Bu arada benimkide 4 aylikken baslamisti siniri aglamasi hic biyere gitmek istemiuodum bende agliyodum onunla susmuyoduAy
Ayni sorunu bende malesef ilk cocuhumda yasadim sukurler olsunki pedegog bi gelinimiz oldu onun baya etkisi oldu duzelmesinde agladigi zaman istedigini yapma dedi birak aglasin bagirsin elbet susacak dedi ama benimkide oyle boyle degildi yani gittigim yerde afet diyolardi cok uzuluyodum ama bunu buyukler yapiyor ben kayinvalidemlerle ayni apartmandayim dedsi her istedigini yapiyodu biz biseye hayir diyince olana kadar agliyodu duzelene kadar canimiz cikti ama suan cok hanim sessiz bi cocuk tavsiyem agladiginda istedigini yapma aglamadan soyle vereyim yada yapayim gibi yonlendir ilk bikac gun zor olur ama inanki alisiyor
aglasada yapmıyoruz dediği ama yıprandık kv ve görümce acayip müdahiller eşimin dilinde tüy bitti ama yok çocuk beni sevmesin diye ugrasıyorlar anne pis vur anneye defalarca uyardım edemedim agladım eşim konuştu yok aynı kv de bize verin bile dedi
kv denin amacı ne bilmiyorum oglum a hamileykende adını biz koymazsak sevmem vs derdi çocuk yokkende eşime boşa şunu derdi inanın yoruldumPedagog da çözemez ozaman. Çevrenin etkisi çok. Tüm ailenin psikiyatriste ihtiyacı var demekki
Çocuğunu hangi uzmana götürürsen götür etrafındaki insanların tutumu değişmezse düzelmeyecektir, böyle hareketlerle iyi hoş bişey yaptığını sanan insanlara hayret ediyorum,sen o ortamdan o çocuğu uzaklaştıramazsan en iyi uzman gelse bu problemi çözemez, ya insanların zihniyeti ya da ortamın değişmeli, sonrada uzman yardımı ile çözersin,imkansız diye bişey yok ama işin zor orası tartışılmaz zaten!aglasada yapmıyoruz dediği ama yıprandık kv ve görümce acayip müdahiller eşimin dilinde tüy bitti ama yok çocuk beni sevmesin diye ugrasıyorlar anne pis vur anneye defalarca uyardım edemedim agladım eşim konuştu yok aynı kv de bize verin bile dedi
tam 6 ay tv söktük en son iyice zıvanadan çıkıp mutsuz olunca tv yi taktık ama izlemiyor stresli bi hamilelik geçirdim kv de zehir ettiBizimde bir hocamiz vardi.Oglu boyleymis hocamizin okumadigi dua gotrmedigi doktor kalmamisti.En son ona bir arkadasi demis ki " Bak X sen hep kotu yonden bakip dizlerini dovuyorsun bu cocuk ne olacak diye biraz rahat olsan panik yapmasan belkide isler cozulecek" demis.Hocamizda bunu uygulamisti ve gercektende ondan sonra biraz daha sakinlesmis yine yaramazmis ama daha ufak capli olmus yaramazliklari.
Rahat bir hamilelik mi gecirdiniz yani stres altinda falan miydiniz? Bence biraz daha gozlemleyin.Mesela yaninizda yatirmayi deneyin geceleri.Cizgifilmlerine ambargo uygulayin :)
ya misal gitmiyoruz onlar geliyorlar ısrarla ama şaşırdık artıkÇocuğunu hangi uzmana götürürsen götür etrafındaki insanların tutumu değişmezse düzelmeyecektir, böyle hareketlerle iyi hoş bişey yaptığını sanan insanlara hayret ediyorum,sen o ortamdan o çocuğu uzaklaştıramazsan en iyi uzman gelse bu problemi çözemez, ya insanların zihniyeti ya da ortamın değişmeli, sonrada uzman yardımı ile çözersin,imkansız diye bişey yok ama işin zor orası tartışılmaz zaten!
oglum şuanda 32 aylık eşimle birbirimize yüksek sesle bile konuşmuyoruz son 1 1,5 yıldır ama sürekli ama sürekli aglıyor kızıp bagırmayızda ama son üçgündür çekilmez oldu bir fiil aglıyor hemde herseye ama herseye kv dem görümcem kayınlarım kardeşlerim annem babam kp der hepsi ama hepsi yaka silkiyorlar oglumdan nam saldı etrafa susmuyor ne yaparsan yap susmuyor suyu bile aglayarak içiyor aglayarak konuşuyor hiçkimseye hırı yok taa 4 aylıkken böyleydi ellerini yumruk yapar sıkardı aglayacagım diye defalarca dr da götürdük daha gebeyden oglumla konuştum müzikler dinlettim ilk kucagıma aldıgımdan beri gözlerine bakarak konuşurum eşimde bende onun göz seviyesine inip konuşuyoruz dr un dediklerini de yapıyoruz ufak cezalar falan veriyoruz ama yılmıyor vazgeçmiyor tam 5 saat aralıksız aglamışlıgı var kesinlikle vazgeçmiyor bi kere amcası sus len artık dedi yumruklarını sıktı morarıncaya kadar agladı 6 kişi susturamadık hiç bişey yapamayınca sustu ertesi gün ben kv deyle mutfaktayken tepsiyi aldı bizde oynayacak sandık meger dogruca kaynımın odasına gidip kafasına tepsiyi geçirmiş ya halim okuyorum ayetel kursiler ama nafile eşim de bende hiç dövmedik bagırmadık bile ama psikolojim bozuldu iyice dün sabahtan beri sadece ama sadece aglıyor yiyp içmiyor hasta falan da degil dr huy dedi ne yapacagız şaşırdık
tam 6 ay tv söktük en son iyice zıvanadan çıkıp mutsuz olunca tv yi taktık ama izlemiyor stresli bi hamilelik geçirdim kv de zehir etti
Bide şöyleki hamileligimde ve sonrasinda ben birtakim ailesel sikintilar yasadim bende cok stresliydim pedegog arkadas bununda etkisinin oldugunu soyledi bebek anne karninda bile hissedermis sonraki hamileligim gayet rahat guzel gecti buda ilkin aksine cok pozitif guler yuzlu uslu bi cocukkv denin amacı ne bilmiyorum oglum a hamileykende adını biz koymazsak sevmem vs derdi çocuk yokkende eşime boşa şunu derdi inanın yoruldum
ışıgı kapatıyoruz tek basına öyle oturuyor 3 e 4 e kadar şaşırdım gerçekten şaşırdımümitsizliğe asla kapılmayın! duygusallığı bir kenara bırakmanın vakti gelmiş. disipline edin.
çocuklar aslında kuralları severler. kural olmayan bir evde, her şey belirsizdir. muğlaktır. o muğlaklık bırakın çocuğu ergin olan bizleri bile depresyona sokabilir.
kv.lerin eve gelmesi engellenmeli. nadir aralıklarla görsün onları zira zaten cahiller, tedaviyi zorlaştırmak işleri güçleri.
kurallar koyun, uyuma saati, oynama saati, masal saati gibi saatleri olsun. isterse ağlamaktan helak olsun siz tepkisiz kalın ve kurallara devam edin. yatmamakta ısrar etse bile o odanın ışığını söndürüp veya kısıp başlayın masalını okumaya.
masallarda mutlaka şiddet öğelerini çıkarın, ders verici nitelikte olsun.
yetişkin gibi konuşun onunla. bu evin kuralları var ve bak hepimiz uyuyoruz diyin. yanında üzülmeyin, üzüldüğünüzü asla belli etmeyin.
Bence düzelmez sadece törpülenir bazı huylarıdüzelmez mi
evet kv depresyon ilaçları kullanıyor aşırı sinirli bide oglum küçük kaynımdan çok rahatsız oluyor ne yapsam bilemedim eşime söylesem ne alaka diyecekBence onun etkisi cok buyuk kvnin yani.Belki siz cocugunuzu onlarla biraktiginizda kvnizde sinirlenip boyle tavirlar sergiliyordur.
Bide mesela cocuk agladiginda siz kv kp gorumce yuzunden strese girip iyice panikliyor olabilirsiniz ister istemez.
Tam rol-model olabilecegi bir donemde cok kritik donemler diyebilirim.Cocugunuzu tek birakmayin.Etkilendigi birileri oldugu kesin
inan dogdugundan beri düşünüyorum birinimi kınadım acaba diyeBence düzelmez sadece törpülenir bazı huyları
Ama bence birşeyi eksik yapıyorsunuz veya gözden bişeyleri kaçırıyorsunuz anne baba olarak ama hep içerden baktığınız için bulamıyorsunuz
Biz yaptığımız hataları hep ikinci çocukta farkettik
Ya da başkasının bebeğini çok kınadınız
küçük kaynınız fırsat buldukça onun etlerini sıkıyor, kafasına bi tokat filan patlatıyorsa iyice kinleniyor olabilir. sizin görmediğiniz anlar ve yerlerde böyle şeylerle karşılaşmış olabilir. insanlara güveni sarsılmış ve kinlenmiş gibi.evet kv depresyon ilaçları kullanıyor aşırı sinirli bide oglum küçük kaynımdan çok rahatsız oluyor ne yapsam bilemedim eşime söylesem ne alaka diyecek
olabilir kaynımın bakışlarından bende rahatsızım eşim bizim oglanı kıskanıyor a... dedi ama koca delikanlı olabilir mi acabaküçük kaynınız fırsat buldukça onun etlerini sıkıyor, kafasına bi tokat filan patlatıyorsa iyice kinleniyor olabilir. sizin görmediğiniz anlar ve yerlerde böyle şeylerle karşılaşmış olabilir. insanlara güveni sarsılmış ve kinlenmiş gibi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?