Eşim evlatlık ve sadece kaynanam var!

Tikabasa

👨‍👩‍👦
Kayıtlı Üye
25 Şubat 2011
6.624
7.370
398
İst
mrb arkadaslar ben yenıyım bu sitede tum yazılanları okudum.herkeste aynı problem.kaynananın varlıgı. benım durumum bıraz karıısk lutfen bılgı verın bana. ben 8 aylık evlııym. 9 sene çıktık eşimle. ozamanlar bıle benım annem babam yaşlı onlarla oturmalıyız derdi hep.banada normal bıseymış gııb gelırdı tabı ozamanlar yaşım daha 17 falandı.babası 3,5 sene once vefat ettı. bi tek annesi var bırde kendı yanı gorumce elti kayın falan yok bende.oyle akrabaları eve gıden gelende yok. hayatı sadece annesi. anneysi arası fazla ii degıl. eşimden korkar annesi hep. Eşim onu hep uyarır. bi tek evi var kaynanmın maaşı yok eşinden bısey kalmamış. yanı bız bakıyoruz ona.herşeyı eşimle bız yaptık evı tamırledık eşyalar felan.eşim cok borçlandı.allaha sukur borclar azaldı.eşimin işi iyi bende calıısyorum. kaynanam yemeğimi yapıyor.hafta içi bulaşık yıkatmıyor bana. kahvaltım hep hazır olur sabahları. bı tek haftasonu temızlık yaparım.bazı konularda anlayışlıdır bız rahat edelım dıye işten gelır gelmez hemen odaısna cekılır tvsini izler.bızimle asla oturmaz.terlik giy üşütme yoruldun gel dinlen falan der hep AMMAA velakin bunlar bazen yetmiyor arkadaslar.eşimin durumu bıraz iyi olmuş olsaydı ben kıraya cıkalım derdım ama maalesef tek kaynana dıye kabul ettım.bıde maaşı olmadııg ııcn ayrı evde olsak bıle onada kıra oder gıbı bellı bı para her ay vermemız laızm.bu sefer bizim durumumuz sıkışıcak parasız kalcaz.buseferde parasızlıktan kavga edıcez eşimle.neyse dediğim gibi bunlar yetmiyor.bana yenı gelınken ettiği laflar aklımdan cıkmıyor.oncelerı sesımı cıkartmaıstım içime atmıştım ama sımdı herseye cvp verıyorum tabii sakince.eşime patlıyorum bazı şeylerede bıızim aramız bozuldu eşimle. varlığı batmaya basladı ıstemıyorum o kadını.evinı başına çalsın isterse ev saray olsun umrumda değil.ben sımdı ayrı ev ıstıyorum eşim çok iyi allatan hep benden yana oldu bugune kadar ama annesinede oyle laf ettırmez dengeyı cok ii kurar. bazen çok agır konustuugmda.eşim ev meselesine ok dedi ama sabret bıraz dedi. bu gusel evı bırakıpta bundan daha kotu bı eve gecemem ama dedi.evı bıraz ucuza alıcaz bız 2 odalı olacak ama kendımıızn olcak.10 mılyar içine masraf yapıp oturucaz inş.ama henuz kımsenın haberı yok.benım ailem bıraz destek olucak.bu arada annesının esyaları atıldı hep bız esyaları alıp ayrıldııgmızda o ne yapacak hıç bılmıyorum.bu arada coocugum yok. annesın yaşı 70 .ama kafası bedenı çenesi benden sağlam. kendını cok over mahallede kımse sevmez onu.mimlidir mahallede.çok pişmanım kşke evlenmeden once damadı degılde kaynanayı arastırsaydım.tek kayanna dıye akıl edemedım.herseyımız farklı.yemek yapısımız.bı salata bıle dograyışımız içine neler katılacagı.içtiklerımız herseyımız farklı .çok karısıyo bana hersey onun dedııg gıbı olsun ıstıyo.bi yağ bıdonu açarken bıle ayy ben oyle açmıyodum ama ayy ben oyle dogramıyorum ama deyıp benı sınır etmeye bayılır. lafalrı artık cok batıyor bana .kazık gıbı lafalrı var.nerde ne konuscagını bılmez.eve bı mısafır bıle cagıramıyorum. dangalak dangalak konusur rezıl oluıurm. hep iğneler herkesi.hesapta namaz kılar sohbet hocasıdır ama benım hiç inansım gelmıyo.kendını ovmeye bayılır.herkes onu cok severmış o çok ii bır kaynanaymış.daha 15 gunluk gelınken basladı.millet benı over ayyne ii gelinin var der oda kıskanır fesatlanırmış gıbı mıllette bana dıyo ayy ne ii kaynasın sen der.gelde sınır olma şimdi.oglum evlendıkten sonra cok degıstı.sana silmek zor gelıyo banane sana mana bulurlar bana bulmazlar cok uyuyosun sen. annen cok şey senın bılmemne daha neler neler yazsam sayfalara sıgmaz.istedııgmı alıırm olgum nasıl olsa calısıyo benım.cok dengesız. kendıme ait hıssettmıyorum o evı artık.kıracıymışım gıbı gelıyor.2 goz evım olsun ama nursuz yuzunu gormıyım ayrı olsun kapım ıstıyorum.dayanılcak gııb degıl dedııgm gıbı artı yanlarıda var ama krız gecırıdm gecen aksam eşimin yanında.bız odadan cıkarız hemen tuvalete gıtme bahanesıyle oda cıkar napıyyoz dıye.mutfaga gırerıım hemen gelır nbapıyom dıye.off off işte mesela benım evımde bulunmayan bı esyadan soz edederken sureklı herşeyde işte benım vardı ama atıldı felan der.hep iğneler.eşimle yatak odam bıle bozuldu onun yuuznden.kızlar cok uuzn oldu ama dolmuusm.daha neler demedıkı. duusnun artık.herseye o karar verıyor.nerden ne zaman ne alıncagına sankı para ondan cıkıyor.bende pek bısey demıyorum aramız bozulkmadan açıkalım kavgalı çıkmayalım dıye.kızlar napııym ben yaa sevmıyorum o kadını cok nursuz.dangalaklıkları benı bunalttı.ailem bıle bızde kalamıyo onun çenesi yuuznden.cok çenebaz cok bencil bide.. bıde şu var benım eşim evlatlık.ama bıızm bıldıgımıızi bılmıyo kaynanam.bıde cok tez canlı.dedııgi olana kadar adamın basını yer yaptırır gene.mahallenın delısi anlıcanız kızlar bıseler soyleyın napıyım ben.suan ev almak ııcn duruum var ama ayrı eve cıkarsam huuzurm oluıcak ama onada mıs gıbı ev kalıcak faturalarını pazarlıgını hep parasını ben vermek zorunda kalıcam ama huuzurm olucak.cocouk olmadan cıkmak ıstıryoruım ayrı eve.cunku çocuk olunca karısacak bılıyorum.bazılarınıza gore sanşlııym ben.haklımııym cokmu haksıızm..lutfen yorum yapın arklar.kafam cok karıısk.eşimi cok sevıyorum .Allah kaynanayla oturanlara sabır versin.ne kadar olsa yıne olmuyor… dul kaynanayla oturmakta bı baksa alem

Hiçbir şey huzurundan önemli değil. Eğer eşin de aynı fikirdeyse çıkabiliyosanız çıkın ayrı eve. İsterse saray olsun huzur olmadıktan sonra saniyeler geçmez orda. Bir odan bir mutfağın olsun ama ağrısız başın olsun.

Evlenmeden önce kabul edip ki tam 9 sene birlikteliğiniz olmuş her ne kadarda 17 yaşında olsanız bile 17+9 , evlendikten sonra hiçe sayıyorsunuz.

Bana zararı yok, gider odasında oturur demişsiniz ama altlara doğru şikayeler başlamış.. Önceleri bu kadar size yardım eden bir kişi zamanla neden gözünüze batar olmuş anlamadım.

70 yaşında diyorsunuz, ama ondan utanıyorsunuz.Eve misafir çağıramıyorsunuz , futursuz sözler kullandığı için. Onun sözleri sizi niye bağlıyor anlamıyorum..

Yeni eşyalar aldık, onun tüm eşyaları atıldı , şimdi yeni eve geçince herşey ona kalacak,ya da eşyasız ne yapacak v.s maddi olarakta biz ona bakacagız demişsiniz ; BURAYI hayretler içinde okudum.

Bu nasıl mantık anlamıyorum.. Hem ayrılma durumunuz var ama aklım yinede onun rahatında kalıyor demişsiniz..

Çözüm olarak ne düşünüyorsunuz yaşlılar yurduna mı atmak ? Ya da ne söylenmesini istiyorsunuz size. ?

Çok şey yazılırdı ama sözde magdur adı altında yaşlı bir anneyi magdur ediyorsunuz. Aynı evde yaşamak zorunda olmasanız bile ayrıldığınızda onun rahatı bile gözünüze batıyor.

Üstelik evlatlık değil mi eşiniz. Yani doğurmamış bile.. !

Allah yaşlandırıpta kimsenin eline düşürmesin diyorum başkada bişey demiyeceğim.

yaa arkadaslar noluyo anlamadım bırden ben ifadeedemedım galıba kendımı... ben sunu anlatmak ıstedım.. size yardımı olsa bıle bellı bı zamandan sonra kımse kaynanayı evde istemıyo.. ayrıca bu kadının bedenı benden saglam kafası benden saglam hele hele çenesi bır sagmakı sormayın.. neden yuklendınız bırden anlamadım.benım anlatmak ıstedııgm kapılar ayrı olsun tabıkı bakıcaz.kımsesı yok bızden baska ama herkesın hanesi ayrı olsun..
ve ayrıca bu kişi oyle okadarda magdur hasta yaşlı vs degıl.. bı gorun herkesı 5e katlar...

siz zaten çalışmıyormusunuz?? sadece akşamlarımı katlanamıyorsunuz ne kadar dinç olsada bahsettiğiniz kadın 70 yasında yalnız bırakmaya nasıl vicdanınız elveriyor Allah korusun düşse ölse haberiniz olmaz dul kaynana demişsiniz ne farkediyor dul olunca şükredinki dulmuş bide kayınpeder olsaydı .. insan gençliğinde ne yaşarsa ihtiyarlığında onu görür yazık.. aynı duruma sizin düşmeyeceğinizin garantisi varmı..

bencede allahim yaslandirip ta kimsenin eline birak masin ben de bir erkek evladiyim rabbim ilk ince vicdan ve allah korkusu versin

sonuna kadar katılıyorum

arkadasım sımdı soyle dusun dogurmasa bıle (esınız evlatlıkmıs sanırım ben oyle anladım) o kadın ıyı kotu sızın esınıze annelık yapmıs... burda cok okuyoruz ne anneler var...
benımde kayınvalıdem cok ıyı degıldır ama onu asla boyle tek basına bırakamam her ne kadar lafları sozlerı batsada bana.. BI ALLAH RIZASI ALIP GOC EDERSEM OBUR TARAFA NE MUTLU BANA...
aynı olay senın annene yapılsa ne hıssedersın arkadasım... zaten ayrı eve cıkıyormususun ee sorun ne ozaman....
bı soz ne kadar dogru allah kımseyı ele muhtac etmesın dıye.....

Kendi annesi olmadıgı halde esinize iyi kötü bakmıs bu yasa getirmis , aranızda suan büyük bir problem de yokmus. Kadının emekli maası , evi falan da yok. Ne yapsın kadın? Ayrı bir ev acma olanagınız da yok. Kadının gidecek bir yeride yok.

Son düzenleme:
inanınkı yerı gelıyo sadeceaksamları bıle gormek sizin için içkence oluyo.vallahı yanlız kalacagını benı uzmeden sinir hastası yapmadan once dusunecektı.. bana o lafları soylerken hiç gelınım uzulecekmış dıye hiç dusunmedı.kendı sağlıgı için pat pat soyledı bana ama ben içime attım sustum hep başlarda. bu formlara cvp verırken herkes kaynananın varlııgndan şikayet edıyor herkes kaynanayla aynı evde olmaz dıyor.herkes ayrı eve cıkmak ıstıyor.bende aynı seylerı soyledım ben nıe tepkı alıyorum kı>??? bensadec onun evının yakınlarında bı yer ıstıyorum ama kapım ayrı olsun o kadar...bu bakmıyacagım anlamına gelmıyorkı?

annem babam geldi aklimada icim sizladi
ya siz anlatamadiniz ya biz anlamadik
artilari ve eksileri cok celiskili anlattiniz
gozunuze iyice batmis
ama madem esinizde ayrilmakta yana
neden cekistiiryorsunuzki

Başta bir sürü iyi özellikleri sıralayıp sonradan kadına bir ton laf etmişsiniz. Kaldı ki bu kadın eşinizi almış büyütmüş annelik yapmış.
Bana dokunan tek bir sözünüz var, o da dayayıp döşediğiniz (bu sırada dayayıp döşerken eşyalarını attığınız) evin kayınvalidenize kalması onun o evde oturacak olması ve bunun sizi rahatsız etmesi.
Siz galiba ilk mesajınızda yazdıklarınızı unuttunuz. Bence bir kez daha okuyun.
Kaynıvalide ile aynı evde oturmak istememenizi anlarım ama ifadeleriniz çok ağır olmuş işte bunu anlayamıyorum ben.
Yemeğinizi yapan, kahvaltınızı hazırlayan, siz eve gelince odasına çekilip sizi rahatsız etmemek için yanınıza gelmeyen kayınvalideniz nasıl bir kaç cümleden sonra nursuz lanet bir ihtiyar oldu anlamak güç.
Bence en iyisi siz ayrı eve çıkın, çünkü kayınvalidenize müthiş takık durumdasınız ve bu ilişkinizi zaman geçtikçe daha çok etkiler.

zor bir durum...

ama yine de iyi düşünün derim ayrı ev meselesini...

iyi de kötü de olsa 70 yaşında yaşlı bir kadın,bazı şeyleri duymazdan gelemez misiniz???

forumda kaynana ile aynı evde oturma başlıklı konulara hep "oturmayın" dedim ama

durum sizde biraz farklı...

konuştuklarını yaşlıdır deyip geçin bence...

annemin bir lafı var;"yaşlısı olmayanın genci olmazmış"

Son düzenleme:
kayınvalide kaç yaşında olursa olsun kimse birlikte yaşamak istemez. hele de yeni evliyken. ben 20 yıllık evliç ocuklu bi kadın olsam, maddi manevi olgunlaşmış olsam, kayınvalidem de allah korusun ama yalnız olsa ve yaşıda o zaman 70 e yakın olucak, yakın otursun isterim ama aynı evde olmak istemem. arkadaşı çok iyi anlıyorum ben. yaşlıysa ihtiyacı varsa altlı üstlü otururum ama herkesin kendi düzeni sonuçta. o da kendi evinin hanımı olmayı haketmiyor mu? yan dairede oturabilir,yemeğe gelir gider,ihtiyacı olduğunda yanında olursun tabi ki. bu kimseyi sokağa atmak değil ki. kaldı ki kaç yaşına gelirlerse gelsinler karışacakları varsa karışır kaynanalar. yine de huzur bozabilirler. gelinine hayatı zindan etmeyeni nadirdir. 50 yaşına gelince de öyle hiç kmse kolay kolay kaynana nazı çekemez. ama yeni gelinken huzurum kaçmasn diye hep susar gelinler. olan evliliğe olur.sonra ayrılmalar ,aldatmalar,yatak odasına kadar bile giren huzursuzluklar. okumuyor musunuz burda hergün kaç kişi kayınvalideyle oturmaktan neler çekiyor?

annem babam geldi aklimada icim sizladi
ya siz anlatamadiniz ya biz anlamadik
artilari ve eksileri cok celiskili anlattiniz
gozunuze iyice batmis
ama madem esinizde ayrilmakta yana
neden cekistiiryorsunuzki

cekıştırmek degıl ben sadece yasadıklarımı ornek olsun dıye buraya yazmak ıstedım.herkes yazıyo ne var ne yoksa dokuyo.. ne var bunda yaaa

Sen bunları başka başlıkta aynen yazmıştın,okuduğumda anlık bir sinirle yazıldığını düşünmüştüm.
Neden dersen ilk başta gayet olumlu anlatırken,ortalara doğru birden değişip sonlara doğru iyice cadı kaynana moduna sokmuşsun.

Başta odasına çekilir demişsin,yemeğimizi hazır eder demişsin,sonra herşeye karışır,yemek yapmamı beğenmez demişsin.Başta eşimden korkar demişsin,sonra aranızı bozduğunu söylemişsin.
Daha çok yeni evlisin,yıllardır evli gibi yazmışsın.

Gençsin,sıkılmış olabilirsin.Ama şöyle düşün,sen az değil 9 yıl arkadaşlık etmişsin ve eşin sana açık davranıp birlikte oturacağınızı baştan söylemiş.

Hayatta evlat ne kadar önemli biliyor musun ? Evlat sahibi olamayanlar neden evlat ediniyor hiç düşündün mü ? Sırf bebek sevelim diye değil herhalde.Şu hayatta yalnız olmayalım,evladımız yanımızda olsun,yaşlılığımızda dayanağımız olsun diye.Bak kendin söylüyorsun kimseleri yokmuş.Şimdi oğlunu bu yaşa getirmiş,hadi senin işin bitti demek olmaz.Hem kadıncağız 70 yaşındaymış,daha kaç sene ömrü kalmış olabilir ki ? Birkaç sene baksan,sevabı sana yazılır.

Diğer şikayet edenlere hak veriliyor evet çünkü onların görümceleri,eltileri,daha bir sürü akrabaları oluyor kayınvaldeye bakabilecek.Bazı kayınvaldeler ayrı dairede olduğu halde sorun çıkarıyor,halbuki gelin başka semtte oturma imkanına sahip oluyor.Senin kayınvaldenin ise ne gidecek bir yeri,ne de kimsesi var.Hayatta tek varlığı büyütüp yetiştirdiği oğlu,bu yüzden kızıyor herkes sana.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…