, biraz gezin tozun tatile gidin önce evli olmanın tadını çıkarın çocuk kaçmıyor ya

Biz zaten çok geziyoruz eşimle türkiyenin yarısını gezdik nişanlandığımızdan beri sanırım eşim de bu iki kişilik hayatın bozulmasından korkuyor çünkü karışan görüşen yok istediğimiz saatte yatıp istediğimiz saatte kalkıyoruz nereye istersek gidiyoruz anlık plan yapabiliyoruz

Genç annelik falan artık böyle şeyler kalmadı. 33 yaşındayım, birkaç gün sonra anne olacağım. Kendimi hiç geç kalmış hissetmiyorum aksine kendimi çocuk yetiştirme konusunda daha bilinçli ve bilgili hissediyorum. Kuzenim 42 yaşında doğurdu, gayet enerjik. Çocuğunu gayet güzel yetiştiriyor, en ufak bir sorunları yok yaş farkıyla ilgili. İnsan kendisine bakarsa genç kalır zaten.

Onun dışında da 27 yaş kadın için her ne kadar güzel bir yaş olsa da erkek için kesinlikle çok erken bir yaş. Ayrıca evliliğiniz de daha çok yeni. Etraftaki insanlar çocuk yapıyor diye de çocuk yapılmaz. Eşlerin ikisinin de bu konuda hemfikir olması çok çok önemli. Bir kaç sene daha bekleyin derim.

Şu anda ısrar edersen gebelik olsa da ilişkinize ters yansır, biraz akışına bırak. Gebelik, hormonlar falan erkeği daha fazla çarpıyor emin ol

Eşiniz hiç çocuk istemiyor değil, ki evlenmeden önce minimum bir süre belirleyip 1-2 yıl çocuk düşünmediğinizde hemfikir olmuşsunuz, bu 1-2 yıl 3-4 yıl da olabilir, henüz gençsiniz ikinizin de bebeğe engel bir sağlık sorununuz yoksa istediğiniz zaman hamile kalma şansınız var.

Aynen bebekli göndermeler yapmayın, etrafta bebekleri görüp gaza da gelmeyin :) vakti geldiğinde beraber karar verirsiniz.

hayatınızı çevrenizdeki insanların yaptıkları eylemlere göre şekillendirmeyi düşünen biri iseniz çoçuk için bence çok erken.önce kendiniz biraz olgunlaşın.
Çevreye göre şekillendiğimi nerden çıkardınız ??? "Herkes yaptı ben de yapıcam " diye bi cümle mi kurmuşum?? Yeterince olgun olduğumu düşünüyorum ki kendimi sorguluyorum acaba etkileniyor muyum diye?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…