Eşim evi terketti..

aynı tas aynı hamam sizde yani.
hiç şaşırmadım ben.
sansar gibi bişey bu ana -oğul.
eşin onun bırakıp gidebileceğin korkusu filan hiçç yaşamamış ki.
anama çay vermedin derdinde,kartını tırtıklama,seni sömürme derdinde.
valla karar senin.
gitmeyeceğin de belliydi zaten az çok.
çeyrek altın biriktirmekle olmaz bu iş yalnız.
ne kadar sürede ne biriktirecen ki,hayal bu bence.
ben senin yerinde olsam bu sinsi çıkarcı beşpara etmezlere para yedireceğime ailemin yanına gider onlara harcardım paramı.
bu adamdan vazgeçemeyişinin başka sebepleri var bence ayrıca.

Kendine itiraf et, boşanmaktan ve boşandiktan sonra nasil bir hayatin olacagindan, belirsizlikten, mevcut duzenini bozmaktan, sonra pisman olmaktan korkuyorsun. Zaman kazandiriyorsun suan kendine. Sorunu ileri atiyorsun. Er ya da gec yuzlesmek zorunda kalacaksin.

Dejavu yaşıyorum sanki.

Biriktirebildiğiniz iki tane ceyrek altınla nasıl bir hayat kurmayı planlıyorsunuz Allah aşkına?

Kapanın icinde dönüp duruyorsunuz.

Dava edilmesi gereken bir ailesi var. Nyks'ye fiziksel şiddet uygulamışlar. Hem de sadece birkaç yıl önce sanırım. Öyle sadece bir tokat falan da değil, saçlarından tutup yerlerde sürümüşler, eşini arayıp bunu al demişler. Yani ailesinin evinde hem psikolojik hem fiziksel şiddet görmüş ve kovulmuş. Şu an yaşadığı evde sadece psikolojik şiddet görüyor ve kovulmuyor. Sanırım ailesi yerine bu evde kalmasında bunların da etkisi var.

Çok zor bir durum. Dediklerimizi yapmıyor diye kızıyoruz ama yıllardır, muhtemelen çocukluğundan beri eziliyor. Cevval olamıyor. Ama bu sefer kredi çekmemiş, o da bir şey. İnşallah zamanla çok daha güçlü olabilir.

Aslında keşke iyi bir psikoloğa gitse. Para biriktirmeye çalışırken zor ama kayınvalideye gideceğine psikoloğa gitsin. Eve katkı yapamama gerekçesi olarak bunu söyleyebilir. Geleceği için de yatırım olur. Bu adamdan boşanması çözüm değil. İki kez yanlış kişilerle evlenmesinde çocukluğundan beri yaşadığı şeylerin etkisi de vardır. Yine yanlış tercihler yapmaması, ona değer veren iyi insanları hayatına alabilmesi için iyi bir psikoloğa gitse çok iyi olur.

@Nyks- bunları bir düşünün isterseniz. En yakın zamanda güzel, mutlu haberlerinizi alırız inşallah.

Son düzenleme:
bu adamdan boşanması çözüm değil kısmına katılmıyorum.
şu anda da büyük sıkıntıda.
önce bu kangren olmuş evliliği kesip atacak ki iyi olacak.
ailesi ile durumu nedeniyle gitmemesini anlayabiliyorum.
başka hiç çözüm yok mudur yani,oturup bunların kahrını mı ceksin,o arada bir iki ufak altın yapacam diye debelenerek?
psikologa gitmesini ben de tavsiye ederim bu arada.

Kadın sığınma evlerini söyledik. Ben de yazdım. Daha çok para biriktirebilir. Çalışan ama zor durumda olanları da alıyorlarmış galiba. Psikolojik şiddet görüyor. Kredi ödediği için eve çıkamıyor. Kredisi bitip, eve çıkabilecek duruma gelene kadar kalma ihtimali olabilir sanırım, tam da bilmiyorum. Bilgisi olan arkadaşlar yazabilirse faydalı olur.

Sorunun farkındayım. Yazdıklarınız beni korkutuyor evet ancak korkmam bir ömür bu şekilde devam etmem anlamına gelmiyor. Kısa süreli bir yıkım sonrası ayağa kalkıp yürümeyi tercih ederim ömürlük sorun yaşamaktansa

Daha öncr burada kendi ailemle ilgili de konu açtım. Onlarla alakalı yaralarımda büyük. Bu sebeple buraya yazılan "kvdene kocana yedirme en azından öz ailen yesin daha iyi" yorumlarına katılamıyorum malesef. Onlarsız devam edebilmem için herşeyi aniden yapmıyorum. Çünkü biliyorum ki aile evine bir kez girersem çıkamam ayrı eve ayrı hayatım olamaz. Psikolog iyi fikir mutlaka bende isterim planlarımdan biri de o gideceğim

Teşekkür ederim yorumunuz için size tamamen katılıyorum. Böyle büyümemde böyle düşünmemde mutlaka yaşadıklarımın etkisi vardır. Mesela kendi annem diyor ki çok acele ettin evlenmeye bilmem nerden bi talibin vardı görücüye geleceklerdi. Çok zenginlerdi. Beklemedin diyor. Hala böyle düşünüyor. Ben oraya geri dönsem bir süre sonra yine başlayacaklar hani bize para görücün çıktı evlen gezme dışarı çıkma sadece işe git eve gel. Olacak şeyler bunlar

Hiçkimsenin sana birşey demeye ve senden bir şey beklemeye hakkı yok.Yeter artık bunca yıldır yedikleri, sırtından geçindikleri.

Öyle konuşacaklarına hakiki anne gibi davransaymış .Yangından kaçıyorum derken doluya tutulur hesabı senin yanlış evlilikler yapmana neden olmuşlar.

Kocan olacak adamda sorumsuzun önde gideni.

Bundan sonra annenmiş kocanmış kayınvalideymiş umursama.Senin için ne iyiyse onu yapmalısın.Bir tane hayatın var onuda kendin için yaşa.

Valla son yazdıklarınızdan sonra ben şok
Yani anladığım kadarı ile siz bu adamdan ne boşanmaya nede o evden gitmeye niyetiniz yok, allah aşkına birikim yapı cam, dediğinize siz inanıyor musunuz, gerçekten ayda 1 yada 2 çeyrekle, kaç senede birikim yapıp ayrılacaksınız, hem boşanmaya karar verdğiniz bir adamla, aynı evin için de nasıl yaşıyorsunuz hadi 1 hafta olmadı 1 ay zorunda olunur tmm ama sizin ne zaman ayrılacağınız, belli değil birde hala karı koca hayatı yaşıyorsunuz ,itiraf edin boşanmaya niyetiniz yok, çünkü, baba evi rahat olmicak, artık ee tek başınıza da, kalamicaksınız , şu an bu eş ve kayınvaldeyle yaşamaya devam sisiznki

şu konuyu başından beri takip ettim kaç dakikadır. ama anladığım kadarıyla siz de iş yok! hadi siz de yok d a ailenizde neden yok dedim??
bak buradaki birçok kadın evli. o yüzden insanları kandırabileceğini sanıyorsan yanılıyorsun. aynı evin içinde yaşayıp gideceğim, gideceğim demen komik duruyor. sen saf olabilirsin ama herkes aynı değil.
sen bu hikayeyi adım adım tamamlayacaksın. önce bir çocuk (kazara tabi), artından şiddet falan. belki işsiz de kalabilirsin. ha bunu kocan isterse olur yoksa senin istemenle hiçbir şey olmaz.

benim 1 çocuğum var kocam beni başçavuşun eşeği yerine koysa, şu yaşadıklarını yaşatsa kredi borcumda var seninkinin 2 katı kadar basar giderim. gerekirse kredimi krediyle kapatıp kendime bir ev ayarlayıp gene giderim.
kendine saygısı olmayan, gururu olmayan insanlar ne yaşıyorsa hak ediyordur.
şu konuyu kapattır bence. yazık insanlar boşyere sinir harbi geçirip vakit ayırıyorlar. bari bunu düşünün.

bu olayı gelişmiş bir ülkede yaşasaydınız muhtemelen çoktan kendinize yeni bir sayfa açmıştınız.
ayrı eve çıkmak, tek başınıza yaşamak zor değil.
yaşınız 24müş henüz
ben de evlenip boşandım.
ailemle yaşıyorum.
yerinizde olsa elime mendil alıp mahkemeye öyle giderdim. mendili göz yaşlarımı silmek için dğeil, çıkarken halay çekerken kullanırdım canım.

yaw öyle güzel potansiyeliniz var ki mutluluk için ama farkında değilsiniz.
kim ne derse desin, yapsın, boş verin.
hep ileri bakın.
bencil olun.
nasıl mutlu olmak istiyorsanız öyle yapın.!

geçmişte zor şeyler yaşaması yanlışlarla yaşamaya devam etmesini gerektirmez. önceliği psikolojik destek almak ve hem kendi ailesinden hem koca müsveddesinden kurtulmak olmalı.
ancak kaderine razı gibi davranıyor Nyks-

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…