Esim eve gec geliyor

yanlış alıntıladınız sanırım beni, konu sahibi değilim

Annenizde kalmayın , kalacaksanizda hakkını verin ; gidip kahvaltı hazırlamak nedir yahu ?

Sorunlarınızı oturup konuşmalısınız. Olmuyorsa rest cekmelisiniz.

Anne evinde de kalmayın, böyle yalnızlığa daha çok alışır . Umrunda olmaz daha çok.

Eşin şımarıyor ama neden? Dışarıda onu sevince boğan bişeyler var sanki? Gelip hırsını şımarıklığını sana yansıtmış resmen

Yanlış anlamayın ama evlilikten ve sizden sıkılmış gibi geldi
27 yas küçük değil ama 3 Senedir evliymişsiniz 24 yaş evlenmek için bu devirde erken
Ondan yaşamak istediklerini yaşayamamış bir de üstüne çocuk sahibi olmuş tüm bu sorumluluklardan bunalmış ve bekar hayatını özlemiş biri canlandı gözümde
Çözümü için fikir veremeyeceğim ama en tez zamanda durumları düzeltirsiniz umarım.

Eskiler onu baska çaresi olmadigindan söylüyordu. Sosyal baski vardi, birçogun ekonomik özgürlügü yoktu. Bosansa, nereye gideceklerdi? Hele cocuk varsa, birçogun anne babasi asla kabul etmezdi. Yoksa eskilerde simdiki sartlari olsaydi, kimse o kocanin yaninda dizini kirmazdi.

Ve psikolog her derde deva degildir. Burdaki olay psikolojik degil. Adam sorumsuz. Sorumsuzlugun tedavisi yoktur. Adam "oooh es evde yook, özgürlük" düsünüyorsa, zaten o adamdan es olmaz, baba hele hiç olmaz.

Bir kadin eve geç gelse, millet o kadina demedigini birakmaz. Bu ne biçim anne diye söylenir. Kadin bir iki saatlik kafa dagitmak istediginde bile "aa bebek annesinden ayri kalamaz travmaaa" diye bagiranlar var. Onu geçtim. Kadin yemek yapamazsa, ev isi yapmazsa bile kötü es olarak görülür.

Bu adam eve gelmiyor, cocuguna hiç bakmiyor. Esine saygi sifir. Evet kim bilir yillar sonra biraz daha olgunlasir ama olan sadece kadina olur. Burda yapilcak tabiki tek sey bosanmak olur.

O kadar haklısınız ki. Evinde mutlu değil ki dışarıya gidiyor değil mi? Konu sahibi ufak çocukla tüm işleri yapıp, aynı zamanda bakımlı olup her güne bir aktivite bulup adamı mutlu etmeli ki eve bağlansın. Biz mesela okul öncesi öğretmenleri olarak oryantasyon döneminde bebelere okulu sevdirecek aktiviteler planlarız ki okulu sevsinler. Bebelere yaparız bunu. 27 yaşındaki evli, baba ve sorumlulukları olan adamlara bulunduğu ortamı sevip bağlanması için bir plan yok. Olsa yapardık ama yok.

Mesela kadınlar da ufak çocukla eve kapanıp sürekli yorulmayı istemiyorlar ve o ortamdan kaçmak istiyorlar ama koca olacak insan "karımı eve nasıl bağlayalım da akşam arkadaşları ile görüşmesin" demiyor. Niye desin değil mi?

Bir miktar kabalaşacağım şimdi. Mıçarım onun evde mutlu olmasına da, evi sevmesine de. Palyaço muyum ben? O ev ortak ev, çocuk da ortak çocuk. Ben çok mu mutluyum el kadar bebe ile evde delirirken? Ben sıkılmıyor muyum evde? Ama doğdu bir kere o çocuk ve bırakıp kaçma şansım yok. Babaların da öyle bir hakkı yok. Oğlum beş yaşında artık o kadar da zorlamıyor beni. Ama bebekken eşimin işten gelmesini dört gözle beklerdim. O gelince bebeği verir duş alır az nefes alırdım. Eğer ben onu o yorgunluk ve mutsuzlukla beklerken arkadaşları ile gezmeye gitseydi o eve bir daha giremezdi.

Ama ortada bir cocuk var.Pisman olmamak adina evliligi kurtarmak ici caba sarf edilmesi lagzim. Profesyonel yardim alarak yapilabilir sadece. Tabiki psikolog herseyin cozumu degildir ama ya bu cift icin bir cozumse? Bu hanim efendinin esi daha olgunlasmamis. Ama belki o kivama gelebilir. Siddet, aldatma ve bagimlilik gibi sorunlar olmadigi surece cocuk varsa eger kestirilip atilmasindan yana degilim.

çocuk olunca madem tüm evlilikler çatırdıyor neden ısrarla herkes çocuk yapıyor o zaman?
ne kadar eminsiniz eşimin değişeceğinden evimizin huzurunun kaçacağından...

Yahu huzuru bilmem ama tabi ki değişecek eşiniz. Siz de dğeişeceksiniz. Ne sanıyorsunuz ebeveynliği ben anlamıyorum ki. Misal "hadi aşkım bugün şu filmi izleyelim beraber" diye plan yapıyorsunuz şimdi değil mi? Bebek doğduğunda, emzirmesi gazı boku bilmem nesi ile o filmi izletmeyecek. Ne olacak sonra sizce? Adam emziremediğine göre siz emzirirken o filme devam edecek. Hadi bir yanında durur ilk hevesle, iki durur sonra o filmi seyreder. Durup memeye mi baksın dakikalarca ne yapsın yani? Al bak buradan başlayacak değişim ki en basit örnek bu.

Sonra mesela gazlı bir bebek olursa tüm gün süt lekesi olmuş bluzunuz ve yorgunluktan dikleşmiş saçlarınız ile adamı karşılayıp, eskisi gibi enerji ile birlikte zaman geçireceğinizi mi sanıyorsunuz? Sizin tek derdiniz uyumak iken adam henüz yorulmamış olacak.

Bebekten sonra hiçbir insan ve hiçbir evlilik aynı Kalmaz. Bu demek değildir ki huzurunuz kaçacak, kavga edeceksiniz, mutsuz olacaksınız. Ancak yeni bir dönem başlayacak ve o dönemde krizi iyi yönetemez iseniz, yeterince olgun ve sevgi dolu değilseniz evet o evlilik çatırdar. Ya o süreci bir şekilde atlatır eskisi gibi olmasa da yeni bir düzenle devam edersiniz ya da birbirinizden koparsınız.

Son düzenleme:
Geç geldiğinde ne yapıyor, kimlerle birlikte bunları biliyor musunuz?

Bazen ruhumuz acıdığında bedenimiz daha çok acıyor belki ısırığı o kadar çok bile değildir.

Oturun anlatın derdinizi, onunda derdini anlatmasını sağlayın. Biz dilini kullanın. Bu şekilde iken senin aklın evde benim aklım sende kalıyor gibi konuşun. Empati yaptırın.

Eve gelmek istememesinin sebebini analiz edin, evinizde bir huzursuzluk mu var, alkol/madde/oyun/nargile gibi bir bağımlılık mı söz konusu

Hak verdim, evet deneyebilirler. En azindan eger bosanirlarsa konu sahibin "acaba biraz daha deneseydim" dememesi için. Ki bosanmalarida uzak. Baksana konu sahibi kostura kostura kahvalti yapma pesinde. Onu ve cocugunu özlemeyen biri için. Yakinda kendi basina gider yinede evine, adam istemese bile.

Yalnız siz diyorsunuz ki çatırdayan evliliğe çocuk getirilmez. Bu konuda haklısınız. Hanımefendinin anlattığına göre gayet mutlu huzurlu bir evliliği var ve siz çocuk olunca huzursuzluk çıkacağında ısrarcısınız. Aynı şeyden bahsetmiyorsunuz. Kötü evliliği çocuk daha kötü hale getirebilir ama hanımefendinin evliliği güzel gidiyormuş, öyleyse çocuk neden daha güzel yapmasın? Ne kadar üstenci ve yargılayıcısınız.

Salak arkadaşlarının doldurusuna gelen toy bı koca daha. Alin önünüze ciddi ciddi uzun uzun konuşun. Takmazsa çaresi belli

Valla adamı evde tutmak için evi kahvehaneye çevirme mantığı varmış bunu da burda gördüm

Valla adamı evde tutmak için evi kahvehaneye çevirme mantığı varmış bunu da burda gördüm

Bu şekilde kalacaksa hiç kalmasın daha iyi.

Adam okey oynasın. Ne olduğu belli olmayan adamlar evde cirit atsın.

Mutfakta kadın çay demlesin, yemek yapsın,çocuk baksın.

Adam kafasini dağıtıp akşam yatağına mis gibi yatsın. Bunun adı da evlilik olsun.

Erkek olup adam olamayanlar evlenmesin.

....

Ve lütfen iyi adamlarla evli kisiler yeri geldiğinde örnek versin.
Kimse bu örnek verenlere dur demesin.

Anlatsınlar ki sürekli dünyada tonla adam olduğunu görsün bazı organizma erkekler.

" Erkekler böyle " diyenler bırakın bunu demeyi artık.

Erkek var adam var. Hangisiyle evli oldugunuza bağlı ; genelleştirmeyin.

Aynen öyle adamın gönlü olacak dışarı çıkmayacak diye adamları evde ağırlamam zaten ailecek olmadığı sürece eşim böyle biseyi istemez akşam bir arkadasta adamlar evde nefes alamıyor ondan böyle yapıyorlar ben eşimin evde arkadaşları ile playstation oynamasina müsade ediyorum gibi seyler yazmış sosyallesmek ne milleti eve toplamak nede her gece dışarı çıkmak değil haftada bir iki gün çıkar nefes alır onun dışındaki herşey saçmalık bana göre evli adamın sorumlulukları vardır çocuk gibi gönlünü etmek zorunda degiliz

Yani bazen cidden anlamıyorum.evde huzurlu ortamı var mı ne demek?
huzur verme işlemi karşılıklı olur.napsın bu kadın mesela huzur ortamı yaratacak?

Ana konu bu degil ama ben suna takildim.
Bebegi anneme bırakıp kahvalti hazirlamaya gittim? Sebep? Kendi eli kolu yok mu siz neden hem bebege bakip hem ona kahvalti hazirlayip hem üzülen taraf oluyosunuz?
Bunun adi insanlik degil. aksine bile isteye arada bi ev isi yemek yaptirin (ki bu zaten ortak sürekli yapilcak seylerdir de neyse) paşamiz birazcik yorulsun o zaman sizi anlar ancak. Yıkın üstüne ya bu bebek ikinizin ona da baksin .
Lütfen ezmeyin kendinizi önce kendi degerinizi bilin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…