Eşim evlatlık ve sadece kaynanam var!

dangalak kelimesini üstüne basa basa söylemenizi çok yadırgadım .
Arkadaşların dediği gibi Allah kimseyi kimsenin eline düşermesin . Herzamn derim kayınpeder ve kayınvalide varsa evde evet beraber oturmayın ama bir tek kadın vrsa üzgünüm ama sıkacaksınız dişinizi . .
Kendi doğurmadığı birini evlendirme çağına getirip büyüten kişinin üzerine bu kadar gidilmemeli bence . . . kadını ilk başta övüp daha sonra tabiri caizse yerden yere vurmuşsunuz . . Bence artıları daha fazla eksilerine göre .Siz daha önce yaşlı insanlarla bir araya gelmednizmi .İnsanların yaşlandıkça çocuklaştığını bazen nerede ne konuştuğunu bilmediklerini bilmiyormusunuz . . Lütfen 70 yaşına gelmiş kadına dangalak veya nursuz gibi ifadeleri kullanmayın .Kendinizce haklı olsanız bile bu sözlerden dolayı haksız duruma düşersiniz. .
Ayrıca sürekli aldığınız eşyaları dile getirmişsiniz . .madem öyle ya hiç almayacak ileride ayrı eve çıkarım düşüncesiyle kendi evimde alırım diyecektniz. . Ayrıca şunuda merak ettim şimdiki evi güzel kayınvalidenizin peki o evi ona bırakmak istememenizi açıklayabilrmisiniz . .O ev yapılırken sizin bir payınız varmı eşyalar dışında. Eğer yok ise kadının eski eşyalarını yerine koyup kendi aldığınız mobilyaları yeni taşındığınız eve götürürsünüz . En azından o evdede aklınız kalmaz .Ayrıca yaşlılık maaşı var bunun içinde kayınvalideniz için başvuru yapın . ikiniz çalışırkende fatura ödemek sizi batırmaz sanırım

Son düzenleme:
çok yazık çokkkkkk o kelimeler ne öle dangalak cahil dul kaynana bu güzel evi bırkaıp nereye gidelim ev için orda ona bakıyormuşunuz gibi konuşmuşsunuz.kendi agzınızla söylemişsiniz 70 yaşında diye yaşlı başlı kadın ne bekliyosunuzki çok üzüldüm kadın cağaza maaşıda olsa fena olmazmış sanki siziniçinde.

Birsen Hanım,Çocuklarım Daha 15 ve 16 Yaşındalar Ben Kayınvalidem'den Neler Gördüysem Evlatlarıma Öyle Davranırım Ben Herzaman Söylüyorum O Gün Geldiğinde Ben Gelin Değil Kız Evlat Edinmek İstiyorum Benim Annem Diyorum Onun İçin Öncelik Benim'dir Oğlu Değil Hatta Bende Gelinlerim'le Anne Kız Olmak İstiyorum Ama O Olmak İstemezse'de Arzu Hali Bilir Kimse İçin Kendimi Üzüp Yıpratamam...
Amannnn Onlar Evin'de Eşleriy'le İyi Olsunlar'da İsterlerse Bana Gelip Gitmesinler Ne Diyeyim Ben Elim'den Gelen Yardımı Yaparım Tabiii İnsan Olana...

yazılan tüm yorumları okumadım sadece ilk sayfayı okudum öncelikle onu belirteyim ama aklıma birşey takıldı.. ya sizin anneniz aynı durumda olsaydı nasıl davranırdınız çok merak ediyorum.. ???
Ayrıca çocuğunuz olduktan sonra büyüklere daha çok ihtiyacınız olacaktır eminim ki bunu da söylemeden geçemeyeceğim ..

siz konuyu başka yerlere götürüyorsunuz açıkça çarpıtıyorsunuz problem hanımın geride bırakacağı eşyalarda gözünün olması kayınvalidesine dangalak diye hitab etmesi
eşide kendiside bu hanıma borçlular çünkü hanımın kocasını büyütmüş o yaşa getirmiş hemde günümüz türkiyesinin zor şartlarında

@ lilypos , hala ayrı evi savunuyorsunuz, ama burada söz konusu olan, bizlerin karşı geldiği ayrı ev değil ;

siz yaşadıklarınızdan etkilenip burada gerçek olan şeyi kaçırıyorsunuz..Baştan sona, kendi hayatınızı içine katmadan yazılanları tekrar okumanızı öneriyorum.

Uslup çok çok hatalı, önceden iyi ne varsa hiçe sayıp çok sayıgısızca ifade etmiş, utanmış, maddiyatı koymuş ortaya, bırakın ona bakmayı , yeni eşyalarına acımış, eşyasız kalacak demiş, ve hepsinin üstüne üvey diye ima etmiş.

AMA siz hala ayrı kapıdan söz ediyorsunuz, sanki biz toplu olarak hepimiz aynı ev diye direniyormuşuz, sanki ayrı eve çıkacagım dediği için hepimiz üstüne gidiyormuşuz imajını veriyorsunuz bize.

Harikasınız. Insaallah gönlünüze göre verir Allah.

Çünkü bazen öyle zamanlar oluyor ki eve gelen kişi ya aileyi evi toparlıyor ya da dağıtabiliyor.. Kimisi çok iyi oluyor , kötü bir aile denk geliyor, kimisi çok kötü oluyor, çok iyi bir aile denk geliyor.

Hele bir de gelin ya da aile asil olursa , diğer taraf bunu anlamayacak durumdaysa , o asillikle ancak eziliyor insan..

Konuyu okuduğumda Merhamet ver yarabbim yüreklerimize demek geldi içimden .Tamam zor olabilir ama şunuda merak ettim konuyu açan arkadaş evlenmeden önce kabul ediyor ama sonra şikayetlere başlıyor üstelik hanımefendi geldiğinde odasından bile çıkmıyor ki gençler rahat hareket etsinler diye yazık..Birde sizin erkek kardeşiniz var mı merak ettim inanın sizin yaptıklarınızın aynısını gelininiz yapacak erkek kardeşiniz yoksa evladınız ..

Kendi çocuğu olmayan bir insana merhamet gösterip bu yaşa getiren bir kadın var karşınızda ev alacak parayı biriktirince mi yaşlı bir insanla kalmak zorunuza gitti.

su an kira odemiyorsunuz
ve para biriktiriyorsunuz o dangalak kadin sayesinde
haa o dangalak kadinin yedigini ictigini siz karsiliyorsunuz
kadin 70 yasinda yaslandikca cocuklasir yasli insanlar
kimileri agirligini korur kimileri sacmalar
ama inancliysaniz allah rizasi icin
saygiliysaniz esinizin hatiri icin
humanist duygularla bakin olaya
bilmiyorum her kaynanada oglu ve gelini isten gelince odasina cekilmez
her kaynanada kahvaltiyi hazirlayip bulasiklari yikamaz
ve yemegi yapmaz
yaslilar merakli olur
ciktiginizda bahaneyle bakabilir ne var bunda?
annemin bir lafi var elden ayaktan kesildigimde allah canimi alsin derdide
yuregim yanardi
ben maalesef duygusal bakiyorum bu olaya..
kadinin eski esyalarini attiniz zevkinize dosediniz
simdiden esyalari dusunup hayiflaniyorsunuz
ama o dangalak esinizi buyuttu destek oldu arkasinda durdu
biolojik anasi olmasada analik yapti..
50 yasinda olsa hadi neyse 70 yasinda biraz insaf biraz hosgoruyle
duzelebilir diye dusunuyorum

Ha birde evlendiginizde başınızı onun evine sokarken üvey degildi anneydi de şimdi ayrı eve çıkabilecek imkanlar oluşunca mı üvey oldu...

ben de hatalı bulduğumu söyledim zaten arkadaşın üslubunu. kendimden soyutlarak söylüyorum tamamen, tarzı yanlış haklısınız diyorum zaten. bırakın o yaşta kadını kimse için nursuz vs denmemeli. eşyaların lafı bile edilmemeli diyorum, görevlerini de yapmalı diyorum. farklı bişeyden bahsetmiyoruz yani.

İyi Dilekleriniz İçin Çok Tşk Ederim Allah Herkeze Eşin Hayırlısını'da, Evladın Hayırlısını'da ,Nasip Etsin Herkezin Gönlüne Göre Versin... Ve Yaşımız İlerledikçe'de Bizlere Yardım Etsin Karşımıza Kimlerin Çıkacağı Belli Olmuyor...

37 yaşındayım buraları okudukça (sadece bu konu sahibi için değil) inan bende öyle diyorum rabbim kimseye muhtaç etmesin vay halimize

lylpos esimle yalniziz
mumlar seksi gecelikler basbasa filmler
sereserpe muhabbetler
o saydiklarinizin hepsini yasiyoruz
evet yalniziz
ama su var benim annem 65 yasinda cok hastaliklar geciren bir kadin
esim babam ve annemden icin " kendilerini idare etmekte zorlandiklari vakit
yanimizda kalacaklar"ini ev tutacagimizi soyluyor
BORCUMUZ diyor! hayir kocacim ben kabul etmiyorum
mumlarimiz sevismelerimiz filmlerimiz tadi olmazmi diyeyim?
bunlardan gectimde esimin sadece yureginden opmek istiyorum
cunku benim onun ailesine bakma durumum hic yokken
esim cikarsiz bunu gorev bilip dusunuyor

Son düzenleme:
arkadaslar benı dınleyın lutfen.ben arkada esya felan bırakmıcam kı.o yıne kendı esyalarını kullanacak.ben oyle bısey yazmadımkı noluyoo yaaa.benım onun evınde gozum yok.onun esyaları atıldı derken komurlukte.çıkarılıp yıkanıp tekrar yerlesecek.ayrıca ben 9 senedır bu kadının kişiliğini bılmıyorydum kı..bılseydım aynı eve cıkmazdım.70 yasında deyınce sız nasıl bıırnı hayal edıyosunuz bılmıyorum ama bunu yasamayan bılemz. herkes kaynansına gorgusuz cahıl felan dıyor. bende dedım noluyokı size. ayrıca ben bazı seylerı yanlış yamzıısm yada sız yanlıs olumuşşunuz.ben vıcdansız felan degılım. onu ben bugune kadra parasız hıç bırakmadım.. cebıne hep para koydum.. ama ben bunları yaptııgm halde bakkala gıdıpte kendıne BISKUVI ALAN VE KAPIDAN GIRER GIRMEZ BAGIRIP AAA YETER BE ISTEDIIGMI ALIIRM NASIL OLSA BENIMOGLUM ÇALIISYO dıyen bırı kendısı.bunalr bana bakıyo deyıpte otursun çenesini kapatıp.. bana neler ded bır saysam burdan bıızm koye yol olur.ben ona nasıl fedakarlıklar yaptım ama hep laf yedım.kocamla aramı acmaya kalktı.kazık gııb laflar soyleyıp.. en oluru bu.yoksa aynı evın içinde olmuyo bu sefer bız kocamla kavga edıyoruz e boyle olmaktansa paramızda varken neden ayrı eve cıkmayalımkı. yemegını yaparım çamasıırnı yıkarım.hastaneye gotuurum.ben bunların hepsını yaparım.. vıcdansız degılım ben.oyle seyler yazmışşınızkı resmen benı vıcdansız yapmışşınız. bı suur borcun altına evlendım.. borclarımızı beraber odedık eşimle hıçbısersdeye katkıları olmadı. ustelık lafını soktu hep bana ... neyse yaaaa herkes kendı hanesını bılıyo. ben anlatamadım derdımı..

evet mısafır cagıramnıyorum cunku arkadaslarıma laf sokuyo.. ee ben napııym.
bıız yanlız bırakıyo eve odasına cekılıyo ama ertesı gun noldu banyo yapmadınızmı bılmem ne bı suur sacma sapan konuusyo. lafı cakıyo yanı.. ben anlayışlıyım dıye kendını ovmeler bılemme ne..
neyse ya onca lafı ben yedım siz yemedınız.olafalrdan sonra sevemem ben o kadını...
bıız iiice anne dusmanı yaptınız.eşim annesını çok korur.agır konustuugmda benı azarlar. o kadrada sey degıl yani..
ben cahıl degılım üni okumuş hatim etmiş bır kıızm. isterse 90 yasında olsun bana laf yetıstırmeyı bılıyosa bı ınsan ben yaşlı maşlı demem ona..

37 yaşındayım buraları okudukça (sadece bu konu sahibi için değil) inan bende öyle diyorum rabbim kimseye muhtaç etmesin vay halimize

En İçten Dileklerim'le Aminnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn Diyorum Bende Valla Bunları Okudukça İçim Acıyor Yüreğim Daralıyor Ya Günün Birin'de Bizede Dangalak Diye Hitap Eden Olursa... =((( Allahım Sen Kimseyi Kimseye Muhtaç Etme Hele Hele Böyle Düşüncesi Olan Gelinlere...

canım çok şanslısın eşinden allah razı olsun
hayata çok gerçekçi bakıyorsun yorumların tarafsız ve dürüst allah gönlüne göre vermiş...

bencede allahim yaslandirip ta kimsenin eline birak masin ben de bir erkek evladiyim rabbim ilk ince vicdan ve allah korkusu versin

Kesinlikle katılıyorum. Ya cok üzüldüm.

Yani size laf sokuyor olabilir, beğenmiyor olabilir, hersey olabilir ama bu size 70 yasındaki bir kadına dangalak deme hakkını vermez. Çoook üzldüm. Okurken icim acıdı.

Arkadaşım siz konu sahibesinin yazdıklarını iyi okumamışsınız tamam haklı evi barkı ayrı olsun, ama evimi ayırdığımda da masraflarını ben karşılayacağım diyor, bunu da yapmak istemiyor tamamen kadıncağazın hayatından gitmesini istiyor. O kadıncağız ki hanfendinin eşini yetiştirmiş, zamanında evlatlık almasaydı yurt köşelerinde sürünecekti , onu topluma kazandırmış yuva vermiş ben böyle bir insanı baş taçı yaparım. Annesi de eşimden çekinir demiş, kimlerin eline kamış bu kadıncağız ?

Konu sahibesinin yazdığı yorumları okuyun formlarda, bir yerde işten eve geliyorum yemek hazır sanki evlenmemişim annem yemek hazırlamış sinir oluyorum gibi birşeyler yazmış.. Ay bu kadıncağız ağzınla kuş tutsa yaranamaz .

Ayrıca 8 yıllık evliyim , birtek annem var , annemin de benden başka çocuğu yok, haftaortası bende kalıyor haftasonu evine gidiyor, onun varlığından hiç rahatsız olmadım, minnet duyuyorum , gerçi kendi annem olmasına rağmen bana kayınvalidelik yapar ama eşimle hiç romantizim eksikliğimiz olmadı ,
annem de yemekten sonra odasına çekilir sorun yaşamadım.
İleride zaten 2 kişi kimse kalmayacak çocuklar olunca yukarıda yazdığınız fantaziler zaten yapılamayacak , o zamanda evde birileri olacak, o zaman ne olacak çocuklaradamı ayrı ev açalım, uzaktan bakımlarını yapalım.
Şunu kabul etmeli herkes, evlilik maalesef 2 kişi arasında olmuyor, ana baba kardeş herkese karşı sorumluluğumuz var ve bu devam edecek etmeli.Evet insanlar evlenince , karşısındakinin ailesinle de evleniyor.
benim eşim deseki anneni istemiyorum, büyük konuşmayayım ama ona yol veririm. Ana baba bulunmaz, hayat arkadaşı bulursun Klişe bir laf ama bu doğru.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…