- Konu Sahibi scrolllock
-
Merhaba kızlar,
Bugün moralim çok bozuk. Noolur bişeyler söyleyin
Dün akşam kayınvalidemdeydim, eşimin halası, yengesi, görümcem hepimiz toplanmıştık.
İş dönüşü çok yorgundum, yemek yedim ve tabağımı yıkarken kırdım.
Kv' min tepkisi "naptın beceriksiz gelin?" oldu.Herkesin yanında söylemesi müthiş zoruma gitti, herkes olur, nazar çıktı bilmem ne derken kaynanamın bi bağırmadığı kaldı.
Bu ve bunun gibi bir sürü laf soktu akşam.
Eve geldik, moralim bozuk eşime anlatmak istemedim.
Mevzuu mevzuuyu açtı ve eşim dedi ki; "aşkım evlilik ne sana ne de bana göreymiş, çok sorumluluk gerektiren zor bi işmiş, hakkaten bekarlık sultanlıkmış" dedi.
Yer yarılsada içine girsem dedim o an, hiç bi tepki veremedim.
Eşimin böyle cümleler kurması normal mi kızlar?
Yoksa henüz evliliğe mi alışamadık biz? 2 yıllık evliyim.
N'olur bişiler söyleyin
canı kv ne niye kendini ezdiriyosun ki
ben olsam gereken cevabı verip ordan ayrılırdım
,ne hakkı var seni küçük düşürmeye
bizim ailede öyle kimse hakkını yedirmez lafını esirgemez haksızlığa uğruyosa
ayrıca eşin de kötü amaçlı söylememiş bence
bu kadar sorunlarla uğraşmak kolay değil tabi
dengeyi kurmak zor onun için sonuçta bi tarafta ailesi bi tarafta eşi var
oyüzden söylemiştir senin de üzüldüğünü görünce
Eşinin bunu söylerkenki ses tonu, mimikleri çok önemli bence.Tabi ki hangi maksatla olursa olsun hoş bir şey dememiş ancak eğer şaka maksadıyla gülerek muzır bir şekilde söylediyse eşine bu cümlesinden dolayı rahatsız olduğunu söyleyebilirsin.O da bir daha patavatsızlık yapmaz.Ancak anladığım kadarıyla sen sıkıntısını içine atanlardansın.Bunu aşmalı, insanlara derdini anlatabilmelisin.Ne kayınvalidenin yanında ne de kocanın yanında susma,saygıyla düşüncelerini aktar derim ben.
kayınvalidem çok zor bir kadın, ve çok politik.
Herkesin yanında herşeyi söyler ama eşimin yanında otur kızım, yıkama kızım, yoruldun kızım.
Nefret ediyorum, bişey de söyleyemiyorum.
Kötü olmak istemiyorum çünkü eşim annesine çok düşkün ben ters olursam eşimde bana çok iç açıcı davranmaz açıkçası.
Bi de kötü olsam mümkün değil baş edemem maalesef.
Mevzuu mevzuuyu açtı ve eşim dedi ki; "aşkım evlilik ne sana ne de bana göreymiş, çok sorumluluk gerektiren zor bi işmiş, hakkaten bekarlık sultanlıkmış" dedi.
Yer yarılsada içine girsem dedim o an, hiç bi tepki veremedim.
Eşimin böyle cümleler kurması normal mi kızlar?
:
Eşimin annesinin bu davranışından haberi yok, kesinlikle eşimin yanında böyle bişey söylemez kayınvalidem.
Eşim onunla aramızda böyle sorunlar olduğunu bilmiyor, ona rağmen kurdu bu cümleyi, belki de sırf suratım asık diye bilmiyorum.
Kayınvalidemin o yokken yaptıklarını anlatsam çok çok ciddiyim asla inanmaz bana, çünkü kaynanam kimin yanında nasıl davranacağını çok iyi biliyor.
O an bişey söyleyemedim ama ilk gidişimde 12 parçalık yemek takımı almayı düşünüyorum.Laf söylemeden laf sokmak gibi bişey olsun diye.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?