Eşim evlatlık ve sadece kaynanam var!

cix ben anlamadim yine

Bir insanın kalbi ne kadar naifse, davranışları , dili , sözleri o kadar naiftir.

o boyle yaptıkca ben hıç sesımı cıkarmadım. okudugum kuran ustune yemın ederım hıç seısmı cıkarmadım. hatta eşim olmaz sen nıe kendını savunmuyposun dedı. ama zaman gectıkı bende cvp vermeye basladım ama aslas saygısızxlık yapmadım halada y yapmıyorum..neden bu kadar ustume geldınız anlayamadım.. ben sadece ona soyleyemedıklerımı burda soyledım o kadra..

Bu konuyu sürekli gündeme getiriyorsun.Sen galiba gerçekten " bu kadın" dediğin kayınvaldeni yabancı görüyorsun.Eşinin annesi olarak göremiyorsun.El gözüyle bakıyorsun.Allah annelik duygusu vermemiş demen benim bile canımı acıttı.Dua et sana versin Allah annelik duygusunu ne diyeyim.

kadına ezıyet ettııgm felan yok cok abartıyorsunuz sinirleniyorum artık ama.. bne ona asla ANNE demeden bı laf etmedım hep anne derım onu demeyenlerde var.asıl onun yaptıgı ezıyet daha ben bısey yapmadımkı.. daha yapmadan tepkılere bakın.ezıyetı goren benım. siz yasamadıkça anlayamassınız..ALLAH HERKESIN IICNE ANNELIK DUYGUSU VERISN.. İİİ AKSAMLARRRRR

Tamam , artık birşey yazmamayayım diyorum, çok üstüne gittim diyorum ; fakat yeni bir mesaj yazıyorsunuz benim beynimdekiler yine sarsılıyor..

Dediğiniz gibi illaki çıkmak istiyorsanız ayrı evinizi tutun yakın bir şekilde, ona uğramayı, birlikte yemek yemeyi çok görmeyin,
ne olursa olsun , ona kendini yalnız hissettirmeyin , eski eşyalarla birlikte yeni eşyalarınızın bir kısmınıda bırakın, bazen sizde uyumasına izin verin, ya da sizde uyumak için gidin..Zaten yaş ömrünün çoğunu doldurmuş..

Onun yaptığı iyilikler hatrına onu incitmeyin son ömründe..Sizde o sırada kendi hayatınızı yaşayın yaşamak istediğiniz şekilde..İkisi birlikte yürütülebilir kanısındayım.

VE LUTFEN aklınızdan bile geçmesine izin vermeyin o kaba kelimelerin.. Bu tepkim sadece size değil
bu forumda kaba konuşan herkese söyledim ben bu sözlerimi.

Hemen hemen her yerde ne olursa olsun bu şekilde söz etmeyin dedim..

Allah iki taraf içinde hayırlısını versin.

Off offf sinirlerimi bozdu bu kadın ve konusu.

Benim kayınvalidem konuşunca yılan sokmuş gibi olurum ben, o kadar ağır o kadar bencil konusur. Ağından cıkanı kulağı duymaz. Ama ben bir kere bile dangalak gerizekialı vs demedim. Diyemem. Buna hakkım yok. bana ne söylemiş olursa olsun söyleyemem. Benden yasca cok büyük ve bnm canımı dünyaya getirmiş.

Bosandıktan sonra cocuklarını bırakıp ( biri bes biri iki yasındaymıs) almanyaya gitmiş. Hala da orda. Bana göre de bnm kayınvalidemin annelik duygusu gelişmemiş. Annelik duygusu gelişen bence sizin kayınvalideniz ki baskasının kanını tasıyan bi cocuğa annelik etmiş.

Daha önceki yazdıklarınıza baktım. Sizin kayınvalidenize saygınız kalmamış. Sorun burda. Her sayfada dangalak demişsiniz bir de ilginç bi atasözünü yazmıssınız.

Allah yardımcınız olsun. Destek beklemeyin. Bu yaptıgınız ayıp. Gidip annenizin yanında kayınvalideniz hakkınd dangalak deyin bakalım ne oluyor. Ben söylesem annem ağzımı yırtar

arkadaşım ben senin derdini anladım
kayınvalidenin evine 20 milyar masraf yapmışsın
şu an pişmansın
tadilat çok masraflı iş madem yaptırmayacaktın çıksan bile artık gözden çıkaracaksın omasrafı
artı kayınvalideni parasızda bırakamazsınız dilencilik yapacak hali yok herhalde
baştan düşünüp tadilat olayına girmeyecektin sineye çekmek zorundasın

Dediğiniz gibi illaki çıkmak istiyorsanız ayrı evinizi tutun yakın bir şekilde, ona uğramayı, birlikte yemek yemeyi çok görmeyin,
ne olursa olsun , ona kendini yalnız hissettirmeyin , eski eşyalarla birlikte yeni eşyalarınızın bir kısmınıda bırakın, bazen sizde uyumasına izin verin, ya da sizde uyumak için gidin..

BIZDE AYNI SEYI DUSUNUYORUZ BIZ FARKLI DUUSNMUYORUZ KI BENDE BOYLE OLMASINI ISTIYORUM... HATTA DUBLEKS FELANDA OLUR DEDIK.. FARKINDAYIM GEC FARKKETTIM USLUBUM YANLIS OLMUŞ BAYAA Bİ. O ANDA COK SINIRLIYDIM ÖFKEMI KUSTUM AKLIMA GELENI SOYLEMEK ISTEDIM HEPSİ BU..

FARKINDAYIM GEC FARKKETTIM USLUBUM YANLIS OLMUŞ BAYAA Bİ. O ANDA COK SINIRLIYDIM ÖFKEMI KUSTUM AKLIMA GELENI SOYLEMEK ISTEDIM HEPSİ BU..

Farkına varmanız çok güzel.. Bizide anlayın , eğer tepki vermeyip size arka çıksaydık, bu içinizdeki kaba düşünceler yerini eyleme bırakacaktı..Ve biz tepki vermemekle haksızlığa göz yumacaktık.

İnsaallah iyi olur herşey iki taraf içinde.

İyi akşamlar.

Son düzenleme:
konu sahibi arkadas

paslanmis kalbinizin tez zamanda

iyilesmesini diliyorum.

gecmiste kotu seyler olabilir ama,boyle davranmaniza sasirdim.en cok ta uzuldum,ama size.

birde masraflarini biz karsiliyacagizin hesabini yapiyorsunuz.

esiniz evlatlik olabilir.ama hic mi annesinin emegi yok.cicek degilki sula buyusun...

soylenecek cok sey varda,neysee....

allah yaslanipta kimsenin eline dusurmesin.ha sunu da soyleyeyim.ne ekerseniz onu bicersiniz.ne biraz fazla ne de biraz az!!!

yazdıklarınızı okuyunca o yaşlı kadın için üzüldüm..onun yerindeki sizin annenizde olabilirdi..sizin gelininizde anneniz için aynı şeyleri düşünüyor olabilirdi...tabi bu benim düşüncem anlattıklarınızdan benim kapıldığım hi bu

madem o mis gibi ev kaynananizin evi, o zaman tabikide soz hakki olucak, sizin ona iyiliginiz dokunuyorsa sizde onun evinde oturmakla iyilik gormus oluyorsunuz.

ama ben bas edemem diyorsaniz esiniz size yeni bir ev acsin, kaynananizla kendi eviniz arasinda mekik cekip dursun masraflara. ama o zamanda ona yapilan masraflar goze batar, neyse hakkinizda hayirlisi...

Sizde yaslanicaksiniz,sizde kaynana olucaksiniz Allahta sizi cocuklarinizin eline dusururse gorursunuz. yazdiklariniz cok bencilce o 70 yasinda bir teyze biryandan iyilemissiniziz,biryandan yerin dibine sokmussunuz yazik....

allah kimseyi kimseye muhtac etmesin..
hele ki gelinine..

sizin icinde bir cözüm önerisinde bulunmak gerekirse ,

iki daireli bir ev alip altli üstlü oturmaniz.

Yazıyı okurken satırlarda ki o nefreti , aşağılamayı o kadar hissettim ki yemin ederim içime bişey oldu
Allahım sen yaşlandırma el elıne dusurme dedim ..

Dangalak ne demek ya ? Namaz kılarmış ama sıze gore namazının hukmude yokmuş ?
Siz kimsiniz ..
vah vah ya ne gunlere kaldık ..

Anlıyamıyorum ; eviniz ortak diye kaynanızın robotmu olması gerekıyor ? kalk deyınce kalkcak yat deyınce yatcak , istekleri , sinirleri, duyguları , kalbi, fikri ağzı olmuycak .. Sadece ona lutfedildiği kadarını yaşayıp oturcak ..bu hakkı kendınızde nasıl buluyorsunuz anlıyamıyorum ..

Ortak bir evde yaşamanın ne demek oldugu açık değilmidir , hersey ortaktır fıkırler yaşam ..
odaya çekildiğiniz zaman özel yaşam başlar .. Üstelik burada siz rahat olun diye odasına kapanan da bir kaynanadan bahsedıyoruz .. Neyse ya kendi açısınızdan haklısınızdır , eşinizle yalnız kalmak ıstemenız en doğal hakkınız AMA

Kim olursa olsun , aşağılamaya , küçük görmeye hakkınız yok ..
Okurken ben sizin yerınize utandım ve düşündüm benım de yanımda hasta ve yaşlı babam var
acaba dedim ya ben de farketmeden babama bazı seylerı yaşatıyormuyum yapmışmıymdır ..
İnşallah yapmamışımdır .. ve İnşallah sizde bundan sonra 70 yaşındaki ! kaynanızın normal bir insan oldugunu idrak eder ve o şekılde kabul etmeyı öğrenirsiniz ..

Son düzenleme:
Bak arkadaşım yaşınız genç sanırım tecrübesiz bir insansınız öncelikle mahalle yok onu dedi yok bunu dedi ciddiye alma kimse kmsenin yaşantısını bilmez sana şöyle deniyor heralde aman ne bakıyorsun kahrını cekiyorsun öz kayınvaliden bile degil herkez özüne bakmıyor tabi sizinde nefsinize hoş geliyor ama Allah görüyor biraz yumuşatın kalbinizi..

Ayrıcada Allah kalbine annelik duygusu vermemiş diye sürekli dile getirmişsin bir kere anne degil fakat Allah kadını yaratırken annelik fıtratı üzerine yaratır küçük kız çocuğu bile farkında olmadan gerek taklit ederek gerekse içgüdüsel olarak evcilik oyunlarında anne olur...

Sana annelik duygusunu vereceginden emin misin peki..Allah hayırlı evlatlar nasip etsin kalbini kirletecek komşularınla değil insani özellikler taşıyan kişilerle konuş ..

Yapma daha sakin ol insanoğlunun başına neler geleceği hiç belli değil..

26 yaşında bir erkek evladım var....henüz bekar.......ama gönlüm çok arzu eder ki, vakti geldiğinde sevdiği, sevildiği birisiyle evlenip yuvasını kursun, ben de mürvetini göreyim.....

ne var ki burada yazılanları okudum okudum ve diyorum ki......ne zamanlardayız.....hangi yoldayız veee bu yolun sonu nereye böyle....

DURDURUN DÜNYAYI İNECEK VAR..........

Son düzenleme:
çok üzüldüm kayınvalidenize...
ne olursa olsun dangalak demenizi hak etmiyodur sanırım...
70 yaşında tek bırakmayı eşyasız kalmasını göze alabiliyorsunuz...
Allah kimseyi kimseye muhtaç bırakmasın...
ben kayınvalidenizin yerinde olsam size o iyilikleride yapmam...
çünkü ne yaparsa yapsın sizin düşünceniz değişmeyecek...
eşinin vefat etmesi çocuğunun olmaması emekli maaşını olmaması kendi tercihi değildir...
kader,nasip işi...
umarım eşiniz ilerde sizin anne ve babanızada aynı şeyi yapmaz...

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…