- 1 Ağustos 2014
- 8.810
- 12.560
- 298
- Konu Sahibi talihkusu1
-
Tesekkur ediyorum, ben kendimi cok uzdum baslarda, arkadas uzmesin. cicim aylari masaliyla beklentiyi iyice yukseltiyor toplum, filmler vs. Sonra ayni evde tek kalinca o evde neler yasaniyor işte orasi daha farkli olabiliyor...Süper bir yorum
Kızlar daha 1 aylık evliyiz eşimle severek evlendik. Fakat bugün kavga esnasinda seninle evlendiğime pişmanım dedi. Aksam çok.kırıldığımi söyledim konuştuk. Bu seferde evli olmaya alışamıyorum mutsuzum dedi. Sok oldum... hic beklemiyordum bu sözü okadar moralim bozuk ki kafam çok karışık...
Tamam işte canim cok benziyor hikayemiz. Ben de yasadigim sehirdeki isimi biraktim, aşik oldugum istanbuldan ayrilip esimin memleketine geldim, hala işsizim, hayatimda degismeyen sey kalmadi ama baba evinin karsisindaki apartmana tasinan adam adaptasyon sureci yasadi. Belki de bizim hayatimizda bircok sey degisecek olmasi bizi 'degisikliklere' hazirladi. Bir de kişilikle huyla da alakali...Eşimi gerçekten.çok seviyorum onun zor biri.olduğunu da biliyorum. Ama benim.gözüme batmıyor onun bardağını bile mutfağa bırakmaması , yada kirli kıyafetlerini yere atması. Onun.gözüne bu kadar niye batıyor. Neden rahatsız oluyor bunu anlamaya çalışıyorum. Evlenmeden önce çalışıyordum yuksek bi gelirim vardı mudur dum çalıştığım yerde. İstemedi bıraktım isi. Ailemi ardımda bıraktım yumurta.kiramayan ben internetten okutup yemek yapmaya çalışıyorum. Temizlik yapıyorum. 10 yildir aralıksız yoğun bir tempoda çalıştım herşeyi arkamda bırakıp geldim ev hanımı olmaya çalışıyorum.. zorlanan biri varsa oda benim inan.. ama mutsuz olan oymuş...
Bu sabah kalktık hiçbirşey yok.. normal.bir.güne uyanmışız gibi..öyle mi dersin.Tamam tamam hanimlar, sakin oluyoruz.
Kizi sakinlestirecegine bazi arkadaslar ortaligi iyice velveleye vermiş.
Hele bir sakinleselim...
Konu sahibi, biz de esimle severek evlendik. Hani evlenince her sey daha da guzel olacak diye beklerken, esim evlilige alisma sureci yasadi.
Yani, bize cicim aylari diye anlatilan sey aslinda masal.
Evliligin en az ilk bir senesi alisma adapte olma surecidir.
Oncesinde 5 yil sevgili olup oyle evlenen arkadaslarim da yasadi bu sureci, 1,5 yil sevgili olup evlenen ben de yasadim.
Esim ilk üç ay falan baya zorlandi, yatagimiza bile alisamadi uyuyamadi vs.
Ama az sabret tatlim. Hepsi gecer.
Bazen eşlerden biri daha zor alisabilir, evliligin getirdigi sorumluluk bekarken sevgili olmanin getirdigi iki mesaj atmaktan firsat olunca gorusmekten cok daha farklidir.
İsin icine ev gecindirmek, varsa borç, ailelere olan sorumluluk ve yeni bir duzene alismak gibi seyler girer.
Yeni evli ciftler tam da senin dedigin sarj aleti kablosu dolaşmasi bilmem nesi gibi sacma sebeplerden kavga eder, ayrilalim hata yaptik der.
Bunlar cok normal tatlim, sadece bunlarin evlilige alisma sureci oldugunu, eslerden birinin adapte olmasinin daha zor olabildigini ve digerinin bu surecin normal oldugunu ogrenip oyle karsilamasi gerektigini bil yeter.
Alisacaksiniz, omur boyu mutluluklar dilerim.
Uzulme, herkes geciyor bu yollardan.
Daha bir ayda boyle olan ilerde ne olur'culari dinleme, evlilige alistiktan sonra gul gibi gecinir gidersiniz. Kavga edecekseniz de gercek sebeplerden dolayi edersiniz.
Hadi bakalim, yeni gune guzel bir baslangic olsun
Dun aksam en son ben mutsuzum derken bu alışma sürecinde mutsuzum seninle alakası yok dedi..Bu sabah kalktık hiçbirşey yok.. normal.bir.güne uyanmışız gibi..öyle mi dersin.
Sonradan icten ice o da pisman oluyordur, esim aradan zaman gecince itiraf etti mesela, ben ne kadar zor alistim dedi. Sen kendini uzme ki esin bu sureci atlattiginda sen de kendini iyi hissediyor olabilBu sabah kalktık hiçbirşey yok.. normal.bir.güne uyanmışız gibi..öyle mi dersin.
İnşallah canım Allah razi olsunSonradan icten ice o da pisman oluyordur, esim aradan zaman gecince itiraf etti mesela, ben ne kadar zor alistim dedi. Sen kendini uzme ki esin bu sureci atlattiginda sen de kendini iyi hissediyor olabil
Kaygidan boyle davraniyor. Birkac seneye kadar adamin gozune bakip aklina neyi taktigini soyler hale geleceksino zaman da senin hicbir kaygin kalmayacak cunku onu o kadar iyi taniyor olacaksin...
Oyle tabi canim, sen kendini suclama. Adam ayseyle de fatmayla da evlense ayni sureci ve kaygiyi yasayacakti. Kendini ifade etmesi de guzel. Siz bir iki aya kalmaz aşarsiniz bu durumuDun aksam en son ben mutsuzum derken bu alışma sürecinde mutsuzum seninle alakası yok dedi..
O zaman eşinizin sebeplerini öğrenmeye çalışın.Dun aksam en son ben mutsuzum derken bu alışma sürecinde mutsuzum seninle alakası yok dedi..
Amin, cumlemizden =)İnşallah canım Allah razi olsun
Ortada hiçbirşey.Yok aslında. Herşey gözüne batıyor çok.ilginç bisey. Benim aklımın.ucundan geçmez şarj aleti kablosu sarılı bi şekilde bırakmamıssin
Yada kitaplığı düzenle demiştim duzenlemedin demekki sen beni takmıyorsun diye kavga çıkarmak ve ardından bunları söylemek.pişmanım mutsuzum vs
Belli başlı dertlerimiz , kapı önünde ayakkabıların dağınık durması. Şarj aleti kablosu sarılı olmaması .perdenin yarim açık kalması. Kitaplığın onun gözünü yorması. Gardrop ta aradığını bulamıyormuş bide kendi düzeni değilmiş....
Eşimi gerçekten.çok seviyorum onun zor biri.olduğunu da biliyorum. Ama benim.gözüme batmıyor onun bardağını bile mutfağa bırakmaması , yada kirli kıyafetlerini yere atması. Onun.gözüne bu kadar niye batıyor. Neden rahatsız oluyor bunu anlamaya çalışıyorum. Evlenmeden önce çalışıyordum yuksek bi gelirim vardı mudur dum çalıştığım yerde. İstemedi bıraktım isi. Ailemi ardımda bıraktım yumurta.kiramayan ben internetten okutup yemek yapmaya çalışıyorum. Temizlik yapıyorum. 10 yildir aralıksız yoğun bir tempoda çalıştım herşeyi arkamda bırakıp geldim ev hanımı olmaya çalışıyorum.. zorlanan biri varsa oda benim inan.. ama mutsuz olan oymuş...
Canim benim esimde ayni seyi diyor hemde her kavgada.ilk soylediginde senin gibi dusundum artik alistim ve ciddiye almiyorum cunku sinirden soyluyor ve bazen bende diyorum keske evlenmeseydim pismanim acele oldu diye.Halbuki kocami cok seviyorum o da beni seviyor . Evliligin ilk birkac ayi kritik donem cunku biriyle ayni evi paylasmak zor buna adapte olmak zor. Bende zorlanmistim adapte olamamistim .Esimde ayni sekilde evlilik ne kadar zormus alisamadim falan diyordu. Seni cok iyi anliyorum ama gecici bir donem atlatacaksiniz.Emin ol kavga da sinirden soyleniyor bir de henuz alusamadigindan .geciciiii merak etmeKızlar daha 1 aylık evliyiz eşimle severek evlendik. Fakat bugün kavga esnasinda seninle evlendiğime pişmanım dedi. Aksam çok.kırıldığımi söyledim konuştuk. Bu seferde evli olmaya alışamıyorum mutsuzum dedi. Sok oldum... hic beklemiyordum bu sözü okadar moralim bozuk ki kafam çok karışık...
Neden peki o duzenlemiyor herseyi size birakiyor.Bugün bu dertler.yüzünden öyle çok ağladım ki. Bide üzerine demezmi pişmanım diye ...
Eşimi gerçekten.çok seviyorum onun zor biri.olduğunu da biliyorum. Ama benim.gözüme batmıyor onun bardağını bile mutfağa bırakmaması , yada kirli kıyafetlerini yere atması. Onun.gözüne bu kadar niye batıyor. Neden rahatsız oluyor bunu anlamaya çalışıyorum. Evlenmeden önce çalışıyordum yuksek bi gelirim vardı mudur dum çalıştığım yerde. İstemedi bıraktım isi. Ailemi ardımda bıraktım yumurta.kiramayan ben internetten okutup yemek yapmaya çalışıyorum. Temizlik yapıyorum. 10 yildir aralıksız yoğun bir tempoda çalıştım herşeyi arkamda bırakıp geldim ev hanımı olmaya çalışıyorum.. zorlanan biri varsa oda benim inan.. ama mutsuz olan oymuş...
Anasının evini özlemiş her şey ayağına gelsin istiyor.Belli başlı dertlerimiz , kapı önünde ayakkabıların dağınık durması. Şarj aleti kablosu sarılı olmaması .perdenin yarim açık kalması. Kitaplığın onun gözünü yorması. Gardrop ta aradığını bulamıyormuş bide kendi düzeni değilmiş....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?