Eşim en büyük çaresizliğim. Yorumlariniza çok ihtiyacım var.

" şimdi söyleyin bu adam beni ve ikizlerimizi hak ediyormu"yu sormak için geç degilmi ?? Çok özür diliyorum fakat o sizi hak etmiyor ama siz bunları hak etmişsiniz..

Yok şu an aramayın zaten. Ters etki yapar. İkinizin de öfkesi geçmiş olmalı. Konuşmaya hazır olmalısınız. Öfke etkisindeyken yapılan konuşma daha kavgaya sebep olur. Biz bir sebepten tartışmış veya birbirimize kirilmissak birkaç gün kabugumuza çekiliriz. Eşim bana bozulduysa konuşmaz benle diyaloğa girmez. Benden adım beklermiş. Triplerini yok sayıp iyice konuşmaya hazır olmasını beklerim. Sonra hadi konuşalım der. Oturur sorunu cozeriz. Eşimin bazı hareketlerine çok bozulup sinirlendiğim olmuştur. Aştım şimdi. Eğer ofkem dilimin ucuna kadar gelmişse. On saniye kadar durur nefes alırım. Doğru davranış bu mu diye düşünürüm. En büyük hatalarım düşünmeden yaptığım davranışlardan dolayı gelişmiştir. Yapmamız gereken doğru kelimeleri bulmak. Aradınız açmadı. İlk yaptığınız şey yargılamak ve size değer vermediğini ima etmek olmuş. Yanlis. Her direkt kavgaya davet. Böyle anlarda yapmanız gereken şey duygunuzdan bahsetmek. "Ben" dili dediğimiz şey bu. Direkt suçlayıcı konuştuğumuz zaman sadece kavga ederiz.

Davranış ve tepkileriniz lise çağında gibi
Biraz olgun davranın
Adamı da usandırmışsınız ağlamalar,bağırmalarla gibi
Biraz sakinlik sükunet lütfen
Ve biraz şükür,tüp bebek tutmuş şükredeceğinize ikinci kese neden küçük diye kendini yiyip bitirmeler falan
Çok abartılı tepkileriniz

Bebeklerinizle ilgili sorunları neden tek başınıza sırtlanıyorsunuz? Kendinizi ifade etme ve anlatma konusunda sıkıntılarınız olduğunu düşünüyorum. Kendinizi anlatmadan karşınızdan anlaşılmayı beklemeyin, biz kadınlar maalesef biraz buna yatkınız. Biz anlatmayalım anlasınlar diye bekliyoruz ama beklentiler de gerçekleşmeyince patlama yaşıyoruz. Hamilelik sebebiyle de fazlaca hassaslaşmışsınız sanırım. Bu da normal bir durum. Tabi ki size karşı daha anlayışlı olması gerekirdi ama senelerdir devam edegelen ilişkiniz yukarıda anlattığınız gibiyse bu dönemde mucize olmasını da beklemeyin bence. Biraz daha rahat olmaya çalışın ve eşinizi sıkıntılarınıza ortak edin.

Size kaliten işte bu kadar diyebilen bir adamdan bebek yapma fikriniz sanki biraz aceleci davranmışsınız gibi geldi bana!! Neyse olan olmuş artık sağlıkla doğsunlar inş.
Ama eşinizle de başka insanlarlada iletişim kurma konusunda acil uzman desteği alın..böyle kurduğunuz iletişim ortamında o 9ay bitmez sonrası da kabus olur hormonlarda durmayacak malum.Bunlar en rahat günleriniz unutmayın.
Evliliğiniz çok fazla yüz göz olmuş bu ortamda sağlıklı bir ilişki, evlilik yürütebilmek zordur ya birşeyleri kesin değiştirin ya da 1 sene sonra eşinizden boşanmaya karar verme başlığınızda tekrar görüşürüz malesef
Çünkü niye aramadın mevzusu bile sözde kalitesizliğinize kadar gelebiliyorsa ilerinizi, bebekli günlerinizi düşünemedim
Allah sabır versin canım çok zor olmalı durum.

Son düzenleme:
tüp bebek zaten zorlu bi süreçken böyle mutsuz bi evliliğe neden tüp bebekle uğraştınız. hak ediyomu demişsin bence haketmiyo, keşke haketmiyon birine çocuk yapmak için zorlamasaydınz

Gec donebilir telf.
unutabilir.
o ara telf. mesgulken belki arayan kisiyede suan musait degilim diyordu.
ön yargili davraniyorsunuz.

Muhtemel hormonlarinizla alakali.

Bence bi rahat birakin esinizi.
Siz kendinizle ilgilenin.
Ne bilim beslenme duzeninize bakin.
Hamilelik, bebek kitaplari okuyun.
Dogum icin hazirliklar yapın.
Onalrla ilgilenin.

Niye surekli agliyorsunuz hamilelik psikolojisi demeyin daha cok yeniymis aglamayi birakip sukredin dua edin evladinizi kucaginiza almak icin emin olun ilerleyen gunlerde cok aglayacaksiniz sacma bir duygu kapliyor ... esinizde belki o an acil bisi oldu telini kullandi seninle 2 sn konussa niye kisa kesti diycektib

Kötü dönemler geçirmişsiniz anlaşılan. Ama bence bebeklerimiz için yeni bir sayfa açın. Şu an üzerine gitmeyin birşeylerin. Riskli döneminiz geçince evlilik terapistine gidin. Hiçbirsey çaresiz çözümsüz değil.
Eşiniz kabalık etmiş. Ama belli bir süre sonra iki taraf da kontrolünü kaybediyor.

Çok hassas olduğunuzu ve düşük riski olduğunu paylaşmazsanız eşiniz bunu nereden bilebilir? Bütün sorun, çift olarak açık iletişim kurmayı başaramamanız. İnanın ‘kırıldım, lütfen biraz hassas ol’ demenin binbir çeşit yolu var. Fakat çiftler hemen fevri davranmayı ve gurur yapmayı tercih ediyor. Çünkü bir anda bütün geçmiş zihninizde canlanıyor ve ‘o zaten hep böyle’ demeyi tercih ediyorsunuz. Kızgınlık ve kırgınlıklardan sıyrılın. Bir sorun olduğunda da sadece o sorun özelinde bir değerlendirme yapın. Geçmişten kalan etiketlemeleri ve kırgınlıkları karıştırmayın.

Kötü giden evliliğe ısrarla çocuk yapıcam demişsiniz,ne zannediyordunuz hamilelik başlayınca sihirli bi el değecek ve herşey muhteşem mi olacak? Bile bile lades dedikten sonra vay efendim niye öyle niye böyle.

Hımm siz 10 numarasınız afam sizi hak etmiyor öyle mi? İlginç

Hep böyle laf mı sokarsınız eşinize?

Tüp bebek yöntemiyle hamile kalan ilk kadın gibi davranmamalısınız bence.Birçok kadın bu yollardan geçiyor.Eşinize sürekli bunu vurgularsanız bir zaman sonra duyarsızlaşır.

Bol tripli , laf sokmalı , kavgalı , küsüp gitmeli ilişkiye bebek hem de uğraştırıcı ve sabır isteyen bir yöntem olan tüp bebek yöntemiyle.Pek sağlıklı bulmadım bu durumu.Bu arada sizi de sürekli ağlayan ve eşine laf sokan bir kadın olarak hayal ettim nedense.Lütfen duygularınızı kontrol altına almayı deneyin , doğacak bebeğiniz için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…