- 22 Nisan 2015
- 686
- 482
- 103
- Konu Sahibi talihkusu1
-
Bugün bu dertler.yüzünden öyle çok ağladım ki. Bide üzerine demezmi pişmanım diye ...
evliliğinizin başında bunun yaşanması hoş değil, ama inanın geçici ve bi çok insan bu bocalamayı yaşıyor, yani asla özgür olamıcam korkusu basıyor sankiKızlar daha 1 aylık evliyiz eşimle severek evlendik. Fakat bugün kavga esnasinda seninle evlendiğime pişmanım dedi. Aksam çok.kırıldığımi söyledim konuştuk. Bu seferde evli olmaya alışamıyorum mutsuzum dedi. Sok oldum... hic beklemiyordum bu sözü okadar moralim bozuk ki kafam çok karışık...
Biraz takıntılidir aslında tablo yamuk durmicak mesela perde yarim kalmıycak kalkıp düzeltir mutlakaEşiniz de zannedersem Obsesif Kompülsif Bozukluk (OKB) - Takıntı Hastalığı var
Evlilik hic yoktu.aklında tanıştık. Birine sevdiğini.soylemeZ boş.gelir.ona.ama.hissettirmeyi sever. Hediye.alır mesela.hic.beklemediğin.anda.güzel.bisey.yapar.gönlünü.alacak.BEn de alısamamıstım ilk zamanlar. Ben yalnızlıgı, kendi duzenimi seven bi kadınım ve burcum boga, kolay degisiklik kaldıramam.
Ay ne zordu ilk zamanlar, ilk hafta kacıp babamın evine gelmistim
Herkesin alıskanlıgı farklı, bir sekilde oturacaktır zamanla.
Benim ex, coraplarını yumak yapıp komadinin uzerine basket atardı. Aynı adam titizlikten her gun carsaf degistirirdi. MAnyak yav.
Bir soyledim yok, iki soyledim yok. 3. de ustune uctum.
Corap meselesini hallettik ama carsaf meselesini halledemedik. AMa zamanla alısılıyor her seye.
Asıksan hic bisey gozune batmıyor.
Esinde sevgi ya da ask sorunu mu var acaba? Sevdiniz mi birbirinizi yoksa mantık evliligi falan mı?
Yani elimden geldiğince insaflı yorum yapmak istiyorum ama şu yazdıklarınız da buna pek imkan bırakmıyor. Ne demek kendi düzeni değilmiş ya orası. O böyle konuşurken siz ne tepki veriyorsunuz?
Bir de annesine çok düşkün mü eşiniz? Sık gider gelir mi mesela ailesine
Yakiniz gider geliriz ve eşimin.ailesini çok severim. En.ufak.bir saygisizligimiz olmadı.birbirimize karsi. Eşimin zor biri olduğunun farkındalar onlarda.
Düzen.oluşturalım diyorum
Gardolap yerleştirmesini beraber yapalım diyorum.
SEn kendini üzme, ne kadar çok erkek milletini rahat mutlu etmeyi düşünürsen ,o kadar çok bir tarafları kalkıyor. ES olarak evine kendine eşine kocan bak yeter. FAZLASINI yapma yeteri kadar yap.28 yaşında koca adam büyüsün artikAcaba yanlış bisey mi yaptım diye düşünmekten çıldırıcam az kaldı
Bendede takinti hastaligi var tedavi görüyorum. Cok zor bir durum.Biraz takıntılidir aslında tablo yamuk durmicak mesela perde yarim kalmıycak kalkıp düzeltir mutlaka
Süper bir yorumTamam tamam hanimlar, sakin oluyoruz.
Kizi sakinlestirecegine bazi arkadaslar ortaligi iyice velveleye vermiş.
Hele bir sakinleselim...
Konu sahibi, biz de esimle severek evlendik. Hani evlenince her sey daha da guzel olacak diye beklerken, esim evlilige alisma sureci yasadi.
Yani, bize cicim aylari diye anlatilan sey aslinda masal.
Evliligin en az ilk bir senesi alisma adapte olma surecidir.
Oncesinde 5 yil sevgili olup oyle evlenen arkadaslarim da yasadi bu sureci, 1,5 yil sevgili olup evlenen ben de yasadim.
Esim ilk üç ay falan baya zorlandi, yatagimiza bile alisamadi uyuyamadi vs.
Ama az sabret tatlim. Hepsi gecer.
Bazen eşlerden biri daha zor alisabilir, evliligin getirdigi sorumluluk bekarken sevgili olmanin getirdigi iki mesaj atmaktan firsat olunca gorusmekten cok daha farklidir.
İsin icine ev gecindirmek, varsa borç, ailelere olan sorumluluk ve yeni bir duzene alismak gibi seyler girer.
Yeni evli ciftler tam da senin dedigin sarj aleti kablosu dolaşmasi bilmem nesi gibi sacma sebeplerden kavga eder, ayrilalim hata yaptik der.
Bunlar cok normal tatlim, sadece bunlarin evlilige alisma sureci oldugunu, eslerden birinin adapte olmasinin daha zor olabildigini ve digerinin bu surecin normal oldugunu ogrenip oyle karsilamasi gerektigini bil yeter.
Alisacaksiniz, omur boyu mutluluklar dilerim.
Uzulme, herkes geciyor bu yollardan.
Daha bir ayda boyle olan ilerde ne olur'culari dinleme, evlilige alistiktan sonra gul gibi gecinir gidersiniz. Kavga edecekseniz de gercek sebeplerden dolayi edersiniz.
Hadi bakalim, yeni gune guzel bir baslangic olsun
Eşimi gerçekten.çok seviyorum onun zor biri.olduğunu da biliyorum. Ama benim.gözüme batmıyor onun bardağını bile mutfağa bırakmaması , yada kirli kıyafetlerini yere atması. Onun.gözüne bu kadar niye batıyor. Neden rahatsız oluyor bunu anlamaya çalışıyorum. Evlenmeden önce çalışıyordum yuksek bi gelirim vardı mudur dum çalıştığım yerde. İstemedi bıraktım isi. Ailemi ardımda bıraktım yumurta.kiramayan ben internetten okutup yemek yapmaya çalışıyorum. Temizlik yapıyorum. 10 yildir aralıksız yoğun bir tempoda çalıştım herşeyi arkamda bırakıp geldim ev hanımı olmaya çalışıyorum.. zorlanan biri varsa oda benim inan.. ama mutsuz olan oymuş...Eşinizde sanırım ciddi derecede düzen takıntısı var.Ayni durum bende de var maalesef.Evliligimizin ilk aylarında esimin pijamasini katlama sekline hatta kendi kitaplarını ,evraklarını dolaba dizme sekline kadar karisiyordum.Koltuk minderlerini yanlış yerlestiriyorsun diye bile kızmıştım eşime.
Eşim hic tartışmadı benimle ,bir dahaki sefere öyle yaparım dedi hep.Bir süre sonra onu çok bunalttigimi ve kendi düzenimi dikte ettiğimi fark ettim.Eşimle konuştum dedim ki ,ben senden böyle şeyler istersem kendi bildiğin gibi yap.Bir sure sonra alıştım duruma.Simdi elimden geliyorsa yapıyorum eşimi de hic zorlamıyorum.
Ha perdelerin yamuklugu,dolapların içindeki düzenin zaman zaman bozulması bana batmıyor mu batıyor ama tutuyorum kendimi.
Bebegim var şimdi ,eşimi yorduğum gibi kızımı da mi yorayım ?Yani demem o ki eşiniz de sanırım ayni durumda.Ona zaman verin.Ama üslubunun daha yumuşak olması gerektiğini,sizin de bir düzeniniz ve tarzınız olduğunu söyleyin..Zor biliyorum ama sabredin biraz.
Mutluluklar diliyorum cani gönülden..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?