Eşim, Görümcemin ileride biz de yaşamasını istiyor ...Tepkim ne olmalı?...

• Konu Sahibi Konu Sahibi eyyam
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
canım senin diğer açtığın konunu da hatırlıyorum. eşin çok sık mantığını kullanan biri değil aksine fevri ani çıkış yapan biri gibi geliyor bana
46 yaşında bir abla elbette yalnız kalmak istemeyebilir ama kiminönce gideceği belli olmaz. o bu tür konular açtığında kendisi de isterse elbette olur deyip geçin bence.
eşinizin istemeyen gider lafı çok ağır bence de.
madem yeni bir aile kurmasaydı otursaydı ablasının ailesinni başında.
en ufak bir lafta bile gözden çıkarılıyosa birşeyler oturup bir düşünmesi lazım.
aranız iyi olduğu sakin bir zamanda beni hemencecik gözden çıkarıyorsun pişmansın evlendiğine diye bir sorun. bakalım cevabı ne olacak. ona göre bir yol izlersiniz.

evet canım bu konu tekrar gündeme gelicek ki kayınvalidemle kayınpederim çok yaşlanmşılar hani yaşlanmışlar da sonuçta hayat bu bellli olmaz ama dün eşim annesine gitti ondan sonra bu konu açıldı...benim kafamı oda karıştrdı....bi daha böyle bi konu açılrsa dediğni söylicem bakalım ne diyecek...

senin tepkin ne olmalı bilemem ama beni fikrim asla kabul etmezdım ...
bir evde iki kadın olmuyor insanın kendi annesi bile olsa ....

ne yazık ki bizim toplumda bir kadın, başında bir erkek olmadan yaşayamaz gibi görülüyor. bence de çok saçma. kendisinden 10 yaş büyük birinin nesine göz kulak olacaksa artık.

Görümce yatalak değilse,elzem bir rahatsızlığı yoksa,kendi işini kendi görebiliyorsa ne gerek var ki..Benim de küçük halam yıllardır yanlız yaşıyor.Dedem ve babaannem vefat ettiğinden beri..Şu an kendisi 60 yaşında..40 yılda bir gelir bizde kalır,babam gider 1 geceliğine kalır,başka akrabalarda,yeğenlerinde kalır,gezer öyle..Onda da kalınır..Ama birlikte yaşayalım durumu olmadı hiç..Sonuçta her evin düzeni farklı....Herkes kendi dört duvarında rahat...

her yalniz kalan kisi birileriyle mi yasamak zorunda...benim de annem yalniz...evet yalnizlik cok kotu ama evli ciftleri rahat birakmak gerek bence. esinizin yanlis karar verdigini dusunuyorum. umarim halledersiniz guzelce. esinin de bazi ''istemeyen gider'' lafi cok agir olmus gercekten. esin cok ayip etmis eger esinin kiz kardesiyle beraber yasamak istemiyorsan bunu esine uygun bir dille anlatmalisin. kizi eve zorla sokacak degil ya mutlaka sana uymak zorunda. evlilik boyle bir sey yani tek kisi hic bir seye karar veremez.

benim görümcem hiç okul yüzü görmemiş yani hiç sosyal hayatı yok yalnız dışarı çıkmayan biri yalnız kalamaz çünkü bi evin bir takım sorumlulukalrı vardır alışveriş fatura vs vs bunların hiç birini görümcem yapamaz yalnız bizim eve bile gelemez otobüse binip yani böyle bi durumda eşim yalnız bırakmaz....bide çok farklılar yaşam tarzları falan....onlarlayken üzerimde baskı hissediyorum...aslında ben dediğim gibi çok vicdanlıyım çok üzülürüm sonuçta hepimiz her kötü duruma bi adım kadar yakınız....belki eşim bana güzellkle konuşsaydı ben kendim isteyecektim bilimyorum eşim beni çok fena kırdı.....bir de eşim öyle evde oturup evle ilgienen biri değil arkdaşalrıyla daha çok zaman geçirir...zaten evde yeteri kadar sorumuluğum var çoğu şeyle ben iligleniyorum....bu sözlerde eşimin mükafatı...

Son düzenleyen: Moderatör:

hiç okul yüzü görmemiş ama kendini yetiştirememişde sanırım
benm babaanemde okula gitmemiş ama türkiye nn bi ucun bi ucuna gider maşallah
burda sorun görümcenizin durumu değil eşinizin tutumu
istemeyen giderse seen git ozaman deseydin sende
görümcenize bir bakıcı tutulabilir yada başka bir çözüm yolu düşünülebilir
ama aynı evde yaşamak zor iş dir.
herkes başaramaz iyi melek gibi biriyle bile kavgalar gürültler olur
madem böyle bu erkekler ozaman hiç evlenmeselermiş
ben gerçekten saçma buluyorum
hadii ozaman sizin anneniz babanız da yaşlanacaktır sizde onları alın
hep birlikte yaşayın onun ailesiyse sizin de aileniz
biraz mantıklı düşünsün eşiniz diyeceğim ama bu cümleyi kuran biri
bukadar ince ve mantıklı düşünemez
o size dediğini yaptıracağına siz ona yaptırın

ıstemeyen bu evden gider sözüne ben de sinir oldum..Sanki kapısındaki köpeği var da onu azarlayıp kovuyoralsanaalsanasmile

bu fikirriniz çok ta güzel bi fikir degil......
ev tutmak öyle çokmu kolay bide dupleskksss

Dubleks ev tutmak çok mu kolay ?CADIARZU

Annesi Babası şu an sokakta mı kalıyor?
Biraz düşünürseniz aynı hesaba geleceğini bilirsiniz..

Ev kiraysa o kira şimdi nasıl ödeniyorsa öyle devam eder,malları ise kiraya verilir onun kirasıyla size yakın bir ev kiralarsınız yada sizin kiranızla onun kirasını birleştirir dublex tutarsınız (ayrı kapıları olanlarda var)önemli olan istemek demokrasi de çareler tükenmez

Son düzenleme:
Iste neden atalarimiz tatli dil yilani bile deliginden cikartir demis..:hulya:..

Esinin söyleme tarzi o kadar cirkinki, rizasi olsa bile insanin hayir deyip inatlasasi geliyor.

Böyle olucak, begenmezsen gidersin.....Ne demek bu ya?:1closedeyes:
Sanki karsisinda esi degilde kölesi ....Ayip yahu....

Canim annemin babamin durumunu biliyorsun, yasli insanlar, ablamda hasta, olurda göcüp giderlerse, Ablamin yanliz kalmasini istemiyorum, bizle kalmasini uygun görüyorum, sen dersin diye güzellikle iylikle izah et iste....neden hemen dayilik tasliyorsun be adam?

Vallaha canim esin senin fikrine zerre kadar önem vermiyor gibi, yani konusmasindan bu anlasililiyor, olurda gercektende durum oraya kadar gelirse, zaten senin pekte konusma hakkin olmicak diye düsünüyorum.

O yüzden bence al esini karsina ve seninde bu evlilikte gayet tabi söz hakki oldugnu ve öyle efendin gibi sana emirvaki yapmamasini söyle.

Hakkinda hayirlisi olsun

beğenmeyen çeker gider madem o halde eşin eşyalarını toplasın ailesinin yanına geri dönsün
orda ailesi ve ablasınlan mutlu mesut yaşasın istediği kadar
eşine acaip sinir oldum

Siz biraz düşünseniz iyi olucak...
Dubleks ev fiyatları çok mu ucuz ? Ha deyince uygun fiyata dubleks ev hazırdı sanki.........ıki -üç maaş birleşse bile kolay değil öyle herşey.......Üstelik daha büyük evin masrafı da ona göre olur..
Hadi birleşip dubleks ev tutalım.maaşları birleştirelim diyecekler öyle mi ? kaydirigubbakcemile3
Ya da istanbulda dubleks evler çok ucuz,benim haberim yok...aklinialirimsmile

anne babası öldüğünde görümceye maaş kalmayacak arkadaşlar ev kira ise ödeyemez. elektirik su bir çok masraf olacak.
yeni kanuna göre evlenip boşanan sigortalı işe girmiş çıkmış olan ve ailesini kaybedenler artık maaş alamıyor şimdiye kadar alanlar devam ama şimdiden sonra yok.
elbette kardeşlerinin yanında kalacak yada kardeşleri illa ki bir bütçe ayırıp ona bakacak. ama zaten arkadasın takıldığı yerde eşinin ağır tepkisi.

cok merak ettim gorumceniz kac yasinda??? yani benim okuma yazmayi bilmeyen kananam bile fatura yatirabilir, alisveris yapabilir. gorumcenin sosyal hayati olmayabilir ama bu kadar kucuk seyleri bile yapamayacak sekilde yetistiilmesi beni hayretler icinde birakti kafamçokkarıştı yani bilmiosa bile biraz yardimci olursunuz ogretirsiniz bilmediklerini. eger yok olmaz diyosaniz yaniniza alcaksiniz. ama bu sefer rahat eder misiniz bilmiyorum. hic sanmiyorum ama...

sara hastalığı geçirmiş ve 46 yaşında bir ablası var.

Valla arkadaşım eğer sert ve çirkin bir tavırla yaklaşmasaydı düşünebilirdin.Ama emri vaki şeklinde yaklaştığı için evden gider ona ne kadar kararlı olduğumu gösterirdim.İsteyen peşimden gelir beni ikna eder,istemeyenese çocukta yoksa ona da güle güle derdim.Mantıklı karar verirsiniz İnşaallah kesin bir tavır belirlemek lazım ki sonradan kokmasın bence

himmm ne desem bilmemki cikmaza girmis kizz ,,,eside inatci biraz daha yumusak olsaydi ,,,ama yinede valla benim esimin ablasi yanima 6 ayda bir geliyor 10 gün kalip gidiyor iple cekiyorum gidecegi günü yapamam asla özel hayatim bitiyor esimle aramiz aciliyor ister istemez sizcede öyle degilmi bir koca bulsunlar daha genc kadin kaynana gibi onami bakacak kiz hayret bir seyy ,,,,,nasil bir yol göstersek bilmiyorumkismile

Olacak iş değil.fisfisfis Herkesin düzeni farklı.Görümceniz bırakın dünya tatlısı olsun yine yapamazsınız.Ev üstüne ev kurulmaz.Rahat edemezsiniz,insanlar neden evleniyor? Eşi ile başbaşa yaşamak için.O zaman hiç evlenmezdiniz,en azından anne-babanızlar yaşardınız.
Görümceniz hasta olabilir,elbette kardeşi ona sahip çıkacak ,ama sizi zor durumda bırakıp,üzerek değil...Eşinizin size karşı olan tutumu da hiç hoş değil.Bence tavrınızı koyun.olumunekankayizsmile

Canım hiç üzülme sende kardeşini kuzenini vs. yanına alacağını söyle bir nedenle , bırak biraz da o girsin çıkmazlara..
Olmadı bence kaç kurtar kendini , sonra söylersin sen istemeyen gider demiştin diye o da ablasıyla oturur..

sara hastalarının yalnız yaşaması zor, sanırım o yüzden eşi de çıkmaz girmiş. benim merak ettiğim diğer kardeş neden bakamıyor? neden ortak bir çözüm aranmıyor? engel olarak gösterilen sebep nedir?

Sen de aynen ben de kardeşimin artık bu evde yaşamasını istiyorum,istemeyen bu evden çeker gider de....aklinialirimsmile

Bakalım nasıl oluyormuş.......

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…