Eşim haksız olduğumu düşünüyor. Peki sizce?

"Annemin adından güzel isim bulamazsınız"nasıl bir saçmalık. Bana bu dese, o hakkı kendi çocuğun için saklı tut o zaman derdim görümceme...

Neymiş merak ettim KV'nin adı.
kesınlıkle katılıyorum

Si de bir isim belirleyin mesela Ahmet.
Deyinki kızım bak kardeşin olacak adı da Ahmet ne alalım Ahmete vs.
Siz de ona misilleme yapın

senin zoruna gittiğini hele bi anlasın bu tavır katmerli devam edecek

"Annemin adından güzel isim bulamazsınız"nasıl bir saçmalık. Bana bu dese, o hakkı kendi çocuğun için saklı tut o zaman derdim görümceme...

Neymiş merak ettim KV'nin adı.
Kaynım ben lohusa iken yigenini görmek için geldi ve annesinin yanında (eşim yokken) "siz neden bebeğe annemin adını vermediniz? Sen annemin adını koysaydin benim de kız çocuğum olsa idi senin adını koyardım" dedi "Sen koyarsın annenin ismini çocuğuna" dedim..10 ay sonra kendisinin bir oğlu oldu ve babasının isminden bir harf bile yok oğluna koyduğu isimde

Neden içinde tutuyorsun ağzının payını vermelisin

Teşekkür ederim yorumlarınız için kızlar. Yalnız şunu belirtmemişim yanlış anlaşılmalar olmuş ikinci çocuğu istediğimizi duyurmadık tatbiki. kayınvalide sürekli olarak ikinci gelsin diye bu konu hakkında konuştuğu için isim koyma hakkını da kendinde görüp yorum yapıyor. Ve birde kendi babasının değil kayınpederinin ismini koymamızı istiyor. Kayınpederimin babasının adı yani kendi oğluna koymamış ama gelini koysun istiyor:))

Ben bbu durumlarda direkt laf sokmak yerine dolaylı yolu tercih ederim. Çocuğum üstünden mi yürüyor bana. Dur bakalım babaanne daha kardeşim olmadı hem de olsa bile onun adını annemle biz koyacağız de kızım babannene derim. Hem zaten babam da yok canom taa dedemin adı da neymiş çok beğeniyorduysa annem koysaymış de kızım babannene der güler geçerim.

benim eşim Mustafa ismi istiyor ben istemiyorum..
tek ve modern koyacagim dedim..

Buna doğmamış çocuğa don biçmek denir.
Eşiniz annesinin çenesini kapatacak,ileride çocuğumuz olursa isim hakkı sende değil demeyi söylerse sorunlarda biter.

Açık açık soyleyeceksiniz. Ama sizde o cesareti göremedim. İlkini kabul etmissiniz ikinciyide kabul edersiniz sanki. En çok sinir olduğum seydir kv kp ismini evladına vermek. Ben dokuz ay karnında taşıcam ama başkası isim koyucak yok ya. Tavrını zi net koyun yoksa bu isim hakkida elinizden alinir

Oğlumun ismini ben koydum. Allah bir evlat daha nasip ederse onuda ben koyacağım. 3.yü verirse onuda ben koyacağım. Valla kimse kusurbakmasın. Kiloyu alan, uyuyamayan, midesi bulanan, çatlayan, ödem olan, sancıyı, ağrıyı ve her türlü yükü çeken anne ama ismi babaanne-hala-amca-dayı-teyze koyuyor?! Hepsi sadece öneride bulunabilir. Beğenirsen/istersem koyarım. Son karar her zaman annenindir. Ayrıca yerinizde olsam ilk çocuğuma da kv ismini hayatta koymazdım. Kocanızın annesi varsa sizinde var. Görümce o kadar istiyorsa kendi çocuğuna koysun. Ne yapmış kv memlekete, dünyaya ne fayda sağlamış?

Ay şu bebeğin ismine karışan kv konularına, aldatma konuları kadar sinir oluyorum!

Siz ‘bebeğin ismi x olmayacak anne y olacak!’ diye net bir şekilde belirtin. Sırf sinir bozmak için bile yapıyo olabilir.

Görümceniz kendi çocuklarına kv ve kayınpederinin adını vermiş mi? Kv niz de bu şekilde mi davranmış? Yani eşinizin ismi dedesinin ismimi? Ya da görümcenizin ismi babannesinin ismi mi? Kaldı ki onlar yaptıysa bile siz yapmak zorunda değilsiniz. Çocuk sizin çocuğunuz başkaları istediğini yapsın diye doğurmuyorsunuz. İnşallah sıkıntı olmadan çözülür. Siz sinirinizi bozmamak için gülün geçin.

Hamile bile değilsiniz dimi?
Ben olsam umurumda olmazdı,belki olmayacak,yada vazgeçeceğim 2.cocuktan yani,nesini takayim kafama diye düşünürdüm ama siz rahatsız oluyorsanız,mevzu açıldığında,"2.düşünürsem ismi hazır zaten anne,siz bence boşuna heveslenmeyin,ilk çocukta müsade ettim,bunda da müsadenizle kendi çocuğuma ,kendi seçtiğim ismi koyacağım " deyip geçin,eşinizi aracı olarak kullanmaya gerek dahi yok. Söyleyin kapansın çenesi.

Her şeye hakkı var çünkü o bir kv. O bir erkek annesi, o bir .... devam eder gider. Bi de sonunda siz ne koyarsanız koyun ben öyle kendi istediğim isimle hitap edicem demez inşallah.

Kaynınız büyük ihtimal sizin isminizi zaten beğeniyordur ve annesinin ismini koymaktan kurtulmak için böyle bir kılıf uydurmuştur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…