Eşim değişmiş mi?

Paradise lost

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
17 Nisan 2020
384
210
18
Merhaba kk üyeleri eşimle evliliğimizin neredeyse 3 yılı. Nişanlı iken eşimle sorunlar yaşadık ailesinin lafına çok gelip bana soğuk davranırdı bazen beni kötülemek için yapmadığım bir davranış eşime yapmışım gibi anlatılırdı eşimin de bilinçaltında ben yapmışım gibi bir algı olurdu. Eşimin ailesi de sürekli kocama davranışlarını ailemi eleştirilerdi tabi bunları evlendikten sona öğrendim. Evliliğimiz ilk zamanları çok güzeldi eşim her işte yardım eder sürekli eve elinde çiçekle gelirdi aramızdaki muhabbette iyiydi. Bir gün kök ailesinden biri evimize geldi eşimin evde iş yaptığını gördü. Arkamdan eşimi doldurmuş ev işi sana düşmez biz seni paşalar gibi büyüttük şimdi hem çalışıp hem ev işi mi yapacaksın. Eşim o günden sona çok değişti ev işinde yardım etmez ufak sorunlara beni tersler oldu. Çok konuştum düzeltmeye çalıştım eşim ben alttan aldıkça daha kötüye gitti arkamdan ailesiyle beni çekiştirdiğini duydum ve sonunda bu durum içimde çok büyüdü güvenim sarsıldı boşanmak istedim ve ayrıldım. Eşim ilk başta boşanmayı kabul etti ama aradan 1 ay kadar zaman geçince geri dönmemi söyledi değişeceğini artık başkasının benim hakkımda konuşmasına izin vermeyeceğini söyledi.Döndüğümde gördüm eşim çoğu konuda değişmiş ev işlerinde tekrar yardım eder oldu. Çoğu şeyi alttan almaya başladı. Ben çok dolmuş olduğum için sürekli söylendim eşime, o ise evliliğin ilk zamanları hata yaptığını hakkımda konuşturduğu için pişman olduğunu söyledi. Seni artık kimseye ezdirmeyecem dedi. Ben çok soğudum döndüm ama eskisi gibi eşime karşı sevgi dolu değilim. Bazen Tartıştığımız zamanlar bana yine bir hakaret etti iftiracı dedi. Aslında bana ailesi tarafından iftira atıldı söylemediğim bir sözü eşime demişim gibi yansıtıp doldurmaya çalışmışlar yalan olduğu ortaya çıktı ve buna benzer bir iki durum. Bu durumu sindiremedipim için eşime sürekli bana iftiralar atıldığında susup dinledin hesap sormadın dedim çünkü çok zoruma gitmişti ama eşim asıl sen iftira atıyorsun eskiden olanlar oldu ama artık öyle şeyler yok diyor. Ama asla kalben inanamıyorum bu duruma hala beni çekiştirdiklerini düşünüyorum çünkü ne yapsam sorun oluyor bir yerden tutup eşime beni kötülemek istiyorlar eşim ise ben artık farkındayım herkese eşime saygı duyun dedim diyor.Ama ben çok araftayım. Sizce eşim gerçekten değişti mi eski sorunları zamanla tekrar yaşar mıyım?

Madem döndünüz ve esiniz değiştiğini ispat etmeye çalışıyor ve gerçekten elinden geldigini yapıyor o zaman olanları arkanizda bırakın ve evliliginizi kurtarmaya çalışın. Yok istemiyorum diyorsanız uzatmali oynamanin anlamı yok. Davranışlar önemli her zaman sözler değil

Bu soruya sadece zamanla cevap verebilirsiniz, biz bilemeyiz sizde. Zaten eve dönmeniz için görünürde değiştiyse kokusu çok yakında çıkar bastıramaz.

Aslında döndükten sonrki ilk tartışmadan sonra düşünüp durdum sona eşime sürmeyecek bu evlilik boşanalım dedim sen değişmeyeceksin dedim asla seni tekrar bırakmayacam dedi gitmeme izin vermiyor yüzüstü bırakıp kaçar gibi gitmek istemiyorum.

Bu soruya sadece zamanla cevap verebilirsiniz, biz bilemeyiz sizde. Zaten eve dönmeniz için görünürde değiştiyse kokusu çok yakında çıkar bastıramaz.
Önümde aslında çok iyi davranıyor ama işte ailesinin doldurmasım izin veriyor mu hala bilmiyorum. Bunu anlamam lazım çünkü 3. Yılımız artık eşim çocuk da istiyor. Ben emin olmadığım için yapmak istemedim ama artık eşim çocuk için çok baskı yapar oldu.

Aman biraz realist olalim siz gerçekten gitmek isteseniz tıpkı "babam ve oğlum" filminde gibi adamı ezip de gecersiniz. Bence siz daha kendiniz emin değilsiniz ne istediğinizi. Bosanmak isterken orda kalmak boşa umut verir oda haksızlık. Bence profesyonel destek almayı da düşünebilirsiniz. Evliliklerde çabuk soğukluk girebiliyor, ama onarmak zaman istiyor ve iki tarafın da çabasını.

bir daha gidemeyesin diye çocuk için baskı yapıyor. çünkü çocuk olunca o kadar kolay boşanmaya kalkamazsın
korunmaya devam et derim

İki seçenek var.
Ya unutacaksınız,söylenmeyeceksiniz eşinize şans vereceksiniz
Ya da unutmayacaksanız ayrılacaksınız
Unutmak istiyorum ama bir gün yine ailesiyle görüştü sadece 1 saat sona eve döndü o ara ufak bir konuya tartışmıştık. Olağandan fazla tepki verdi sona bana dönüp sen beni sinir ettin sinirden mide ağrısından duramıyorum dedi. Benim ona ters cevap verdiğim için bu kadar tepki koyduğunu söyledi. Bu olanlar kafamı kurcalıyor.

İnanın ki kararımdan emin olsam zaten çeker giderim. Acaba değişti mi diye sürekli durumları sorguluyorum. Dediğim gibi bir gün ailesiyle 1 saat görüştü eve geldiğinde telefondaki küçük bir kavgaya çok tepki verdi. Yine mi doldu bir şeylerden diyorum ama emin olamıyorum.

Ailesi bir kenara belki genel olarak sorun çözme yöntemlerinizi bir gözden geçirmeniz lazım. Küçük olaylara çok tepki gösteriliyorsa, altından genelde daha büyük sorunlar çıkıyor

Daha nisanliyken belliymis ne olduğu.
Degismemis daha çok cektirir bu size.
Ben insanlarin degisecegine de inanmiyorum, malzeme bu. Ya ayrilacaksiniz ya da boyle devam edeceksiniz.
Nişanlı iken ben nişanı attım ailenin sorunlu olduğunu gördüm. Eşimin de onların lafına baktığını anladım ama ailem ilk başta tamam ayrıl dedi. Sonra ise her gün baskı uyguladılar herkes sana nişan attı diyecek. O kadar masraf yaptık nişana dediler. Her gün baskıya maruz kaldım o zamanlar aileme direnemedim ama Ailemin de gerçek yüzünü sonradan gördüm beni evlendirip göndermekmiş tek dertleri. Evlendikten sona boşanmak istedim yine Arkamda duruyor gibi davranıp iş çevirmişler. Bir oyunla beni yine kocamın yanına gönderdiler uzaktan bakınca anlıyorum her şeyi.

Ailesi bir kenara belki genel olarak sorun çözme yöntemlerinizi bir gözden geçirmeniz lazım. Küçük olaylara çok tepki gösteriliyorsa, altından genelde daha büyük sorunlar çıkıyor
Büyük sorunlarımız yok aslında kimseyle konuşup görüşmediği zamanlar çok iyi davranıyor. Mesela ne zaman ailesiyle konussa değişiyor. Ailesinin çoğu lafını duydum kulak misafiri olup. O bizi hiç sevmiyor sana da iyi bakmıyor diye dolduruyorlar. Bizim tek derdimiz sana iyi bakması diyorlar ama mesela eşim karım yemekleri çok lezzetli desin o benim kadar lezzetli yapamaz diyor. Aslında ailesinde kıskançlık var eşim bunu görmüyor. Eşime karın çok harcıyor çok tutumsuz bana bak ben hesabımı iyi bilirim diyorlar. Sürekli kendilerini övüp beni kötülüyorlar. Evime gelip pis yer ararlar, bulamazlarsa yemeği tatlıyı eleştirirler tabi arkamdan önümde değil. Durumlar bunlar aslında, eşim kendi de diyor aramızda hiç sorun yok ama bu evlilik başkaları yüzünden zarar görüyor.

kusura bakma da bu adam süzme gerizekalı
bundan çocuk yapılmaz bir
ikincisi bunla aynı evde yaşanmaz
bu beyinsizlikle iyi gelmiş bu yaşa kadar
ya bi insan belli bi yaşa gelip doğruyla yanlışı ayırdedemiyosa zaten at gitsin
ilmihallerde buluğ çağına erme için de bu "doğruyla yanlış ayırdetme" ifadesi kullanılır ya hani valla sebebini daha iyi anlıyorum

ailen arkanda olsa yine bu adama dönmezmişsin sen aslında dimi?
ayrılsan ne yapacaksın, çalışıyor musun?

Konuyu açma sebebin aslında eşinin değiştiğinden emin olmak ve esas olarak çocuk yapma kararı verebilmek...
Ama sorunun cevabını burda bulamazsın...
Zaman içinde görürsün hem de çok kısa sürede...Çocuk yapma derim hemen o yüzden..

Eşinin seni kaybetme paniğiyle şu anda değişmiş gibi göründüğünü, ailesinün etkisine yine gireceğini düşünüyorum...Yetiştirilmesi, zihniyeti ve ailesi değişir mi sence,?
Zaten nişanlılıkta aldığın sinyallerle bu evliliği yapmaman gerekiyormuş..

Bekle ve gör biraz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…