EŞİM ÇOK DAĞINIK ..

POLYANNA23

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
18 Mayıs 2018
19
9
1
istanbul
Öncelikle herkese merhaba, ben kk yeni üyesiyim sürekli takip ediyorum bu forumu kısmet bugüneymiş benimde ufak bir derdim var ve sizden ne yapmam gerektiğine dair fikir almak istiyorum gelelim konuya ; Ben 8 aylık evliyim eşim çok dağınık inanırmısınız sabah topluyorum akşam gene aynı, eşimle bu konuyu sürekli konuşmama rağmen yine aynı, ve sürekli söylediğim zaman tartışma çıkıyor aramızda ,bıktım hem çalışıp hem evi toparlamaktan (çocuk olsa neyse) Siz olsanız ne yaparsınız bu durumda ..

Ev çöp ev olana kadar bekleyin belki biraz rahatsız olur , belki bir koltuğu falan düzeltir .

Aradığı şeyleri bulamayınca mecbur toplamak zorunda kalır. Ya da bir yardımcı tutmayı teklif edin hem iş hem ev yetişemiyorum diyin . Ekstra para kaybı belki size yardım ettirir

yani sabah gidip akşam geliyorsa ne kadar dağıtabilir bilmiyorum. toplamayın bi süre, bakalım gözüne çarpacak mı?

benim annemde çok dağınık eşofman pantolon hırka ne varsa ortalıkta bırakır ben kıyafetlerini çöpe atmakla tehtid ettim inanmadı bi kaç sefer çöpün içine koydum şimdi biraz daha iyi ama hala tam düzenli diyemem başka önerisi olan varsa bende alabilirim

Hafta sonları birlikte ev temizleyin işin çoğunluğunu ona yükleyin eline de verin çamaşır suyunu anlar ne zor olduğunu

Ben çareyi gardolaptan uzak tutarak buldum. Giyeceği kıyafetleri ben çıkarıyorum dokundurmuyorum en azından daha az iş çıkıyor.

Pasaklı insan gerçekten çekilmiyor ve çevremden gözlemlediğim kadarıyla ne yaparsanız yapın o insan değişmiyor.
7 sinde neyse 70 inde de o'dur derler ya.
Siz yine de tatlı dille konusun üzüldüğünüzü yorulduğunuzu söyleyin umarım kendisine çeki düzen verir.
Bu arada eşiniz çalışıyor mu?

Bir erkek ne kadae dağınık olabilir ki .Benim esim sabah gidip aksam geliyor. En fazla çoraplarını banyo kapısının önüne atmıştır. O da cok nadir .Mutfağa falan mi giriyor napiyor?

bazı insanların fıtratında vardır o dağınıklık gözlerine çarpmaz sende başak burcu olabilir misin :) bazı hanımlar umursamaz ama ben de çok severim düzeni. benimki biraz simetriye kaçıyor ama olsun. neyse bir iki gün toplama bakalım gözüne batacak mı ama eğer batmazsa ömür billah değiştiremezsin

yani sabah gidip akşam geliyorsa ne kadar dağıtabilir bilmiyorum. toplamayın bi süre, bakalım gözüne çarpacak mı?
vala dağıtıyorlar benim eşim çocuk odasını suan çocuk yok ,giysi dolabi yapmış iki gün toplamıyım işten gelip oraya atıyor herşeyi bildiğin çöp oda çoraplar biryerde pant çekyat üstü tişörtü atleti vala havluyu asacak ters yamuk asıyo deli oluyorum kendi elbise dolabı var ama elbiseler yerde aksam birşeyler yiyo sehpaya dolduruyor salonda. tabakları mutfağa götürmüyor kavga yine çocuktan beterler vala bende çok kavga ediyorum işten geliyorum yardım et diyorum bazen yapıyo bazen yapmıyor kaynananm yetiştirememiş benim kuzenlerim helva bile kavururdu kahvaltı masaları yemekler bulaşıklar hep yardım ederlerdi anneye

Sinirden ağladığımı görünce kendisi yardım ediyor zaten hatta bundan sonra daha dikkatli olucam diyor 2 gün sonra gene aynı bekarken alışmış dağınık yaşamaya şimdi zorlanıyor Yardımcı tutma kısmına gelince beni sinir etmek için yabancı birini bulalım diyor gülerek , biliyor istemeyeceğimi çakal

Çocuksuz ev,en fazla ne kadar dağılabilir ki?

İş bölümü yapın evde...
Çalışan bayansınız madem,
ev ikinizin ortak alanı,
üstüne düşenleri yapsın bir zahmet...

Kılık kıyafetleri açıp ortalığa mı savuruyor?

Davranış değişikliği hemen olmuyor malesef. Siz arkasını topladıkça dağıtmaya devam edecektir.Allah yardımcınız olsun.

Dağıttığı şeyleri toplayıp o tv falan izlerken getirip üstüne koyun. hergün yapın bunu. Benim ailemdede 2 kisi çok dağınık düzensiz ve diğer kelimeyi soylemeym bende kalsn. Ben direkt kavga ediyorum en azndn 2 gün ev düzenli olylr sonra bi kavga dha.

Benim bir tanıdığım var onun eşide çok dağınıkmış çıkardığını atıyormuş 1 kez uyarmış bakmış yine aynı en son açmış camı kıyafetlerini atmış aşağı bundan sonra istiyorsan bırak demiş bendemi öyle yapsam napsam ..

Dağıtıp bıraktıklarını yıkamayın. İstifleyin bir yere sorarsa ben kirli sepeti haricindekileri yıkamıyorum artık deyin..

Ben ilk evlendiğimiz zaman eşime söylemiştim. Kirli sepetinin kapağını açıp atmak varken önüne atmış. Yanına gittim ciddi ve sakince "hayatım ben senin annen değilim. bu evde sorumluluklarımız ortak. Bundan sonra bir eşyanı öyle bırakırsan çöpe atarım cinsi ne olursa olsun" dedim.

Ve evde her daim iş talep ederim. Zaten kendisi de ben yaparken yayılmaz. Bir tek çamaşır yıkanması gerektiğini öğrenemedi.
Siz de iş verin. Beceremiyor falan demeyin. Tatlı dille yaptırın..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…