Eşim evliliğin bize göre bişey olmadığını düşünüyor!çok çaresizim.

scrolllock

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
15 Ocak 2013
760
873
138
İstanbul
Merhaba kızlar,

Bugün moralim çok bozuk. Noolur bişeyler söyleyin
Dün akşam kayınvalidemdeydim, eşimin halası, yengesi, görümcem hepimiz toplanmıştık.
İş dönüşü çok yorgundum, yemek yedim ve tabağımı yıkarken kırdım.
Kv' min tepkisi "naptın beceriksiz gelin?" oldu.Herkesin yanında söylemesi müthiş zoruma gitti, herkes olur, nazar çıktı bilmem ne derken kaynanamın bi bağırmadığı kaldı.
Bu ve bunun gibi bir sürü laf soktu akşam.
Eve geldik, moralim bozuk eşime anlatmak istemedim.
Mevzuu mevzuuyu açtı ve eşim dedi ki; "aşkım evlilik ne sana ne de bana göreymiş, çok sorumluluk gerektiren zor bi işmiş, hakkaten bekarlık sultanlıkmış" dedi.
Yer yarılsada içine girsem dedim o an, hiç bi tepki veremedim.

Eşimin böyle cümleler kurması normal mi kızlar?
Yoksa henüz evliliğe mi alışamadık biz? 2 yıllık evliyim.
N'olur bişiler söyleyin

Son düzenleme:
canı kv ne niye kendini ezdiriyosun ki
ben olsam gereken cevabı verip ordan ayrılırdım
,ne hakkı var seni küçük düşürmeye
bizim ailede öyle kimse hakkını yedirmez lafını esirgemez haksızlığa uğruyosa

ayrıca eşin de kötü amaçlı söylememiş bence
bu kadar sorunlarla uğraşmak kolay değil tabi
dengeyi kurmak zor onun için sonuçta bi tarafta ailesi bi tarafta eşi var
oyüzden söylemiştir senin de üzüldüğünü görünce

eşin 2 yıldan sonra mı anlamış bunu?

hani 5-6 aylık evli olsanız anlarım da 2 yıl çok da kısa bir zaman değil..

bence eşin patavatsızlık etmiş tıpkı annesi gibi..

bence konuş ve kırıldığını söyle.art niyeti yok ama lafını bilememiş.

Son düzenleme:

normal değil aslında ama eğer yeni bi evlilikse yani 6 7 aylık felan çok duydum bunu diyen adamları ama sonrasında pişmanlıklarınıda gördüm hep ... kv dediğide eşinin dediğide çok intici gerçekten

Hem kayınvalidenin hem eşinin söylediği sözler çok ağır..Senin göstereceğin en ağır tepki , o laflara az bile kalır. Çok ayıp etmiş eşin özellikle.

Eşinin bunu söylerkenki ses tonu, mimikleri çok önemli bence.Tabi ki hangi maksatla olursa olsun hoş bir şey dememiş ancak eğer şaka maksadıyla gülerek muzır bir şekilde söylediyse eşine bu cümlesinden dolayı rahatsız olduğunu söyleyebilirsin.O da bir daha patavatsızlık yapmaz.Ancak anladığım kadarıyla sen sıkıntısını içine atanlardansın.Bunu aşmalı, insanlara derdini anlatabilmelisin.Ne kayınvalidenin yanında ne de kocanın yanında susma,saygıyla düşüncelerini aktar derim ben.

kayınvalidem çok zor bir kadın, ve çok politik.
Herkesin yanında herşeyi söyler ama eşimin yanında otur kızım, yıkama kızım, yoruldun kızım.
Nefret ediyorum, bişey de söyleyemiyorum.
Kötü olmak istemiyorum çünkü eşim annesine çok düşkün ben ters olursam eşimde bana çok iç açıcı davranmaz açıkçası.
Bi de kötü olsam mümkün değil baş edemem maalesef.

Peki kızlar şimdiden sonra ne yapmamı önerirsiniz?
Eşime karşıma alıp güzel güzel konuşmak istiyorum "bak henüz çocuğumuz yokken eğer gerçekten böyle düşünüyorsan yollarımızı ayıralım" diye.
Doğru mu olur bilmiyorum.

Kayınvalideme nasıl bir tavır takınacağım konusunda ise hiçbir fikrim yok.
Ben bu kadar saf salak bi kadın değildim, ne oldu bana yaa

Şaka yapmadı ama çok yumuşak bi şekilde söyledi.
Aşkım bişey söylicem dedi, dinliyorum dedim.Ama boşver ağır olur şimdi dedi.Ne oldu yaa söyle dedim.
Aynen bu cümleyi kurdu işte.
Ben de haklısın hayatım deyip, girip banyoda hüngür hüngür ağladım.
Gerçekten çok çaresizim, kendimi aptal bi tip gibi hissediyorum.

Eşimle benim aramda kültür açısından, maaş açısından, hemen her açıdan büyük farklar var, hatta eşim ilk zamanlar kültürürnün altında eziliyorum derdi.
Hele kaynanamdan hiç bahsetmiyorum, türkçe bile bilmiyor neredeyse (kürtçe konusuyor genelde)
Ama böyle insanların beni LAFLARIYLA ezim ezim ezmelerine katlanamıyorum

ne olursa olsun kendini ezdirme alaya al. kayınvaliden ne hakla sana beceriksiz diyebilir. eğer onun evinde bulaşık yıkıyorsan bırak yıkama. madem görümcen filan varmış. onlar yıkasın misal. saygını bomadan tavrını koymalısın. yoksa ilerde çok daha dert olur. eşini al karşına konuş. böyle düşünmesinin muhakkak bi sebebi vardır. ne bileym bi faturayı kafaya takar söyler. yemeği beğenmez söyler. konuş konuşmaktan kimseye zarar gelmez. hemende boşanma lafı çıkmasın ağzından erkekler zaten kaçmaya meyilli. boşanm lafını öyle kolay kullanma

kaynanan çok ayıp etmiş insan bir tabak için kimseye söylenmez.keşke anne yerine tabak alırım sen canını sıkma deseydin.kocanda sanırım aradaki dengeyi kurmakta zorlanıyor bir çok erkek gibi bu nedenle saçmalamış.içine atma canım neden eşine haklısın dedin ki kırıldıysan üzüldüysen söyle hemen hislerini belli et erkekler öyle imayla falan da anlamazlar açık ve net ol içine atma eşinle konuş

Burda anlatılan kayınvalideleri gördükçe kendi kv den nefret ettim ya. Bu nedir böyle sürekli gelinleri ezikleme çabaları.Pusuda bekliyorlar resmen bişey yapsada laf sokuştursak diye. Sende eşine deseydin madem böyle düşünüyorsun ayrılalım diye. Ezdirme kendini sakın. Bulsunlar marifetli gelin memnun değillerse hayret bişey. O kadar şeyden sonra şimdi mi aklına gelmiş eşinin

İlk tavsiyem şu olacak '' o girdabın içine girmeyin ! ''

Girdaptan kastım , farklı statülerde ,farklı kültürlerde birine aşık olmuş ve evlenmiiş olabilirsiniz. Ama zamanla köreltmeyin kendinizi .Aynaya baktığınızda '' bu ben değilim artık '' demeyin , diyorsanız da acil eylem paketi uygulayın .

Eşiniz ilk günlerde size ne kadar hayransa , sizin ondan üstünlüklerinizi görüyor ve bunlara dair sizi iltifatlara boğuyorsa ; zamanla kendi yaşantısının ,ailesinin sosyal hayatının , kendi gelenkelerinin , patavatsızklıklarının ...artık aklınıza ne gelirse ; içine çeker sizi .İşte öyle , cevap veremez , banyoda ağlar hale gelirsiniz . Bunu biliçli yapmaz , kadın üstün evliliklerde , erkeğin ego tatmin yoludur bu .

Annesi rol modeldir eşi için , onun gözünde .Ve bu tür isyanlar ,evlilik kadının olmadığınızı düşündürür.

Bu noktada savaşmak ya da savaşmamak size kalmış. İster kendi doğrularınızla ,eşinizkileri harmalayıp yola devam edersiniz isterseniz sizde ona '' evet bizim yollarımız farklıymış '' dersiniz.

Eşinizin annesi ile ilgili ilişkilerinizde mesafe ve tartışmasız ortam oluşturan taraf olun . Cehaletle savaşmak yerine , uzaklaşmayı deneyin.

Evet , eşinize de açık açık sorun ; ciddi anlamda evlilik için yaratılmadığımızı mı düşünüyorsun ? diye . Bazı problemler sadece açık sorular ve onların net cevapları ile halledilir.

ilişki ve evliliklerde kültür farkının önemli olduğunu düşünüyorum. özellikle erkek, kadın kadar donanımlı değilse bir süre sonra eziliyor ister istemez. ama eşin sana yine de kötü bir şey dememiş boşver bence.

bir daha böyle birşey derse eğer pişmansan tekrar düşün herşey için çok geç değil dersin. eşinin annesini de boşver beraber filan yaşamıyosanız niye takıyosun ki. benim babannem de çok eski kafalıdır ama annem hep onu idare eder hoşgörür.. değiştiremezsin yaşlı birini artık

canım o zaman hep seni ezer o kadın
tamam çok sert bi dille söyleme ama kırıldığını belli et kayınvalidene
ya da hiç takma onu
eşine de anlat senin yanında başka yalnızken başka davranıyo de

birşeye kırıldığın zaman da gidip öyle banyoda ağlama
kırıldığını söyle eşine
sonra içinde biriktiriyosun ilişki yıpranıyo
soğukluk başlıyo

Bence çok büyütmüşsün,gereksiz alınmışsın.
Eşin,sen bana göre değilsin dememiş ki...Evlilik ne sana göre,ne bana göre demiş.
Bunu da büyük ihtimalle,aileleri idare edemediğiniz için söylemiş.

Bazı insanlar bu sözü çok kullanır.Çoğu olaydan böyle çıkarım yapar,bana göre değilmiş der.
Mesela bazı kadınlar topuklu ayakkabı giyer.
Ayağı acır veya yürüyemez,topuklu giymek bana göre değil der ama yine giyer :)

Yani eşin burada,evlilik bana göre değil,hadi boşanalım demiyor.
Sadece en ufak zorlukta,kalıplaşmış bir söylem kullanmış.

Kayınvalidene verilebilecek çok cevaplar var.Bendeki cevaplar,biraz daha naif:)
Mesela,aşkolsun anne,hemen de beceriksiz yaptın beni.Veya ay anne duyan da her gün tabak kırıyorum sanacak...

Ben olsam Kv oyle dediginde
kirilan bir tabak olsun, ben sana bir takim alir getiririm derdim
o anlardi anlayacagini...

Esime de madem boyle dusunuyorsun, bir cozum bulalim,
demokraside careler tukenmez derdim ve cozumunu sorardim

O da anlardi anlayacagini :)

Eşimin annesinin bu davranışından haberi yok, kesinlikle eşimin yanında böyle bişey söylemez kayınvalidem.
Eşim onunla aramızda böyle sorunlar olduğunu bilmiyor, ona rağmen kurdu bu cümleyi, belki de sırf suratım asık diye bilmiyorum.
Kayınvalidemin o yokken yaptıklarını anlatsam çok çok ciddiyim asla inanmaz bana, çünkü kaynanam kimin yanında nasıl davranacağını çok iyi biliyor.
O an bişey söyleyemedim ama ilk gidişimde 12 parçalık yemek takımı almayı düşünüyorum.Laf söylemeden laf sokmak gibi bişey olsun diye.

Kırgınsanız eşinizin bu sözlerinden onunla paylaşın kalbinizi.
Eminim ki kalbinizi tatmin edecek birkaç cümle kuracaktır size.
Böylelikle tatlıya bağlarsınız. Tutarsanız içinizde büyümesine sebep olursunuz.
Bazen insanlar istemediği cümleleri kurabiliyor çok bunaldığından..
..
Bu arada ailesiyle ve sizinle aranızdaki kültür farkını anlayabiliyorum, anlaşmak çok zor oluyor böyle durumlarda eğer egosu yüksek değilse kişinin.
Çoğu zaman sizin daha çok anlayışlı olmanızı gerektirir bu durum v.s.
Fakat Türkçe bile konuşamıyor oluşu kültürel eksikliği göstermez, bu cümlenize takıldığım için belirtmek istedim.

Bence tabakları al verirken de beceriksiz deyince kırıldım size aramızda bir tabağın lafımı vardı de.Bir de bunları söylerken eşinde olsun yanında. Madem o eşin yokken söylüyor sen buna eşini de sok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…