• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim engelli kardeşimi istemiyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Evet beni anladınız işte ben kötü bi adam demedim sadeeve bu yaptığına şaşırdım ve üzüldüm kırıldım hepsi bu henüz 6 gün olmuşken .. bu konuyu nasl silebilirim kardeşimle ilgili bu yazı burda kalsin istemiyorum
Mune Mune konuyu kapatabilir isterseniz. Yorum gelmeyince konunuz çok altlarda kalır kimse girip okumaz.

Farkında olmadan tuttuğunuz bir şeyin boyası geçmiş elinize, pas lekesi gibi duruyor.

İlk mesajınızda eşiniz hiç suya sabuna dokunmamış gibi yazmışsınız. Sadece 4 duvarı olan ev yapılsın diye 200 bin kredi çekmiş vermiş. Yani babanızın yaptırdığı- yaptığı dolap boya seramik tüm tadilat bu paradan mı ödendi? Eğer öyleyse adama beleşçi denemez. Gelip babamın evine yerleşti denemez.

Engelli kardeşinizle ilgili anladığım şu, eşinizi çok sevdiği için devamlı onun etrafında. Yani durumundan dolayı; işten geldi yorgun veya havasında değil, sessizce dinlenmek istiyor vs kardeşiniz bunları anlamıyor. Bazen karar veremiyorum, birşeylerin farkında olmasalar daha iyi gibi. İnsan kıyamıyor masumiyetlerine. Tüm gün sizin yanınızda olup akşamları eve gitse sorun kalmayacak aslında. Sabahtan geceye eşiniz haklı.

Anneniz konusuna gelince bence oğluna bakıldığı için karşılığını verdiğini düşünüyor. Aslında down sendromlu, seviyesine göre normal hayata karışabiliyor, iş bulabiliyor. Hiç eğitim aldı mı? Yani okula kursa gitti mi? Belediyelerin kadrosu var bildiğim kadarıyla.

Bu aksam cok sert davrandi demissiniz, nasil davrandi ? Ben buce konunun basiyla sonu bambaska bu

Bakin aileniz yardim etti diye esiniz istemedigi birsey yapmak zorunda degil. Esiniz eve gelir gelmez onun pesinden cikiyorsa o zaman tabi ki esinize söz hakki doguyor. Minnet duygusu olsun olmasin bunlar tamamen bagimsiz seyler. Adam isten geliyor ve önce bir evinde rahat etmek istiyor. 6 gün olmus ama esiniz sizin davranislarinizdan bunun önünü kesmesinin gerektigini anlamis. Bu kardesinizle alakali bile degil. Siz bu durumu yöneteceksiniz cünkü sizin kardesiniz.
İşte napmam gerektiği bilmiyorim ki aşağı indirmeye calstgmda kendine vuruyor aglyr kapnn önünde

Bu bir mantar çeşidi. Ruhlarla cinlerle alakası yok. 🙄
İnsanların vücudunda, özellikle de ellerinde, ayaklarında, parmak aralarında oluşabilen ve çok kısa bir sürede (kimi zaman 1 gecede) beliriveren kararmaların sebebi, çeşitli mantarlar tarafından enfekte olmalarıdır. Tıpta bu koyu renkli izlere tinea nigra, bu hastalığaysa fayohipomikoz (İng: "Phaeohyphomycosis") adı verilir.

Bu olayı yaşayan kişiler, uyudukları gece hiçbir sıkıntı görünmeyen uzuvlarında özellikle de ellerinde (avuç içi, parmak araları, vb.) sabah kalktıklarında kahverengi bir leke görmüşlerdir. Bazı insanlar bu lekeleri hekimlere göstermek yerine, dini sebeplere bağlayarak bu lekeyi "cinlerin alem değiştirirken vücudumuzda bıraktığı iz" veya "cinlerin kına yakması" olarak yorumlamıştır. Zamanla bu hurafe, insanlar arasında iyice yayılmıştır.

Ben bile jaldim arada. Kime hak verecegimi bilemedim
Ya lisedeyken kaynaştırma eğitimle engelli bir kız gelmişti sınıfımıza kimse arkadaşlık etmiyordu ben üzülüp arkadaşlık ediyordum bana o kadar bağlandı ki yıllarca unutamadı beni, her sosyal medya hesabımı buluyor, gece yataktyız eşimle pat instagramdan görüntülü arıyor filan. Cidden bazen taciz boyutuna vardırıyorlar işi çünkü akıl yürütemiyorlar🙄 hâlâ da kırmamaya özen gösteriyorum ben.

Farkında olmadan tuttuğunuz bir şeyin boyası geçmiş elinize, pas lekesi gibi duruyor.

İlk mesajınızda eşiniz hiç suya sabuna dokunmamış gibi yazmışsınız. Sadece 4 duvarı olan ev yapılsın diye 200 bin kredi çekmiş vermiş. Yani babanızın yaptırdığı- yaptığı dolap boya seramik tüm tadilat bu paradan mı ödendi? Eğer öyleyse adama beleşçi denemez. Gelip babamın evine yerleşti denemez.

Engelli kardeşinizle ilgili anladığım şu, eşinizi çok sevdiği için devamlı onun etrafında. Yani durumundan dolayı; işten geldi yorgun veya havasında değil, sessizce dinlenmek istiyor vs kardeşiniz bunları anlamıyor. Bazen karar veremiyorum, birşeylerin farkında olmasalar daha iyi gibi. İnsan kıyamıyor masumiyetlerine. Tüm gün sizin yanınızda olup akşamları eve gitse sorun kalmayacak aslında. Sabahtan geceye eşiniz haklı.

Anneniz konusuna gelince bence oğluna bakıldığı için karşılığını verdiğini düşünüyor. Aslında down sendromlu, seviyesine göre normal hayata karışabiliyor, iş bulabiliyor. Hiç eğitim aldı mı? Yani okula kursa gitti mi? Belediyelerin kadrosu var bildiğim kadarıyla.

Hayır suya sabuna dokunmamış gibi göstermek değil amacım kötülemek de değildi ben yanlış yazdm o sinir ve ruh hali ile.. bı ev düşünün duvarları örülmüş çatısı yaplms pencereleri takılmış doğalgaz borusu alttan döşenmiş Sivas'ı yaplms .. en çok para tutan kısım halledilmis babam tarafından. Eşim normal sıva begenmedi alçı sıva yaptırdı mutfak dolapları yatak dolbi banyo dolabı yapldi parke döşendi salona Fransız pencere bunları tuvalet banyo seramikler bunlarında o 200 bin iceriande yaptk. En sona doğru gelince para kalmamıştı biraz beklemek durumunda kalmstk annem bana sormadan kredi çekti 26 bin yardım etti babamın yaptığından hariç olay bu günkü bize yardm etti ve biz evi bitirdik buna karşılık ise gidiyor die çocuğa göz kulak olmak gerekiyor ve sadce annem gelene kadar in aşağı dememsini istyrm zaten annem en geç 6 da gelir kendisi eve 5 de geliyor 1 saat yanında kalsa ne olacak hem benm hem onun kalbini kırmaya değmez ki hergn temizlik işi olmuyo olduğu günler gdyr haftada 3 falan

Kardeşinizi uzun uzun anlatmanıza hiç gerek yok çünkü onların kalbi melek gibi. Kıskançlık bilmezler, hainlik bilmezler sadece sevgi dolular. Ama eşiniz çok kötü kalpli bir insan. Bazı insanlar mesela yaşlıların ya da engellilerin sadece varlığından biri rahatsızlık duyarlar. Eşiniz de öyle birisi ne yazık ki. Sadece olduğu durumu gören kimseyle empati kuramayan dahası sizin duygularınızı bile hiçe sayan birisi. Almayın annenizden para falan baksın kendisi evine o zaman. Hem kadının parasını yicek hem çocuğunu eve sığdırmayacak. Tamam belki sabahtan akşama kadar size özel alan bırakmayacak kadar vakit geçiriyorsa kardeşiniz sizde ondan rahatsız olabilir her gün birisi gelse çoğu insan rahatsızlık duyar ama böyle bir durum yoksa sadece varlığından huzursuz oluyorsa çok can sıkıcı.

Yemin ederim kına sevmeyen bı insanm asla yapmsglm yok kına gecem harici ama 2 kez aynı şeyi yasadm geçen ayda kolumda vardı cildiye ye gitmek istedm ama akşam yok oldu buaslk yikamakdan belki dedgm gibi ben inanmam böyle şeylere int bakınca uyurken ruhun bedenden çıkıp başka aleme gitmesiymis . Ne bilim 3 harfli düğüne gitmsm birisi aşık olmus musattlt olms böyle saçma seyler
Bu bende de olmuştu. Bence tuttuğumuz bir sebze ya da meyveden oluyor. Benim bir gün aklıma kendiliğinden gelmese düşünüp düşünüp dururdum ama kivi aldığım ve birden fazla kivi soyduğum bir gecenin sabahında uyandığımda böyleydi. Bence bu tarz şeyler renk veriyor ceviz de aynı şekilde taze ceviz, bazı yapraklar da öyle kına gibi iz yapıyorlar çocukken de ezip suyla karıştırıp elimize sürerdik mesela.

İnsanların vücudunda, özellikle de ellerinde, ayaklarında, parmak aralarında oluşabilen ve çok kısa bir sürede (kimi zaman 1 gecede) beliriveren kararmaların sebebi, çeşitli mantarlar tarafından enfekte olmalarıdır. Tıpta bu koyu renkli izlere tinea nigra, bu hastalığaysa fayohipomikoz (İng: "Phaeohyphomycosis") adı verilir.

Bu olayı yaşayan kişiler, uyudukları gece hiçbir sıkıntı görünmeyen uzuvlarında özellikle de ellerinde (avuç içi, parmak araları, vb.) sabah kalktıklarında kahverengi bir leke görmüşlerdir. Bazı insanlar bu lekeleri hekimlere göstermek yerine, dini sebeplere bağlayarak bu lekeyi "cinlerin alem değiştirirken vücudumuzda bıraktığı iz" veya "cinlerin kına yakması" olarak yorumlamıştır. Zamanla bu hurafe, insanlar arasında iyice yayılmıştır.
Bende daha önce bir sefer olmuştu ama sadece 4-5 saat içinde renk açılıp gitti. Özellikle yıkayınca kayboldu. Kivi soymuştum o gün çok fazla ve tam kiviyi tutuş şeklimde olmuştu. İlla mantar olması şart mıdır acaba? Hiç bilmem ne düğünü falan diye düşünmedim direkt kiviye yordum ben.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X