Eşim çok içiyor artık çaresizim yardım edin lütfen :(

Beni kaybetmekten korkmuyor demissin korkmuyor cunku kaybetmeyecegine emin.bence korkmasini sagla evden ayril veya bosanma davasi acacagina inandir belki duzelmeye calisir
ya benim eşim bana kaç kere dedi kapı orda gitmek istiyosan diye ben kimseyi kaybetmekten korkmuyorum bu hayatta diyen birisi

Beni kaybetmekten korkmuyor demissin korkmuyor cunku kaybetmeyecegine emin.bence korkmasini sagla evden ayril veya bosanma davasi acacagina inandir belki duzelmeye calisir
Yalnız bu blöfü yemeyebilir adam. Yani adam sahiden vazgeçmiş olabilir her şeyden. Kaybetmeyeceğinden emin olmak yerine kaybetmeye kendini hazırlamış da olabilir.
Yani seni bırakıp giderim dediğinde git der, bavulunu topladığında güle güle de der. Belli olmaz yani.
Ya korkutmak istemem ama, eşini seven bir adamın bakış açısı değil bu.

seni kaybetmekten korkmuyorsa yapacak pek birsey yok
tedavi olmayada yanasmaz gibime geliyor
malesef yapacak tek sey kaliyor bu durumda ...

evet katılıyorum size çünkü eşimi tanıyorum ters tepebilir herşey iyce sarpa sarabilir herşey

ya benim eşim bana kaç kere dedi kapı orda gitmek istiyosan diye ben kimseyi kaybetmekten korkmuyorum bu hayatta diyen birisi
Acaba gercekten oyle mi .esine etki edecek kimse yok mu onlardan yardim alsaniz.hic duzelmezse de nasil devam edecek bu evlilik bir de siddet uyguluyor sanirim
iste arkadas da yazmis ama hic duzelmezse de zor bunu surdurmek insallah bir yolu bulunur

evet katılıyorum size çünkü eşimi tanıyorum ters tepebilir herşey iyce sarpa sarabilir herşey
Valla tehdit işe yaramıyorsa, bir de iyilikle konuşun. Akıl verip isteklerinizi sıralamak yerine, ne hissettiğinizi, ne için endişelendiğinizi sakin sakin ayık bir zamanında anlatın derim.
Evin bereketi kaçıyor, içmeni istemiyorum tarzı sert bir giriş yapmayın ama. Daha sakin, kelimeleri seçerek ne hissettiğinizi anlatın.

ben çok konuştum güzelliklede konuştum ablasıda konustu ablası hatta arada bi iç hatta beraber içelim söz bile demiş pişman oluyor ertesi gün tekrar içiyor bırakamıyor

bu sadece blöf eşin kovuyosa çünkü içip sonra pişman oluyor tedavi olmazsa uzak dur git hatta iyilşmeden dönme sana zarar verirse ailen napar beraver kalman ikinize zarar eve içki girrdikçe huzurun olmucak düşün

ailem uzakta ben gurbetteyim sevmesem inan durmam ama bilmiyorum vazgeçemiyorum sanki bişey var ona beni baglayan eşim kaç kere ayrılmaya kalktı benden ben istemedim hep engel oldum
Seni ona bağlayan alışkanlıklardır kanımca. Ben yıllarca alkol alıp evini çoluğunu çocuğunu gözü görmeyen bir babanın kızıyım. Anneme ondan ayrılmadığı için çok kızarım hala. Çünkü berbat bir çocukluk geçirdiğimiz için hepimiz hayatta ezik insanlar olarak yetiştik. Hepimizin psikolojik sıkıntıları var. Asla çocuk yapmayın ve bir iş bulup ayrılmanın yollarına bakın. Eğer ayrılmayacaksanız da çocuk yapmayın alkolik bir babadan ömür boyu utanılıyor.

Sorun bu olabilir mi? Icmesini gerektiren sorunu cozmeden birak demenin pek bi yarari olmaz. Kaldi ki kendisi bile birakmak istese birakamaz.

ben çok konuştum güzelliklede konuştum ablasıda konustu ablası hatta arada bi iç hatta beraber içelim söz bile demiş pişman oluyor ertesi gün tekrar içiyor bırakamıyor
O zaman ben sizin yerinizde olsam ne yapar eder, psikologa ya da bunla hangi bölüm ilgileniyorsa oraya götürürdüm eşimi.
Götürebilmek için de ikna etmeniz lazım, çünkü eşi olarak çözememişsiniz, uzman yardımı lazım.
İkna edebilmek için de bir güzel işleyeceksiniz artık, eğer eşimi çok seviyorsam yalvarırdım bile ben.
Bu arada şiddet var mı? Varsa hiç uğraşmayın, bırakın gidin.

sen elinden geleni yapmışın ailesine haber etmişin o iyileşmek istemiyorsa senin için çabalamıyosa olmaz sınavın ,içip eziyet ederken cinayet işleyebilir uzaklş

elinizden geleni yapmışsınız inanın ama elimizden gelmeyende çoktur bazen birine yapıcağın enbüyük iylik ondan uzak kalmaktır sen öldükten o öldürdükten sonra sevgi neye yarar

Bırak derseniz ikna olmaz
Forumda başka konularda daha öncede yazmıştım, eşinize alkolizme giden yolu siz açıyorsunuz maalesef
Bizde böyle bir dönem geçirdik, ailesi dahil herkes eşimin alkolik olduğunu düşünüyordu, içmek ama ne içmek sızana kadar, sabah ayıldığında kaldığı yerden devam, tarif edebilmem çok zor, normal seviyelerde içki tüketen arkadaşların bunu anlama şansı yok. Adam kendini içkiye veriyor ve fren tutmuyor, kontrolünü kaybediyor ve bu adam bu şekilde 15 yııl içmiş. Benim eşimin tek olumlu yanı bana zarar verecek bir davranışı olmaması idi. Bende içkiye babamdan antremanlıyım, zil zurna sarhoş görüntüsü olmazdı eşimin ama içtiği zaman daha bir öfkeli, daha bir takıntılı olurdu. Şunu unutmayın içkili eve gelmiş bir adamı sözle taciz etmeyin asla, ciddi konular konuşmaya çalışmayın, kaşlarınızı çatmayın aksine güzel karşılayın, sizin yanınızda rahat etmesini sağlayın

Ben ona hiç içme demedim, hatta alıp önüne koyduğum zamanlar oldu, çok içiyorum dediğinde normal derdim, sorunlu bir eski eş, derdi bitmeyen çocuklar, her gün bir sürü olay, haklısın der sırtını sıvazlardım. Gecenin üçünde sabahın beşinde geldiğinde onu karşılar, üzerini değiştirir, duşa sokar, öpe seve uyuturdum. Zamanla kendisi anlamaya başladı, öyle çok uzun zaman da değil, bir yılda değişti diyebilirim. kendisini içmeye sürükleyen arkadaşlarından, ortamlarından uzak kalmaya başladı. Bir gün bana dedi ki ; senin iyiliğinden utanıyorum, sabahın 6 sında kalkıp bu evi geçindirmek için işe gidiyorsun bense aldığım parayı içkiye ve içki içilen ortamlara yatırıyorum, bütün gün sabah zorla kalkan o perişan halin gözümün önünden gitmiyor dedi, doğru yolda olduğumu o zaman anladım. Bu sözlerine karşılık yaa bana yazık değil mi moduna da girmedim, burası bizim evimiz kim yapabiliyorsa o bakar dedim ki gerçek düşüncem de böyle. Toparlayacaksın yavaş yavaş kendini dara sokma dedim hep. Ve öylede oldu, artık çok nadiren içiyor, bende ona eşlik ediyorum içmesem de, beni yalnız bırakma beraber gidelim diyor, anlıyorum ki eski arkadaş çevresine bulaşmak istemiyor.
Eşinizle diyalog kurun, inançlarınıza ters olsa da yanında olmaya çalışın, sevgi gösterin, kontrol memuru değil gerçekten eş olun. Hayatın sancılı zamanları bunlar, aşılmayacak noktaya gelmeden harekete geçin. Ve asla ailesi ile birlikte olup üzerine gitmeyin, ona karşı olmayın yanında olun. Benim hikayem böyle umarım size de faydası olur yaşadıklarımın

Sev sev. Annem de babami sevdi ama 20 yıl tahammul edebildi. Biricik ömrümü alkolden kafasini kaldirmayan sana saygi duymayan bi adami sevmek icin harca. Bide cocuk yaparsin memlekete yeni sorunlar kazandirirsin. Kendinize hic mi acimiyorsunuz. Eger oyleyse burda size kimse yardımcı olamaz.

Bir muddet tek basina birak alkolu birakmasanda gelmeyecem de akli basina gelir belki

Yaptıgınız istatistigin altı boş evet arkasındayım berekette kaçar huzurda alkolü nasıl normalleştirebiliyosunuz gerçekten anlamış degilim.Gerçekten çok zıt görüşlerdeyiz düşüncenize yinede saygı duyuyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…