yanlış alıntıladınız sanırım beni, konu sahibi değilimAma kızmayın..... Her yaşta insan aynı olmasada bu yukarda yazanı göz ardı edemeyiz etsenizde işte gözünüze girer böyle.... Yorumları okudum..... Eşinizin olgunlaşmasını beklemek durumundasınız.... Olgunlaşana kadar sürerse.... Evde mutluluktan bayılsanızda o buna önem vermiyorsa ne yapılabilir.... Konusarak anlaşılamıyorsa..... Annesi gibi gidip eve ütü temizlik kahvaltı hazırlamaca.... Annede bebek bakmaca..... Onu bu rahat yaşama iyice hazırlamaca.... Muhtemelen siz ondan daha küçüksünüz..... Zaman sizde başka yol yok......o nereye götürürse sonuç o olacak
Yok sizin yazdığınıza birebir katıldığım için alıntıladımyanlış alıntıladınız sanırım beni, konu sahibi değilim
neden? gelsin sizde okey oynasınlar.
Bizde hicmi birseyin orta yolu yoktur diye dusunmuyor degilim bazen. Eskiler olsa ‘dizini kir siddet gormuyosunya bunuda gormezden gel’ derler. Bu nesil ise ‘bosan aman ne cekeceksin boyle adami’ diye tavsiye veriri. Ustelik coluk cocuk varken. Bak canim iyi bir evlilik danismani veya psikolog bul. Nasil bir yol izlemen gerektigni size ogreteceklerdir. Bir insana psikoljisine ve huyuna gore davranmak gerekir. Biz burdan senin esinde ne, nasil etki eder bilemeyiz. Sana yardimci olabilecek tek kisi danisman. Esin belliki keyfine duskun ve evlat sorumlulugu agir geldiginden dolayi evden kaciyor. Kavga ederek ve evden uzaklasarak bu isi cozemezsin o kesin. Canina minnet adamin akli hic evde kalmaz nasil olsa annesinde diye daha rahat takilir.
hemen arkadaşları yüzünden deniyor ya ben sinir oluyorum kusura bakmayın.
benim de eşimin de zibilyon tane arkadaşımız var ve her fırsatta görüşürüz ama bizde ama dışarda.
adam evde mutlu değil demek ki dışarı çıkıyor her seferinde. arkadaşlarını size çağırır mı? evde huzurlu bir ortamı var mı? sizinle vakit geçirmeyi sever mi?
bence önemli olan bunlar.
Eskiler onu baska çaresi olmadigindan söylüyordu. Sosyal baski vardi, birçogun ekonomik özgürlügü yoktu. Bosansa, nereye gideceklerdi? Hele cocuk varsa, birçogun anne babasi asla kabul etmezdi. Yoksa eskilerde simdiki sartlari olsaydi, kimse o kocanin yaninda dizini kirmazdi.
Ve psikolog her derde deva degildir. Burdaki olay psikolojik degil. Adam sorumsuz. Sorumsuzlugun tedavisi yoktur. Adam "oooh es evde yook, özgürlük" düsünüyorsa, zaten o adamdan es olmaz, baba hele hiç olmaz.
Bir kadin eve geç gelse, millet o kadina demedigini birakmaz. Bu ne biçim anne diye söylenir. Kadin bir iki saatlik kafa dagitmak istediginde bile "aa bebek annesinden ayri kalamaz travmaaa" diye bagiranlar var. Onu geçtim. Kadin yemek yapamazsa, ev isi yapmazsa bile kötü es olarak görülür.
Bu adam eve gelmiyor, cocuguna hiç bakmiyor. Esine saygi sifir. Evet kim bilir yillar sonra biraz daha olgunlasir ama olan sadece kadina olur. Burda yapilcak tabiki tek sey bosanmak olur.
çocuk olunca madem tüm evlilikler çatırdıyor neden ısrarla herkes çocuk yapıyor o zaman?
ne kadar eminsiniz eşimin değişeceğinden evimizin huzurunun kaçacağından...
Ama ortada bir cocuk var.Pisman olmamak adina evliligi kurtarmak ici caba sarf edilmesi lagzim. Profesyonel yardim alarak yapilabilir sadece. Tabiki psikolog herseyin cozumu degildir ama ya bu cift icin bir cozumse? Bu hanim efendinin esi daha olgunlasmamis. Ama belki o kivama gelebilir. Siddet, aldatma ve bagimlilik gibi sorunlar olmadigi surece cocuk varsa eger kestirilip atilmasindan yana degilim.
Yalnız siz diyorsunuz ki çatırdayan evliliğe çocuk getirilmez. Bu konuda haklısınız. Hanımefendinin anlattığına göre gayet mutlu huzurlu bir evliliği var ve siz çocuk olunca huzursuzluk çıkacağında ısrarcısınız. Aynı şeyden bahsetmiyorsunuz. Kötü evliliği çocuk daha kötü hale getirebilir ama hanımefendinin evliliği güzel gidiyormuş, öyleyse çocuk neden daha güzel yapmasın? Ne kadar üstenci ve yargılayıcısınız.Kadınlar çatırdayan evliliklere çocuk doğurmayı bıraksa nüfusumuz en az 10 milyon az olurdu hanımefendi.
Eminim evet eşiniz değişecek siz de değişeceksiniz. Evdeki huzuru bilemem ama şu an ki kadar toleranslı olamayacaksınız. Siz evde çocuğun bklu bezini değiştirirken kocam sen git arkadaşlarınla takıl diyecek kadar koca yürekli kaç kadın vardır bilmiyorum. Belki siz varsınızdır tabi bu kadar üstten üstten atıp tuttuğunuza göre. Doğurun hayırlısıyla da buralardayız konuşuruz elbet :)
Valla adamı evde tutmak için evi kahvehaneye çevirme mantığı varmış bunu da burda gördümEvi kahveye cevirsin yani.
Akşam olunca eşinle oturur film izlersin , sohbet edip yemek yersin, beraber dışarı çıkarsın.
Belli zamanlar insanlar kendilerine bir alan ve zaman belirler çıkar dolaşır gelir. Doğrusu budur bana göre.
Valla adamı evde tutmak için evi kahvehaneye çevirme mantığı varmış bunu da burda gördüm
Aynen öyle adamın gönlü olacak dışarı çıkmayacak diye adamları evde ağırlamam zaten ailecek olmadığı sürece eşim böyle biseyi istemez akşam bir arkadasta adamlar evde nefes alamıyor ondan böyle yapıyorlar ben eşimin evde arkadaşları ile playstation oynamasina müsade ediyorum gibi seyler yazmış sosyallesmek ne milleti eve toplamak nede her gece dışarı çıkmak değil haftada bir iki gün çıkar nefes alır onun dışındaki herşey saçmalık bana göre evli adamın sorumlulukları vardır çocuk gibi gönlünü etmek zorunda degilizBu şekilde kalacaksa hiç kalmasın daha iyi.
Adam okey oynasın. Ne olduğu belli olmayan adamlar evde cirit atsın.
Mutfakta kadın çay demlesin, yemek yapsın,çocuk baksın.
Adam kafasini dağıtıp akşam yatağına mis gibi yatsın. Bunun adı da evlilik olsun.
Erkek olup adam olamayanlar evlenmesin.
....
Ve lütfen iyi adamlarla evli kisiler yeri geldiğinde örnek versin.
Kimse bu örnek verenlere dur demesin.
Anlatsınlar ki sürekli dünyada tonla adam olduğunu görsün bazı organizma erkekler.
" Erkekler böyle " diyenler bırakın bunu demeyi artık.
Erkek var adam var. Hangisiyle evli oldugunuza bağlı ; genelleştirmeyin.
Yani bazen cidden anlamıyorum.evde huzurlu ortamı var mı ne demek?hemen arkadaşları yüzünden deniyor ya ben sinir oluyorum kusura bakmayın.
benim de eşimin de zibilyon tane arkadaşımız var ve her fırsatta görüşürüz ama bizde ama dışarda.
adam evde mutlu değil demek ki dışarı çıkıyor her seferinde. arkadaşlarını size çağırır mı? evde huzurlu bir ortamı var mı? sizinle vakit geçirmeyi sever mi?
bence önemli olan bunlar.
Ana konu bu degil ama ben suna takildim.3 yıllık evliyim eşim çok umursamaz oldu arkadaş ortamı yüzünden. Birşey söyleyince sanane bana akıl verme bana karışma gibi cevaplar veriyor. Eskiden böyle değildi. Eve geç geliyo birşey anlamiyo fikirlerimi önemsemiyor. Abuk sabuk şakalar yapıyor. Küçük bebeğim var çok yorgunum hiç bana yardımcı olmuyor 2 gündür annemdeyim. Annemle yakınız sözde bi günlüğüne kalmaya geldim sabah insanlık yapıp kahvaltı hazırlamaya gittim bebeğimi anneme bırakıp. Sözde benle sakalasiyo kolumu ısırıyo yapma diyorum ben böyle seviyorum diyo canım çok acdi ağlayarak çıktım evden bi Kere bile aramadı aksama doğru ben mesaj attım bugünde burda kalıcam diye. Cevap vermedi bu saat oldu aramadı da çok yoruldum artık çok uzgunum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?