eşim evliliğimizi mahvediyor

emekli_

*teyze adayı*
Kayıtlı Üye
5 Nisan 2009
582
63
123
İzmir
iyi geceler kızlar....8 aydır evliyim.kayınpederimin üst katında yaşıyoruz.ilk evlendiğimiz gece herkes alt katta yattı. biz üstteydik.ertesi sabah saat 10 da kahvaltı hazırlamışlar ve çağırdılar.4 erkek kardeşler..ve 24 saat bir arada olmak istiyorlar.sürekli kendilerine tabi olunmasını istiyorlar.. bunda çok problem yok.ben de aileme bağlıyım.ama gece gündüz sabah ayırt etmiyorlar sürekli arayıp rahatsız ediyorlar.eşim onlar olduğunda benimle hiç ilgilenmiyor ben evimde rahat rahat oturamıyorum. herşeye karışıyorlar.zaten evlendiğim günden beri tek başımıza ne kahvaltı ne de başbaşa yemek yedik...işin garibi eşim de hiç beni düşünmüyor.benim fikirlerimi önemsemiyor.umrunda bile değilim.kendimi rahatalatamıyorum.sıkıldım.bu konuda ben ne yapabilirim? böyle birşeyle karşılaşsaydınız siz ne yapardınız?

Hatayı aynı apartmanda oturarak yapmışsınız ama öyle olmasa da eşiniz ailesine bağlı değil bağımlı malesef. Yeni evlisiniz,utanmıyor mu kazık kadar adamlar ? Onu da geçtim,ilk sabah rahatsız etmek de neyin nesi ayol ?

İş eşinizde bitiyor.

evlenmeden önce böyle bir şey olacağını bilmiyor muydunuz? Sürprizzzz aynı apartmanda yaşayacağız deyip gökten zembille inmediler ya! Sonuçta bir insan iki olmaz. baştan tavrınızı koyacaktınız. belli ki eşiniz de ailesine bağlı. ee bi de aile apartmanı, kira vs yoksa yanmışsınız ne desem boş sanki...

eşin düzelmeden sen mutlu olamazsın gibime geliyor

Koyu olan cümleden ben dublex bir dairede yaşandığı sonucunu çıkardım. Aksi takdirde olsaydı sanırım, herkesin alt katta yatıyor olması beklenen bir şey olacaktı.
Ayrı bir daireye geçseniz bile eşiniz uzun bir dönem uyum problemi yaşayacaktır. Mümkün mertebe arada mesafe olan, vesait ile ulaşımı mümkün olabilecek bir yerde ev tutmanız belki bu dönemi kısaltabilir. İş yoğunluğu, evin kendi sorumlulukları derken, kurduğu ailenin ihtiyaçlarını daha fazla ön plana koymaya başlayabilir. Şu an "Öncelik yönetimini" öğrenebilecek bir durumda değil, bu iç içe durum söz konusu iken.
Zaman içerisinde bekar kardeşler de evlenecektir ama bu geçecek olan zaman "evliliği" yıpratabilir. Umarım yaşları büyüktür de bu durum çabuk gerçekleşir. Herkes yuvasını bildikten sonra, empati daha keskin olabiliyor. Şu an siz vücuda girmiş yeni bir virüs gibisiniz, lütfen tabirimi bağışlayın, vücut buna uyum gösterene kadar sizinle farkında olmadan savaşacaktır. Hele bir de mimikleriniz değişsin, azıcık "haklı" da olsanız sitemkar davranın, bu durum daha da vahimleşebilir.
Şu an bunlar mümkün değilse bilemiyorum ne yapılabilir. Eşinizi daha evvelden tanıyorsunuzdur. Birlikteyken yaptığınız bazı aktiviteleri tekrar edin mesela.. Atıyorum "Filan yere yine gidelim, el ele gezeriz" gibi, dışarıda vakit geçirin. Sosyal alan oluşturun. Bu geçiş döneminde kardeşleriyle de vakit ayırmasına olanca sabrınızla tahammül edin, size vakit ayırıyorsa. Yavaş yavaş o alanı daraltıp, sizinle olan süreleri uzatın. Arkadaşlarınızı davet edin (Umarım vardır). Varsa yaşıt kuzenlerini de davet edin arada. Eşli oyunlar oynayıp, eşinizin bağlılık ve birlikteliği farklı alanlarda da kafasına sokmasına yardım edin.
Daha pek çok şey yapılabilir ancak detayları bilemiyorum..
Çok zor, çok yorucu ama yıpratıcı değil eğer seviyorsanız...
Umarım her şey hayırlısı ile sonuçlanır..

Sanki benim adıma konu acmissin tek fark bizim birbuçuk yılı geçkin evliliğimiz ..bir alt sokakta Oturuolar bizide hiç yalnız brakmiolar zırt pırt ariolr cagiriolar yada geliolar..keşke çöZümünu bilseler yardmci olabilsem bebegim olnca nasl olcak blmiorm tek evli olan esim 4erkek kardeşten zırt pitt bebek için gelirlerse yandim emzirmek için sürekli oda Deistrcem

Kahvaltı olayına varana kadar aynı hikayemiz:)bide sülalesi vardı resmen kahvaltıda düğün ertesi ya köyden gelenler.halalari falan skstryo esimi bizim uykusuzluktan gözler sis çünkü ewe çok geç gtmstk gelnlgmi falan kaynnmda ckardik utanmasalar orda gerdege grcektik :)) ewe geç geldik ilişkide dene dene olmadı uykusuz kaldık snra kahvaltya geldik zırt pırt ario annesi nerde kaldnz dye bide .

çok sıkıldım inanın ki eşim de bir o kadar anlayışsız.sürekli onlarla ilgilenmekten beni unutuyor.şimdi de benim salonumda film izliyorlar.benim yerime karar veriyorlar....anlayışsızlar..gün boyunca beraberiz zaten

Acaba eşlerimiz akrabami bukdr benzer bir aile :))) Allah yardımcn olsun yardimcmz olsun ama esini deistremzsn ben çok denedim aileme düşman etme beni dedi yalnız brakip beni gdio oraya pes oynuyor maç izlio ki ben doğurdm doğurcam son günlerim...bende artık mutlu olmanın yolunu tinlamayrk öğrendim kendi başıma tv izleyerek bu siteye grerek zaman geciriorm bebegim olncada onunla snra ise donucem öyle.malesf bu eşleri biz seçtik insanllrn deismesi çok zor hepsi romantik eşiyle vakit geçiren tipler deil

Keşke bu durumu baştan kabul etmeseydiniz. Neden kabul ettiniz ?
Önce kabul ettiğiniz duruma sonradan itiraz etme gibi bir lüksünüz yok bence.

Maalesef fikir verebilcek bi cozum bulamadim. Esinle otur konus desem fayda etmez, onhn biseyleri farkedip cozmesi gerekir arkadasim.

Sinir oluyorum boyle ailelere...
Madem yuva kurmasina musade etmeyeceksin, niye evlendirirsin?
Erkekte madem kendi sorumluluk alamayacak elin kizini niye yakarsin??

Senin esin seninle evlenmemis ki, seni hayatina dahil etmis o kadar.
Kendisi seninle bir hayata dahil degil. Buradan bakinca oyle gorunuyor malesef.
Esin ile cetin bir kavga ederek (konusma ile baslayacaksindir da ciddi bir kavga boyutunu alir bu), oturup konusman gerekecek... Eger bunu goze alabiliyorsan tabii ki...

Evlilik 2 kisiden olusur, anne-babalar ihtiyac duyuldugunda destektir... Evliligi nicin bu sekilde corba haline getirirler anlamiyorum. Istatistiklerin gosterdigine gore, en cok bosanmalar anne-baba-akraba mudahalesinden yasaniyor... Hala boyle cahil insanlarimiz oldugu surece, boyle evlilikleri daha cok duyariz...

Ama is birazda sizde bitiyor... Siz neden bu kadar tahammul ediyorsunuz? Neden bu kadar evinize, yediginize, esinizle gecirdiginiz vakitlere kadar aileyi mudahil ediyorsunuz? Her zaman "aman susayim, iyi bilsinler" tavirlari ise yaramaz, iyi bilmezler, tam tersine siz verdikce fazlasini isterler o fedakarliklarin... Bazen "kotu gelin" olmak (tabiri caizse) kiymet bildirir...

Hakkinizda hayirlisi olsun, fakat kendi duzeninizi istiyorsaniz ancak bunu siz kuracaksiniz... Ister kavga ile ister tatli dille, hangi yontem ise yararsa artik...

Iste boyle insanlar malesef cahil ve ar-edep bilmiyor bana gore.
Insan utanir ya, yeni evil bir cifti birak aramayi, bu kadar mudahaleci olmaya utanir...

Yine diyecegim o ki, is sende ve esinde bitiyor.
Siz ne kadar bu mudahalelere izin verirseniz, onlarda o kadar mudahale edecekler.
Cocugun oldugu zaman bahsettigin SIKINTILARI yasamak istemiyorsan, cocugun olana kadar o SIKINTILARI yasamayacak zeminler yaratmalisin. Mesafe kurman cok onemli, esini de ayni yonde uyarmalisin, yoksa sen "annenlerle oturalim" desen, emin ol bu fikre hayir bile demez, havalara ucar...
Malesef tum erkekler boyle. Evlendikten sonra aileleri daha da kiymete biniyor. Kadinda is bitiyor, cunku malesef ki arayi tutan, aradaki mesafeyi de koruyan sadece kadinlar oluyor...

Bastan disinizi gosterememissiniz...
Zaten siz bir yere kadar yapabilirdiniz, mevzu isinizde bitiyor, gerci ondan pek umut yok gibi...
Tasinin imkaniniz varsa, 'kari' lafi dinliyor derler diye esiniz sizin dediklerinizi yapamaz...

Ben baştan çok tepkisiz kaldigim icin sonra biturlu toparlayamadim..toparlamaya kalkıp baş kaldrdgmda esimi sanki erkek kardeşlerine düşman ediormusum görüşmelerni istemiomsm gbi hssettu esim şiddet hakaret ciddi kavgalarimiz oldu .oysa ben sadece güzel zaman geçirmek istemistm yeni evliydik tabiki ailesyle vazgecmesni bekleyemem beklemedmde ama onlar hepsi bekar dye çok anlayışszlrdi hala oyleler 32 yaşında abisi var bekar esimi surekli playstation oynamaya cagirio evlensin dye dua ediorm ama çok zor evlense karisi benm gbi sabırlı olmaz mesafeli olur..bundan sonra esim adına neyazikki yapablcgm çok bsey yok sadece bebegimi biraz olsun uzak tutmak kendim yetstrmek istiorm calisnca tabi brakicam ama kalmasına mesela izin vermek istemem işten gelirggelmez ilk isim onu almak olucak..ise baslamdn öncede bebekten biraz uzak tutmak kendim büyütmek istiorm kaynvalidem bebegi bağlarım deyip duruo hc sewmiorm bende bebekler için o yöntemi.

Malesef isi bastan SIKI Tutmak gerekiyor dedigin gibi...
Ben nisanli iken bir cok sorun yasamistim, benim esimde baslarda ailesinden koparmaya calisiyorum sandi.
Cok kavgalarimiz, tartismalarimiz, anlasmazliklarimiz oldu, fakat sonunda anladi, ben pes etmedim.
Kavgada etsek savundugum tek sey vardi "benimle evliysen benimle kuracaksin hayatini, hayir kurmayacaksan o zaman ailenin yanina donmekte ozgursun, evlenmeseydin o zaman, benim de basimi yakmasaydin"...

Netice, su an kayinvalidemler ile armada mesafe var. Canlarinin istedigi zaman evime girip cikamiyorlar.
Binde bir gelirler oyle habersiz, o kadar. Onun haricinde herkesin yeri ve evi ayridir zaten.
Bana cok yakin oturuyor, ama ben ona yakin davranmadigim icin aramizda yeterince mesafe var.

Cocugu baglamak derken? Kundaktan bahsediyorsun sanirim?

Tavsiyem o kadar da dusme uzerine, birak heveslerini alsinlar.
Eger zarar verecek bir tipi yoksa, o kadar kendini strese soktuguna degmez.
Ben hamileyim ve calismiyorum su an, fakat calisacak olsam dahi kayinvalideme birakmazdim cocugumu.
Neden dersen, kayinvalidemin bir torunu daha var, her firsatta cocugu annesine karsi abuk subuk seylerle dolduruyor.
Eger sende boyle bir durum yoksa, cok takma kafana.

İş eşinizde bitiyor.
Ailenin de yaptığı doğru değil, çok abartmışlar ama buna mani olabilecek tek kişi eşin.

Annemin ve kayınvalidemin söylediği çok güzel bir söz var. "Bir şeyin olmasını istiyorsan zaten öyleymiş gibi davran, nasıl olmasını istiyorsan öyle olduğunu söyle" derler hep. 2sinin de hayat felsefeleri bu yönde ve gerçekten haklılar bence. Eşiniz anlayışsız bi insan mı? Siz herkese benim eşim çok anlayışlıdır deyin, olmasını istediğiniz özellikler onda varmış gibi hareket edin. O da bunları görüp bi süre sonra gerçekten öyle olacaktır. Ama ince bir çizgi var onu da iyi hissetmelisiniz. Her şeyden memnun gibi görünürseniz kimse yaptığından rahatsızlık duymaz. Bilemiyorum anlatabildim mi

Off yine beraber oturma derdi..

Hergün biri mutlaka konu aciyo burda. Ben cok karsiyim, evlenince iki tarafada mesafeli olmali..
Yoksa ne gelinliginizi, ne hanimliginizi yasarsiniz. Bir Ömür cümbür cemaat gecer gider.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…