Eşim evlatlık ve sadece kaynanam var!

tekerlek, k.valideniz vaktinde emekli olamamış, giden yıllar gitmiiş artık..kadının yapabileceği birşey yok...eşinden de boşanmış, ondan da bir geliri yok..ne yapsn o zaman? açlıktan ölecek değil ya, az çok yardım etmek size düşecek..
üvey de olsa, dövse de,iyi kötü eşini o büyütmüş.. gerçek ailesi başından atarken o kadın sahip çıkmış, bu bile yeterli bir neden onu başınızda gezdirmeniz için...bu yaşa getirmiş, evlendirmiş..şimdi nankörlük olur ona sırtınızı dönmeniz...
bu durumda iki evin faturaları, yemek masrafı vs..
çocuk olunca sen de çalışamayacaksın, eşin iki evin masrafını görebilecek mi?
eğer öyleyse ayrılırsınız, annesine de ihtiyaçlarını karşılar, destek olursunuz...evdeki eşyaları da yerinde bırakırsınız...o zaman içiniz rahat olur, diğer tarafta da burada da...
Allah sağlık selamet versin k.validenize de size de..

biz sizin anlatıklarınza karşılık cvp yazıyoruz . .Belki kayınvalidenizde cvp yazsa size karşılık bu kez onu suçlucaz . .onunda sana kötü gelin deme hakkı var ama aşağılayıcı birşey sölese inanın onun üzerinede bu kadar gidilir. Biz ne onu nede sizi tanıyorz .Yanlız ilk başta o kadar güzel anlattınızki . . İnanın doğru dürüst hiçbir kayınvalide bunu yapmaz .Kalkp sana kahvaltı hazırlamaz yemeğini ypmaz siz sırf rahat edin diye odasına çekilmez .Lütfen kızarken bu iyi özelliklerinide göz önünde bulundurun . .

yahu arkadasım iyi okumamışşsınız formu kı yorumyapıyosunuz.. ben namaz kılmıyorum ama ınanclıyım allaha sukur.vıcdanlııym da.

bız kadını bı yere attııgmız esyasız bıraktııgmız falan yok ben ayrılsam bıle esyasız bırakacak kadar vıcdansız degılm ayrıca onun esyaları var... kım atıcam deıdkı ayrı eve cıkmak onu atmkamı demek herkes cıkıyo ayrı eve.baktı gordu anlasamıyo herkes cıkıyo..sadece benmııym ayrı eve cıkan.. fark ne ben anlayamadım.fark sadece agır konusmam.lakin ben ona agır konusmadımkı ben sadece formda belırttım ıcımı doktum sadece içimde yanı bunlar içimdekı seyler kadıncagıza bısey oldugu yok!!

Sen niye kendini savunmak için bu kadar çabalıyorsun anlamadım. Bırak herkes ne düşünürse düşünsün. Zaten bir kere kendini yanlış ifade edip sinirle birşeyler yazdıysan üstüne gelirler bir daha da ağzınla kuş tutsan yaranamazsın.Önce ben de kızdım sana uslubundan dolayı. Ama şuan sana bu kadar ağır sözler söylenmesini anlayamıyorum. Bir kaç kişi yüklendi diye hadi hurra hepimiz birşeyler söyleyelim linç edelim oldu.

Ben burda en iyi kaynana ölü kaynana diye konular yorumlar gördüm.
Sanki en iyi kaynana ölü kaynana lafı çok insanca, çok vicdanlı bir insanın yazacağı bir söz.

Zaten hep böyledir biri kötülenmeye başladı mı hadi ben de kötüleyim. Linç etme psikolojisi.
Aynı konuyu biraz daha yumuşak bir dille yazsaydı ve ilk bir kaç yorum destekler şekilde olsaydı bu kez herkes destekleyecekti.

Sen de lütfen artık kendini savunma. Vazgeçiremezsin kimseyi.
Başından ne geçtiğini tam olarak bilmiyorum. Çünkü anlatmamışsın. Ama bence kendi kararını kendin ver. Vicdanının da sesini dinleyerek... Şuan çok dolusun, kayınvalidene bu yüzden ağır sözler söylediğini düşünüyorum. Senin hain vicdansız bir insan olduğuna inanmıyorum. Eğer öyle biri olsaydın zaten buraya girip bunları anlatma ihtiyacı duymazdın. Çaresizsin ki gelmiş burda dert anlatıyosun.

bu yoruma katılıyorum.evet bende şikayet ettim kayınvalidemden.ama arkadaşın dediği gibi kayın elti torun faktörleride mevcut bende.bide şunuda düşündüm benim kaynanam sırf biz rahatsız olmayalım diye tek başına gitse odasında otursa kabul etmem.vicdanım asla kaldırmaz onu ki kayınvalideniz size bunu ve daha bir çok iyiliği dokunmasına rağmen yazık kadına dangalak nursuz demişsiniz çok üzüldüm.üstelik yaşı 70 i bulmuş.ayrı eve çıkacaksınız nasıl çıkacaksınız bilmiyorum.acaba geceleri hiçmi aklınıza gelmiyecek hastalanrmı bişey olurmu.bilmiyorum evet bende kaynanama bayılmıyorum ama hesap gününü düşündükçe şu arkasından konuştuklarım bile huzursuz ediyor beni.üstelik onun kimsesi yokmuş eşinizden başka.

sende benim yazdığımı iyi okumadın sanırım yanlış hatırlıyor olabilirim dedim!!!!!!!!
ayrıca namaz kılmasanız da inançlı olmanız bile yaşlı bir kadına bu şekilde davranmanızı etkileyebilirdi bence .........
ama tabi insandan insana değişir!!!!!!!!!!!!!!

sana bi örnek vericem benim kaynanam 52 yaşında ve 24 yaşında bi görümcem var aynı semtte oturuyoruz kaynanamın babasıda başka bi semtte oturuyo eşi ölmüş seneler önce ve en ufak ogluyla altlı üstlü oturuyolar.gelini hayatta inipte evini temizlemez bi akşamdan akşama bi kap yemek verir başkada hiç bişi yapmaz.biz ilk evlendigimiz sene kaynanam görümcem ve ben dedeye bahar temizligine gittik yemin ediyorum 2 gün badanası boyasıda dahil bütün işlerini yaptım kaynanam hasta diye onada çok bişey yaptırmadım görümcemde çıktı üst kata yengeyle oturdu oda bişiy yapmadı.neyse temizlik bitti geldik evimize çok yorulduk tabi ertesi gün kaynanamı aradım napıyosun diye temizlik yapıyorum yavrum dedi biliyorum yorgun kızıda yardım etmez dedim çıktım gittim yardım ettim kadına elimemi yapıştı hayır.ama en güzel tarafıda ne biliyomusun dedesine her gittigimizde allah razı olsun senden gelin kzıım demesi bana o kadar mutlu ediyoki insanı anlatamam bak bi dene bunu.şimdi senin örnek alman gereken yere gelince kaynanam biz nişanmlıyken eşimle telde kabga ediyoruz diye bırak oglum bırak analı kızlı seni oynatıyo bunlar diyen bi insandır daha birsürüde pataatsızlıgı vardır.dedeye gelince bi günü bi gününü tutmuyo normal olarak yaşlı çünkü gelir sana bagırır kızar 5 dk geçmez canım kızım der sarılır aglar.ama inan bunlara ragmen hiç bi şekilde yaptıgım iyilikler elime yapışmaz.
ama sen napıyosun ne derse desin sana önceden bunları ve milletin ne dedigini düşünüp kaynananı yanlız başına bırakmaya çalışıyosun hakmı bu revamı ya.şahsen bende yaşlanıcam sonuçta ve 70 yaşına geldigim zaman gelinimin veya kızımın bana hizmet etmesini bende beklerim ama sizin evde bunun ta tersi olmasına ragmen o kadın o yaşta kalkıp yemeginizi temizliginizi yapmasına ragmen sen kalkıyosun vay şunu dedi vay bunu dedi insanların yaşlanıp yaşlanmadıgını dış görünüşüne bakarak anlayamassın el, ayagı tutuyosa o insan yaşlı degildir diyemessin insanlar belli yaşa geldikten sonra akılları gider gelir nerde ne söylycegini bilemez insan ve bazı yanlış kelimeler kullanabilir biz gençlere düşen şeyde kulak tıkamaktır bunlara.
ben topigin tamamını okumadım ama bazı arkadaşların yazdıklarına baktım allah içine annelik vermemişki gibi bi kelime kullanmışsın sanırım.
allahım her kadını yaratırken ona annelik duygusunu vermiştir ister dogum yap ister kısır ol yapma hiç farketmez o duygu her kadının içinde vardır.aynı zamanda doguran kadına degil çocuga emek veren kadına anne denir.yoksa dogur sen bi çocuk sonra ona bakma sokaga at bide anneyim ben de varmı böyle bişiy.ne olursa olsun o kadın eşinin ANNESİ.

şimdi anlıyorum.siz bana ınanmadınız yanı bu iyiliklerı yapan bıır nasıl olurda aynı zamanda boyle kotu olur dıye duusndunuz.şimdianladım.yanı bana ınanmadınız. ben okuudgum kuran ustune yemın ettım halbukı. evet maalsef bu boyle iilik yapıyor falakt bunun yanındada kotuluk yapıyor duurm bu.nasılkı dıger kayınvalıdeler iiylik yapıyolar toruna bakıyolar ama bı yandanda gelıne ezıyet edıyolar .benımkıde boyle yanı farklı hı duurmyok.kayınvalıdenın her kayınvalıdenın bazı ii bazıda kotu yonlerı vardır.ben bunları aynı anda yazdım sızde celışkıye dustunuz dimi? ama maalesef boyle

Anlatım tarzınız çok çirkin dangalak falan ne demek ne kadar ayıp. Burada bu kadar insan yazınızı okuduktan sonra evet kayınvaliden dangalakmış denilmesini mi bekliyordunuz. Sizin anlattıklarınız incir çekirdiğini doldurmayacak sorunlar. Neymiş salataya, yemeğe karıştı ne var bunlarda benim kendi annem bunun beş beterini yapıyor. Siz bu kadını hiç kendi anneniz gibi benimsememişsiniz ki. Başta anlatırken güzel anlatıyorsunuz sonra hakaret etmeye başlamışsınız. Sanki onun yanında oturarak ona iyilik yapıyormuşsunuz gibi bir havaya girmeyin.

ben cahıl degılım üni okumuş hatim etmiş bır kıızm. isterse 90 yasında olsun bana laf yetıstırmeyı bılıyosa bı ınsan ben yaşlı maşlı demem ona..

Bu yazdıklarından sonra ben de namaz kılıyorsun sandım.
Üniversite mezunu gibi yazmıyorsun,bakış açın,imlan,anlatımın öyle göstermiyor.
Ayrıca pek fazla argo kelimeler kullanıyorsun,sorununu anlatmaktan çok karalamayı tercih ediyorsun.
Sorununu düzgün ifade edebilseydin keşke.

yemin etmenizi gerektirecek bi durum yok bence . .inanmamş olsaydım sizce boşu boşuna yorum yazarmıydım veya konuyu takip edermiydim . . !!
Benim derdim sizin içinizde nefreti bir nebze olsada azaltmak . . Siz kayınvalidenize kızarak sinirlenerk hem kendinize hem eşinize hemde o kadına kötülük yapıyorsunuz . .ayrı eve çıkma istediğinizi hiç yadırgamıorum sdece çok kırıcınız . siz ne kadarda deseniz yüzüne karşı iyiym o zamn bu iki yüzlülüğe girmezmi . . .

Ayrı ev de yaşamak isteyen kardeşin, o dul kadın annen olsaydı ne düşünürdün.??????

bravo arkadasım bana tercuman oldun.evet linç etme psıkolojııs var. deıdın gııb baska bı dılle anlatsaydım boyle yorumlar almayacaktım. kana sonuna kadar katılıyorum.benım sorunum ii ifade edememem.

okudum okudum dayanamadım
uzun zamandır konulara yorum yazmıyorudm ama kendimi tutamadım
genelde gelinlerdenden yanayımdır ben de bir gelin olduğum için değil
rahmetli büyükanneme büyük nenenin ettiklerini gördüğüm ve içine ata ata yataklara düşüp hastalanan nur zülümü bildiğim için
üzülürüm eziyet edilen psikolojik baskı uygulanan gelinelere

ama burada ters taraftan da bir bakalım isterseniz

(evine almak zorunda tabi yazmışsınız bir mesajınızıda )
şimdi bu teyzemiz evini size açmış
sormuş mu kimse evinde bir gelin istiyor musun diye
oğlu ben onu yalnız bırakamam demiş ve kadın da belliki bir şey dememmiş

(eşyaları değiştirdik ev daha pahalı dedi demişsiniz)
yaşlılara ne kadar dinç olurlarsa olsunlar eski püskü de olsa eşyaları çok kıymetli gelir
geçmişin anısı hatırası göz nuru vardır onlarda
kadını ikna etmişsiniz belliki o pek istekli değilmiş ama eşyalrı değiştirmişsiniz
sonra da size minnet etmesini bekliyorsunuz
evime ortak gelip eşylarımı atan dünkü çocuğa cihanı dar ederim ben olsam,

(sizin kazançlarınızla evin giderleri karşılanıyor teyzenin bir geliri yok)
kadına biz bakıyoruz diye hey heylenip duruyorsunuz
o yaşa gelmiş kadın başka bir kişinin kazancından yaşamak zoruna gittiğinden
benim evim daha değerli onca emeğim var diye laf sokabilir
ha bu yapması hoş mu elbette değil ben zamannında oğluma baktım oğlum da şimdi beni el kapısına muhtaç etmiyor çok şükür dese daha da bir hoş olur elbet

hemen hemen her kayınvalidenin terslikleri vardır bize saçma gelen hareketleri vardır
kimse dört dörtlük olmuyor malesef en başta da bizler

ve bir de tavsiye

ne olrusa olursun sanal ortam bile olsa bir insan hakkında hakaret vari cümleler kurmamaya özen gösterin

gırtlak dokuz boğum o laflar çıkana kadar 9 düşün 1 konuş diye

madem ayrı eve çıkacaksınız sabredeceksiniz

Bak bide ben anlatayım.evlendik 15 gün sonra kayınvalidem bana geldi.biz ailece yani kayın eltiler bir apartmanda oturuyoruz.kayınvalidem geldi iyi gelsin zaten biliyodum geleceğini.başta rabbim biliyor hiçmi hiç neden geldi demedim.kabul etmemezlik yapmadım.sonra baktım eltilerimin çocukları geliyo orayı karıştır burayı karıştır bu hiç bişey demez.işten eve giderdim genelde hep bi vukaat.ya mutfağı batırırlar yada oturma odasını bundan çıt yok.2.si bahar temizliği yapıyorum en son onun odasını bıraktım ki sebep onun odasına giren çıkan olmuyor.pazar gündü arkadaşım geldi biz yaylaya gidiyoruz hadi sizde gelin dedi eşimle gittik değişiklik olsun diye.akşam bu konuyu konuşmamıza rağmen ve ısrar anne sakın eve kimseyi sokma dememe rağmen eve bi gelirizki ne görem onun odasını temizletmiş amma solanun her tarafında fındık var belliki çocukların eline verilmiş.banyo battı kirli suları banyoya dökmüşler temizlememişler, mutfak desen ekmek kırıntıları yerde çokokrem sürülü ekmekler masanın üstünde.ben tabi çileden çıktım.ve daha buna benzer bir sürü olaylar.asla ve asla bir sabah kalkıp kahvaltı hazırlamamıştır.ben çalışıyorum bir akşam yemek yapmamıştır benim sevmediğim kendinin bayıldığı lahana yemeği hariç.onu bile yapınca seviniyodum niye nede olsa kendisinin yemeğini en azından yapmış oldu diye.eşim annsiyle konuşuncu;anne neden böyle yapıyosun nevgül seni hiç üzdümü seni sevdi saygısızlık yapmadı şimdiye kadar sen neden istemediği şeyleri yapıyosun dediğinde
de duyduğum cevap onlar hep boyama oldu.ve ozaman sevgi olarak gerçekten bitmişti içimde kaynanam ama eşime sevgimden ve allah rızası için 4 seneye gidiyor hala beraberiz.hiçbir zaman onu dışarı atmak gibi bir düşüncem olmadı.çünkü biliyorumki diğer eltilerimle asla anlaşamaz.çok çok üzerler onu.bunca şey yapmasına rağmen eşim ona sesini yükseltse orda dur derim.not benim kaynanam 66 yaşında şuan.bilmiyorum arkadaşım vicdan senin vicdanın.

hem kendiniz diyosunuz iş yaptırmaz bulaşık bile yıkatmaz
minnetini belirtebilecek yapabileceği tek şey bunlar demek ki
70 yaşında bi kadından bahsediyosunuz
bi 3 aylık maaşı bile yok
ben normal de bu gelin kaynana meselelerinde
en iyi kaynana ölü kaynana mantığında olcak kadar
ön yargılı olmama rağmen içim acıdı kayınvalidenizin durumuma
yaşlıların çenesi kuvvetli olur içinde değil dilinde olur çoğu şey
siz bişey görmemişsiniz ne kaynanalar var evlerden ırak
yazık günah kadına siz ayrı eve çıkınca
o nasıl geçinecek eşyaları yok diyosunuz
içiniz vicdanınız nasıl rahat edicek
allah kimseyi evladının eline bile düşürmesin...

Son düzenleme:

allah sana hidayet versin başka bişey demiyorum
70 yaşındaki kadını merdiven silmeye gündeliğe gönder bi de
içine o zaman siner belki batmaz gözüne
zamanında kazandığı yediği içtiğinin hesabını sana mı verecek
senin ne haddine, bu ne terbiyesizliktir böyle
bundan sana ne???
biz bakıyoruz dediğin kadının önüne
1 tabak yemek koymak mı bakmak
kaldı ki onun yaptığı yemek ya neyse...
kınıyosun kadını allah annelik vermemiş zaten diye
sana vereceği ne mağlum
allah büyük sözleriyle sınarmış insanları bunu hiç unutma
o karnında değil kalbinde büyütmüş oğlunu
kalp gözü nedir bildin mi
yokla bakalım kalbini yerinde ne var...
çok ayıp çok, önce yazdıklarına uslubuna bak
sonra haklıyım ben diye mızmızlan...

katılıyorum arkadasım sana tum kalbımle...
arkadasım kıldıgın namaz okudugun kuran kendıne.. ama tabı kayınvalıdenın kıldıgı namaz kabul olmaz senın gozunde... ne kadar yanlıs.. ne kadar kotu bır dusunce.. allah senıde ılerde evlatlarının elıne dusurur gorurusun.. deme oyle laflar... nede olsa senın buyugun o kadın.. ıyıde olsa kotude olsa..,
bak benım kayınvalıdem karnımdakı ıkızlerden bırını kaybettıgımde su lafı soylemıstı... AMANNNN NIYE BU KADAR AGLIYORSUN ... NE VAR YANI.... SOKAKTAKI KOPEKLERINDE YAVRUSU ÖLÜYOR.. AMA BAK ONLAR AGLAMIYOR...." demişti. sadece kayınvalıdeme bakmıstım aval aval... soylenecek cok sey vardı ama hıc bır sey demedım.. allaha havale ettım.... ılahı adalet var bu dunyada...

neler var arkadasım... gunahtır yazıktır... bellı sınırlenmısssın bazı seylere ama agzını bozma hıc...

Son düzenleme:
kimse size burda neden kaynananla ilgili konu actin demiyor.

yazma tarziniz uslubunuz cok ama cok cirkin.

ikide birde allah ona annelik vermemis,uvey vs.size verecegini garanti ettiniz sanirim.ne kadar da olsa esine bakmis buyutmus.o kadin olmadaydi siz esinizi tanimazdiniz bile belkide.

bu sekilde hakli cikamazsiniz.ne dememizi bekliyorsunuz.

kaynanam dangalak bilmem ne.ohh ohh iyi yapiyorsun mu diyecegiz.kusura bakma ben kendi adima diyemem.

70 yasina girmis kadin gezecek tabi,size mi soracak.ne el isi yapacak bundan sonra???

siz ona birsey demiyorum diyorsunuz.yuz ifadeniz herseyi anlatir emin olun.

ve ikide bir de benim annem soyle benim annem boyle
kiyaslama yapiyorsunuz.anneniz calismis ta memur olmus emekli olmusta ihtiyaci olmazmis!unutmayin sakin

dusmez kalkmaz bir
allah tir.....

ayrica anneniz sizin nazarinizda mukemmel olabilir ama

herkesin annesi kendine mukemmeldir.

birde namaz kiliyor onun namazi bilmem ne,her yazdiginiz kisiliginizi oldukca belli ediyor.rabbim kabul eder etmez.sizin ne haddinize!!!

ha bide hatim ettim namaz kiliyorum bilmem ne.

bize ne kardesim ne guzel bunlar senin sevabin.

ama bunlari buraya yazmandaki nedeni anlayamadim.

dini gorevlerinizi yapmaniz ne guzel ama bunlari bize anlatmaniza gerek yok.

üniversite mezunu yum diyorsunuz.ne guzel.

ama hersey okumak degil,allah biraz vicdan versin.

ha birde size tepki gosterenler sanmayin onlarin kaynanalari ile sorunu yok.

benim de oluyor zaman zaman.ama bir bakin isterseniz hic bir konuda kaynanami uslubumu bozup kotulemedim.
sizin gibi hakaret edeni de ilk defa gordum.
daha yazacak cok sey var da neysee...
umarim o garanti ettiginiz anneligi tadarsiniz....

anladığım kadarıyla arkadaş kendisine destek çıkmamız için konuyu açmış,yoksa zaten kararını vermiş

bayan...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…