Eşim eczacı ama ondan beklemediğim cahîl davranışlarda bulunuyo

Ne kadar saçma şeylere takılıyorsunuz yahu, evet kürt demiş doğulu demiş ama niye bunları ırkçılık yapıyor özellikle söylüyor diye algılıyorsunuz.

Kültürleri hakkında yorum yapılsın diye belirtmiş,ne var bunda.

Ne olduğunu ben söyleyeyim, ırkçılık yapıyorsun diyenler üstlerine alınıp gocunuyorlar çünkü.

Konuda eşim arap kökenli,laz,çerkez dense kimse ırkçılık yapıyorsun demezdi. Kürt deyince suç oluyor,çünkü bu toplumda bu algı yaygın. Kimisi kürt olmayı kabahat görüyor, kimisi de kürde kürt demeyi ırkçılık görüyor. Aslından utanan nesiller de böyle kürt diyeni dövüyorlar işte...

Konunun esası ile ilgili olarak da şunları söyleyeyim. Eşinize cahil demekle ayıp ediyorsunuz konu sahibi. Bu tamamen yetiştirilme tarzı ve örf adet ile ilgili. Ben istanbulda doğdum büyüdüm, ailem de istanbulludur. Ama yine de bu tarz kadınsı konuları eşim yanımdayken başka biriyle paylaşmam,kimseyi utandırmamak için.

Bu benim kendi düşünce yapım böyle olduğu için böyle davranıyorum,eşim istediği için değil. Ama çok daha rahat bir insan olsam da bazı şeylere dikkat ederim karşımdaki insanın durumuna göre.

Doğu kültüründeki bazı şeylerin artık saygı boyutundan çıkıp saçmalık boyutuna vardığını düşünüyorum. Çocuğunu sevmek ayıptır olayını ben de eşimin ailesinde duydum. Çocuğumuz olunca eşim öyle birşey yaparsa anlayışlı olamam. Bu çocuk gayrimeşru değil sonuçta. Neyin utancı neyin ayıbı?

Ben konu sahibinin ırkçılık yaptığına inanmıyorum fazla polemik yaratmaya gerek yok bence. Sonuçta kocası evlenmiş mutlu ayrımcılık yapsaydı hiç evlenmezdi ondan çocukları olsun istemezdi. Bırakın artık bu tür şeyleri zaten ülkeyi bölende hep bu zihniyetler değilmi. Sen kürt dedin sen türk dedin..bazı kesimlerin ekmeğine yağ sürmekten başka bişey değil. Lazıda çerkezide kürdü de türküde aynı değilmi insan değilmi. Benim karadenizli arkadaşlarım var ama bunlar laz diyorum mesela diğer arkadaşım doğulu bunada kürt diyorum herkes halinden memnun kimsede kendini dışlanmış ayıplanmış gibi hissetmiyor. Ama zamanında bu ayrımcılığı yapan yine bizleriz. Şimdide toparlamaya çalışıyoruz. Valla ben izmirliyim ama doğu kültürüne hastayım çokta doğulu tanıdığım insan var. Onlar kadar misafirperver, onlar kadar saygılı, becerikli kimseyi görmedim. Tanıdığım insanların bir sürü parası evi var ama yaşayış tarzları o kadar mütevaziki. Bana göre gerçek cahil insanlar Allahı hakkıyla tanımayıp ona itaat etmeyenlerdir. Kuranda da cahilliği buna bağlıyor. keşke batı kültründe de haya ve edep yani örf ve adetler devam etseydi. Biz babamızın yanında hala uzanamayız benim yiğenlerim babalarının yanında adeta çıplak dolaşıp yatacaklar. Neyse fazla uzattım ama bu tür polemiklerle oratmı gerip gericilik yapmayalım Hepimiz kardeşiz

ben de konunun cahilll,ikle alakalı degıl de yetıstırılme tarzı ve cevre etkısı ıle ılgılı oldugunu dusunuyorum, maalesef farklı kulturlerde bu tıp sorunlar oluyor.

bu cahillik değil ama yetiştirilme tarzı ile alakalıdır. ablasının yanında o da utanmış olabilir ablasıda çünkü ayıptır bi kadının eşi de olsa bi erkeğin yanında başkasıyla bu tarz şeyleri konuşması..ki bu sorun olacak bişey değil neden bu kadar içerlediniz ki... bnce siz bi çok şeyden rahatsız olmuşsunuz buna da patlamak istemişsnz...bu şekilde irdelerseniz tabiki size saçma gelen ona mantıklı yada tam tersidir.

Konu sahibesinin yazdıklarını yanlış anlamayın lütfen, yazarken iyi niyetle yazmıştır.
------------
ensereh06,
eşinizin hareketleri veya söyledikleri yetiştirilme tarzıyla alakalı, iki tanıdığımız var ikisi de doğulu Dünya iyisi insanlar, birtanesi ben eşimin yanındayken yanımıza gelmeye çekinir, utanır, öyle yetiştirilmiş öyle görmüş çünkü, ben ona saygı duyuyorum, tesadüfen karşılaştığımızda hemen eşimin yanından uzaklaşırım, rahatça selamlaşıp konuşabilsin diye, diğer tanıdığımızsa sokakta yalnız görse yenge nasılsın der, elimde alışveriş torbası varsa alır yardım eder.

Sizde zamanla eşinizi tanıdıkça, gelenek göreneklerini öğrendikçe yadırgamazsınız.

Allah evinizde huzur, mutluluk nasip etsin inşaallah

doğulu olmayanlar nerede nasıl davranacağını edebi hayayı bilmiyor mu yani? sözlerinizden bu anlaşılıyor.karısına kızına değer veren insan bulunmazsa töre cinayetleride batıda oluyor herhalde

ben batılılar hakkınd yorum yaptım mı? cavabım hayır.ben doğuluları hep cahıl kultursuz olarak gosteren ınsanlardan bahsedıyorum bu arada annem arnavut gocmenı babam erzurumlu. ben dogunun kulturu hakkında yorum yaptım batıdan bahsetmedım bıle sen dogudan batıya nasıl atladın anlamıs değilim bı bak bakıyım batıtılarr bole batıtılar sole dıye yorum yaptım mı . halbukı burda kımse batılıları kotulemedı .fakat senın dogulara karsı bı garezın var galıba!

yahu resmen özellikle çekip çıkarır gibi metni taramış içinden, kürt, doğulu, doğulu erkek, cahil kelimelerini seçip gerisini rafa kaldırmış gibi cevaplar var. yapmayın allah aşkına.

ben de böyle şeylere çok kızan bir insanım ama o kadar saf ve iyi niyetle yazmış ki kadıncağız, hiç art niyet beklenmez. derdini anlatmaya çalışmış dili döndüğünce. ne çok yaramız var, ne çok gocunuyoruz, ne çok nem kapıyoruz. yakışmıyor.

konu sahibesi,

kültürel farklılıklar bazen çok yoruyor evet. eşinizin her köşesini tanımalı ona göre biraz nabza göre şerbet vermeniz gerekebilir eğer ki bu evliliği canlı tutmak ve kurtarmak istiyorsanız. ama bu sizi yorar mı yorar, yıpratır mı yıpratır. tatlı dille kavga anında değilken eşinizle bunları konuşmaya çalışın. başka hararetli atışma zamanlarında kimse birbirini dinlemiyor ve çok alıngan oluyor. üzmeyin kendinizi. elinizden geleni, karakterinizi kırmadan, parçalamadan yapmaya çalışın. ben de yakıştıramadım eşinize, ciddi mevzular değil bunlar.

Ben doğulu OLMAYARAK batılı olarak konuşuyorum o zaman :)
herkes belirtmiş de ondan söyliyim dedim
mesela ben annemle babamla böyle şeyleri kesinlikle konuşamam ama ablamlarla görümcemle konuşurum
hatta görümcemle korunma yöntemlerini bile konuştuk yani :)
ama eşimin yanındayken belki dediğin gibi iltihap kist falan olsa konuşurum da tabi ki cinsellik konuşamam :)
senin dediğin bir hastalık ve gayet normal bişey bence eşinin yanında neden konuşamayasın ki
ben görümcemle eşimin yanında hastalıktan konuşabilirim yani eşim bu konuda bişey demez ha laf cinselliğe giderse tabiki konuşmamı istemez
bence de eşinin tepkisi farklı geldi ama sen kendin de biliyorsun ki eşinin de seninde yetiştirilme tarzınız kültürleriniz farklı zamanla onu tanıyıp ona göre davranmak zorundasın yani yoksa sürekli tartışıp birbirinizden soğursunuz

bizler büyüklerin yanında nasıl oturulup kalkılacağını ne konuşup konuşmayacağımızı biliriz demiyor musun kardeşim sen doğuluyum diyede belirtmişsin ayrıca sizin dışınızda kalan kim ???

arkadasım anlamamakta neden ısrar edıyorsun.ben sana dogunun kulturunu anlattım.evet mesela babanem bıze gelsın onun elını oper,hızmet ederız,vs flan. ben sımdı ayrım mı yaptım? ne anlattım dogunun kulturunu anlattım,ıstersen ınternette bıle yaz doguluların kulturlerı nelerdır dıye,nette benım gıbı derse aaa nette batılıları kotuluyo dıyeceksın heralde,bizim kulturumuzde buyuge saygı mısafıre hızmet vardır, ister kabul et ıster etme. tekrar tekrar ustune basa basa soyluyorum bız burda batılıları kotulemedık, yıllarca ustune basılan arka plana atılan dogu kulturunun bırde ıyı yonlerı oldugunu soyledık!

Bizler derken doğulular yada kürtlerimi kasdediyorsun bilemiyorum tatlım ama bizler diyerek en büyük ayrımcılığı sen yapmışsın tebrikler... sonra gelip birde konu sahibine kürt dedi diye kızın bu ne perhiz bu ne lahana turşusu...
Senin deyiminle Sizler nerede nasıl konuşacağınızı nasıl oturacağınızı biliyorsunuz Türkiyenin geri kalanınıda ormanda kurtlar yetiştirdi zaten...

Birinin Kürt demesi ırkcılık değildir.Ben kürdüm eşim türk örfümüz adetimiz uymuyor deseydi konu sahibi kim çıkıp eşin türk diye ırkcılık yapıyorsun derdi.Benim aklıma bile gelmezdi açıkcası bu konuda hassas olabilirsiniz ama kürtler kötüdür diyen yok burda havadan nem kapmayın artık...

ben iç anadoluluyum ama anlattığınız kültürlerimiz aynı bizde kadınlarla erkeklere ayrı sofralar kurulur harem selamlık vardır sadece doğuda yok anlamında söyledim ben büyüklere saygı hürmet en önemli kuraldır bizde anlatabilmişimdir umarım bu kültür anadoluda var diyelim

canım ben doğulu olmakla pek bağdaştıramadım. ben de akdenizliyim ama ben de söyleyemem. doğum yaptım annem kaldı yanımda meela sütümden bile bahsetmekte zorlandım. bu biraz hassasiyetle ilgili.. evlilik de birbirinizin hassasiyetlerine önem vermekle ilgili
bu fedakarlık değil de uyum sağlamak gibi bana göre..nitekim beraber yaşıyoruz eşimizle olacak o kadar

bir tek ben böyle anlamamışım demek ki canım sağol

maden kabul ettiniz aileyi, şimdi niye beğenmemezlik yapıyosunuz ki...
eşinizi değiştirmeye çalışmak,
eleştirmek yerine bence onu olduğu gibi kabul edin daha mutlu olursunuz....

ne kadar çok okumuşta olsa üniversitelerde bitirmiş olsa.kişi cinsine çeker..çok görme böyle yetiştirilmiş..bak sen diyorsun ailem muhafazakardı ama biz rahat yetiştik..zavallı adamda böyle yetiştirilmiş..hoş görsen affet gitsin aldırma..büyüklük sende kalsın sonunda ..sen sarıl o sana sarılmazsa,sen unut unutmazsaaaa

Kürt'e Kürt demek ne zamandan beri suç yahu?
bence durumu anlatabilmek için söylemiş.
Doğulu yazdı diye Kürt yazmasına gerek yok denilmiş ama belki farklı görenekleri vardır diye belirtmiş ayrıca.
Kürt olduğunu söyledi diye eşini aşağılıyor değildir herhalde. Şu 3 günlük hayatta kimin kime üstünlüğü var ki.

Bence konu sahibi siz eşinizle başbaşa iken ya da görümcenizle baş başa iken bu konuları konuşun. Eşiniz çekiniyor belli. Bu da cahilce hareket değil de, onların yetiştirilme tarzı ile ilgili.

arkadaşlar her yörenin adeti geleneği göreneği çok farklı bizim daha açıklayıcı yorum yapabilmemiz için arkadaş eşinin doğulu ve kürt olduğunu belirtmiş gerikafalı cahil diye eşini suçlamış

nasıl bunu kafanızda tüm kürtler cahil ve gerikafalıdır diye çevirebiliyorsunuz anlayamıyorum

her kürt kelimesi geçen konuda aynı tartışma alevisi çerkezi türkü kürdü aynıdır diyosunuz tamam biz farklı demedik ki bu kadar hassas olmayın lütfen

aynı insanlar eşlerinin bekaretini aldıklarında gelen kanı gururla etrafa gösterir, hadi eş göstermedi diyelim aile görmek ister. ha eşler yatarken bakmışlar ha o kanı görmüşler aynı şey. yetiştirilme tarzı falan değil sağlıkla ilgili bu meseleyi görümcenle konuşmana tepki gösteren eşin bence safi cehalet küpüdür bence. özel ya da cinsel meseleler olsa tamam diyeceğim ama kadınsal bi mevzu bu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…