Eşim evden kovdu sizce ne yapmalıyım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ailemin yanına ikinci defa sığınamam aile de olsa herkesin bir hayatı düzeni var. Bazen insanın kendi başının çaresine bakması gerekiyor. Her yaşadığım şeyde yanlış kararlarım yüzünden ailem sıkıntılarımı çekmek zorunda değil

Hmm bebek ozaman tedavi olmuşsunuz bunu nasıl kabul etti
Ayrılmayı planladığı kişiden neden çocuk yapti

Kendisinin çok büyük isteğiyle ben de kabul ettim. Çocuk olursa düzeleceğini düşünmüş onu da sordum. Diyeceksiniz ki siz kabul etmeseydiniz. Ama benim de istediğim bir şeydi evlat sahibi olmak

Mesleginiz
Kendisinin çok büyük isteğiyle ben de kabul ettim. Çocuk olursa düzeleceğini düşünmüş onu da sordum. Diyeceksiniz ki siz kabul etmeseydiniz. Ama benim de istediğim bir şeydi evlat sahibi olmak
Mesleğiniz olmasi çok güzel
Ama bebek bakiminda destek lazım
İki evlilik yapmış bir kadının çocuk yapması bana anormal gelmiyor
İsiniz de varmış ozaman avukattan destek alıp hayatınıza kaldığınız yerden devam ediniz
Allah yardımcınız olsun

Mesleğinizin olması sizin için büyük şans. Yukarıda da söylenmiş siz evi terk etmeyin boşanma davalarında ortak konutu terk kusur olarak sayılır. Eğer size karşı hakaret ya da başkaca şeylerde bulunursa yazılı olarak bunları saklayın. Siz de ona sakın seni terk edeceğim çocuğu göstermem vb sizi kusurlu duruma düşürecek şeyleri yazılı olarak göndermeyin. Eğer sizden habersiz ortak birikiminize altınınıza dokunma durumu olacaksa mutlaka tedbir de isteyin avukattan. En doğru yolu size avukat gösterecektir. İnşallah bu kötü olayı en hafif şekilde atlatırsınız. Allah size ve bebeğinize sağlık versin.

Çok teşekkür ederim. Doğru kararlarla hayatımın daha iyi bir noktaya geleceğine inanıyorum.

Çok teşekkür ederim çok açıklayıcı yazmışsınız Eşyalarımı toparladım ama evi terk etmedim. Ben hiç bir zaman inanın aramızda ne geçerse geçsin tehditvari yaklaşımlarda bulunmadım. Ama sürekli tehditle istediklerini yaptırmaya çalışıp manipüle edilmeye çalışılan benim. Kendisi de o kadar kontrollü ki telefon konuşmasında hakaret edebiliyorken mesajda çok dikkatli yazar. Ortak birikimimiz yok parasını hep saklar benden:) neyi var neyi yok bilmiyorum. Altınlar da çok değil ama tabi ki yeni bir hayat için oldukça işime yarar. Tavsiyeleriniz için tekrar teşekkür ederim

Ben de evden kovulmustum,karşı taraf kendisinin kovdugunu kabul etmeyip beni evi terk etmekle itham ediyor,neyseki annem şahit.Ben bilemedim ama siz karakolda aile içi şiddete gidip evden kovuldigunuzu söyleyin tutanağı delil olarak sunarsiniz, geçmiş olsun

Keşke aynı gün yapsaydım bunu teşekkür ederim. Yine de gidebilirim. Zerre güvenim kalmadı insanlara. Size de çok geçmiş olsun umarım çok mutlu huzurlu bir hayat yaşarsınız bundan sonrası için

Size göre belki azdır başkasına göre fazla. Kendi aramızda ufak incir çekirdeğini doldurmayacak bir konuydu.

öncelikle yaşadığınız şey çok büyük bir hayal kırıklığı anlayabiliyorum. insan bir takım beklentilerle evlenip sonrasında bambaşka bir şeyle karşılaşınca hüsrana uğruyor insan. fakat evliliğiniz çok yeni iki yabancı insan aynı eve girdiğinde ister istemez sürtüşmeler oluyor. sizde birde bunun üzerine çocuk, hamilelik gerginliği vs. eklenmiş. bir çıkmazda hissetmeniz, veya eşinizin böyle hissetmesi normal.
söylediği sözler yenilir yutulur cinsten değil fakat benim fikrimce hepsi sinirle söylenmiş olabilir. o yüzden şuanda bir hamle yapmadan sadece sakinleşmeyi bekleyin.
sizde hatalı olduğunuzu söylüyorsunuz,bırakın oda sakinleşsin. sonrasında sağlam kafa ile oturup karar verin. en azından ayrılacaksanız bile, sakin olduğunuzda kırıp dökmeden yaparsınız bu işi.

Pardon da seni mal olarak mi goruyor da isteyince alip istemeyince kaldirip atiyor?
Hicbir yere gitmiyorum diyeceksin.
Kuck bir kavgayi bukadar buyutuyorsa vardir bi sebep altinda.. onu arastir derim. Kurtulmak icin bahane aramis gibi geldi bana.

Sağduyulu yorumunuz için teşekkür ederim. Sinirle söylense bile gece vakti neredeyse kapının önüne konacaktım. Kendisi de söyledi ikimiz de belli bir yaşın üzerindeyiz değişmemiz imkansız. Ben seni kesinlikle artık istemiyorum çok sakinim çok düşündüm diye. Benden önce çok huzurluymuş yalnız yaşarken çok mutluymuş. Ben ona dertten sıkıntıdan başka bir şey getirmemişim daha aklıma gelmeyen bir sürü şey. İnanın o kadar yoruldum ki. Ben de huzurlu bir hayat istiyorum.

Akşam telefonunuzun ses kaydını açın ve kocanızla konuşun. Bu konuşmayı delil olarak elinizde tutun ama asla kocanıza bahsetmeyin. Hala gitmenizi istiyorsa kendinize 1+1 eşyalı ev bulup çıkmayı düşünebilirsiniz. Boşanma konusunda daha sonra karar verirsiniz. Şu an önemli olan gebeliğinizi en sakin şekilde tamamlamak.

Bence sizin Eşiniz tam bi ruh hastası. Bunları okurken sinirlerim tepeme çıktı. Katlanmayın o adama eyer aylenize giderseniz bu sizin ve bebeğiniz için çok daha iyi olur. Merak etme ayleler konuşur konuşur sonra affederler. O adamla aynı yerde kalmayın. Aylenize gidemeyecekseniz devlete sığının devlet size herkesten daha iyi bakar. Çocuğunuzuda sakın öyle birine vermeyin ayaklarınızın üzerinde durun. Dünyanın sonu değil. BEBEĞİNİZİ KUCAĞINIZA aldığınızda iyiki o adamdan kurtuldum iyiki bebeğimle kendime yeni bi hayat kurdum diyeceksiniz. Herşey gönlünüzce olsun.

Pardon da seni mal olarak mi goruyor da isteyince alip istemeyince kaldirip atiyor?
Hicbir yere gitmiyorum diyeceksin.
Kuck bir kavgayi bukadar buyutuyorsa vardir bi sebep altinda.. onu arastir derim. Kurtulmak icin bahane aramis gibi geldi bana.

İşte zihniyet bozuk olunca demek ki. Sebebi her şey olabilir. Belki aklında başka biri vardır. Belki evlilik ona göre değildir. Araştırsam da sonuçta bitecek. O yüzden en iyisi yorulmadan sonlandırmak

Ben ilk eşim için karakoldan 1 kere uzaklaştırma almıştım. Kadının beyanı esastır. Ben bana attığı mesajı göstermiştim. Boşanırsak Seni ailene rezil ederim demişti. Polis ev kime ait diye sormadı. Onun oturduğumuz konuta gelmesi hakkında 15 gün uzaklaştırma vermişlerdi. Sonradan anlaşmalı olarak boşandık. Davayı kimin açtığının önemi yok ama “Anlaşmalı” boşanma davası açın. Anladığım kadarıyla maddi bir beklentiniz yok ama dava sonuçlanana kadar sizin o evde durmanız bence sizin için daha avantajlı. Kocanız nasıl bir insan bilmiyorum ama siz kendisine ayrı bir ev açsanız “Ahlaksız yaşam sürüyor” diyebilir, çocuğunuzun velayetini de almaya çalışabilir. Avukat sizi daha doğru yönlendirir.

Ben aslında durun sessiz kalın bir süre sinirler yatışınca yeniden sakince konuşun diyecektim.Ama sanırım siz ayrılmaya kararlısınız..
Bence bir süre sakin kalıp muhattap olmadan bir birinize laf sokmadan sakince düşünmek..Çocuk olmasa tamam ama çocuğunuz için kurtarmaya çalışıp en son çare ayrılmayı düşünmek gerek diye
Bence alın bir kağıt ve eşinizin ve sizin iyi yanlarınızı , kötü yanlarınızı ,birbirinizden ne beklediğinizi filan yazın.
Sakin olunca ondan da yazmasını isteyin..
Kavga esnasında herkesin tavrı farklıdır. Kimi her lafı söyler ,eleştirir, çizgileri aşar.Kimi de sadece konuyla alakalı konuşur.
Tartışmalar en çok hangi konudan çıkıyor.Kım başlatıyor..En fevri hanginiz.Kavgaya başlamadan öncrki ve sonra ki hisler tamamen farklıysa yani kâvgadan önce seviyor kavgadan sonra nefret ediyorsak demek ki ya siz ya eşiniz yada ikiniz tartışmayı bilmiyor çozüm odaklı değil ustünluk kurma çabası olarak gerçekleştiriyorsunuz..
Bazıları tartışırken canı yanacak sözler duyarsa direk konudan bağımsız can yakmak için karşısındakinin hassas noktalarına laf atar kırmızı çizgilerine atış yapar
Tartışma incir çekirdeğini doldurmayacak birşeyden di demişsiniz..Demek ki ikinizde tartışmayı bilmiyorsunuz..
Birde eğer taraflardan birisi eleştiride fevri davranıyor ve tartışmaya çeviriyorsa karşı taraf sorunları brlli bir süre içinde tutar söylemeye çrkinir ve böyle bir anda küçücuk bir tartışma da hepsi ortaya dökülür...
Avukatlık bilgim yok bu konuda fikir veremem..Ama bence irtada bir bebek var ve onun tercih hakkı yok . Bebeğiniz için kurtarmayı deneyin..Hamilesiniz hormonlar tavan.Çok hassassınız eşiniz buna göre davransın istiyorsunuz ..Belliki eşiniz bunları fatkedemiyor..Bazı insanlar duyarak değil hissederek anlayabiliyor..Susmak bazen konusmaktan daha cok sey anlatır..Bir süre sessiz ve tepkusiz kalın..En azından bebeginiz için deneyin.

Keşke o konuşmaları yaptığı zaman yapsaydım bunu çünkü kimse bana inanmayacak. O öyle biri değil yapmaz diyecekler. Kontrollü bir insandır yaş tahtaya basmaz kendini kaybetti bu konuşmaları yaparken. Bir dahaki konuşmada yine kontrollü ve o sözleri kendisi söylememiş gibi davranacak. Gideceksen ailenin yanına git aynı yerde ayrı eve çıkma diyor, kendisine laf geleceğinden korktuğu için. Yoksa git ailenin olduğu yerde de ayrı yaşarsan yaşa mantığında

Teşekkür ederim Ben çalışıyorum her ay belirli bir gelirim var orta düzey normal bir hayat yaşayabilirim bu şekilde. Aileme artık yük olmak istemiyorum herkesin psikolojisi etkilenecek

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…