Eşim, Görümcemin ileride biz de yaşamasını istiyor ...Tepkim ne olmalı?...

• Konu Sahibi Konu Sahibi eyyam
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Aminn canım...Anneme arkadaşın durumunu anlattım da yeni evliler mi ?,belki yeni evliyseler adam daha evliliği yeterince benimsemememiş olabilir bu nedenle bir inat sonucu bunu söylemiş olabilir dedi..

1 yıllık evliyiz canım...belkide olabilir...

DIONYSOS kullanıcısından alıntı
Ortada bir şey yokken boşu boşuna kalplerinizi kırmışsınız..
Sonuçta kimin ne zaman gideceği hiç kimse bilemez..
Farzedelim böyle bir durum oldu..Dublek ev tutarsınız yada altlı üstlü bir ev...
Tabi ki eşiniz kardeşine sahip çıkacak

allah korusun öyle bi durum olursa zaten görmücede ev kalıcak ve babasının emekli maaşı evlenmedği için görmücem yalnız kalmaktan korkan biri yan bize sürekli mesaj verir annme bbam bi şey lursa ben yalnız kalamam korkarım falan....ben de dedim ablacığım kime ne olucağı belli olmaz bi bakrsın bi kazada hepimiz beraber gideriz....allah kayınpederime uzun uzun ömürler versin...

canım ben görümcenin gelmesine deilde eşinin lafına taktım seni bile gözden çıkarmıs demekki

1yılık eşine hiç dememesilazım....
daha yeni evlii ne çabukat git diyo...eşinin degeri nerde pekii burda..........

Yalnız kalmak istemiosa evde bi ses lazım ona.
Koca istemiosa bu yaştan sonra köpek felan alın. Hem uğraşcak bişi olur onada aklinialirimsmile

Vah..vah..Zor işin..Ev görümceye kalırsa...siz kiradaysanız.. ona yakın yerden ev tutarsınız..evin içinde olmaktansa..yine göz önünde olur..

canım ben görümcenin gelmesine deilde eşinin lafına taktım seni bile gözden çıkarmıs demekki

evet o an zaten kendimi çok değersiz hissettm belki de daha n olucaığ belli olmayan bi konu üzerine kafa yorman eşimn bana sarfettiğ icümlelerdir....

Tabii ki o cümleyi söleyerek geri dönülmez bi şekilde seni kırmış bi kere. Ama bence çok fazla takma bunu, belki bi anlık "benim dediğim olcak" düşüncesini kabul ettirmek için düşüncesizce sölemiştir bunu. Eğer çok fazla takarsan konu büyür ve eşin çok kibar bi insan deilse hatasını kabul etmezse ayrılabilirsiniz.
Bence o cümleye kırıldığını ifade et...

kabul etmiyeceğinizi düşünüp, olası tartışmayı önlemek amacı ile de söylemiş olabilir.
size söz hakkı vermemiş, alelacele kararını bildirip noktalamak istemiş
ikinizi düşünmüş ama kendi tarafından, sizin tarafınızdan bakamamış.
görümceniz yalnız kalmak istemiyorsa bakıcı tutulabilir belki,
olmadı bir arkadaş..
ama eşinizle söyleyebilirsiniz incindiğinizi,
biriktirmeyin içinizde

canım senin diğer açtığın konunu da hatırlıyorum. eşin çok sık mantığını kullanan biri değil aksine fevri ani çıkış yapan biri gibi geliyor bana
46 yaşında bir abla elbette yalnız kalmak istemeyebilir ama kiminönce gideceği belli olmaz. o bu tür konular açtığında kendisi de isterse elbette olur deyip geçin bence.
eşinizin istemeyen gider lafı çok ağır bence de.lmaz:
madem yeni bir aile kurmasaydı otursaydı ablasının ailesinni başında.
en ufak bir lafta bile gözden çıkarılıyosa birşeyler oturup bir düşünmesi lazım.
aranız iyi olduğu sakin bir zamanda beni hemencecik gözden çıkarıyorsun pişmansın evlendiğine diye bir sorun. bakalım cevabı ne olacak. ona göre bir yol izlersiniz.

her yalniz kalan kisi birileriyle mi yasamak zorunda...benim de annem yalniz...evet yalnizlik cok kotu ama evli ciftleri rahat birakmak gerek bence. esinizin yanlis karar verdigini dusunuyorum. umarim halledersiniz guzelce. esinin de bazi ''istemeyen gider'' lafi cok agir olmus gercekten. esin cok ayip etmis kafamçokkarıştı eger esinin kiz kardesiyle beraber yasamak istemiyorsan bunu esine uygun bir dille anlatmalisin. kizi eve zorla sokacak degil ya mutlaka sana uymak zorunda. evlilik boyle bir sey yani tek kisi hic bir seye karar veremez.

Eşiniz işi uzatmamak için baskın çıkmaya çalışmış. ne yazık ki konuşabilen toplum olmadığımız için ve aile hayatı erkeğin höt demesine bağlı olduğu için evliliğin ilk dönemlerinde erkekler güç dengesini lehlerine çevirmek için böyle saçmalıyabiliyorlar.
Eşinize tavrından dolayı ne kadar kırıldığınızı mutlaka anlatın,tavırla,sözle farketmez. Sizinle konuşmasının bir seviyesi olması gerektiğini bilsin. yeni evlimişsiniz. nedense sanki evlilikte sadece bir tarafın sözü geçmeli düsturuna çok inanıyor erkekler. baştan sınırları belirlemezseniz ileride daha zor olur

canım eşinin sana söylediği şeyler hiç hoş değil aslında
bana göre en büyük sorun burda aslında
herkesin kardeşi değerlidir,canıdır
ama seçim yapıp sen gidersin demek istemesi biraz ağır kaçmış

ne kadar sen diklenirsen o da inadına sizde kalmasını ister...
bir daha bu konu açıldığında
Allah büyüktür ... bakalım o gün bi gelsin sonra konuşuruz de...o na burası ablanın da evi dediğin zaman ortalık daha da sakinleşir ve inan zamanla kendisi de rahatsız olduğu durumlar olur o zaman ablasını diğer kardeşinin de arada bir yanında kalmasını ister...
yanlız bir de görümce açısından bakmak lazım
senin için o na bakmak ne kadar zorsa onun için de yıllarca alışmış olduğu düzenden ayrılıp sizin eve yerleşmesi o kadar zor olacak... kendisini sığıntı gibi hisseder...
ona bu duyguyu yaşatma bence...
dünyanın bibir türlü hali var
ne oldum değil ne olacağım demeli...
sen şu anda çok rahat bir hayat sürüyor olabilirsin ama ileride başımıza neler geleceği belli olmaz
belki de ona kendi eviymiş duygusunu vererek sunacağın rahat bir hayat sana neler kazandıracak veya seni hangi kötülüklerden koruyacak bunu sadece allah bilir..
unutma
ALTIN KAPI BİLE DEMİR KAPIYA BİRGÜN MUHTAÇ OLABİLİR...
sağlıcakla kal...umarım sizin için Allah herşeyin en hayırlısını nasip eder...

Çok terbiyesizce bir hareket yapmış daha 1 yıllık evlisiniz ne demek fikir almadan benim dediğim
olacak diye çok istiyorsa kendi gidip yaşasın,

bence de kabul etme çünkü gerçekten emin ol çok sorun yaşarsın sana kaynanandan beter kaynanalık yapar

Ya daha ortada fol yok yumurta yok, boş yere birbirinizi niye kırıyorsunuz.
Duyanda da görümce yarın gelip yerleşecek zanneder.
Eşin de şimdi böyle konuşuyor, başa gelmeden konuşmak kolaydır.
Şimdi atar tutar, bişey yok daha ortada.
Hele bi o günler gelsin ondan sonra oturulur konuşulur elbette.
Olmamış şeyler için üzmeyin kendinizi.

katılıyorumma.s.

eşinizin tavrı çok saygısızca.. böyle birşey benim başıma gelse aynı cümleyi bir kere de gözlerimin içine bakara kurdurur ve eşyalarımı toplrdım. gerisini o düşünsün..

Bu sahip çıkacak lafı bana garip geliyor..
Sanki kadın kötü yola düşmüş de,onu ordan kurtaracak kardeşi..
Hepsi yaşını başını almış insanlar..
Zaten normal bir insan gidip kardeşiyle yaşamaz,yuva kuramamış.
Annesi babası ölürse tek bşaına yaşayacak ne var bunda..?
Yani evlilik yapıyoruz,ablalara,annelere ,babalara,kardeşlere,abilere hepsine dublex ev tutacağız öyle mii.?
niye evleniyoruz o zaman,abla -kardeş yaşasınlar...
ablası evlenmemiş o da evlenmeseydi ablasına baksaydı....

ilk öncelikle her ne kadar bir kişi yanınıza gelip kalacak bile olsa sonuç itibari ile ev ev üstüne olmaz.yaşayan bilen biri olarak yazıyorum bunları beş aylık bir kızım var ve ayrıca eşimin dedesine bakıyorum ve şeker hastası dedemiz belirli saatlerde iğnesi ve yemeği asla şaşmamalı belki ben en zorundan bir örnek veriyorum ama ne olursa olsun çok ama çok zor eş ve çocukların dışında birileri ile birlikte yaşamak.önümüzdeki eylül ayında kendi evimize çıkmak düşüncelerindeyiz allahım nasip ederse..aynı ev içerisinde gerçekten olmuyor olsa bile inanın zorlukları çok sayıda benimde eşim bu evden ayrılmak istediğimi söylediğimde sizin eşiniz gibi bir tepkide bulundu dedemi bırakamam dedi bende kırıldım ama benim bir avantajım şuanda dedesine bakıyor olmam dedeme karşı hiçbir tepki göstermeden eşime verdiğim tepkilerle bunu belli ettim şimdi eylüle kadar zamanı var.benden tavsiye tabi nacizane şahsi görüşüm zamanı gelmeden sizi kırması hoş değil tabiiki ama ara sıra sohbetler arası küçük iğnelemelerle belki bişileri anlar eşiniz hakkınızda hayırlısı olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…