- Konu Sahibi scrolllock
-
Bugün yanıma bir Türk kadın geldi, pek tanımam
laf lafı nasıl açıldı, onu bile hatırlamıyorum.
bana resmen kv ne yaparsa, yapsın aldan almazsinida, gönlünü almayida bileceksin dedi. Kendi kızından örnek verdi, yıl başında bunlara gelmek istemiş bu kadinda, hayır kızım bana değil kv'dene gideceksin demiş.
bayramlarin ilk gunü kv'dene, ikinci gün bana,
kizinin yuvasını bu kurtarmış. Kv ilgi istermiş, cocuk gibilermiş. Bende dedimki, oğlanın annesinin canı can, bizlerin annelerin canı patlicanmi dedim. Konuşduda konuşdu..
Bugün yanıma bir Türk kadın geldi, pek tanımam
laf lafı nasıl açıldı, onu bile hatırlamıyorum.
bana resmen kv ne yaparsa, yapsın aldan almazsinida, gönlünü almayida bileceksin dedi. Kendi kızından örnek verdi, yıl başında bunlara gelmek istemiş bu kadinda, hayır kızım bana değil kv'dene gideceksin demiş.
bayramlarin ilk gunü kv'dene, ikinci gün bana,
ve sonra annen, koluna hafif bir vursa, affedersin, nazisiniz bir birinize geçer, ehh kv'deyede geçsin dedi.. Affedici olcaksin dedi, bir sürü şey! Sonra nereli oldugumu sordu falan.
kizinin yuvasını bu kurtarmış. Kv ilgi istermiş, cocuk gibilermiş. Bende dedimki, oğlanın annesinin canı can, bizlerin annelerin canı patlicanmi dedim. Konuşduda konuşdu..
kafami salayip dururken ya bu kariyi benim kv'demi yolladı dedim( ben konuşmuyorum ya)
canim boş ver bu durumda kv'deni! Ama koçan niye böyle bir şey dediğini kesinlikle sorman gerekir!
Bir olay anlatayım( daha oncede anlatım) bizim gelinimiz çay servise yapacakdi, kv'de hafif kilo
gelip dangggg kızın koluna çarptı,onca insan arasında, abo, bakın bakın diye bağırıp " gelir gelmez bardaklarimizin hepsini kırdı " demiş.
Yani asilar boyunca ezildik,torunlarımızda o bana gelip naziyat veren ablaya göre ezilecek.
Biz herzaman eziliriz, bu topluluk değişmediği sürece( kadın veci morelimi bozdu )
Benim takıldığım nokta, kv ile aranızdaki olaya şahit olmamış ve siz anlatmamışsınız ve o haldeyken eşiniz size bu cümleyi kurmuş, yani eşiniz açısından bakarsak ortaya bişey yokken bu cümleyi kurmuş, acaba kv dışında evliliğiniz nasıl gidiyordu onu merak ediyorum, kültür farkı var demişsiniz, iki yılınız nasıl geçti her açıdan saygı sevgi maddiyat cinsellik vs..., genel anlamda sorunlu çekişmeli mi yoksa iyi mi huzurlu mu, kimse bi lafı boşu boşuna demez,eğer kv ile olan sorunlarınızdan haberi yoksa eşiniz bu cümleyi neden kurmuş olabilr, evliliğinizi bi sorgulayın artılarınızı eksilerinizi gözünüzün önüne getirin, belki cevabını bulur ve ona göre adım atarsınız...
2 yıldamı anlamış bunu eşin....
kaynanana gelinceeeeee....
pek kıymetliymiş tabağı heralde takımımı bozdun naaptın....
sinir oldum valla...
ne olmuş kırılmışsa yani....
hiiiiç üzülme sen böyle şeyler için..
konuşup konuşup susarlar...
püff saçmalamış resmen.Bu yüzden kendilerini hint kumaşı zannedip şımarıyor zaten çoğu.
ne ayrıcalıkları varmış da yağlayıp, ballıyacakmışız. işimiz gücümüz yok kaynanamızı nazlayacağız.
geçen bayram memlekete eşim yokken gittim. eşimin dedesi de köyde. belki bayramda köye gidemem diye arefe akşamından gittim. evleri kalabalık, bütün çocukları, torunları orda.
neyse otururken konu nerden açıldıysa eşimin annesi ''tabi, ben nerdeysem galinimin yeri de orası'' dedi.
aradan birkaç saat geçince ben gitmek için hazırlandım, ''gidiyormusun, kalmayacak mısın'' dedi. ''Hayır, tabii ki kalmayacağım'' dedim.
bizimkiböyle kaldı.
annemi babamı bırakıp bayram sabahına onunla beraber uyanacağımı hayal etti galiba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?