Esim cocuk istiyor ama ben kararsizim

bende çalışan hemde ikiz bebekleri olan bir anneyim üstelik bebeklerimede kendim bakıyorum iş dönüşünden sonra, inan bana bu duygu hiç bir şeye benzemiyor elbette hayatınızda çok büyük değişiklikler olacaktır. her şeyi göze alıp bu kararı vermelisiniz bebeklerinizi biraz büyüttükten sonra yeniden çalışmaya başlayabilirsiniz..inş. istediğiniz zamanda hiç bir problem çıkmadan kavuşursunuz bebeğinize ..

tesekkür ederim Allah hakkimizda hayirlisini versin...ikizlerinizide size bagislasin...

ben 2. yılımda hamile kaldım . çok istiyorduk ama bir 9 ay olmadı önce korkmuştuk olmaz diye ..
bir bebeğe bakmak zor ama o kadar değişik hisler ki zor gelmiyor çoğu zaman ..
benim eşim çok iyi bir babadır,, işten gelince hep ilgilenir ,, gece kalkıp bazen sütünü içirir, kızına resmen aşık :1:
ve bu onu daha iyi bir insan yaptı tabi herkesde böylemidir bilmem ama çok duygusallaştı ,, kaybedecekleri onu şimdi daha çok korkutur oldu :43: ALLAH ayırmasın hiçbirimizi ...

ben 2. yılımda hamile kaldım . çok istiyorduk ama bir 9 ay olmadı önce korkmuştuk olmaz diye ..
bir bebeğe bakmak zor ama o kadar değişik hisler ki zor gelmiyor çoğu zaman ..
benim eşim çok iyi bir babadır,, işten gelince hep ilgilenir ,, gece kalkıp bazen sütünü içirir, kızına resmen aşık :1:
ve bu onu daha iyi bir insan yaptı tabi herkesde böylemidir bilmem ama çok duygusallaştı ,, kaybedecekleri onu şimdi daha çok korkutur oldu :43: ALLAH ayırmasın hiçbirimizi ...

ay masallah Allah nazarlardan korusun sizi...esinizin icindeki merhamet ortaya cikmis belliki...

canim hosgeldin, seni eski konularindan taniyorum, zor zamanlar gecirdin ama cok sükür üstesinden gelmissiniz. Senin adina cok sevindim canim. Acikcasi bencede bir bebek ile ödüllendirmelisin, tabi karar yine senin ama bence o zor günlerden sonra ikiniz de kazandiniz ve bir ufak bebis eminim sizi daha da mutlu edecektir.

agzi bozuk dedigin icin kararsiz kaldim ben :44:
yani kufur edilmesi beni zaten rahatsiz eder heleki esinin sana kufur etmesi? :44::44:

canim hosgeldin, seni eski konularindan taniyorum, zor zamanlar gecirdin ama cok sükür üstesinden gelmissiniz. Senin adina cok sevindim canim. Acikcasi bencede bir bebek ile ödüllendirmelisin, tabi karar yine senin ama bence o zor günlerden sonra ikiniz de kazandiniz ve bir ufak bebis eminim sizi daha da mutlu edecektir.

cok tesekkür ederim canim...üstesinden geldik sayilir tabi ara ara yine geliyorlar ama idare ediyoruz...kimi ödüllendirmeliyim bilemedim bak simdi dogrusu:9:

bu sorumlulugun altina girdiginde kalan kötü huylari ne olur bilemiyorum

sen nasilsin?

agzi bozuk dedigin icin kararsiz kaldim ben :44:
yani kufur edilmesi beni zaten rahatsiz eder heleki esinin sana kufur etmesi? :44::44:

evet benim önümdede en büyük engel bu...her sorun saygi cercevesinde asilir aslinda ama hakaret olmadan

merhaba arkadaslar

basliktada belirtmis oldugum gibi esim bebek sahibi olmak istiyor ama ben biraz kararsizim...

biz 3 yillik evliyiz...bazilariniz tuzu biberi desede bana göre biraz fazla tartisiyoruz...sinirlendigimizde dilimize sahip cikamiyoruz malesef ve bu gibi sebebler beni düsündürüyor...esimde kendine göre hakli yasi geciyor (33 yasinda)...

simdi size sorum...anne olma kararini siz nasil aldiniz?

nasil hazir oldugunuzu (kendiniz ve evliliginiz) anladiniz?

fikir verirseniz düsüncelerinizi benimle paylasirsaniz sevinirim

valla canım, çok garip gelebilir belki ama anne olmaya şöyle krar verdim;1,5 yıllık evliyken k.v.ler bana gelip 1 ay kaadr kalmışlardı ve beni haddinden fazla kırmışlardı, eşimse dengesizce hem beni haklı bulup hem de annesinin dediğini yapmıştı. eşim esasında insan olarak süper biridir, baba olarak da öyle olacağını düşünürdüm, neyse sonrasında k.v.ler gitti ve ben kara kara düşünmeye başladım, bu kadın ölmez sağ aklırsa beni eninde sonunda boşandırır diye ve ben kendimi biliyorum, bundan boşansam başkasıyla evlenip de delirtemem kendimi... çocuksuz boşanıp kalmayayım dedim, eşimi ikna edip ilk denemede hamile kaldım:) boşansam da bi yavrum, kuzum olsun dedim;) çok kötü bi düşünce, şimdi yazarken farkettim ama derler ya mevlam neyler, neylerse güzel eyler diye... kızım oldukatn sonra k.v. yakamdan düştü:)

valla canım, çok garip gelebilir belki ama anne olmaya şöyle krar verdim;1,5 yıllık evliyken k.v.ler bana gelip 1 ay kaadr kalmışlardı ve beni haddinden fazla kırmışlardı, eşimse dengesizce hem beni haklı bulup hem de annesinin dediğini yapmıştı. eşim esasında insan olarak süper biridir, baba olarak da öyle olacağını düşünürdüm, neyse sonrasında k.v.ler gitti ve ben kara kara düşünmeye başladım, bu kadın ölmez sağ aklırsa beni eninde sonunda boşandırır diye ve ben kendimi biliyorum, bundan boşansam başkasıyla evlenip de delirtemem kendimi... çocuksuz boşanıp kalmayayım dedim, eşimi ikna edip ilk denemede hamile kaldım:) boşansam da bi yavrum, kuzum olsun dedim;) çok kötü bi düşünce, şimdi yazarken farkettim ama derler ya mevlam neyler, neylerse güzel eyler diye... kızım oldukatn sonra k.v. yakamdan düştü:)

gercekten farkli bi sekilde karar vermissin...

esinle aran nasil peki simdi?

seni koruyup kolluyormu?

önemli bir sorununuz yoksa kavgalar eften püften çıkıyorsa çocuk büyük ihtimalle kurtarır.çünkü o öyle bir enerji emiyor ki bırakın kavgaya konuşmaya dermanınız kalmıyor.ama eğer aranızda ciddi sorunlar varsa o zaman çocuk evlililiği büyük ihtimalle yıkar.hani derler ya çocuk en mutlu evliliği bile şöyle bir sarsar diye,çok doğru.ama birleştirici etkisi de var tabi.bu spesifik bir konu.ciddi bir sorununuz yoksa bence yapın.

evlendiğimiz zaman bir sene gezelim diye düşündük ama 7 aylık evliyken yeğenim doğdu sonra imrendik istedik ama olmuyor... 6 yıldır türlü türlü tedaviler deniyoruz şimdi beşinci tüp bebek denememize başladık ilk dördü negatif :(
eğer hemen düşünmüyorsanız bekleyecekseniz doktora gidip tahlillerinizi kontrollerinizi yaptırın öyle bekleyin :34:
inşallah hiç bir sıkıntı olmazdan istediğiniz zaman kavuşursunuz yavrunuza :)

hiç çocuk doğurmadan hap iğne gibi şeylerle korunanların (yumurtalar tembelleştiği için) uzun süre çocukları olmuyo
bi çok örneğini kendim gördüm..
tedaviler vs vs uğraş dur..

1 tane bebeğimiz olsun sonra çözümüne bakalım mantığıyla hareket ettim ben..
şuan 7 yaşında başka çocuk düşünmüyoruz(en azından bi süre daha)
iyiki var.. onunla büyüdüm büyümeye de devam ediyorum..

önemli bir sorununuz yoksa kavgalar eften püften çıkıyorsa çocuk büyük ihtimalle kurtarır.çünkü o öyle bir enerji emiyor ki bırakın kavgaya konuşmaya dermanınız kalmıyor.ama eğer aranızda ciddi sorunlar varsa o zaman çocuk evlililiği büyük ihtimalle yıkar.hani derler ya çocuk en mutlu evliliği bile şöyle bir sarsar diye,çok doğru.ama birleştirici etkisi de var tabi.bu spesifik bir konu.ciddi bir sorununuz yoksa bence yapın.

daha cok eften püften sebebler...bana görede sayginin eksikliginden kaynaklaniyor aslinda....

evlendiğimiz zaman bir sene gezelim diye düşündük ama 7 aylık evliyken yeğenim doğdu sonra imrendik istedik ama olmuyor... 6 yıldır türlü türlü tedaviler deniyoruz şimdi beşinci tüp bebek denememize başladık ilk dördü negatif :(
eğer hemen düşünmüyorsanız bekleyecekseniz doktora gidip tahlillerinizi kontrollerinizi yaptırın öyle bekleyin :34:
inşallah hiç bir sıkıntı olmazdan istediğiniz zaman kavuşursunuz yavrunuza :)

insallah tedaviniz sonuc verir ve bebeginize kavusursunuz...

aslinda bundan da korkuyorum simdi isteksizim ama ya sonra olmazsa Allah aratirsa diye...

doktordan randevu almayi öncesinde bi kontrol olmayi düsünüyorum zaten...

hiç çocuk doğurmadan hap iğne gibi şeylerle korunanların (yumurtalar tembelleştiği için) uzun süre çocukları olmuyo
bi çok örneğini kendim gördüm..
tedaviler vs vs uğraş dur..

1 tane bebeğimiz olsun sonra çözümüne bakalım mantığıyla hareket ettim ben..
şuan 7 yaşında başka çocuk düşünmüyoruz(en azından bi süre daha)
iyiki var.. onunla büyüdüm büyümeye de devam ediyorum..

yavrunuzu Allah size bagislasin...

bende hap ile korunuyorum ve korkuyorum aslinda uzun süre olmaz diye...

puregon ihtiyacınız olursa haberim olsun lütfen

neden anlayamadim?

eğer anlattığınız sorundan başka sorununuz yoksa ve eşin kendini düzeltmek için çabalıyorsa bence olmalı çocuk neşe bereket mutluluk benim iki tane kızım var allah bağışlasın ve iyiki olmuşla ve eşim 3. bebeği istiyor 1 senedir oyalıyorum sorumluluğu çok büyük bu nedenle kaldırabileceğimi düşünmüyorum ama eşim vazgeçmiyor hangimiz galip geleceğiz bu olayda onu da kestiremiyorum:((

eğer anlattığınız sorundan başka sorununuz yoksa ve eşin kendini düzeltmek için çabalıyorsa bence olmalı çocuk neşe bereket mutluluk benim iki tane kızım var allah bağışlasın ve iyiki olmuşla ve eşim 3. bebeği istiyor 1 senedir oyalıyorum sorumluluğu çok büyük bu nedenle kaldırabileceğimi düşünmüyorum ama eşim vazgeçmiyor hangimiz galip geleceğiz bu olayda onu da kestiremiyorum:((

her evde nasil arada sorunlar oluyorsa bizimki de öyle...ama beni bu fikirden vazfeciren agzina aldigi sözler....

kizlarinizi Allah bagislasin...

evet bu konu yine sIkca gündeme gelir oldu...

esim biraz daha sakin davranmaya basladi cok sükür ama artik ciddi ciddi bir cocuk istiyor...

Merhaba lal. 3 yıllık bir evlilik çocuk düşünmek ve istemek için yeterli bir süre bence tabi evlilikte çok ciddi sorunlar yoksa. Eşin istiyor peki ya sen istiyor musun?

Merhaba lal. 3 yıllık bir evlilik çocuk düşünmek ve istemek için yeterli bir süre bence tabi evlilikte çok ciddi sorunlar yoksa. Eşin istiyor peki ya sen istiyor musun?

sorumlulugundan korkmuyor degilim tabi ama hayatimda bircok sey degisecek isimi birakacagim, uzun bi süre calismayacagim...sanirim beni bu degisiklikler korkutuyor biraz...kesinlikle istemiyor da degilim...aklima yatiyor ama dedigim gibi birazda korkuyorum...

sonra olmaz diye de korkuyorum....

Erkekler baba olunca değişiyor.
enn azından büyük bir kısmı.
endişelerinizi eşinizle paylaşın sakince hissttiklerinizi anlatın.
Baba olmak erkeği daha duyarlı, merhametli, sevecen yapıyor.
Umarım hayırlısıyla alırsınız bebişinizi kucağınıza.

Erkekler baba olunca değişiyor.
enn azından büyük bir kısmı.
endişelerinizi eşinizle paylaşın sakince hissttiklerinizi anlatın.
Baba olmak erkeği daha duyarlı, merhametli, sevecen yapıyor.
Umarım hayırlısıyla alırsınız bebişinizi kucağınıza.

dün bunlari sakince konusmaya aciklamaya calistim...dinledi de...bebegimize de sana bakabilirim ben diyor(bi takim borclarimizi sebeb olarak sundugumda)

bi ortam icinde bi bebek olsun cok iligili davranir ilgilenir sever bu konuda fazla tereddütüm yok ama bilemiyorum iste...

Amin canim Allah herkesin hakkinda hayirlisini versin...

Back
X