Eşim evlatlık ve sadece kaynanam var!

EVET ev ev üstüne olmaz, herkes kendi kapısının ayrı olmasını istiyor, buradaki bütün bayanlar hemen hemen aynıd düşüncede..Bunu istemek en doğal hakkınız.

AMA Allah aşkına sizin yazıdklarınıza bakar mısınız ? Bence biz yanlış anlamadık, siz tekrar okuyun..

Ayrı eve çıkma durumunuz olmasına ragmen , yeni eşyalarınızın ona kalmasından , ya da eski eşyalarını attık biz gidince artık ne olur bilelemem deyişiniz, ondan utanmanız, üvey anne olduğunu ima etmeniz v.s bunlar normal mi ?

Belliki eksikleri var , ama iyilikleri çok olmuş size, üstelik anlayışıymışta en azından evinizi ayırırken , maddi açıdan bakmayı çok görmüş gibi yazmayın.. Onun oğluo, bak mak zo run da !!

Şu yazılanlardan görüyorum ki çocuğun için hiç birşey yapmayacaksın, yarın birgün el kızı gelir bütün emeklerin puff uçar..
Bir kere kayınvaldeniz cennlettik , yazdığınız hitapları hiç mi hiç haketmiyor. Evlatlık almış ve büyütmüş,evlendirmiş , bizler yeri geliyor kendi çocuğumuza bile zaman zaman tahamül edmiyoruz ama o doğurmadığına analık etmiş. Ama ne yazıkki kocanızda sizde bunun kiymetini anlamıyorsunuz, kocanız bu yaptıklarınıza ve düşüncelerinize karşın sizi bir güzel susturmalı ama yapmamış üzücü..
Teyzenin durumunu düşündükçe şuan ağlayasım geliyor.. kadın köle olmuş daha ne yapsın.. yemek yapıyor , odasına çekliliyor, evini size açmış düzenini bozmuş ama hora geçmemiş çok yazık..
Ne lafı söylediyse söyledi..hepimiz kaynanamızdan laf yedik, temcit pilavı gibi bunları düşuneceğinize ileriye bakın , sizde maaşallah sivri dillisiniz kimbilir o kadıncağıza neler söylediniz. Kayınvaldeniz şuan dinç ama sizin elinizde çabuk çöker..
Ay içim şişti kabus gibi , kadıncağızın evinde bile gözünüz var mis gibi eve kurulacak diyorsunuz..tabi kurulacak , tabi ona yardım edeceksiniz hiçbir geliri yok ise milletemi el açsın.
Keşke teyzeyi tanısam da bak yemeyip yedirdiğin ,giymeyip giydirdiğin oğlun -evlatlığın ve müstakbel eşinin böyle planları var , gelinin de evde gözü var... sende dünya hali ne olur ne olmaz evi bir vakıfa bağışla..çünkü şuanda 2 yabancı ile yaşıyorsun derdim.
İnşallah bütün çocuklarınız erkek olur sizde gelin eline düşersiniz.

işte bende bunları anlatmak ıstedım. kaynana kaç yasında olursa olsun kaynanalık yapıyo.

bunu kadının evine yerleşmeden önce düşünecektin
kadının eşyalarıı çöpe atakan iyidi şimidimi kötü oldu
bundan 9 ay önce konu açıp sorsaydın kayinvaldemle birlikte oturayımmı diye %99 sakın ha öyle bişey yapma ayrı eve çık diye cevap alırdın
ama şimdi durum farklı
gene ayrı eve çık kimse sana çıkma otur kayinvaldenlen demiyor
ama kaın hakkında yazdıkların onu kötülemen vs.
onun kötülüğünü değilde senin karakterini yansıtıyor
bilmem anlatabildimmi?
o yüzden diyorum ya biran önce çıkın o evdende kadın senden kurtulsun

arkadaşım yazdıklarını genç ve tecrubesiz oluşuna veriyorum
kimsenin mutsuzluluğu kimseye mutluluk getirmez
eşiniz o hanıma borçlu ne olursa olsun vefa borcu var bu dünyadada öbür dünyadada
güzel ev ona kalıcak yazmışsınız kalıcak tabiki iyi kötü eşinize bakmış kol kanat germiş
ne anne babalar var kendi öz evlatlarınına bakmaktan aciz
bu kadını yaşam standartını korumanız gerek öyle yada böyle
bunun için siz sıkıntıya girecekseniz girmek zorundasınız sonuçta evden ayrılmayı isteyen sizsiniz

işte bende bunları anlatmak ıstedım. kaynana kaç yasında olursa olsun kaynanalık yapıyo.

arkadaşım yapma etme...

bak kendi ağzınla diyorsun kimsesi yok diye..yazık günah...70 yaşında kadın,başına birşey gelse

Allah korusun üzülmeyecek misin,vicdanın rahat olacak mı???

98 yaşında kaynanasıyla yaşamaktan bunalmış bi tanıdığımız var kadın da yıllardır aynı şeyi düşünmüştü sanırım ama kimin ne kadar yaşayacağını allah bilir.
arkadaşın tek hatası baştan aynı evde oturmayı kabul etmesi.
bunun ihtimali bile beni kocamdan soğutur. ne kadar iyi olursa olsun kayınvalide, herkesin kendi evi kendi kapısı olmalı. evlatlık aldı baktı diye gelinin de hayatını onunla geçirme zorunluluğu yok bence.
herkesin kendi hayatı ayrıca, kendi evine çık arkadaşım, kayınvalidene karşı görevlerini de yerine getir ama kendi evinin hanımı ol.
eşya dediğin de alınır bi şekilde onlara takılma sen kocanla yalnız ol zaten sana yeter.

nerede kaldı bizim adetlerimiz geleneklerimiz her zaman yücelttiğimiz insani duygularımız

Kimse burada ona ayrı eve çıkma demiyor, o onun yaşadıklarına, sabrına , vicdanına kalmış.Kimse uzaktan bilemez. Ama konu sahibi 9 yıldır biliyordu.

Ama yazdığı uslub , onu hiçe sayması HELE HELE ayrılırken evin ve YENİ eşyalarının ona kalıp kalmaması konusunda tereddüt etmesi..

ONA bakmayı bırakın , maddi olarak zorlanacagız demesi, YENİ eşyaları bile annesinden öte görmesi..

Uff neyse , sinirden hangi sözlerle ifade edecegime şaşırdım.

Merhaba Ben Bu Siteye Yeni Başladım Yazılanları Az Çok Okudum Ve Anlamaya Çalışıyorum Benim'de İkitane Erkek Evladım Var Ve Şu Yazılanlar Beni Çok Üzdü Sizleri Tanımıyorum Ama İçilden Yazmak Geldi Birgün Hepimiz Yaşlanacağız Ve Ben Çocuklarımın Eşleri Benim Hakkım'da Böyle Düşünsünler İstemem Bunlar Benim Öz Evlatlarım Olduğu Halde Oysaki Yazılanlar'dan Anlıyorumki Arkadaşın Eşi Teyzenin Öz Oğlu Bile Değil Bence Bunun İçin Binlerce Defa Şükretmesi Ve O Teyzeye Gözü Gibi Bakmalı...
Eş Bulunur Ama Ne Anne,Ne'de Baba Kolay Kolay Bulunmaz Bunları'da Affınıza Sığınarak Yazmak İstedim...

nerede kaldı bizim adetlerimiz geleneklerimiz her zaman yücelttiğimiz insani duygularımız

kendi evine çıkmanın neresi insani değil ki?
yakın bi evde otursun baksın tabi ki kayınvalidesine ilgilensin yemeğini temizliğini yapsın.yalnız bırakmasın ama aynı evde oturursa kendi huzuru olmayacak hiç bi zaman. daha yeni evliyken bunalmış.
baştan kabul etmemesi gerekirdi bence.

bu konuda haklısınız yazdığı üslup kadını kötülemesi falan hoş değil arkadaşın, ama genç ve yeni evli. yeni evkliyken insanın beklentileri yüksek oluyor.dünyanın en iyi kayınvalidesi bile olsa batar göze.ben de kayınvalidem yüzünden bi çok huzursuzluklar yaşadım ve hala yaşıyorum uzakta olmasına rağmen evime geldiğinde tahammül edebileceğim sınırı çoktan aştı çünkü. o yüzden anlıyorum demek istediğini. çıksın ayrı evine rahatlasın diyorum ben. ayrı eve çıkınca da görevlerini yapsın tabi ki.eşya falan bunların lafını bile etmeye değmez ama onu da maddi endişeleri olduğu için yazmış zaten. bi çok topikte yazdığım gibi asla aynı evde oturulmamalı, kimse alınmasın.

arkadaşım bu nedemek ? sizler hiçmi kayınvalde olmayacaksiniz , hiçmi yaşlanmayacaksınız .. Bir yerde okumuştum , yaşlı birisi gençlere şöyle diyor '' evet ben artık sizler gibi olamam ama sizler benim gibi olacaksınız'' !
Benimde oğlum ve kızım var, bu topiği takip ettiğimden beri düşünüyorum..ileride (allah nasip ederse ) çocuklarım evlendiğinde bende 60 larımda olacağım.. canımdan sevdiğim, yüzüne bakınca içimin titrediği, sağlıkları ve eğitimleri için sürekli tasalandığım , kendi gençliğimden vaktimden ödün verdiğim , çocuklarım beni eşleri için çiğnediklerinde kahrolacağım (bu olmayacakmı ? olacak) , çocuklarıma eşleri laf söylediklerinde bende aslan kesileceğim.. şimdi kaynanalıkmı yapmış olacağım yoksa canımdan kanımdan olanları korumak olacak sadece amacım
çoğu anne de bunu yapıyor işte , ama o zaman isimleri KAYNANA oluyor

Bulmuşken bir kayınvalide adayı yüklenelim.

Sizde buradaki GERÇEK mağdur gelinlerin hallerini okuyup, gelininize iyi davranın , gerisi onun insafına kalmış..

Eğer asil biriyse zaten iyiliklerinizi hiçe saymaz..

Ama çok iyi biriyse ve siz gelininizi delirtirseniz sonucuda siz hazırlamış oluyorsunuz..

katılıyorum arkaadasıma...ya ben sizi hiç anlayamadım kusura bakmayın!yazınızın basında melek gibi bir kaynana profili cizdiniz bende ama keske yazınızın sonunu okumasaydım bence karakterinizi olduğunuz gibi yansıtmıssınız arkadasım evet muhakkak yasayan bilir cok bunalmıssınızdır laflardan sözlerden bireysel olamayısınızdan..ama böyle bir uslup hiç hos değil keske en basında DÜSÜNSEYDİNİZ bunu birde esiniz evlatlık üstelik....herseyin bir adabı var cıkarsın ayı bir eve ama burada yazdıkların ne yok güzelim ev yok gecimini sağlıycz vesaire.....COK YAZIK ALLAH KİMSEYİ KİMSEYE MUHTAC ETMESİN....küçük bir oğlum var meleğim o benim su 1.5 sene de anladım ki annelik cok zor ve cok güzel ve kutsi bir duygu bide o cahil diye nitelendrdğinz esiniz için fedakarlık yapmıs ve onu bu yasa getirmiş olan insana yazdıklarınıza bakın!evet cahil olabilir mimlenmiş olabilir sizin özel hayatınıza müdahale edebilir ama hiçbirsey sizin bu ÜSLUPLA YAZMANIZI GEREKTİRMEZ...

siz neden savunmaya geçtiniz anlamadımbizlerin kayınvalidesi ve onunla problemleri hiç olmadımı sanıyorsunuz
tabiki ayrı ev taraftarıyım
mesele o değil
hanım güzel eşyalar ona kalıcak demiş
eşya dediğin nedirki
biri size 20 -30 milyon para verse yada eşya bir çocuğun sorumluluğunu üstlenirmisiniz
hanımın hiç bir geliri ve kimsesi yok
fatura ve ihtiyaçları karşılanmak zorunda
be konu açan hanımın kocasının başından atmak gibi bir gaflete düşeceyini sanmam hanımın lafına bakıp

Ay çok komik bayan tekerlek kaçmış..biz burda kendi kendimiz debeleniyoruz :84:

Bu akşam allah teyzenin yardımcısı olsun.. bu yazılanlardan sonra hepten sinirlenip kadıncağızı kapıya koymasa bari :26:

ne kadar iyi olursa olsun demek şu demek,
yeni evlisin ve kocanla geç saatte kalkmak, yatağınızda kahvaltı hazırlamak, en seksi geceliklerinle uzanıp film seyretmek istiyorsun diyelim. ama evde yalnız deilsiniz. bi anne var ve ona karşı sorumluluklarınız olduğu için hiç bi romantizm olmayacak o evde. saygınızdan ötürü kahkahalarınızın bile dozu düşük olmak zorunda.
kocanızla birlikte duşa bile giremeyeceksiniz.ne zaman ilişkiye girseniz birisi bilecek bunu.
mumları yakıp romantik bi yemek yiyemeyeceksiniz.
süprizler, heyecanlar bitecek mecburen başlamadan.
yatak odanızda, çok afedersiniz ama sesinizi bile çıkarmadan ilişkiye girmek zorundasınız.
ben bu yüzden aynı evde olmaz diorum. eşiyle yaşayacakları var daha yeni evli bi insanın.

yani evde kayınvalide deil herhangi başka birinin olması demek o evliliğin işi zor demek.

yoksa hepimiz anne olacağız, annelerimz var, onlarla yakın oturalım yalnız kalmasınlar, her türlü destek olalım ama kapımız bacamız ayrı olsun. bu kadar basit.

Dangalak demeniz hiç hoş değil ve söyledikleriniz çelişkiye düşürdü beni hem bütün işlerimi yapar işten gelince ilgilenir rahatsız etmemek tv izler yazmışsınız sonra söylediklerinize bakın
Bazen düşünüyorumda biz gelinler bencil olabiliyoruz bazen aman kayınvalidem hiç birşeye karışmasın aman konuşmasın aman oğlunu sevmesin..
Bizimde evladımız olunca evlenince hiç birşeyine karışmayacak mıyız?
Benimde bazen saçmaladığım olur ama dangalak deli tarzında konuşmaları doğru bulmuyorum zaten yaşlı yaşlı insanlarla da uğraşmak zordur ama en baştan kabul etmişsin işte kayınvalide yanında oturan herkes bütün bunları yaşıyor malesef..
Önceden dedi yazmışsın zaten canım artık affetmen gerekmez mi :26:

ben savunmaya geçmedim sadece ne demek istediğimi açtım biraz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…