Eşim evlendiğine pişman

En başta ben de eşiniz gibiydim. Hâla daha alışmış mıyım bilmiyorum ama artık eşimi sevdiğime aşık olduğuma eminim. Yine de evlilik olmadan önceki yaşantımızı özlemiyor değilim.

bi arkadaş okb demiş bilemiyorum eşinizde o sıkıntımı var ama bende aynı dertten müzdaribim eşim çok çekti ikimizde çektik evliliğimizin ilk aylarında onu anlamaya çalışarak hoşlanmadığını bilmiyordum bir daha sarıp bırakırım kabloyu demekle çözebilirsiniz durumu eğer okb ise..

Evliligin ilk donemleri alisma evresidir. Iki farkli aileden gelen insan ortak catida ortayi bulana kadar ya da alisana kadar epey bu durumlar yasanabiliyor. Ben de evliligimin ilk gunlerinde kolonyanin kapaginin her seferinde acik kalmasina takmistim. Soyleye soyle bikmistim. Adamin arkasini toplamaktan evin isine yetisemiyordum. Sonra birbirinize alistikca bazi seyler asiliyor. Ama genelde de alttan almak bayanlara kaliyor.
Sadece kafama su takildi evlendigine mi pisman yoksa sizinle evlendigine mi? iste burasi onemli.

Kızlar hemen adamın üstüne gitmeyin. Evlilik depresyonu diye bişiy var sonuçta. Bence bekle bi sabret 1 sene evliliğin oturma evresidir. Sakin ol bakalım belkide adamdepresyona girdi bir iki ay sonra çıkacak belli olmaz.

evliliğinizin başında bunun yaşanması hoş değil, ama inanın geçici ve bi çok insan bu bocalamayı yaşıyor, yani asla özgür olamıcam korkusu basıyor sanki

ben erkeklerin daha fazla olduğu bir ortamda çalıştım ve bir erkek arkadaşımız bana bunu aynen doğruladı, daha ertesi gün bunalıma girdiğini, en az kızlar kadar zor bi süreç olduğunu, yanlış ataklarda bulunduğunu ve eşi tarafından yanlış anlaşıldığını..vs.

tavsiyem, evliliğin hapis değil yeni bi yaşam şekli olduğunu davranışlarınızla ifade etmeye çalışın, pişmanım dediği anda halen karar almakta özgürüz kimse kimseyi zorlayamaz yen kararlarına açığım gibi ukala olmayan ama kendinize güveniniz gösterir sözler söyleyin yada ima edin. konuşmalarla çok üstüne gitmeyin ve sakın karşısında ağlamayın aynı zamandada çok müdanesiz davranmayın çünkü her ikiside itici olabiliyor. tabi affınıza sığınarak naçizane önerilerimdir.

ha şu da var bence evlilik kadın için yeni başlayan sayfa yeni heyecan , ama erkek için heyecanın bitiş noktası , kadın için başladığı yerde erkek için bitmiş oluyor bunuda atlamamak lazım, umarım anlatabildim:))

umarım depresif dönem kısa sürer, dualarımız sizinle

Bence korun sakın evlilik oturmadıkça hamile kalma , onuda tınlama bekarmış gibi hareket et ve asıl ben şmanım de
kendine gelsin , anası bunu çok şımartmış belli

BEn de alısamamıstım ilk zamanlar. Ben yalnızlıgı, kendi duzenimi seven bi kadınım ve burcum boga, kolay degisiklik kaldıramam.

Ay ne zordu ilk zamanlar, ilk hafta kacıp babamın evine gelmistim

Herkesin alıskanlıgı farklı, bir sekilde oturacaktır zamanla.

Benim ex, coraplarını yumak yapıp komadinin uzerine basket atardı. Aynı adam titizlikten her gun carsaf degistirirdi. MAnyak yav.

Bir soyledim yok, iki soyledim yok. 3. de ustune uctum.

Corap meselesini hallettik ama carsaf meselesini halledemedik. AMa zamanla alısılıyor her seye.

Asıksan hic bisey gozune batmıyor.

Esinde sevgi ya da ask sorunu mu var acaba? Sevdiniz mi birbirinizi yoksa mantık evliligi falan mı?

banaada okb gibi geldi
hadi o dedigin duzzenlemelri yaptin adam baska sey bulcak takacak hasta çunku
dene istersen dikkat et ayakkabisina kablosuna vs , sonra nolucak diye bekle gor
yuva kurmak zor yikmak kolaydir
çok altdan alma ama hemende pes etme
bi sure gozlemle bakdin illaki takacak bisey buluyor dr a gidelim de
ve sakinnn couk yapma ..

Yol yakınken dönün diyen olmuşta bundan da ayrılınmaz yahu..
Daha bir ay cicim ayı diye bişey yok zaten Böyle aptal saptal kavgaların olduğu aylar bunlar. Biz kaç kere söyledik pişmanım vs. diye. Öyle mi hayır tabii ki ama kavga esnasında söyleniyor. Erkeğin görevi daha zor bence çalışıp evin geçimini sağlıyor, eskiden hergün çıkıyorsa arkadaşlarıyla artık sık çıkamıyor. Evin faturalarını düşünmek zorunda.
Biraz daha anlayışlı ol güleryüzle cevabını ver zamanla o da alışacak zaten. İlk sene zor arkadaşım tavsiyem çocuk yapma!

Eşinizde sanırım ciddi derecede düzen takıntısı var.Ayni durum bende de var maalesef.Evliligimizin ilk aylarında esimin pijamasini katlama sekline hatta kendi kitaplarını ,evraklarını dolaba dizme sekline kadar karisiyordum.Koltuk minderlerini yanlış yerlestiriyorsun diye bile kızmıştım eşime.
Eşim hic tartışmadı benimle ,bir dahaki sefere öyle yaparım dedi hep.Bir süre sonra onu çok bunalttigimi ve kendi düzenimi dikte ettiğimi fark ettim.Eşimle konuştum dedim ki ,ben senden böyle şeyler istersem kendi bildiğin gibi yap.Bir sure sonra alıştım duruma.Simdi elimden geliyorsa yapıyorum eşimi de hic zorlamıyorum.
Ha perdelerin yamuklugu,dolapların içindeki düzenin zaman zaman bozulması bana batmıyor mu batıyor ama tutuyorum kendimi.
Bebegim var şimdi ,eşimi yorduğum gibi kızımı da mi yorayım ?Yani demem o ki eşiniz de sanırım ayni durumda.Ona zaman verin.Ama üslubunun daha yumuşak olması gerektiğini,sizin de bir düzeniniz ve tarzınız olduğunu söyleyin..Zor biliyorum ama sabredin biraz.
Mutluluklar diliyorum cani gönülden..

Evlilik hic yoktu.aklında tanıştık. Birine sevdiğini.soylemeZ boş.gelir.ona.ama.hissettirmeyi sever. Hediye.alır mesela.hic.beklemediğin.anda.güzel.bisey.yapar.gönlünü.alacak.

L
Acaba yanlış bisey mi yaptım diye düşünmekten çıldırıcam az kaldı
SEn kendini üzme, ne kadar çok erkek milletini rahat mutlu etmeyi düşünürsen ,o kadar çok bir tarafları kalkıyor. ES olarak evine kendine eşine kocan bak yeter. FAZLASINI yapma yeteri kadar yap.28 yaşında koca adam büyüsün artik

Tamam tamam hanimlar, sakin oluyoruz.
Kizi sakinlestirecegine bazi arkadaslar ortaligi iyice velveleye vermiş.
Hele bir sakinleselim...

Konu sahibi, biz de esimle severek evlendik. Hani evlenince her sey daha da guzel olacak diye beklerken, esim evlilige alisma sureci yasadi.
Yani, bize cicim aylari diye anlatilan sey aslinda masal.
Evliligin en az ilk bir senesi alisma adapte olma surecidir.
Oncesinde 5 yil sevgili olup oyle evlenen arkadaslarim da yasadi bu sureci, 1,5 yil sevgili olup evlenen ben de yasadim.
Esim ilk üç ay falan baya zorlandi, yatagimiza bile alisamadi uyuyamadi vs.
Ama az sabret tatlim. Hepsi gecer.
Bazen eşlerden biri daha zor alisabilir, evliligin getirdigi sorumluluk bekarken sevgili olmanin getirdigi iki mesaj atmaktan firsat olunca gorusmekten cok daha farklidir.
İsin icine ev gecindirmek, varsa borç, ailelere olan sorumluluk ve yeni bir duzene alismak gibi seyler girer.

Yeni evli ciftler tam da senin dedigin sarj aleti kablosu dolaşmasi bilmem nesi gibi sacma sebeplerden kavga eder, ayrilalim hata yaptik der.
Bunlar cok normal tatlim, sadece bunlarin evlilige alisma sureci oldugunu, eslerden birinin adapte olmasinin daha zor olabildigini ve digerinin bu surecin normal oldugunu ogrenip oyle karsilamasi gerektigini bil yeter.

Alisacaksiniz, omur boyu mutluluklar dilerim.
Uzulme, herkes geciyor bu yollardan.
Daha bir ayda boyle olan ilerde ne olur'culari dinleme, evlilige alistiktan sonra gul gibi gecinir gidersiniz. Kavga edecekseniz de gercek sebeplerden dolayi edersiniz.
Hadi bakalim, yeni gune guzel bir baslangic olsun

Eşine bu donemde anlayis goster, ilerde adam pamuk gibi olunca yine eşi olarak sen mutlu ve memnun olacaksin. Buradaki yorumlardan gaza gelip panik olup baska seyler dusunme. Eger yeni evli olmasaydin evet baska seyler dusunelim ama suan siz evlilige alisma sureci yasiyorsunuz. Biz ilk bayramimiza bile kus girmistik yine sudan sebeplerden. Ben de umutsuzken yakin bir arkadasim beni sakinlestirdi, bunlarin normal oldugunu anlatti ve benim rahatlamam, durumu kabullenmem panik yapmami engelledi. Allah o arkadasimdan razi olsun onun bana faydasi oldu benim de sana olur insallah guzelim.

Ek olarak benim esim de cok duzenli ve titizdir. Ben de aksine daginik biriydim. Ben biraz duzenlileştim o da annesinin evinden kalma huylarini biraz unuttu, birakti. Ortayi bulduk. Kendi evinizin duzenine alisirsiniz zamanla.

Süper bir yorum

Eşimi gerçekten.çok seviyorum onun zor biri.olduğunu da biliyorum. Ama benim.gözüme batmıyor onun bardağını bile mutfağa bırakmaması , yada kirli kıyafetlerini yere atması. Onun.gözüne bu kadar niye batıyor. Neden rahatsız oluyor bunu anlamaya çalışıyorum. Evlenmeden önce çalışıyordum yuksek bi gelirim vardı mudur dum çalıştığım yerde. İstemedi bıraktım isi. Ailemi ardımda bıraktım yumurta.kiramayan ben internetten okutup yemek yapmaya çalışıyorum. Temizlik yapıyorum. 10 yildir aralıksız yoğun bir tempoda çalıştım herşeyi arkamda bırakıp geldim ev hanımı olmaya çalışıyorum.. zorlanan biri varsa oda benim inan.. ama mutsuz olan oymuş...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…