Eşim evliliğin bize göre bişey olmadığını düşünüyor!çok çaresizim.

sende kayınvaliden sana nasıl davranıyorsa sende öyle davran eşinin ve baskalarının yanında kötü bir şey söyleme fakat sana karsı olumsuz davranır yada konuşursa sende saka yollu söyle söyleyeceklerini yoksa içine attığın sürece olan sana olur bir süre sonra da ona karsı olan öfkeni eşine yansıtırsın istemeden aranızda sorunlar çıkar eşine kesinlikle ne annesiyle nede ailesiyle ilgili olumsuz tek kelime etme sorunlarını eşine aksettirmeden halletmeye çalış ne kendini nede eşini üz

söyleseydin "gelin kaynana toprağına çekermiş anneee" deseydin ne tepkisi verebilirdi acaba böyle patavatsız insanlara sinir oluyorum..eşinde ayrı bir alem yenide değilsiniz aradan 2yıl geçmiş şimdimi aklına gelmiş erkeklerin uydurdukları basit bir cümle diyorum...hadi çocuk falan olsa dicem sorumluluk büyük ama evlilikte ne varki yani tek dert hem çalışıp hem iş yapmak yani..

Ben bu tür şeylere gelemiyorum işte ya. Alt tarafı bir tabak. Maksat milletin yanında seni küçük düşürmek.
Halbuki ne yapıyorlarsa kend,lerine yapıyorlar. Sadece kendilerinden uzaklaştırıyorlar.
Ben cevabımı verirdim. ''Altı üstü bir tabak, laf sokup da kendinden soğutmaya değmez'' der çıkar giderdim.
Kayınvalidene giderken bir takım tabak al. yanında eşin de olsun ama. Ve aynen şöyle söyle. ''bak anne, kırdığım tabağın yerine yenilerini aldım. telafisi vardı. milletin yanında kalbimi kırıp, beni rencide etmene değmedi.''
Muhtemelen oğluşu var diye ağız yapmaya çalışacaktır ''ayy kızıııımmm olur mu şakaydı, hemen alındın'' falan filan. madem o oyun oynuyor sen de oyna. iki gözyaşı dök, ''hep böyle yapıyorsun, oğlun varken iyi davranıyorsun yokken kötü davranıyorsun''
hakedene hakettiği gibi davranmak gerek. eşime anlatsam inanmaz diyorsun ve sesini çıkarmıyorsun ama bu zamanla birikir ve sana zarar verir arkadaşım.

Bugün yanıma bir Türk kadın geldi, pek tanımam
laf lafı nasıl açıldı, onu bile hatırlamıyorum.
bana resmen kv ne yaparsa, yapsın aldan almazsinida, gönlünü almayida bileceksin dedi. Kendi kızından örnek verdi, yıl başında bunlara gelmek istemiş bu kadinda, hayır kızım bana değil kv'dene gideceksin demiş.
bayramlarin ilk gunü kv'dene, ikinci gün bana,

ve sonra annen, koluna hafif bir vursa, affedersin, nazisiniz bir birinize geçer, ehh kv'deyede geçsin dedi.. Affedici olcaksin dedi, bir sürü şey! Sonra nereli oldugumu sordu falan.

kizinin yuvasını bu kurtarmış. Kv ilgi istermiş, cocuk gibilermiş. Bende dedimki, oğlanın annesinin canı can, bizlerin annelerin canı patlicanmi dedim. Konuşduda konuşdu..

kafami salayip dururken ya bu kariyi benim kv'demi yolladı dedim( ben konuşmuyorum ya)

canim boş ver bu durumda kv'deni! Ama koçan niye böyle bir şey dediğini kesinlikle sorman gerekir!
Bir olay anlatayım( daha oncede anlatım) bizim gelinimiz çay servise yapacakdi, kv'de hafif kilo
gelip dangggg kızın koluna çarptı,onca insan arasında, abo, bakın bakın diye bağırıp " gelir gelmez bardaklarimizin hepsini kırdı " demiş.

Yani asilar boyunca ezildik,torunlarımızda o bana gelip naziyat veren ablaya göre ezilecek.
Biz herzaman eziliriz, bu topluluk değişmediği sürece ( kadın veci morelimi bozdu)

Son düzenleyen: Moderatör:
Benim takıldığım nokta, kv ile aranızdaki olaya şahit olmamış ve siz anlatmamışsınız ve o haldeyken eşiniz size bu cümleyi kurmuş, yani eşiniz açısından bakarsak ortaya bişey yokken bu cümleyi kurmuş, acaba kv dışında evliliğiniz nasıl gidiyordu onu merak ediyorum, kültür farkı var demişsiniz, iki yılınız nasıl geçti her açıdan saygı sevgi maddiyat cinsellik vs..., genel anlamda sorunlu çekişmeli mi yoksa iyi mi huzurlu mu, kimse bi lafı boşu boşuna demez,eğer kv ile olan sorunlarınızdan haberi yoksa eşiniz bu cümleyi neden kurmuş olabilr, evliliğinizi bi sorgulayın artılarınızı eksilerinizi gözünüzün önüne getirin, belki cevabını bulur ve ona göre adım atarsınız...

esasen ben kendıme bır tabak ıcın laf ettırmezdım takımı ne kadarsa oderım derdım gercekten ve sonra cıkardım ordan esın sana bu lafı ettıgı anda ''gerı donulmez bır yola gırmıs degılsın ne zaman ıstersen bosanabılırız ''derdım ezdırmeyın kendınızı bu kadar gercekten

Çaresiz bir durumda falan değilsin bence. Kendini üzme..
Kaynanana çok sinir oldum keşke cevabını verseydin.
Sen sustukça o yüz bulur tepene çıkar.
Bir tersle iki tersle zamanla senden çekinmeyi öğrenir.
Herkesin içinde seni küçük düşürmeye hakkı yok.
Eşin de aşkım zor işmiş ikimize göre de değilmiş diye kötü niyetle söylememiştir.
Çünkü aşkımlı konuşmuş.
Aranızda tartışma falan olup da sinirle deseydi aklı olan evlenmez gibi
bir cümle kurardı zaten..
Tabi bu tarz cümleyi ne kadar süslersen süsle anlamı hoş değil üzülmen doğal.
Bu üzüntünü eşinle paylaş eminim iyi bir açıklaması vardır.
Günümüzde evliliği 2 yıl sürdürmek bir sanat bence..
Evlilik size göre olmasaydı o kadar sürmezdi yani..

püff saçmalamış resmen. Bu yüzden kendilerini hint kumaşı zannedip şımarıyor zaten çoğu.
ne ayrıcalıkları varmış da yağlayıp, ballıyacakmışız. işimiz gücümüz yok kaynanamızı nazlayacağız.

geçen bayram memlekete eşim yokken gittim. eşimin dedesi de köyde. belki bayramda köye gidemem diye arefe akşamından gittim. evleri kalabalık, bütün çocukları, torunları orda.
neyse otururken konu nerden açıldıysa eşimin annesi ''tabi, ben nerdeysem galinimin yeri de orası'' dedi.
aradan birkaç saat geçince ben gitmek için hazırlandım, ''gidiyormusun, kalmayacak mısın'' dedi. ''Hayır, tabii ki kalmayacağım'' dedim.
bizimki böyle kaldı.
annemi babamı bırakıp bayram sabahına onunla beraber uyanacağımı hayal etti galiba

Kv yi nazlayıp pofpoflayarak kurtulacak olan yuvam yıkılsın direk
Hiç işim olmaz valla onlar bizi nazlasın..
Aman onu da istemem gölge etmesinler başka ihsan istemez

2 yıldamı anlamış bunu eşin....
kaynanana gelinceeeeee....
pek kıymetliymiş tabağı heralde takımımı bozdun naaptın....
sinir oldum valla...
ne olmuş kırılmışsa yani....
hiiiiç üzülme sen böyle şeyler için..
konuşup konuşup susarlar...

kv nizin dediğinden kırılmakta haklısınız. öyle dediğinde, 'üzgünüm, bilerek yapmadım. size yeni bir tabak takımı alırım merak etmeyin' derdim ve sonraki gidişimde o tabakları götürürdüm. hatasını anlayacaksa en iyi böyle anlar.

eşinizin söylediğine gelince; gerçekten kötü niyetle söylediğini düşünmüyorum. kavga anında söylememiş, güzelce söylemiş. evliliğin getirdiği, evliliğe özel sorumluluklardan ben de çoğu zaman yoruluyorum ve bu cümleyi eşime arada bir kullandığım olur. eşimle birbirimizi severiz üstelik.

evlilikten ziyade toplumun dayatmaları beni soğutuyor evlilikten. sevdiğim adamla değil, sülalesiyle evlendiğim gerçeği yüzüme çarpan acı bir gerçek. normal hayatta bir araya gelmeyeceğim insanların dolaylı-dolaysız yönden eşime-evliliğime yön vermeye çalışması beni sinirlendiren 'evlilik gerçekleri' oluyor maalesef. daha farklı aileden gelen biri olsaydı eşim, belki bu şekilde düşünmezdim ama aile ilişkileri beni 'evlilik fikrinden' soğutuyor. bu eşimi az sevdiğim anlamına gelmiyor.
evliliğin bana göre olmadığını zaman zaman düşünmem, bu gerçeklerden kaynaklanıyor. ailesi çok müdahaleci çünkü, ben hem ortayı bulmaya çalışıyor hem de benliğimi korumaya çalışırken ister istemez yıpranıyorum. evlendikten sonra bir sürü sağlık problemim çıktı, çoğunun da sebebi stres... bu yüzden bana göre değilmiş, diyorum...

çevremdeki birkaç erkekten de aynı şeyleri duydum yıllar öncesinde. hepsi eşlerini seviyordu. onların çoğuna maddi manevi çok sorumluluk taşıdıkları için evliliğin zor geldiğini düşündüm anlattıklarından.

bence siz de eşinizin neden bu şekilde düşündüğünü öğrenmeye çalışın. sizi seviyordur ama belki karşılaştığı belli zorluklar onu evlilikten soğutmuştur, sizden değil...

Son düzenleme:

Eşimle birbirimize gayet saygılıyızdır, çok severek evlendik hala da çok seviyorum, üzerime titrer, cinsel açıdan asla sorun yaşamadık, uyumumuz çok çok iyi..
Yani genel mana da bakıldığında evliliğimizde bir sorun yok.
Konuşuruz, dertleşiriz, şakalaşırız.
Maddi açıdan 2 yıldır (ve en az 1 yıl daha sürecek) sıkıntı çekiyoruz, bunun sorumluluğu ağır gelmiş olabilir.
Çalışıp yetememek erkek için daha da zor.

Bana bu cümleyi kurmadan önce de çocuk konusu açıldı.
Ben her ne kadar istemiyorum desem de (maddi açıdan) eşim ısrarla çocuk istiyor, ve bu konuda olumsuz cümle sarf ettiğimde çok kızıyor.
Yine olumsuz bişeyler söylediğim bir anda söyledi evlilik hayatı bize göre değil diye..

Size yemin ediyorum kırdığım tabak bir çoğunuzun semt pazarlarından aşina olduğu bir tabaktır.
hatta fotografını ekliyorum.
hani öyle bilmem kaç parça porselen takımının tabağını kırsam cidden ben de çok mahçup olurdum.

eşin gercekten cok patavatsızmıs tıpkı kaynanan gıbı ne degerlı tabakmıs oyle bır tek tabak kırmakla becerıksız oluyorsa insan düşünemıyorum 2 senede neler yasadıklarınızı .

Eşin bu cumleyı kurması ıcın ne oldu baska ne diyolog gectı durup dururken mi oldu yani

Bence eşiniz bu olaylar karşısında patlayıp öyle söylemiştir , kötü niyetle oldugunu sanmıyorum:)
Yoksa sert bir dil kullanırdı , kaynanayıda boşverin ezdirmeyin ! Eşinize anlatın ..

Bir tabak kirdigindan dolayi genel olarak beceriksizmi oluyormusun?
Ayrica esinin agzinin payini vermeyip banyoya girip gizlice agliyorsun, daha cok yipranirsin sen bu gidisle.
Madem o sana tatli bir dille laf sokuyor, sende ona tatli bir dille laf sok.
Ayrica her anlasmamazlikta ve kavgada bosanmaktan laf acan insanlara hic tahammülüm kalmiyor, insan evlenince ömür boyu diyoruz, hic mi bu 50 küsür senenin icinde (Allah ömür verirse) Kavga gürültü olmayacak?

Bence bir insanin kendi kopyasi bile olsa ve onla ayni evde yasasa yine sorunlar cikar, sanki karsindaki tipa tip ayni olunca sorun cikmiyacak.

Ayrica bir kez cayimi kahvalti masasinda elim degip döktügümde esimde cok kizdi bir anda "pasaklisin" kelimesini kullandi, bende ilk önce masayi temizledim, sonra karsima aldim ve dedimki "Simdi sen tüm gün bir ton is yapiyorsun firmada, ama gecen bir isi yapamadin, patronun sana bunun üzerine beceriksiz dese ne dersin?" dedim.
Ben bir cay dökmüs olabilirim, ama bu beni pasakli yapmaz. Yok ben öyle demek istemedim vs diyor. Biliyorum öyle demek istemedigini, ama agzininda alismasini istemiyorum, kendi kendini dolduruyorsun bana karsi, genellemeler yaparak canimi sIkIyorsun dedim.
Örnegin insan birseyden rahatsiz olur, derki "sunu yapma, istemiyorum" ve ben yinede düsüncesiz bir sekilde yapmaya devam edersem, ozaman bana laf söyleme hakkin dogar. Yoksa bana genelleme yapip hakaret etmeye kimsenin hakki yok dedim, isterse sakayla karisik söylenmis olsun, her sakanin altinda vardir bir gercek dedim.
Uzatma falan dedi baska bir odaya gecti, bende kendi basina biraktim, bir baktim yarim saat sonra geldi ve özür diledi, ben hic öyle düsünmemistim, haklisin sen dedi.

Belki senin kayinvalidende kendi ailesinden/cevresinden hep böyle laflar duymustur birsey aniden kirildiginda/döküldügünde, ondan öyle tepki vermistir. Mesela bazi anne babalar cocuk kötü bir not getirsin hemen "salaksin sen, mal, hic bir halt olmuyacak bu cocuktan" diye baslarlar, halbiyse cocuk ondan önce defalarca nekadar iyi notlar getirmistir eve.
Nefret ediyorum bu genellemelerden, ani cikislardan zaten, ama ne yapacaksin, insanlar yapiyor.

Kayinvalidene gelince o tabagin tarzinda iki üc tane al ve götür birdahakine, kirildiginida anlasin. Ama nasil sen bir kere tabak kirmakla beceriksiz gelin olmuyorsan, kayinvalidende sana bir kere bagirmakla kötü olmaz, bu yüzden cokda uzatma mevzuyu, ama hareketlerine dikkat et onun yanindayken, fazla firsat verme.
Senden istemedigi sürece bulasiklarida yikama bir daha.

Son düzenleme:
Bana Kalırsa Sizin Kültürünüz Altında Eşiniz Ve Ailesi Eziliyor,

Bunun İçin de Sizi Küçür Düşürmeye Çalışıyor Buna İzin Vermeyin

Tamam, gelinler bu geleneği sürdürsün, torunlarımızda sürdürsün!
ama onlarda büyüklüğünü bilsin, dediğin gibi Hint kumaşı değiller:)

bir iki kirizleri altan alsak, asla ezdirip hakaretleriyle yaşiyamayiz..
canlari isteyince oturup, canlarri isteyimcede kapi önune koyamazlar.

ya zaten okadar saçmaladiki kendini bu konuda kv uzamanı sandı ve benide patroyaklaşdirdi

bu arada sen ne guzel çekinmiyorsun kv'denden, ne oluyorsa biz saftiriklere oluyor, mesafeyi koruyamadigimiz için ve isteklerini herzamaaaaaan yerine getirmeye çalişdigizdan.

Aslında eşiniz sizden veya sizin evliliğinizden ziyade, evlilik kavramından bahsetmiş genel olarak. Ve bana kalırsa haklı, evlilik hiç kolay bir şey değil, hele Türkiyede yaşandığı şekliyle... Siz de "aa öyle mi diyorsun, hmm belki de haklısın" diyebilirsiniz; gerçekten evlilik her şeyi kafaya takan kadınlara ve rahat erkeklere göre olmayabilir... Kendince zamansız bir şekilde öz değerlendirme yapmış.

Ha ama eşim bana bunu dese kızar mıyım? Kızarım. Ama gidip ağlamam, 3-5 zaman içinde çıkar benzer bir şey söylerim; sonra o endişelensin, beni ikna etmeye çalışsın.

Kaynananız da ayıp etmiş, bir dahaki gidişinizde tabaklarına el sürmeyin, anlar tahminen... ya da insan içinde edilecek laf mıydı o deyin; karar sizin...
Her durumda çok da fazla sallamayın, onu tanıyan tanıyordur; ben orada olsam tabak kırdı diye laf eden insanı ayıplarım, tabak kıranı değil...

Keşke bu kadar sessiz kalmasaydın, en azından bir tabak için kalp kırmaya değer mi gibisinden bişeyler söyleyebilirdin.
Bir takım al, arkadaşların dediği gibi eşin yanındayken ver kayınvalidene. Sonra da üzüldüğünü söyle en mantıklısı bu.
Onlar öyle demek istemedim şakaydı dese bile, kayınvalide belki böyle cümleler kullanmaktan sakınır oğlunun kulağına gidecek diye.
Ayrıca eşinle niye konuşmuyorsun? Herkes annesine düşkün, sen annesini kötülemeden kendi üzüntünden bahset en azından bilgisi olsun. Neden herşeyi kendi içinde yaşıyorsun ki?
Eşinin dediği lafa da takılma bence, düşünmeden edilmiş patavatsızca bir laf. O zaman bile banyoda gizlice ağlamışsın.
Madem gücendin kocanın o lafını burnundan getirseydin ne diye sürekli içerleyip kendini üzüyorsun?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…