Merhaba arkadaslar. Ben bu threadin sahibinin esiyim. Evet ben kendi ailemin ic mekaniklerinde bazı problemler yasamis olabilirim ve bu suanki hırgürün sonunda bana yapılanın bir gerekcesi olamaz, olmamalı da. Avrupa ulkesinden sırf dede ve ninesi torunlarını gorup hasret gidersin diye, cebimdeki son parayı da verip tatile geldim. Tatilde anne annesi ve dedesı torunlarının (0-3 yas gurubu) uyku duzenini bir hayli bozmus durumdaydılar. Kucuk cocugum 2-3 gundur uykusuz ve bitaptı. Bu cocuk gelisme caginda olan bir cocuk ve gece 2-4 uykusunu alması sart. Hanginiz cocugunuzun yasitlarından fiziki persentilinin geride kalmasını ister? Buna beyin gelisimini eklemiyorum bile. Sadece anne annesine uyku duzeninin bir hayli bozuk oldugunu izah ettim ve sonrasında gece 10:30 da goturmek istedikleri bir sokak dugunu idi. Ve ses siddeti de 90 desıbelin uzerindeydi. Bu malesef kucuk cocukların duyu becerilerine zarar veren bir durum. Benim ricamın uzerine, "iyi aman be" diyip piskin bir tavırla cekip gitti. Sonrasında annesi bana gel yuruyelım, iki sokak oteden geri doneriz diyip yine o eglence ve hengamenın ortasına soktu. Sonrasında benim defaaten ve icten uyarılarıma karsin yok sayıldım ve bir baba olarak kızımı kucagıma alıp geri goturmek ıstedim. Dedesi kosup kızımı kollarımdan cekerek aldı ve benim kolumu da ıttırerek kaba bır tavır sergıledı. Ben de "O benim kızım, bu saatte burada olmaması gerekıyor" dedim. Biraz ılerıye yurudu ve tahmınımde bırılerınden dıl alarak gerı geldıp, "Al kızını ve sıktır olup gıt" dedı. Esim saygısızlık yaptıgımı dusunmus. Kullıyen carpıtma ve kendını aklama cabaları. Olay uzerıne kayıncom bızı bır odaya topladı ve ben sahsıma neden bu sekılde kufur edıldıgını sorguladım. Bana orada da saygısızlık yapıyorsun dıyen bır kısı olmadı. Defaaten sordum ve maalesef cevap alamadım. Ben kımseye emır kıpı ıle konusmam ve konusmadım da. Hıc bır anne bana torununu bır oyuncak gıbı gorup onunla vakıt gecırme adı altında babasını yok sayamaz. Ayrıca bır baba olarak kızımın ne zaman uyuyacagına da rıca edıyorum ben karar vereyım. Her ne olursa olsun kovulmayı hak etmedım. Yıllarca saygıda kusur etmedım ve saygısız mıyım sorusuna cevap bulamadım. Esımın aıle ıcındekı olumsuz dınamıklerı bır sekılde bana sıcradı ve hınclarını benden aldılar. Esımle cok mutluyuz ve ust duzey gelırımız var. Her turlu ımkanı saglıyorum. Fakat yıllarca verdıgım savası bosuna verdıgımı anlıyorum. Cunku esım gunun sonunda bır sekılde kendı aılesıne benı yakınlastırmaya, tamaha ve zorundaymısım gıbı benı onların altına sokmaya calısıyor ıstedıgı olmayınca da bu cekırdek aılem ıcerısınde hepımızın morallerını bozup uzuyor. Ben kaynanamdan ve kayınbabamdan haz etmek zorunda degılım ama asla saygısızlık da yapmadım yapmam da. Sunu da ekleyeyım anlayana tabıı, benım kızım dedesının ve anne annesının ısmını yasını ve tum fızıksel ozellıklerını bılırken, halasının, amcasının ve dıger her hangı bırının hıc bır seyını bılmıyor. Cunku esım bır sekılde araya blokaj koyup benı kendı aılesının kolesı yapmaya calısıyor. Ben buna mecbur muyum? Sımdı kararı sız verın, sıze sıktırı ceken bırısının bulundugu ortamda durur muydunuz,
Iyı aksamlar.