Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
sorumlulugundan korkmuyor degilim tabi ama hayatimda bircok sey degisecek isimi birakacagim, uzun bi süre calismayacagim...sanirim beni bu degisiklikler korkutuyor biraz...kesinlikle istemiyor da degilim...aklima yatiyor ama dedigim gibi birazda korkuyorum...
sonra olmaz diye de korkuyorum....
merak ettigim bir diger konu ise su...ben dogum kontrol hapi kullaniyorum...biraktigim taktirde hemen hamile kalirmiyim?
4 senedir kullaniyorum asagi yukari....evlenmeden önce de bir süre kullandim....
Evlat büyük bir sorumluluk ama korkarak bir ömür geçmez. İstiyorsan ki istediğini görüyorum, evliliğinde de ciddi sıkıntılar yoksa bence korkma. Ha deyince de olmuyor maalesef.
Bünyeye göre değişiyor. Kimi bıraktıktan sonra ilk denemesinde hamile kalıyor kimi aylarca bekliyor.
evet ondan da cok korkuyorum ben simdi istemekde tereddütlüyüm ama ya Allahim sonra aratirsa?
7. ayda is yeriyle anlasmam bitiyor...kadroya dahil olma imkanim olacaktir sanirim ama hamile kalirsam almazlar....
İnşaallah çok aramazsın. Başka bir iş bulma imkanın olur belki?
olur büyük bi ihtimal sonucta bir meslegim ve is tecrübem var....ama uzun bi süre uzak kalacagim kesin...tabi Allah izin verirse
Bence evlat için değer...
Bebek konusu tek taraflı olmuyor mutlaka senin de annelik için hazır olmanı öneriyorum.
Ben çocuklardan nefret eden biriydim,ama ewliliğimiz 2.yılındayken bir anda karar verdik
O yıl tatile gidince bebek planladık,ama herkes bize ''hemen olmaz şimdiden başlayın 4-5
ayda ancak döllenilir''deyince biz de ağustosta başlamayı düşünürken nisanda bir deneme
yaptık ve Allah'a şükür bir daha korundugumuz halde dakikasında tuttu
Öğrendiğimizde şok olduk bir anda hazır mıyız ki falan şekline döndük;ama o kalp atışlarını
dinlediğin anda tüm kaygıları atıyorsun kenara we başlıyorsun onunla ilgili hayaller kurmaya.
Herşeyden önce sen hazır ol,sigara içiyorsan bırak mesela.Psikolojik hazır ol,araştır çewreden.
Ben bana soranlara ''çoğu sorumluluk anneye düşüyor,sana bağlı birinin olmasını ve hayatını ona
adamayı düşünüyorsan,eşine de güweniyorsan yap''derim .Mesela benim kızım feci kusuyordu
ve geceleri bana kabus oluyordu.Hep rahat olacağımı düşünen ben öyle panik,öyle pinpirikli
oldum ki herkes bana delirmişim gibi bakardı .Yani iyi düşün,beklentini azalt eşinden,
(çünkü bazı kocalar dumur ve lohusa olabiliyor bir anda çok isteseler de) ,çewredeki
bebek görmeye gelen herkesin sana uzman görüşleriyle karısacaklarını da unutma
Rahatlat kendını bol bol uyu,bır daha uyunmuyor.Ama en kötü anında bile bir gülüşü
dünyadaki herşeye de bedel oluyor bil.Annelik,mutlaka tadılması gereken
muhteşem bir duygu ......
Off vallaha ben de aynı durumdayım. Ben zaten çocuk istemiyorum. Yeğenlerim için ölürüm ama kendimi çocuklu bir kadın olarak düşünemiyroum. Evliliğimiz otursun istiyorum, emin olmak istiyorum.
Geçen abimlerin evindeydik. Yengem içeride çay dolduruyordu, abim de ufaklığın altını değiştirdi. Eşime dedim ki sen olsan değiştirmezdin bebeğin altını dedim, tabii değiştirmem evde o kadar kadın varken bana mı düşer dedi.Ne alaka ya dedim. Kendi çocuğun o, annesi içerde iş yapıyor eline mi yapışır dedim. 2 halası ve babaannesi ordayken ben değiştirmezdim dedi. Gel de bu adamdan bebek iste
Ben mi değiştireceğim hep çocuğumun altını?:44:
Bir de bir şey daha soracağım?
Hamile kalınca işi bırakmak zorunda kalırım demişsiniz. Benim yengem hiçbir zaman işini bırakmadı. İşe gitmeden sütünü sağardı, annem de o işteyken bakardı bebeğe.
Zaten 3 aylık bir doğum izni oluyor yasal hak olarak. Sizden başka bebeğe bakacak kimse yok mu?
ne kadar zor bi karar degilmi?
benim yegenim de yok henüz bir kardesim var o da daha cocuk...
esinizin cocuk isterken böyle bi konuda kesinkez konusmasi tuhaf gercekten.
kac yillik evlisiniz?
annem var burda (yurtdisinda yasiyorum) o bakar ama yasal haklar tam ne kadar nasil bilmiyorum....
Evet gerçekten çok zor bir karar. Eşimde nedense aile büyükleri varken erkeklik gururu mu tutuyor ne varsa kadınlar yapar, o kadar kadın varken ben mi yapacağım gibi takıntıları oluyor. Aile büyükleri varken evde hiçbir şeye yardım etmez ama yalnızken yardım eder:26:
1 yılı 2 aydır evliyiz. Henüz yeniyiz o yüzden de evliliğin oturmasını istiyorum. Ben vajinismustum. O yüzden hap falan kullanmıyordum rahattım. Şimdi yendim doğum kontrol hapını yeni yeni kullanmaya başladım. Ben de tembelimdir. Bir gün olur da içmeyi unutursam hamile kalırım diye çok korkuyorum
Yurtdışı kanunlarını bilmiyorum ama Türkiye'den daha iyi olduğunu tahmin ediyorum. Türkiye'de 3 ay doğum izni vermek zorunda patronlar. Bu süre zarfında işten çıkarırlarsa da tazminatını da vermek zorundalar. Yengem iki kere doğum yaptı. İkisinde de 3 aylık doğum izni vardı. Özel sektör olmasına rağmen mecburen izin verdiler. Ayrıca bir yıl da günde bir saat miydi haftada bir gün müydü neydi tam hatırlamıyorum emzirme izni oluyordu. İkinci doğumunda işten çıkardılar ama paşa paşa tazminatını ödediler, çünkü ortada ki tek sebep hamilelikti ve dava açıp kazandık![]()
lal 32 seni konularindan biliyorum bence yaparsan bir cocuk daha cok aile olursunuz kocanda sevinir sende mutlu olursun canim tabiki bu benim fikrim![]()
dogru zaman diye bisey yoktur bence bu arada 4 tane cocugum var allah herkese versin canim
bebek sahibi olmak istedğinde jinekolojik olarak sorunlarla karşılarsın bu günlerde kaybettiğin zamanın için çok üzülürsün. bunuda düşünmelisin.