eşim de bende çare bulamıyoruz

Bu
Bu arada benimkide 4 aylikken baslamisti siniri aglamasi hic biyere gitmek istemiuodum bende agliyodum onunla susmuyodu

Sistemli olmalısınız. Çocuğunuzu anne baba dışında çok sesli, herkesin karıştığı ortamlara sokmayın yada müdahale ettirmeyin. Uzman bir doktora götürün. Bir çocuk sebepsiz böyle olmaz diye düşünüyorum. Ya evde varolan bir huzursuzluk,ya yapılan bir hata. Ama acele ederek uzman yardımı alın . Artık karakteri şekilleniyor zamanla daha da içinden çıkılmaz olur siz üzülürsünüz.

Pedagog da çözemez ozaman. Çevrenin etkisi çok. Tüm ailenin psikiyatriste ihtiyacı var demekki

Bizimde bir hocamiz vardi.Oglu boyleymis hocamizin okumadigi dua gotrmedigi doktor kalmamisti.En son ona bir arkadasi demis ki " Bak X sen hep kotu yonden bakip dizlerini dovuyorsun bu cocuk ne olacak diye biraz rahat olsan panik yapmasan belkide isler cozulecek" demis.Hocamizda bunu uygulamisti ve gercektende ondan sonra biraz daha sakinlesmis yine yaramazmis ama daha ufak capli olmus yaramazliklari.

Rahat bir hamilelik mi gecirdiniz yani stres altinda falan miydiniz? Bence biraz daha gozlemleyin.Mesela yaninizda yatirmayi deneyin geceleri.Cizgifilmlerine ambargo uygulayin :)

Pedagog da çözemez ozaman. Çevrenin etkisi çok. Tüm ailenin psikiyatriste ihtiyacı var demekki
kv denin amacı ne bilmiyorum oglum a hamileykende adını biz koymazsak sevmem vs derdi çocuk yokkende eşime boşa şunu derdi inanın yoruldum

Çocuğunu hangi uzmana götürürsen götür etrafındaki insanların tutumu değişmezse düzelmeyecektir, böyle hareketlerle iyi hoş bişey yaptığını sanan insanlara hayret ediyorum,sen o ortamdan o çocuğu uzaklaştıramazsan en iyi uzman gelse bu problemi çözemez, ya insanların zihniyeti ya da ortamın değişmeli, sonrada uzman yardımı ile çözersin,imkansız diye bişey yok ama işin zor orası tartışılmaz zaten!

ümitsizliğe asla kapılmayın! duygusallığı bir kenara bırakmanın vakti gelmiş. disipline edin.

çocuklar aslında kuralları severler. kural olmayan bir evde, her şey belirsizdir. muğlaktır. o muğlaklık bırakın çocuğu ergin olan bizleri bile depresyona sokabilir.

kv.lerin eve gelmesi engellenmeli. nadir aralıklarla görsün onları zira zaten cahiller, tedaviyi zorlaştırmak işleri güçleri.
kurallar koyun, uyuma saati, oynama saati, masal saati gibi saatleri olsun. isterse ağlamaktan helak olsun siz tepkisiz kalın ve kurallara devam edin. yatmamakta ısrar etse bile o odanın ışığını söndürüp veya kısıp başlayın masalını okumaya.

masallarda mutlaka şiddet öğelerini çıkarın, ders verici nitelikte olsun.

yetişkin gibi konuşun onunla. bu evin kuralları var ve bak hepimiz uyuyoruz diyin. yanında üzülmeyin, üzüldüğünüzü asla belli etmeyin.

tam 6 ay tv söktük en son iyice zıvanadan çıkıp mutsuz olunca tv yi taktık ama izlemiyor stresli bi hamilelik geçirdim kv de zehir etti

ya misal gitmiyoruz onlar geliyorlar ısrarla ama şaşırdık artık

Slm okurken yanliz degilsin demek icin yaziyorum)kizim 23 aylik herseye agliyo gunduz uyku yok gece 4 5 kadar ayaktahiz sabah 10 a kadar 5 6 saat anca uyuyo ve surekli agliyo yumruklarini sıkıp ellerini isiriyo coj asiri hircin ama bizimkinin zarari kendisine kendi elletini kollarini isirip her daim agliyo ve ne derdi var acaba demektrn uykusuzlktan ruhen cokmus durumdayim sadece bnm kizim boyke heralde demeye baslamistim malesef melisa cayi anason karisimi cay verebilirsin aktardan alip bizde bi ise yaramadi ama belki senin kuzuna fayda edebilir

tam 6 ay tv söktük en son iyice zıvanadan çıkıp mutsuz olunca tv yi taktık ama izlemiyor stresli bi hamilelik geçirdim kv de zehir etti

Bence onun etkisi cok buyuk kvnin yani.Belki siz cocugunuzu onlarla biraktiginizda kvnizde sinirlenip boyle tavirlar sergiliyordur.

Bide mesela cocuk agladiginda siz kv kp gorumce yuzunden strese girip iyice panikliyor olabilirsiniz ister istemez.

Tam rol-model olabilecegi bir donemde cok kritik donemler diyebilirim.Cocugunuzu tek birakmayin.Etkilendigi birileri oldugu kesin

B
kv denin amacı ne bilmiyorum oglum a hamileykende adını biz koymazsak sevmem vs derdi çocuk yokkende eşime boşa şunu derdi inanın yoruldum
Bide şöyleki hamileligimde ve sonrasinda ben birtakim ailesel sikintilar yasadim bende cok stresliydim pedegog arkadas bununda etkisinin oldugunu soyledi bebek anne karninda bile hissedermis sonraki hamileligim gayet rahat guzel gecti buda ilkin aksine cok pozitif guler yuzlu uslu bi cocuk

ışıgı kapatıyoruz tek basına öyle oturuyor 3 e 4 e kadar şaşırdım gerçekten şaşırdım

Bence düzelmez sadece törpülenir bazı huyları
Ama bence birşeyi eksik yapıyorsunuz veya gözden bişeyleri kaçırıyorsunuz anne baba olarak ama hep içerden baktığınız için bulamıyorsunuz
Biz yaptığımız hataları hep ikinci çocukta farkettik
Ya da başkasının bebeğini çok kınadınız

evet kv depresyon ilaçları kullanıyor aşırı sinirli bide oglum küçük kaynımdan çok rahatsız oluyor ne yapsam bilemedim eşime söylesem ne alaka diyecek

inan dogdugundan beri düşünüyorum birinimi kınadım acaba diye

evet kv depresyon ilaçları kullanıyor aşırı sinirli bide oglum küçük kaynımdan çok rahatsız oluyor ne yapsam bilemedim eşime söylesem ne alaka diyecek
küçük kaynınız fırsat buldukça onun etlerini sıkıyor, kafasına bi tokat filan patlatıyorsa iyice kinleniyor olabilir. sizin görmediğiniz anlar ve yerlerde böyle şeylerle karşılaşmış olabilir. insanlara güveni sarsılmış ve kinlenmiş gibi.

olabilir kaynımın bakışlarından bende rahatsızım eşim bizim oglanı kıskanıyor a... dedi ama koca delikanlı olabilir mi acaba

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…