• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim çok öfkeli aileme karşı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bence siz zaten baştan sona kadar haklısınız. Burda yüzlerce konu açılıyor. Kadınlar eş ailesi terörüne maruz kalıyor. Aileleri çocuklarını kendi çocukları sanıyor biz kadınlara ne diyoruz boşan ! Ben size de diyorum konu sahibinin eşi eğer karınız düzelmezse sizi ailesinin yanına götürmeye zorlarsa ve kendi çocuğunuz hakkında aldığınız kararlara uymamaya devam ederse bosanin. Ayrıca sizin anne babasız bir ortamda büyümüş olmanızın konu ile alakası yok . Belli ki gayet ilgili bir babasıniz.

Konu sahibi size gelince bir an önce toparlanin. Ailenizin ve insanların gazına gelmeyin. Benim çocuğumu kimse düğüne götüremez hele gecenin o saatinde. Size eşinizin ailesi küfür etse sinirle deyip kapatır miydiniz ??
Evet adam bazı noktalarda haklı ama eşinin ailesine duyduğu bu kin fazla değil mi? Zaten senede kaç gün görüyor da bu kadar kinlenmiş? Çocuğum benim ailemi tanımıyor diyor mesela. Belki adamın ailesi, ona yaptıklarının aynısını çocuğa da yapıyor. Aynı şey benim yeğenimde de var. Bizi çok iyi bilir, tanır ama babasının tarafını bilmez çünkü baba tarafı ilgilenmez bile doğru düzgün. Çocuk nasıl tanısın, ya da tanımıyor diye şikayet ediyorsa buna olanak tanımayacak.

Ki konu sahibi de güle oynaya vermemiştir telefonu eline. Bu da aslında nasıl biri olduğunu gösteriyor eş kişisinin bana göre .
Merak etmeyin. Kendisinin sozlu onayini alip girdim. Biz kavga etsek bile bunu adabi ile ederiz. Belli ki aktif cevrenizde ve bulundugunuz ortamda siddete cok sahit oldunuz. Insan gormedigi seyi nerden bilebilir di mi?Ama
malesef ben asla o sekilde davranmam. Suan yan yana oturuyoruz ve makul bir sekilde yorumlari okuyup insanlardan bir seyler ogrenmeye veya dinlemeye calisiyoruz. Bizim sen haklisin ben haklisin durumu umrumuzda degil. Ayrica ben tekrar ediyorum. Saygisizlik yapmadim. Zorla esim ailesi ile beni kesistirmeye, benim
ailemi de yok saymayi seciyor.

Evet adam bazı noktalarda haklı ama eşinin ailesine duyduğu bu kin fazla değil mi? Zaten senede kaç gün görüyor da bu kadar kinlenmiş? Çocuğum benim ailemi tanımıyor diyor mesela. Aynı şey benim yeğenimde de var. Bizi çok iyi bilir, tanır ama babasının tarafını bilmez çünkü baba tarafı ilgilenmez bile doğru düzgün. Çocuk nasıl tanısın, ya da tanımıyor diye şikayet ediyorsa buna olanak tanımayacak.
Haklisiniz, kac gun gormesi muhim bir konu. Evet ozlem olabilir ama bu ozlem cocugun uyanik oldugu saatlerde giderilmeli. Tekrar ediyorum bu kucuk bir cocuk, okey arkadasi degil.

Belli ki aktif cevrenizde ve bulundugunuz ortamda siddete cok sahit oldunuz. Insan gormedigi seyi nerden bilebilir di mi?
Nerden biliyorsunuz? Hiç tanımadığınız, bilmediğiniz insanların hayatına dair şöyle böyle tarzı çıkarımlar yapacak hakkı ve haddi kendinizde görmeniz bile pek çok şeyi benim açımdan aydınlatıyor.

Evet adam bazı noktalarda haklı ama eşinin ailesine duyduğu bu kin fazla değil mi? Zaten senede kaç gün görüyor da bu kadar kinlenmiş?
Valla beni de eşimin ailesi iki günde cildirtiyorlar çok iyi anlıyorum . Çocuk küçükmüş ve uyusun demis adam bende olsam çocuğu düğün yerine yollamam . Ona rağmen hala bir ısrar kıyamet var. Çocugun sahibi anne ve babadır bu bizim kültürümüzde niyeyse oturmuyor. Göndermek istemiyorsa goturmesin ailesi de. Emir kipi ile konuşma kısmına herkes çok takılmış orda da şunu düşünüyorum adam belki diyor ki şundan vermeyin onlar zorla veriyorlar bir süre sonra dili sertleşiyordur. Bazı ailelerde saygı ve sınır yok çünkü . Ayrıca gerçekten kendi babam öyle küfür etse birakin kayınpederi o eve gitmem.

Konu sahibine yapılan yorumları da yanli buldum aynı konuda cinsiyetler değişse o kayınbaba ve eş yerden yere vurulurdu .

Dediğniiz gibi yurtdışından tatile gelmişsiniz. Çocuk kırk yılda bir anneane dedesini görüyor. Bir düğüne gidecek diye bu kadar söylenmeye ne gerek var. Hiç çocuğumuzu düğüne götürmeyelim sokağa çıkarmayalım bari. Çocuk gelişimi vs. Diyorsunuz sanki çocuğu yerden yere vurmuşlar gibi konuşuyorsunuz. Bence herkes saygıyı hakediyor. Siz de adamın elinden almışsınız ve o büyüğünüz hoş bir hareket değil. Akademik kelimeler kullanmak da sizi haklı çıkarmıyor malesef. Ha sizin ailenizle neden çok sık görüşmüyorsunuz onu bilemem. Anlatılanlarda bi köle yapma çabası göremedim.düğüne gitmek, aileyle vakit geçirmek emir altına sokmak değil. Bazen uyum sağlanması gerekir ve onu yaparsınız. Siz sürekli böyle zırh çekerseniz gurur yaptığınız düşünülür tabiki. Ha dediğim gibi kendisi sizin ailenizle görüşmek istemeyip sürekli kendi aileme gidicem diye tuttuyorsa o ayrı ama konu bu değildi.
Kirk yilin basi olabilir, asla sinir koymadim. Zaten buradan tum detaylari deklare edemem. Isin gecmisi ve perde arkasi var. Tekrar ediyorum, esim kendi ailesini, cekirdek ailesinden ust tutuyor bunu normallestiremezsiniz. Ayrica hayir dugune gidemez. Kirk yilin basi diye o zaman cocukla raki da icsinler gece 3 de! Ben ricada bulundum ve karsiliginda kufure maruz
kaldim. Eger niyet iyi olsaydi iyilikle anlatilabilinir ve konu tatliya baglanabilirdi. Cocugu elinden cekip saygisizlik yapmadim, bilakis benim
elimden cekildi benim ricamin sonucu kufurle sonuclandi. Iyi aksamlar

Çocuğun yatma saati önemli bir konu, neden değilmiş gibi davranmış ki aileniz? Eşinizde usul sorunu var bunu bir kere halletmeli ama babanız da çoook hatalı. Bana o laf edilse anında çocuğumu toplar çeker giderim.

Merak etmeyin. Kendisinin sozlu onayini alip girdim. Biz kavga etsek bile bunu adabi ile ederiz. Belli ki aktif cevrenizde ve bulundugunuz ortamda siddete cok sahit oldunuz. Insan gormedigi seyi nerden bilebilir di mi?Ama
malesef ben asla o sekilde davranmam. Suan yan yana oturuyoruz ve makul bir sekilde yorumlari okuyup insanlardan bir seyler ogrenmeye veya dinlemeye calisiyoruz. Bizim sen haklisin ben haklisin durumu umrumuzda degil. Ayrica ben tekrar ediyorum. Saygisizlik yapmadim. Zorla esim ailesi ile beni kesistirmeye, benim
Her şey bir tarafa, bu olayı neden ablanıza anlattınız? Bu mu adab?

Çekilmez birisiniz ya. Cevaplarınız ağır manipülasyon kokuyor. Yazık kadına. Siz gidin o gelsin. Öğrenmeye çalışıyormuş. Size çok sinir oldum. Günlük hayatınızda da mı eşinizi böyle "sözlü onayını" alarak emir erinizmiş gibi yönlendiriyorsunuz?

Cirrilla tavrını begenmedigin insana dersin ki benimle muhattap olma . Ben evde eşimden birşey isterken bile emir kipi kullanmam ver falan derse asla vermem birşeyi en gıcık olduğum şey . Ama bunun cevabı evimden birşey ol git değildir. Adam aşağıda kendini açıklamış gece vakti çocuğu alıp düğüne götürmek istemişler bende hayatta izin vermem . Konu sahibinin konuyu cok yanlı anlattigini düşünüyorum

İyi de bu insan benimle muhatap olma denecek insan değil ki. Evine gelen kalan, kizinin kocasi...
Ha muhatap olma demek yerine küfür daha mı iyi oldu dersen hayır.😀
Ama muhatap nasıl olmayacak? Kızı da tutturmuş eşimin mizacı bu diye kavga eder. Nebileyim garip.
Çocuğu düğüne götürmek istiyorlarsa evet istememek haklı ama "damat" çocuğu çekeceğine konu sahibi bir el atsaymiş beeeelki durum kurtulurmuş. 🙄
Zor yani, şu saatten sonra yüz yüze bakacak durum kalmamış zaten başta olacak şey sonda olmuş oldu. Hiç gelmeseydin damat bey daha iyimis

Bu nedir şimdi? Çocuğunuzun uyku, beslenme, sese maruz kalma vb konularında bu kadar hassas iseniz evden çıkmayacaksınız beyefendi. İnsanların evine gidip, emir vererek konuşamazsınız. Bir de bir kaç gün düzen değişikliği çocuğun fiziksel ve bilişsel gelişimini etkilemez. Hayat boyunca rutin oluşturamazsınız zaten. Hatta ve hatta anneanne dede sevgisi gelişimine olumlu katkı sağlar.
Merhabalar. Evet her anne baba gibi hassasim. Evden cikarmayacaksiniz da ne demek? Ne kadar kesin bir kani bu? Dugun ortaminda havai fisek ve patlayicilar atilabiliyor. (Bunun ne kadar zararli bir sey oldugu konusuna girmeyecegim bile)Ve malesef gece 12 de 0-3 yas grubu bir tek benim kizim oradaydi.Neden baska kucuk cocuk yoktu? Herkes deli biz mi bilgeydik? Herkes bilge biz mi deliydik? Evet hayat boyunca bir rutin olusturamayiz bu bir insan robot degil. Emir vererek konusmadim, tekrar ediyorum. Cok haklisiniz. Bu uykusuzluk durumunun eger onunu almasaydim akabi gelecekti. Uyarimi yaptim ve kufure maruz kaldim. Anne anne ve dede sefkati cok onemli gelisim caginda olan bir cocuk icin fakat saat 12:30 da bir sokak dugunu bunun yeri ve zamani mi?

insanlardan bir seyler ogrenmeye veya dinlemeye calisiyoruz.
Madem insanlardan birşey öğrenmeye çalışıyorsunuz, bunu da öğrenin. Aile içinde edilen kavga, tartışma koştur koştur gidip başkasına anlatılmaz, hele görünceye hiç anlatılmaz...

Herkese merhaba
Direk konuya girmek istiyorum.Eşim küçükken babasını kaybetmiş annesinide kaybetmiş bir insan ve kardeşleri ile büyümüş ancak kardeşleri arasında da hor görülmüş zulüm görmüş sevilmemiş biri bundan dolayı sevgiye aç.Ben ise aile ilişki iyi olan bireyim bir abim var.Olay annemlerin yazlığında oldu eşim sürekli anneme babama karşı kızımı bu saatte uyutun su saatte yemek yedirin şöyle yapın diyip annemlere emir vererek konuşuyor ama onun mizacı böyle ben annemle kavga ettim(klasik anne kız kavgası)Eşimde aileme bilendi sonra ailem teyzelerm hepsi dışarı çıktı kızımıda götürmek istedi gezsin diye bu arada biz yurtdışında yaşıyoruz kızım ailemi uzun süredir görmedi onlarla vakit geçirmek istiyor sürekli.Neyse eşim kızımın geç oldu uyusun diye gürültülü ortamdı çekti babamda eşimden aldı çekti sonra olay büyüdü babam al kızınıda S*** G (Defol) dedi ama sinirden söyledi sonra olay büyümesin diye bir odada toplandık herkes rahatsız olduğu konuları konuştu babamda haklısın sinirle söyledim söylememem geeliyordu dedi sonra eşim babamın elini öptü annemin elini öptü annemde oğlum dedi ama eşim sabah oldu bana diyorki biz kovulduk siktiri çekti ben burda durmam diyor(akşamda benim zorumla kaldı) sabahta hiç kimseye eniştelerime falan hoakal demeden tersledi gitti kahvaltı bile yapmadı sonrada ablasına durumu anlattı ablası ise o sebnin çocuğun öyle yapamazlar sen onun oğlu seğilsin siktirii çekemez diyip durmuş sen kendi yoluna evine gitti eşin artkk evli onun ailesi sensin falan demiş eşim bu olayı büyüttü ve babana gösterirdim o seni bile evden kovdu onlr beni sevmio diyip duruyor hatta ben onlarla konuşmam affetmem kızımıda onlara götürmeyeceksin diyip üstünlük kuruyor hatta bana tehditler savuruyor siz olsanız ne yapardınız ne düşünürdünüz
Baban eşinin üslubuna dayanamayıp öyle demiştir.Kendinden yaşça büyük insanlara emir veremez.

malesef ben asla o sekilde davranmam. Suan yan yana oturuyoruz ve makul bir sekilde yorumlari okuyup insanlardan bir seyler ogrenmeye veya dinlemeye calisiyoruz.
Beyefendi karı-koca anlaşmazlıklarınızı hazır yan yana otururken karşılıklı konuşarak hallediniz, sitede erkek üye yasaktır.
IMG_1852.jpeg

Eşiniz hanımefendi öyle aklına estiği gibi al kocacım Kadınlar Kulübü’nde biraz da sen yaz diyemez, bakınız adı üzerinde Kadınlar Kulübü.

Kendi aranızdaki sana mı hak verecekler bana mı çekişmelerinizi akrabalarınızla yapın.

Kurallara uyulmadığı için üyelik iptal edilmiştir.

Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X