eşim çok mu uyuz, yoksa ben mi sinirliyim ?

Iyyyy gıcık ve uyuz kocan, ertesi hafta da sen kendi tarafını kendisinin pek tanımadığı insanları çağır bakalım aynı şevkte olcak mı?

Hak lı sın. 20 kişi davet ediyorsa, sen de hazır şeylerle ağırlamak istemiyorsan, parasını versin. Bir yardımcı tût, beraber hazırlayın. Br seferde hepsini atlatmış olursun. Kurup kaldırırken de gençler varsa yardım eder. Ama sana da yazık yani, yeni evliymişsiniz.

Bide ben gerçekten Cadılık yapıyorum yani nerden buluyo bu cesareti, altta kalmıyorum hiç tabi seviyeli ölçüde. neyse geldi özür diledi, barıştık şimdi, birdaha yapmasın yoksa birgünnkafasına birley fırlatcam :)

Bide ben gerçekten Cadılık yapıyorum yani nerden buluyo bu cesareti, altta kalmıyorum hiç tabi seviyeli ölçüde. neyse geldi özür diledi, barıştık şimdi, birdaha yapmasın yoksa birgünnkafasına birley fırlatcam :)
Barıştığınıza sevindim, tamam misafir olur illaki de yeni evlisiniz, ben aynı anda okadar misafirin altından kalkamam, insanları mutlu etmesi zordur kendinizi mutlu etmeye bakın. Sevgiler

Erkekler boyle ya. Bizde yeni evlendigimiz zamanlarda mutfaga gelir borekte yapacakmisin acaba ortaya yogurtlu ispanak kizartma falan mi yapsak. Soylemler hep cogul ekli ama eylemler hep tekil. Bizde de kocamin tarafindan birini cagirinca kaynanam illa ki gelmek ister. Kendi yasitlarimiz dahi olsa illaki muhabbetin icinde bi yalniz birakta iki gelin kaynatalim hic mi genc olmadin. Bide gelir erkeklere ek kurabiye goturelim borek tuzsuz sanki icim kiyildi. Bikerede sen getir icimiz tuzlansin ha ha haaaaa diyiverdim birdaha o oldu agzini bicak acmiyor :D

Sen haklısın buyur geç sen yap yemeği de o zaman

Biz çok tartışıyoruz bu konuda, yani karışma konusunda, ben de hiç pohpohlayan bi yapıda Değilim. Hemen sinirleniyorum. Demediğim şey kalmıyor gerçekten, geç kendin yap, hanım benim, karışma gibi... Ama 2 ay sonra bunu unutuyor adam ya :KK66: Allahtan kendi ailesi uzakta bide onlar olsa vay halime :KK66:
Neyse çaya davet etçem dedim eşime, 2 ye bölüp onları, işine gelirse dedim, kabul etmiyorsan hiç gelmesinler ozaman dedim.

Valla op basinin ustune koy uzaktalarsa. Bizim ki bizimle tatil planlari yapiyor ama her sene oldugu gibi onu birakcaz mecburen cunku 45dk once rezervasyonumuzu yaptirdim. Butun derdi bizimle tatil yapmak ben butul yil calisiyorum birakta kocamla gideyim amaolmaz illaki karistiracak ortaligi. Yemek konusuna gelince siz as evi degilsiniz yahu aile aile cagirin boylece hem az sayida insana yemek yapmis hemde gelenlerle daha fazla ilgilenmis olursun. Oteki turlu yemekten sonra cay servisi 20kisiye cay tutana kadar ilk cay verdigine ikinciye cay dolduruyosun :Ddurum oyle vahim sevabina insan doyurmak deniyo ona cunku sen is hayvani gibi (afedersin) caydi tatliydi kosturuyosun yemegini yiyen muhabbette gece olunca gidiyolar sana da yorgunlugu kaliyo haliyle.

kız yapar ya Nişanı, Nişan sonrası eve geçtik bizim eve, abisi dediki (k.b) Şerbet yok mu ? Bizde şerbet verilir dedi :) ya adam sen misafirsin ne karışıyorsun başkasının adetine, hiç de duymadım böyle bişi, komik ni arkadaşımda tuttu ne şerbeti lohusa şerbetini dedi ve bir de kahkaha Attı :KK70: , dedim ne iyi yaptın adam sustu. Çok güldüm gerçekten çok komikti, bunlar böyle kızlar huyları bi tuhaf :KK45:kadın işi demez her halta burnunu sokarlar ailecek

Valla op basinin ustune koy uzaktalarsa. Bizim ki bizimle tatil planlari yapiyor ama her sene oldugu gibi onu birakcaz mecburen cunku 45dk once rezervasyonumuzu yaptirdim. Butun derdi bizimle tatil yapmak ben butul yil calisiyorum birakta kocamla gideyim amaolmaz illaki karistiracak ortaligi. Yemek konusuna gelince siz as evi degilsiniz yahu aile aile cagirin boylece hem az sayida insana yemek yapmis hemde gelenlerle daha fazla ilgilenmis olursun. Oteki turlu yemekten sonra cay servisi 20kisiye cay tutana kadar ilk cay verdigine ikinciye cay dolduruyosun :KK70:durum oyle vahim sevabina insan doyurmak deniyo ona cunku sen is hayvani gibi (afedersin) caydi tatliydi kosturuyosun yemegini yiyen muhabbette gece olunca gidiyolar sana da yorgunlugu kaliyo haliyle.
Ayyyy gerçekten seninkide ayrı dertmiş arkadaşım, aman bi rahat olamıcaz galiba biz bu hayatta, tatilde kusura bakmadın ama annemle bile gitmek istemem açıkçası kaldı k. V. onlarlada olur ama şahsen yılda 2 defa tatile gidecek param yok :)

Biz balayina cesmeye gidecektik kaynanamin kardeside manisada oturuyor. Dugunden sonraki sabah yola cikcaz. Sabah telefon oooooglusum beni de teyzenlere birakirsiniz giderken. (Teyzeler dugune gelemedi saglik prb.dolayi) yuuuh dedim ya. Nitekim goturmedik. Boyle bir gecenin sabahinda gidecegimiz yer balayi ve arabada uc kisiyiz inanilacak gibi degil. Esimde gozlerimin nasil dondugunu ve balayinda kuru kuru dus alacagini sezmis olmali ki senin biletini giderken aliriz otobusle gidersin anne demisti :D ve bu kadarda yuzsuzdur kendileri ahaha aama bana sokmuyo bi lafim yetiyo o laf sokarken cok guzel ama gelinler hep susacak yok oyle yagma :D

Biz balayina cesmeye gidecektik kaynanamin kardeside manisada oturuyor. Dugunden sonraki sabah yola cikcaz. Sabah telefon oooooglusum beni de teyzenlere birakirsiniz giderken. (Teyzeler dugune gelemedi saglik prb.dolayi) yuuuh dedim ya. Nitekim goturmedik. Boyle bir gecenin sabahinda gidecegimiz yer balayi ve arabada uc kisiyiz inanilacak gibi degil. Esimde gozlerimin nasil dondugunu ve balayinda kuru kuru dus alacagini sezmis olmali ki senin biletini giderken aliriz otobusle gidersin anne demisti :KK70: ve bu kadarda yuzsuzdur kendileri ahaha aama bana sokmuyo bi lafim yetiyo o laf sokarken cok guzel ama gelinler hep susacak yok oyle yagma :KK70:
Eşin iyi yapmış, benim eşim bunu asla yapmazdı, ben baştan alttan aldım en başta tavır konulacak :stop:
Bizimkilerde biraz görgüsüz canım, benzer Şeyler bana değil ama elitime yapılmış. Düğünde gitmemişler evlerine k. V. Ve yandaşları. Yeni gelin evinde kalmışlar. Mecbur Eltim ve k. B. bi otele gitmiş ertesi gün durmadan tel. Gelin gelin eve diye yuuuhhhhh dedim . 2 günlük gelinle 3 gün daha kalmışlar :) iğrenç. Banada pek sökmüyo ama çok dolduruyorlar eşimi, aman ev benim evim kimin nezaman geleceğini ben bilirim. Eşimde iyilikle Yada kafasına vura vura öğrenecek er geç :KK20: çünkü çok bakar ailesinin lafına

Benim ailemin maddi durumu cok iyi. Ama esimin annesinin durumu o kadarda iyi degil. Bekarkenki halimden cok fedakarlik yaparak evlendim. Herseyi ikimiz yaptik kaynanam misafir gibi geldi dugune simdide esimin hicbirsey soylemeye hakki yok oyuzden bastiriyorum. Cunku ay sonu maaslar ortaya konur kiraydi faturaydi mutfakti cikar esime ve kendime harclik veririm digerini ev icin biriktirmek uzere bankaya. Ben ictigimiz suyun bile hesabini yaparken onun annesine hesap verdirtmem. Evlenmeden once konustum herkesin kapisi pisrdigi yemek ayri olacak. O misafirlerine 3cesit yapiosa ben 7yapiyorum hicbiseyden haberi yok corbalara terbiye bile yapmiyor sehriyelere suyun ustunde yuzuyor o derece :D annesi gelir kalir ama b.k.nu cikarana kadar degil sadece pazar tatilimiz var ve cumartesi aksami kimse kalmaya yada oturmaya gelemez bana kabul etmem. Esimle basbasayiz. Annem yada annesi olsa dahi olamaz. Cumartesi kalsa pazar biz gezerken pesimize takilacak istemem. Mahrem diye birsey var yumusak basliyimdir ama kaynanam herzaman bilir o ince cizgiyi asla asmam astirmamda. Bastan konusmali boyle seyleri. Oglunun baska bir hayati var oncelikler degisti artik idrak etmeleri lazim bana sormadan benimle ilgili plan kimse yapamaz

Esimle aramda 13yas var bu da buyuk onem tasiyor. Isi gucu laf sokmak. Sureklibirlikte yasayan akrabalarini ornek anlatiyo bana ve anneme. Yok gelin isten gelirmis anne sen cocuklara baktin yemegi ben yaparim elleme ahaha gece eksiniz o isi dedim butun gun iki cocuga bakici parasi verse onun bi maasi tutar oyuzden yemeginide bi zahmet yapsin dedim :D kaynanam bizimle oturmaya can atiyor ama asla taviz vermem onun salak sacma harcamalarindan ve oglundan isteklerinden kafayi yerim. Simdi esim annesi bisey mi istedi hemen bana soluyor indjrimde ayakkabi begenmis 180den 90a dusmus alayim mi diye. Elbiseleri i kendi aliyosa ayakkabiyi bize soluyor yani esime. Ama ben hayir butcemiz yok bu ay masraf fazla desem alamaz. Cok zor yola getirdim ayriligin esiginden donduk kac kere ama zafer benimdir :D o da anladi bu kadar kisa zamanda ev paraai nasil biriktiriliyormus :)

Basit gibi görünüyor ama basit değil aslında. Sonuna kadar haklısınız. Yani şöyle bir düşüncem var benim misafir ağarlamak ile ilgili. Misafir şu gün size gelicez derse tabiki p gün çok önemli bir iş yoksa geri çevrilmemeli. Ama eşiniz veya siz misafir davet edeceksiniz. Beraberce karar vermelisiniz. Hatta an büyük söz hakkı sizde olur. Kolaymı yemekli misafir ağarlamak. Hemde sürekli sürekli. Yani eşinin huyunun bilmiyorum ama hafta sonu akşam olacak bundan sonra misafir sende mutfakta yardım edeceksin yoksa bişey yapmam deseniz ne tepki verir. Yani okey derse zaten o hengabeye 2 kere girse yeter ına anlar sizi

Ben olsam kasmam kendi mi? Yaparım bişeyler yerler giderler.. elimden geleni yaparım ama strese sokmam kendimi... Geleninde eli armut toplamıyor ya çayına ikramına yardım eder. Benim eşimde öyle en az misafirim 12 kişi gelenler de hep aynı kişiler. Tartıştığım çok oldu. Sonunda ben alıştım. Ama bizimkiler asla ne pişirdin diye bakmazz. gelirler beraber bile yaparız bazen.. bence kendini yorma fazla. Hem onun istediği hem senin istediğin gibi olsun..

Sen sinirli değilsin, eşin düşüncesiz. Neden ayıp olsun ki, herşeyi birlikte yapmak zorunda değiller bence. 20 kişi tıkış tıkış kimle ne konuşacağını şaşırır insan ya. :KK51: ramazan olsa bir derece anlarım da bu çok gereksiz olmuş.

Ayni benim esim.Evliligimizin basindan beri sürekli misafir gelsin gitsin ister.Cok tartismalarimiz oldu bu yuzden.Sonra biraktim tartismayi.Hamileligimin son zamanlarinda bile defalarca yemekli misafir agirladim ama gelenler cagirmadi bizi geri.Bi gün bak senin arkadaşların eşlerini hic incitmiyo misafir ugruna,milletin karısı kıymetli dedim ondan sonra geldi aklı basına.

Valla ben de artık çok bunaldım en ufak lafıma sinirlenmeler bağırmalar.. Bu erkeklerin hepsi mi böyle. Surat yapınca da ben yorgun argın işten geliyorum niye bana güler yüz göstermiyosun oluyo.

Back
X