yaa arkadaslar noluyo anlamadım bırden ben ifadeedemedım galıba kendımı... ben sunu anlatmak ıstedım.. size yardımı olsa bıle bellı bı zamandan sonra kımse kaynanayı evde istemıyo.. ayrıca bu kadının bedenı benden saglam kafası benden saglam hele hele çenesi bır sagmakı sormayın.. neden yuklendınız bırden anlamadım.benım anlatmak ıstedııgm kapılar ayrı olsun tabıkı bakıcaz.kımsesı yok bızden baska ama herkesın hanesi ayrı olsun..
ve ayrıca bu kişi oyle okadarda magdur hasta yaşlı vs degıl.. bı gorun herkesı 5e katlar...
kayınvalide kaç yaşında olursa olsun kimse birlikte yaşamak istemez. hele de yeni evliyken. ben 20 yıllık evliç ocuklu bi kadın olsam, maddi manevi olgunlaşmış olsam, kayınvalidem de allah korusun ama yalnız olsa ve yaşıda o zaman 70 e yakın olucak, yakın otursun isterim ama aynı evde olmak istemem. arkadaşı çok iyi anlıyorum ben. yaşlıysa ihtiyacı varsa altlı üstlü otururum ama herkesin kendi düzeni sonuçta. o da kendi evinin hanımı olmayı haketmiyor mu? yan dairede oturabilir,yemeğe gelir gider,ihtiyacı olduğunda yanında olursun tabi ki. bu kimseyi sokağa atmak değil ki. kaldı ki kaç yaşına gelirlerse gelsinler karışacakları varsa karışır kaynanalar. yine de huzur bozabilirler. gelinine hayatı zindan etmeyeni nadirdir. 50 yaşına gelince de öyle hiç kmse kolay kolay kaynana nazı çekemez. ama yeni gelinken huzurum kaçmasn diye hep susar gelinler. olan evliliğe olur.sonra ayrılmalar ,aldatmalar,yatak odasına kadar bile giren huzursuzluklar. okumuyor musunuz burda hergün kaç kişi kayınvalideyle oturmaktan neler çekiyor?
inanınkı yerı gelıyo sadeceaksamları bıle gormek sizin için içkence oluyo.vallahı yanlız kalacagını benı uzmeden sinir hastası yapmadan once dusunecektı.. bana o lafları soylerken hiç gelınım uzulecekmış dıye hiç dusunmedı.kendı sağlıgı için pat pat soyledı bana ama ben içime attım sustum hep başlarda. bu formlara cvp verırken herkes kaynananın varlııgndan şikayet edıyor herkes kaynanayla aynı evde olmaz dıyor.herkes ayrı eve cıkmak ıstıyor.bende aynı seylerı soyledım ben nıe tepkı alıyorum kı>??? bensadec onun evının yakınlarında bı yer ıstıyorum ama kapım ayrı olsun o kadar...bu bakmıyacagım anlamına gelmıyorkı?
işte bende bunları anlatmak ıstedım. kaynana kaç yasında olursa olsun kaynanalık yapıyo.
Hayatta evlat ne kadar önemli biliyor musun ? Evlat sahibi olamayanlar neden evlat ediniyor hiç düşündün mü ? Sırf bebek sevelim diye değil herhalde.Şu hayatta yalnız olmayalım,evladımız yanımızda olsun,yaşlılığımızda dayanağımız olsun diye.Bak kendin söylüyorsun kimseleri yokmuş.Şimdi oğlunu bu yaşa getirmiş,hadi senin işin bitti demek olmaz.Hem kadıncağız 70 yaşındaymış,daha kaç sene ömrü kalmış olabilir ki ? Birkaç sene baksan,sevabı sana yazılır.
işte bende bunları anlatmak ıstedım. kaynana kaç yasında olursa olsun kaynanalık yapıyo.
98 yaşında kaynanasıyla yaşamaktan bunalmış bi tanıdığımız var kadın da yıllardır aynı şeyi düşünmüştü sanırım ama kimin ne kadar yaşayacağını allah bilir.
arkadaşın tek hatası baştan aynı evde oturmayı kabul etmesi.
bunun ihtimali bile beni kocamdan soğutur. ne kadar iyi olursa olsun kayınvalide, herkesin kendi evi kendi kapısı olmalı. evlatlık aldı baktı diye gelinin de hayatını onunla geçirme zorunluluğu yok bence.
herkesin kendi hayatı ayrıca, kendi evine çık arkadaşım, kayınvalidene karşı görevlerini de yerine getir ama kendi evinin hanımı ol.
eşya dediğin de alınır bi şekilde onlara takılma sen kocanla yalnız ol zaten sana yeter.
98 yaşında kaynanasıyla yaşamaktan bunalmış bi tanıdığımız var kadın da yıllardır aynı şeyi düşünmüştü sanırım ama kimin ne kadar yaşayacağını allah bilir.
bunun ihtimali bile beni kocamdan soğutur. ne kadar iyi olursa olsun kayınvalide, herkesin kendi evi kendi kapısı olmalı. evlatlık aldı baktı diye gelinin de hayatını onunla geçirme zorunluluğu yok bence.
herkesin kendi hayatı ayrıca, kendi evine çık arkadaşım, kayınvalidene karşı görevlerini de yerine getir ama kendi evinin hanımı ol.
eşya dediğin de alınır bi şekilde onlara takılma sen kocanla yalnız ol zaten sana yeter.
nerede kaldı bizim adetlerimiz geleneklerimiz her zaman yücelttiğimiz insani duygularımız
Kimse burada ona ayrı eve çıkma demiyor, o onun yaşadıklarına, sabrına , vicdanına kalmış.Kimse uzaktan bilemez. Ama konu sahibi 9 yıldır biliyordu.
Ama yazdığı uslub , onu hiçe sayması HELE HELE ayrılırken evin ve YENİ eşyalarının ona kalıp kalmaması konusunda tereddüt etmesi..
ONA bakmayı bırakın , maddi olarak zorlanacagız demesi, YENİ eşyaları bile annesinden öte görmesi..
Uff neyse , sinirden hangi sözlerle ifade edecegime şaşırdım.
Merhaba Ben Bu Siteye Yeni Başladım Yazılanları Az Çok Okudum Ve Anlamaya Çalışıyorum Benim'de İkitane Erkek Evladım Var Ve Şu Yazılanlar Beni Çok Üzdü Sizleri Tanımıyorum Ama İçilden Yazmak Geldi Birgün Hepimiz Yaşlanacağız Ve Ben Çocuklarımın Eşleri Benim Hakkım'da Böyle Düşünsünler İstemem Bunlar Benim Öz Evlatlarım Olduğu Halde Oysaki Yazılanlar'dan Anlıyorumki Arkadaşın Eşi Teyzenin Öz Oğlu Bile Değil Bence Bunun İçin Binlerce Defa Şükretmesi Ve O Teyzeye Gözü Gibi Bakmalı...
Eş Bulunur Ama Ne Anne,Ne'de Baba Kolay Kolay Bulunmaz Bunları'da Affınıza Sığınarak Yazmak İstedim...
nerede kaldı bizim adetlerimiz geleneklerimiz her zaman yücelttiğimiz insani duygularımız
siz neden savunmaya geçtiniz anlamadımbizlerin kayınvalidesi ve onunla problemleri hiç olmadımı sanıyorsunuzkendi evine çıkmanın neresi insani değil ki?
yakın bi evde otursun baksın tabi ki kayınvalidesine ilgilensin yemeğini temizliğini yapsın.yalnız bırakmasın ama aynı evde oturursa kendi huzuru olmayacak hiç bi zaman. daha yeni evliyken bunalmış.
baştan kabul etmemesi gerekirdi bence.
bu konuda haklısınız yazdığı üslup kadını kötülemesi falan hoş değil arkadaşın, ama genç ve yeni evli. yeni evkliyken insanın beklentileri yüksek oluyor.dünyanın en iyi kayınvalidesi bile olsa batar göze.ben de kayınvalidem yüzünden bi çok huzursuzluklar yaşadım ve hala yaşıyorum uzakta olmasına rağmen evime geldiğinde tahammül edebileceğim sınırı çoktan aştı çünkü. o yüzden anlıyorum demek istediğini. çıksın ayrı evine rahatlasın diyorum ben. ayrı eve çıkınca da görevlerini yapsın tabi ki.eşya falan bunların lafını bile etmeye değmez ama onu da maddi endişeleri olduğu için yazmış zaten. bi çok topikte yazdığım gibi asla aynı evde oturulmamalı, kimse alınmasın.
arkadaşım bu nedemek ? sizler hiçmi kayınvalde olmayacaksiniz , hiçmi yaşlanmayacaksınız .. Bir yerde okumuştum , yaşlı birisi gençlere şöyle diyor '' evet ben artık sizler gibi olamam ama sizler benim gibi olacaksınız'' !
Benimde oğlum ve kızım var, bu topiği takip ettiğimden beri düşünüyorum..ileride (allah nasip ederse ) çocuklarım evlendiğinde bende 60 larımda olacağım.. canımdan sevdiğim, yüzüne bakınca içimin titrediği, sağlıkları ve eğitimleri için sürekli tasalandığım , kendi gençliğimden vaktimden ödün verdiğim , çocuklarım beni eşleri için çiğnediklerinde kahrolacağım (bu olmayacakmı ? olacak) , çocuklarıma eşleri laf söylediklerinde bende aslan kesileceğim.. şimdi kaynanalıkmı yapmış olacağım yoksa canımdan kanımdan olanları korumak olacak sadece amacım
çoğu anne de bunu yapıyor işte , ama o zaman isimleri KAYNANA oluyor
siz neden savunmaya geçtiniz anlamadımbizlerin kayınvalidesi ve onunla problemleri hiç olmadımı sanıyorsunuz
tabiki ayrı ev taraftarıyım
mesele o değil
hanım güzel eşyalar ona kalıcak demiş
eşya dediğin nedirki
biri size 20 -30 milyon para verse yada eşya bir çocuğun sorumluluğunu üstlenirmisiniz
hanımın hiç bir geliri ve kimsesi yok
fatura ve ihtiyaçları karşılanmak zorunda
be konu açan hanımın kocasının başından atmak gibi bir gaflete düşeceyini sanmam hanımın lafına bakıp
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?