Eşim ev işlerine yardımcı değil

Ek is almazdım ben yaranamazsıniz cunku. Ben işlere yardımcı degil tamamen ortak yapılması taraftarıyım. Eger işlere yardim etmeyecekse parada istemeyecek. Erkek isi kadin isi olarak ayiriyorsa bu kadar ataerkil takiliyorsa kadının maaşına hic dokunamayacak. Yoksa eşitlik degil kadının cifte çalışması yani çifte kölelik oluyor.
Aynen böyle düşünüyorum ve bu biraz insan kullanmak bana göre ☹️

Evlilik çok zor arkadaşlar ☹️
Benim.onerim görev verin ve bazı gorevler hep onun olsun asla yapmayin. Ufak ufak baslayin sonra görevleri attirin. Yapmaz ise yapmayin bekleyin. Copu atmak gibi, alışveriş gibi, bazı şeyleri ona yükleyin. Bizde bunlari ve balkon temizliğini esim yapar onun görevidir her daim. Diğerlerinde de ben supururum o siler. Hadi temizliğe baslayalim deyin. Rica etmeyin Silermisin falan demeyin. Temizlige basliyoruz silcenmi supurcenmi sen birini diyerek basladim ben. Simdi.benden.once diyo ben supuruyom sen silme suyunu hazırla diye.

Aynen böyle düşünüyorum ve bu biraz insan kullanmak bana göre ☹️
Kesinlikle öyle. Ikimizde isten eve geleceksek o salona yürüyüp kanepeye yatıp telefonu eline alıp keyif yapacaksa, Bende elimi yikayip hemen mutfağa girip yemek isine gireceksem ne anladım o özgürlük eşitlik dedigim hayattan. Adam benim hem paramı alacak hemde tum hizmetini yaptıracak. Cikarim isten evde takılırım en azından bu eziyeti çekmem. İlk evlendiğimde izin günümde is yapmasan dinlenemiyorum derdi. Bende yatmak isterim izin günümde niye ben ev temizliyorum sen yatarken derdim. Ev temizlemeyi biraktim. Bakti olmayacak sabah yapalim bitirelim dinlenelim dedi. Oylede devam etti. Sanki izin günlerinde dinlenmek bitek onlara hak. Bende tum hafta o günü bekliyorum. Ben insan degilmiyim yani..

Güncel Gelişme: haftasonu kahvaltı için yardım istediğimde de geçiştirdi ve büyük bir kavga çıktı. Anladım ki sorun söylemek değil bunu kadın göre görmesi ve bana değer vermemesi
Onceki mesajindan anladigim kadariyla esin yontulmaya musait, bu kahvalti olayinda ust uste gelmis gerilmjs olabilir eger bosanmayi dusunmuyorsan sabirla yontacaksin, buyuk temizlik icin yardimc al canim acima paraya, diger isleri haftalik yapsan yeter sana zaten calisiyorsunuz, diger arkadaslar da demis yardim degil is bolumu yapacaksin, ama tatli dille yap bunu benm evdeyken annemn sitemle soyledigi isleri yapasim gelmezdi guzellikle is bolumu seklinde soylediklerjnj daha guzel yapardim eslerimz de oyle, haftasonuna yakin soyle ona, bu hafta supurup silme isini sen yap, ben de toz alip wc banyo yikarm sonra raht otururz faln de ya da sen sunu yap ben de yemegi yapaym canim faln diye tatli dille gir olaya ama her hafta yap bunu yani pes etme aman soylemedn yapsin deme yapmiyorlar, cocuk olmadan alistir muhakkak, biz oyle yapiyoruz 6 yil olacak evleneli ve alisti, genelde suprup paspas olayi onda, camasrlar wc banyo bende, evdeki daginikligi genelde o toplar cunku bana cok daginik gelmiyor o daha duzen hastasi o yizden, cocukla beraber ilgileniriz, hatta simdi bizm evin isini bitrdik o annesine yardima gitti ben de kahvemi iciyorum cocukla

Yemek isini de is cikisi beraber girin mutfaga, yorgunum de gelsin seninle olmadi soylesin disardan bu sekilde alistir yoksa cocuktan sonra daha zor gelir

Yemek isini de is cikisi beraber girin mutfaga, yorgunum de gelsin seninle olmadi soylesin disardan bu sekilde alistir yoksa cocuktan sonra daha zor gelir
Asla yemek yapmaz. İsterse dışardan her gün söyle. Böyle bir evlilik nasıl olur bilmiyorum yani biz yemek sepetine mi çalışçaz 😢

eğer çalışıyorsanız haftada 1 veya 2 gün için yardımcı tutun.

Gerçi çocuk yoksa haftada 1 bile gelse yeterli olur.

Ev işleri ömür törpüsü sende çok yorma kendini ne kadar yaparsan o kadar bitmez.

Nefret ediyorum ev işlerinden

Asla yemek yapmaz. İsterse dışardan her gün söyle. Böyle bir evlilik nasıl olur bilmiyorum yani biz yemek sepetine mi çalışçaz 😢
Hergun yemek sepeti de insan sıklir, hadi yemek yapmiyor salatyi falan yapsin ya da arkanizdan mutfagi toplasin oyle sey mi olur ya, eger yorgunsanz yapmayin birakin soylesin disardan

Madem ev işlerini kadın işi görecek kadar geleneksel kocanız bundan sonra maaşınızdan eve tek kuruş harcama yapmayacağınızı söyleyin. Çalışsın baksın evine. Örf adet diye tutturdular malum kadının çalışması para kazanması da yok o bayıldıkları örf adette. Çalışmaya gelince moderniz ev işlerine gelince holgeldin çağ dışılık.

Yardım beklentiniz olmasın ayrıca. Yapmak zorunda eşek gibi.

Madem ev işlerini kadın işi görecek kadar geleneksel kocanız bundan sonra maaşınızdan eve tek kuruş harcama yapmayacağınızı söyleyin. Çalışsın baksın evine. Örf adet diye tutturdular malum kadının çalışması para kazanması da yok o bayıldıkları örf adette. Çalışmaya gelince moderniz ev işlerine gelince holgeldin çağ dışılık.

Yardım beklentiniz olmasın ayrıca. Yapmak zorunda eşek gibi.
Umarım çözüm bulurum 🙏🏻 Bir süre sadece kendime yemek yapmayı ve asla onun çamaşırını dahi yıkamamayı planlıyorum

Eşim yemek yaparken yardım eder, ne yalan söyleyeyim benden daha güzel yemek yapar. Market alışverişine gider, arabayı yıkatır. Bir kere temizlikte de yardım etmeye çalıştı ama baktım beceremiyor. Arkasından ben bir daha geçiyor. Dedim “Kalsın” 😀 Hayat müşterek tabii ama şikayet ederek değil, tatlı dille bazı şeyleri yaptırabiliriz eşlerimize.

Güncel Gelişme: haftasonu kahvaltı için yardım istediğimde de geçiştirdi ve büyük bir kavga çıktı. Anladım ki sorun söylemek değil bunu kadın göre görmesi ve bana değer vermemesi
onun düşüncesiyle KADIN işi oluyorsa bu
sizde ERKEK gibi çalışıp kazandığınız parayı vermeyin eve o halde
evde neleri karşılıyorsunuz kesin derhal

sorduğunda hem ev hem iş çok yorucu en azından çatır çatır kendim yiyeceğim diyin

küçük sorumluluklar vererek başlayın. yapar mısın rica etsem diye sorarak değil, anlamasını bekleyerek hiç değil. çünkü erkekler bu konuda empatiyle donatılmış bireyler değil. çamaşırları kirliye at, bulaşıklığı topla gibi olsun. böyle böyle belki bir ihtimal bu yaştan sonra alıştırabilirsiniz.

Arkadaşlar eşim ev işlerinde yeterince yardımcı değil her iş bana bakıyor. Az önce eve geldi ve evime acil iş nedeniyle yani para kazanabilmek için çağırdığım biri gelecek etrafı topluyorum zerre umrunda değil koltuğa yatmış. Sonra ben gerilince söyleseydin madem yaprdım diyor yani ben yıldım kör mü görüyor koşunuyorum. Bu adam haytımdan çıksa hayatımda zerre değişiklik olmaz. Beni bu düşüncelere itiyor lütfen akıl verin ne yapayım. Bu arada iyi bir işim var tahsilli kendi ayaklarım üzerinde duran bir bayanım. Çocuk yok.

Siz bence zaten kafada bazi şeyleri bitirmissiniz araya soguklukta girmiş hani kafanizdakileri yapmak için bizden destek ister gibi bi konu olmus bu bence soyleyince yapiyorsa sizde soyleyin yapsin soylemek cokta zor olmasa gerek

Siz bence zaten kafada bazi şeyleri bitirmissiniz araya soguklukta girmiş hani kafanizdakileri yapmak için bizden destek ister gibi bi konu olmus bu bence soyleyince yapiyorsa sizde soyleyin yapsin soylemek cokta zor olmasa gerek
İnsan şöyle bir duyguya giriyor. Para kazanıp ayaklarım üzerinde duruyorum geliyorum her iş bana bakıyor yahu bu adam hayatımda neden var?

Maalesef ki maalesef bugün yargıtay kararı okudum.eşine ev işinde yardımcı olmayan eş kişisi için boşanma davasındaki manevi maddi tazminat davası düşmüş.bu nedir biliyormusunuz kadın ev işi yapmak zorundadır.kadın ailenin bütünselliğini korumak zorundaymış.ve diğer yargıtay kararını açıklıyorum koce eşinin ev işi yapmadığı için boşanma davasını kazanıyor. Tazminatsız şekilde kadın ailenin bütünselliğini bozamazmış yine.
çok saçma. bu durumda bir erkek karım ev işi yapmıyor diye dava açabilir. ama kadının kocam ev işi yapmıyor diye bir dava bişey hakkı yok o halde. yani kadın ev işi yapmayınca erkek haklı, erkek ev işi yapılmadığında kadın haksız görülüyor.

o zaman bir erkeğin karısı için çalışmıyor, eve para getirmiyor diye haklı boşanma sebebi olabilir mi acaba? gelir getirme konusundaki durum nedir bilen varsa yazabilir mi?

yani bir kadın kocası çalışmıyor diye boşanmak istese haklı mıdır?
bir adam karısı çalışmıyor diye boşanmak istese haksız mıdır?

İnsan şöyle bir duyguya giriyor. Para kazanıp ayaklarım üzerinde duruyorum geliyorum her iş bana bakıyor yahu bu adam hayatımda neden var?
bence çok haklısınız. insan soğuyor. sepetlerdim ben olsam. boşanıp yeni hayata başlar, belki kendime daha uygun birini bulurdum. söylemesi kolay tabii böyle şeyleri ama evliliğinizi sorgulama noktasındasınız ondan diyorum. en iyisini siz bilirsiniz tabii.

çok saçma. bu durumda bir erkek karım ev işi yapmıyor diye dava açabilir. ama kadının kocam ev işi yapmıyor diye bir dava bişey hakkı yok o halde. yani kadın ev işi yapmayınca erkek haklı, erkek ev işi yapılmadığında kadın haksız görülüyor.

o zaman bir erkeğin karısı için çalışmıyor, eve para getirmiyor diye haklı boşanma sebebi olabilir mi acaba? gelir getirme konusundaki durum nedir bilen varsa yazabilir mi?

yani bir kadın kocası çalışmıyor diye boşanmak istese haklı mıdır?
bir adam karısı çalışmıyor diye boşanmak istese haksız mıdır?
Evinin ve çocuklarının ihtiyaçlarını gidermiyorsa çalıştığı geliri olduğu halde o zaman boşanma davasını kazanırsınız ama çalışmıyorsa dava sürürde sürer

Back
X