Eşim gececi olduğunda

Sanırım dün çok içten dua ettim ve Allah sesimi duydu,lütfen duymuş olsun Bugun bi haber aldım çok sevinmek istemiyorum çünkü daha kesin değil,ama yinede beni ve eşimi mutlu etmeye yetti.Pazartesi günü eşim başka bi iş görüşmesine gidecek,hemde güzel biyer en azından 3 vardiyalı ne biliyim tek sorunumuzuda böylelikle çözebiliriz diye düşünüyorum daha kesin değil pazartesi günü kesinleşecek ama lütfen olsun,lütfen olsun bu iş.Tabi hayırlısı neyse öyle olsun ama bu gerçekten bi çözüm bence.İnşallah bir sorun çıkmaz da bu işinden kurtulur,buna ne kadar sevineceğimi tahmin bile edemiyorum İnşallah yaaaaaa,inşallah

ne kadar ailelerine yabancilasmaya hazir kadinlar

adamin annesi kalinca haftalarca bir sey olmuyorda

gececiyken insan annecigiyle kalmak istiyor arasira cokmu?

hem konu sahibesinin esinin derdi kayin validesini sevmiyor zamaninda kiziyla her zaman
her yere gondermedigi icin kinlenmis kendince..

demek aile ayaklar altina alinmali KOCA icin

ama nedense kadinlar hep koca tarafina gider koca tarafina hizmet eder koca tarafini ozellikle ilk bayramlarini kutlar koca taraflarini guzelce agirlar misafir eder haftalarca..

kendi anneleri haftada bir kereden fazla gelse birak damadin kizlarinin gozune batmali..

ocagi ayri kapisi ayri ya :)

Eşiniz vardiyalı çalışıyorsa bu istisnai bir durum değildir.
Böe çalışacak bu adam en azından belirsiz bir süre..
Bu durumda sürekli anneyi çağırmak ne bileyim garip.
Adam eve geliyor sabahın körü karısı ve annesi..! çalışmıyorsam bende otururdum sabah kadar kocam gelir kahvaltı yaparız vur kafayı yat. benim düşüncem yani
insan bütünlük ister onu bekleyen bir kadın veya erkek ister. siz eşinizin kıskanç olduğuna kafayı takmışsınız diğer açıdan hiç bakmıyorsunuz.
adam haklı bence,korkuyorum vs türünde şeyler ise ne bileyim ya anneniz olmasaydı ne yapacaktınız.
evliliğinizi mi bitirecektiniz vardiya yüzünden,hasta olursunuz mutsuz olursunuz elbette anneye koşulur ama artık evlisiniz.
mesela bebek olur kayınvalide veya anne uzun süre aylar boyu kalır ona da gıcık olurum ben. çok saçma gelir bana.. hadi bir ay 40 gün alışma süreci..bebeği büyütemeyeceksen ne diye doğurdun..?
ne bileyim herkes çeşit çeşit..

Her cümlesine katılıyorum canım :46:

Adam yorgun argın eve gelecek evde kayınvalide var.
Aynı durumda ben olsam kayınvalideyi istemem yani :27:
Sevsem de istemem.İstemem derken "olmaması daha iyi olur" manasında diyorum. :68:

katılıyorum bu konuya, ben hasta olduğumda vs kalıyorum annemlerde ama annem ya da başkası hiç bende gelip kalmazlar, akıllarına bile gelmez, hele de eşim sabah eve gelecekse.

ne kadar ailelerine yabancilasmaya hazir kadinlar

adamin annesi kalinca haftalarca bir sey olmuyorda

gececiyken insan annecigiyle kalmak istiyor arasira cokmu?

hem konu sahibesinin esinin derdi kayin validesini sevmiyor zamaninda kiziyla her zaman
her yere gondermedigi icin kinlenmis kendince..

demek aile ayaklar altina alinmali koca icin

ama nedense kadinlar hep koca tarafina gider koca tarafina hizmet eder koca tarafini ozellikle ilk bayramlarini kutlar koca taraflarini guzelce agirlar misafir eder haftalarca..

kendi anneleri haftada bir kereden fazla gelse birak damadin kizlarinin gozune batmali..

ocagi ayri kapisi ayri ya :)
son kelimesine kadar size katılıyorum..şimdi şu kapın ayrı neden anneni çağırıyorsun diyenleri anlamıyorum:20::20:..bunu diyenlerin çocuğu yok galiba..şimdi ben kızımın yanına gidip kalamıyacak mıyım?kızım bana gelip kalamayacak mı?konu sahibi arkadaşım sen doğrusunu yapıyorsun.allah eşine doğruları gösterir inşaallah..

son kelimesine kadar size katılıyorum..şimdi şu kapın ayrı neden anneni çağırıyorsun diyenleri anlamıyorum:20::20:..bunu diyenlerin çocuğu yok galiba..şimdi ben kızımın yanına gidip kalamıyacak mıyım?kızım bana gelip kalamayacak mı?konu sahibi arkadaşım sen doğrusunu yapıyorsun.allah eşine doğruları gösterir inşaallah..

Ben de katılıyorum bu yoruma..
Ben gözbebeğim evladımı evlendirmişim, ayrı düşümüşüm. Kızım evde yalnız, korkuyor. Ama beyzade kocasının hoşuna gitmiyor diye, ben evden dua mı edeceğim kızıma.

Giderim valla, kızım istediği sürece.. Totomu yesin damat..:19::19:

anneme yakın oturmuyorum ayrıca oturmaya gidipde evime geri gelemem
Ben bunu anlayamadım neden her gittiğinde kalmak zorunda olasın, pekala sadece oturmayada gidilebilir olmaz mı?
Bilemiyorum ama bunu alışkanlık haline getirmiş olmanız eşinizin hoşuna gitmiyor olabilir.

benim eşimde vardiyalı çalışıyor yani haftanın 2 günü geceleri evde olmuyor
bende bazen anneme gidip kalıyorum eşim bunu hiç dert etmiyor
yada kardeşlerim bende kalıyor
ya gece hastalansam fenalaşsam ne olur diye düşünüyor
gerçi ben rahatım yalnız kalmaktan korkmuyorum ama eşinin bu duruma tepki göstermesi mantıklı değil:44:

burda kimse arkadaşa anneni at dememiş
konu nerelere çekilmiş inanmiyorum
benimde kızım var
evlenirse herzaman yavruma kapımı açarım
istediği zaman gelir istediği zaman kalabilir evimde odası herzaman olacaktır
ama diyelim eşi vardiyalı çalışmak zorunda gene istediği zaman gelip kalabilir ama ben gidipde evinde kalmam
nasılki ben istemesem kayinvaldem gelsin kalsın devamlı benimde istenmediğim zamanlar gelecek
ne diye çocuğumun huzurunu bozayım?
ozaman çok eleştirdiğimiz kayinvaldelerden ne farkım kalırki?
eşi ile kalma konusunda sıkıntı yaşayacaksa kızımıda evinde durması yönünde teşvik ederim
korkuyorsa korkusunu yenmesine yardımcı olurum
ben herzaman yanında olayamabilirim o yüzden evine alışmasını isterim

bence şu da olabilir eşinin anneni istememesinde. kendi babannemden biliyorum, anneannemin gelip bizde kalmasını istemezdi hiç. babam anneannemi bize çağırdığında, babannem hemen müdahele ederdi telefonlar, ne işi var sizde, size mi düşer, sen damatsın, bakmak zorunda mısın gibisinden babamı tetiklerdi.babam da anneannemi isteyerek çağırdığı halde kadın gelince surat asardı, istememeye başlardı. gitsin de diyemezdi. birileri eşini gaza getirip annene karşı dolduruyor olabilir canım, dikkatli ol.

Bence sorun eşinin iş değişimiyle halledilecek bir şey değil ki,
yani iş değişimi çözüm değil,asıl sorun annenle iletişimsizliği
ve senin ilişkinide etkilemeye çalışması.
Bende yeni evliyim,benim eşim de üç şift çalışıyor ve her üç haftada
1 hafta gececi oluyor.Anneme de kayınvalidemede 1 sokak mesafede oturuyorum.
ilk zamanlar korkardım ve ya annem bende ya ben annemde kalırdım.
Sonra baktım ki bu geçici bir çözüm,ve işi daimi,
Kalıcı bir çözüm bulup tek kalmaya alıştım.
Ama canım isterse kalırım,annem de gelir kalır.Buna eşim asla karışmaz.
Aksine ''annemi ara,anneme gidelim,annemde kal istersen''(benim annemden bahsediyor)cümlelerini sık sık duyarım kendisinden.
Eşin çok bencilce bir kapris içinde.
''evlendin artık sen,evine alışmalısın,ne o öyle kalmalar''tarzında yorum yapan arkadaşlarada saygı duyuyorum ama olmamış yani o bakış açısı.
Kız demiyor ki''alışamadım evime,annemi özlüyorum,annemlerde kalmak istiyorum devamlı''
Bence sakın taviz verme bu konuda,hatta bu durumun üstüne git.
Annenden bahsediyoruz,seni dünyaya getiren insandan.
Tamam yuvandaki huzuru bozma ama eşinin annen için sana tavır yapmasınada izin verme.
İnsanın hayatında ki en kutsal varlıktır anne,bunu ne eş ne dost değiştirebilir.
Bunun haricinde sana şu tespitimide belirteyim;
Gece nöbetinde çalıştığı dönem erkekler gerçekten çok huysuz oluyor.
En azından ben eşimde bunu farkediyorum.
Normal nöbetlerinde çok mutlu,neşeli,süper anlaşıyoruz.
Ama geceye geçtiğinde olmadık bir sebep bulur yaratır surat asar.
Bende huyum kurusun hiç alttan alamam:1:
Bakar pabuç pahalı geri adım atar,ya da en kötü tartışırız ama
tatlıya bağlarız.fakat çok dikkat ettim bütün tartışmalarımız eşim
gececiyken olur:61:ya gündüz evdeyken,ya da gece işteyken telde.
bende hiç sevmiyorum gececiliği ama işi böyle ve yapçak bişey yok.
Allah sağlık ve çalışma gücü versin de bunlar gelir geçer.
Ama sen eşinde ki ''kayınvalide''fobisini halletmeye çalış canım.
İleride daha büyük bir sorun oluşmadan aşın bu durumu.

Bence sorun eşinin iş değişimiyle halledilecek bir şey değil ki,
yani iş değişimi çözüm değil,asıl sorun annenle iletişimsizliği
ve senin ilişkinide etkilemeye çalışması.
Bende yeni evliyim,benim eşim de üç şift çalışıyor ve her üç haftada
1 hafta gececi oluyor.Anneme de kayınvalidemede 1 sokak mesafede oturuyorum.
ilk zamanlar korkardım ve ya annem bende ya ben annemde kalırdım.
Sonra baktım ki bu geçici bir çözüm,ve işi daimi,
Kalıcı bir çözüm bulup tek kalmaya alıştım.
Ama canım isterse kalırım,annem de gelir kalır.Buna eşim asla karışmaz.
Aksine ''annemi ara,anneme gidelim,annemde kal istersen''(benim annemden bahsediyor)cümlelerini sık sık duyarım kendisinden.
Eşin çok bencilce bir kapris içinde.
''evlendin artık sen,evine alışmalısın,ne o öyle kalmalar''tarzında yorum yapan arkadaşlarada saygı duyuyorum ama olmamış yani o bakış açısı.
Kız demiyor ki''alışamadım evime,annemi özlüyorum,annemlerde kalmak istiyorum devamlı''
Bence sakın taviz verme bu konuda,hatta bu durumun üstüne git.
Annenden bahsediyoruz,seni dünyaya getiren insandan.
Tamam yuvandaki huzuru bozma ama eşinin annen için sana tavır yapmasınada izin verme.
İnsanın hayatında ki en kutsal varlıktır anne,bunu ne eş ne dost değiştirebilir.
Bunun haricinde sana şu tespitimide belirteyim;
Gece nöbetinde çalıştığı dönem erkekler gerçekten çok huysuz oluyor.
En azından ben eşimde bunu farkediyorum.
Normal nöbetlerinde çok mutlu,neşeli,süper anlaşıyoruz.
Ama geceye geçtiğinde olmadık bir sebep bulur yaratır surat asar.
Bende huyum kurusun hiç alttan alamam:1:
Bakar pabuç pahalı geri adım atar,ya da en kötü tartışırız ama
tatlıya bağlarız.fakat çok dikkat ettim bütün tartışmalarımız eşim
gececiyken olur:61:ya gündüz evdeyken,ya da gece işteyken telde.
bende hiç sevmiyorum gececiliği ama işi böyle ve yapçak bişey yok.
Allah sağlık ve çalışma gücü versin de bunlar gelir geçer.
Ama sen eşinde ki ''kayınvalide''fobisini halletmeye çalış canım.
İleride daha büyük bir sorun oluşmadan aşın bu durumu.

gerçekten çok güzel özetlemişsin teşekkür ediyorum.Arkadaşlar eşim gececi old hergün anneme gitmek istediğimi falan sanıyorlar sanırım tam okumadıkları için yazıyoralr bu yorumları,neyse sorun dediğin gibi annemle eşim arasında annemin hiçbişiyden haberi yok tabi,geçen gün çağırdığında onada çattım çağırıp durma beni kavga ettireceksin bizi dedim kalabiliyorum ben hergün hergün görüşmeyelim dedim tamam dedi.Gerçektende eşim gececi old herşey bi tuhaf oluyor o çok sinirli oluyor zaten görüşemiyoruz yarım saat evde karşılaşıyoruz ondada ben ona yemek yapıp doyurmakla uğraşıyorum oda işe hazırlanıyor o sırada,yani gerçekten çok zor gece vardiyasına döndüğünde ikimizde mutsuz oluyoruz.Allah hayırlısını versin.Anneme karşı tutumunu nasıl değiştireceğini bilmiyorum beni annemden çok kıskanıyor çünkü annem beni sevdiğini çok belli ederken onu sevdiğini belli edemiyor,onun ailesi nasıl beni pohpohluyorsa eşimde annemin onu öyle sevmesini istiyor sanırım anneminde yapabiliceği şey değil.Bir diğer sebebide oda ailesini özlüyor bizim görüşmemizi kıskanıyor anladığım kadarıyla sorunlar açık ama nasıl çözücemi bilmiyorum belkide zamanla oturu bilemiyorum
keşke onun aileside bu şehirde olsaydı en azından senin ailene ne kadar gidersek benim ailemlede o kıadar görüşürüz diyebilirdim

Kızım geceleri korktuğu için sıklıkla yanımıza geliyor, bazen babasını kovaladığı ve benimle koyun koyuna uyuduğu da oluyor..

Yarın öbür gün evlenip de, "anne kalmaya falan gelme, kocamla huzurumu kaçırma "derse bozulurum..

Bizimki koca değil miydi 30 sene öncesinde, derim valla...:19::19:

Son düzenleme:
Merhaba,
Deminden beri bütün sayfaları okudum,ben burada yazılanlarda Türkiye deki evlilik mantığı adına ciddi şeyler gördüm.Kadınlar evlenince çok değişiyorlar,ben bunu anlayamıyorum..Hani kişiliklerine kadar değişiyorlar,neredeyse kendileri olmaktan çıkıyorlar.
"Artık evlisin,yalnız kalmaya alış","Artık evlisin,eskisi gibi annenle,ailenle görüşemezsin"
Bunlar nasıl kelimeler anlayamıyorum.Evlilik bana göre "ben" den vazgeçip "biz" olmaktır sadece.Bu kadar basit..İki yaşamı ortak bir yaşamla birleştirmektir..Bir bütün olmaktır..Ama sen aynısındır,o aynıdır..Annen baban başkalarıyla iletişimin,görüşmen aynıdır..Yine arkadaşlarını,anneni özlersin,o da aynı şekilde..Ben evde yalnız kalabilenlerdenim fakat ne var canım yanımda annemi de istediysem.Ben abartmadığım sürece eğer eşim bundan rahatsız oluyorsa daha "biz" olamamışız demektir.Yani bana göre böyle bu sadece sakın yanlış anlamayın.
Kimileri sabah gelecek kayınvalidesini görecek diyor yahu ne var bunda canavar mı o kadın,sevdiğinin,canının annesi yahu,onu doğuran insan..Onu seven annesini de sever zaten.Ayrıca anlayışlı bir kadınsa rahatsız etmek istemez fazla zaten ona göre davranır sabah gider mesela..Nedir yani mesele mi bu şimdi??

Hayır ben "evlendin artık her şey farklı", "evlendin artık alış bunlara" mantığını anlamıyorum..Ben evlendiğimden beri olumsuz anlamda hiç bir şey değişmedi ne kişiliğim ne tavırlarım,ne ailemle ilişkilerim.
Türkiye cidden özellikle evliliklerde kadınlara çok acımasız..Ama yine kadınlar yapıyor bunu en acı tarafı da bu zaten.Ne menem bir şeymiş bu evlilik..Evlendim,hala anlayamıyorum..
Umarım eşiniz iş değiştirir,siz de rahat edersiniz..

Kimileri sabah gelecek kayınvalidesini görecek diyor yahu ne var bunda canavar mı o kadın,sevdiğinin,canının annesi yahu,onu doğuran insan..Onu seven annesini de sever zaten.Ayrıca anlayışlı bir kadınsa rahatsız etmek istemez fazla zaten ona göre davranır sabah gider mesela..Nedir yani mesele mi bu şimdi??

Bu lafı ben söyledim.
Ayrıca artık evlendin anneni at yüzüne bile bakma demek anlamına gelmiyor bu.
Ayrı şehirledeyim annemle ve kayınvalidemle.
Annemle 3 kayınvalidemle de 1 saat konuşurum günde.
Anne düşmanı değilim yani.
Ben yolgeçen hanı gibi evleri sevmiyorum.
Adam askere gider,gel bizde kal,adam iş gezisine gider biz gelelim sende kalalım.
Bebek olur bize gel biz gelelim.
Aile olmaya ikili paylaşımlara müdahele bence bu.
Aşırısı zarar,hanımefendinin eşi bu sistemle çalışıyor.
Yapacak birşey yok alışacak,çocuk değil ya koca kadın.
Evinde kocasını bekleyecek,erkek içinde aynı şeyleri düşünüyorum.
Ben nöbete gidiyorum sabah bakıyorum kayınvalidem evde kahvaltı hazırlıyor,kocam işe gidiyor falan filan..
Ev sanki otel gibi yurt gibi,mahremiyetim nerede..?
Annesini sevip sevmemek değil mesele,o zaman annesiyle yaşasınlar madem sevgiyse birlikte yaşamak zorunda olma kriteri..? Hiç evlenmeseydi eşinin geve vardiyası da olmazdı annesiyle uyurlardı.
Bu cümleleri de yazmazdım da canavar mı kadın cümlenize hitaben yazdım.
Kadın canavar değildir,melektir,olabilir.Konu zaten bu değil.
Annenin sıradan bir aile yaşantısına her daim eklenmesi sorun olan.
Evlilik iki kişinin arasında mahremleşmesi gereken bir kurum.

Bu arada tek çocuğum anne baba yoğun ilgisiyle büyüdüm,hani anne düşmanı ilan edilmemek açısından yazayım dedim.

çok ilginç aynı durum bizde olsa kayınvalimle yakın dahi olsam o bana git annenlerde kal der çünkü orda daha rahat olacağımı bilir eşinin ilginç bi düşünce tarzı var ama zamanla düzelir inşallah:26:

Derinss buna aile destegi denir..
zorlama olursa ve mecbur hissetirirse aileler mudahale olur

bende yalnizligi cok seviyorum
esimde gececi calisiyor nasil bunalimlar gecirmistim yalnizliktan
az cok konularimda anlasiliyor bu..
esim annen gelsin yada bir kac gun annende kal istersen demisti
iyiligim icin.. kaldiysamda bir gunden fazla kalamadim
yada annem kalamadi saglik sorunlarindan dolayi
isterdimki gelsin kalsin esimde bunu ister..

ailem mecbur biraksa ve zit pit gelse
esiminde benimde hosuma gitmese o zaman anlarim..

kayinvalimde kalmak istemezdim yada kayinvalidem gorevmis gibi
kalsin istemezdim..
ama yarin bir gun dogurdugum zaman annemde kalacagimizi biliyoruz esimle
cunku destek olacaklar aile olmanin geregi.. ve kendi secimimiz

hem konu sahibinin annesini sevmiyor esi
cunku mevzu baska zaten..
benim annem kalabilir esimin annesi kalamaz olayi yanlis bence..

canım hiç kendini kasma, burada haklı olan sensin. yeterince fedakarlık da yapıyomuşsun eşine ve onun ailesine karşı..

normal ve düşünceli bir eşin, bunu sen istemeden kendisinin talep etmesi gerekirdi: annenin gelmesi veya senin gitmen şeklinde..

sana bencil bir adam düşmüş, yapacak birşey yok.. huzurunu kaybetmemek için mecburen kabul et.. eşinin dediğini yap.. ama haklı olanın sen olduğunu da bil

canım hiç kendini kasma, burada haklı olan sensin. yeterince fedakarlık da yapıyomuşsun eşine ve onun ailesine karşı..

normal ve düşünceli bir eşin, bunu sen istemeden kendisinin talep etmesi gerekirdi: annenin gelmesi veya senin gitmen şeklinde..

sana bencil bir adam düşmüş, yapacak birşey yok.. huzurunu kaybetmemek için mecburen kabul et.. eşinin dediğini yap.. ama haklı olanın sen olduğunu da bil

evet teşekkür ederim yardımcı bi açıklama olmuş sağol.Dediğin gibi davranıcam bende,her ne kadar onun haksız old bilsemde,peki diyip yalnız kalıcam,yine zaten yalnız kalıyorum da,sanki hiç yalnız kalmamışım gibi düşünenlerde var arada neyse.
TEk derdimiz bu olsun inş,ayrıca bu hafta eşim gündüzdeydi ve çok güzel bi hafta geçiriyoruz her zaman old gibi hiç bitmesin dediğim hafta.Ama bitmek üzere bile :(

Back
X