• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim hamileyken çalışmamı istiyor ?

Hamilelikte çok kötü geçmiyorsa çalışılması normal, benim takıldığım nokta eşinin hiçbir şekilde ev işlerinde destek olmamasından yakınması. Çay servisini ayrı, kahve servisini ayrı yapıyorum diyor ama burada başka bir üyeye de bu konuda çok çirkin bir üslupla kadının görevi diyor.
Di mi di mi. Böyle ataerkil bir görev tanımı varsa çalışmasın? Kocasının ikiyüzlülüğünü napalım, hem karısı hamile hali ile çalışsın, hem de ev işlerini yapsın, neden çünkü ev işi kadının görevi. Ama çalışmalı karısı, hayat da müşterek çünkü. Zaten burda konu sahibi de çalışmak zorunda olmasından şikayetçi, ev işlerinden değil esasında. En azından kocasından daha tutarlı.

Eleştirim kendime. Ne büyük lüks hamile kalırsam dışarıda da evde de çalışmam demek. Ben sanırım kendime hiç değer vermemişim hamileyken işe de gittim doğum yaptım işe yine gittim eve geldim bebekle evle ilgilendim. Aynı tempo hızla devam ediyor.
Çok güzel bir yorumdu. Biz mi salagiz onlar mı akıllı anlamadım . Dün de eşini eve almayan hamile konusunu okumuştum. Biz saatlerce yollarda perişan olalım evi geçindirmek için karnımiz burnumuzda gidip gelelim çocuk doğunca da birilerine emanet edip ise gidelim , başkaları da yatmaya bahane arasın

Çok güzel bir yorumdu. Biz mi salagiz onlar mı akıllı anlamadım . Dün de eşini eve almayan hamile konusunu okumuştum. Biz saatlerce yollarda perişan olalım evi geçindirmek için karnımiz burnumuzda gidip gelelim çocuk doğunca da birilerine emanet edip ise gidelim , başkaları da yatmaya bahane arasın

Konu sahibinin tek problemi eşinin kazanci az, en azindan hamilelikten once kenara para ayirmiş olmali hamilelik sureci icin. Yoksa gecinmek cidden zor olacak. Ha illa bana sorun olmaz derse yine kendi bilir.

Onun disinda insanin kendini hirpalamamasi, yipratmak istememesi prenseslik veya yatmaya bahane degil. Dogrusu bu.
Bu yaşlar bir daha geri gelmiyor, bunun yaşliligi da var.
Heryere yetecegim diye perişanlik yaşamak marifet gelmiyor bana.

Bu perisanlik (bu kelimeyi sizden aynen kopyaliyorum) icinde cocuk sahibi olmayi istemek sizin tercihiniz.
Kimse kendini hirpalamak zorunda degil ki. Ben mesela maddi olarak rahatlamayi bekledigim icin 6 yil erteledim ilk bebegimi. Gerekse 10 yil da ertelerdim.

Herkes atıp tutmuş herkesin hamilelik farklıdır ...benimki çok zor geçiyor 35 haftada çocuklar bile dayanamayıp çıkıyor heryerim şişiyor felan ...çok kaba eşiniz çocuk fikrini erteleyip eşin olarak kalsın mı emin misin önce bir onu düşün....

Konu sahibinin aklına karpuz kabuğu düşürdünüz. Düşük tehlikesi 😀
Aaa evet biraz öyle olmuş 🙊🤣🤣 Ahh keşke böyle olmasa da 8 ay çalışırım vallahi sesim çıkmaz bu arada eşim polis memuru maaşı da çok çok iyi hatta çevrem kızıyordu niye çalışıyorsun diye ama çalışmak güzeldir 😍

Konu sahibinin tek problemi eşinin kazanci az, en azindan hamilelikten once kenara para ayirmiş olmali hamilelik sureci icin. Yoksa gecinmek cidden zor olacak. Ha illa bana sorun olmaz derse yine kendi bilir.

Onun disinda insanin kendini hirpalamamasi, yipratmak istememesi prenseslik veya yatmaya bahane degil. Dogrusu bu.
Bu yaşlar bir daha geri gelmiyor, bunun yaşliligi da var.
Heryere yetecegim diye perişanlik yaşamak marifet gelmiyor bana.
Çalışmak hırpalanmak ya da yıpranmak demek mı? Hamilelikte de daha nasıl bir hamilelik geçireceğini bilmeden bu tür hesaplara girmek doğru değil. Ayarlarsin her şeyi- maddi,manevi- duruma göre bakarım dersin. Konu sahibinin derdi ataerkil kafasındaki kocası ise zaten hamile kalmasın.. Bebek 3 yaşını geçtikten sonra da sorun olur bu hiç mı çalışmayacak o zaman? Öyle istiyorsa da öyle desin zaten. Konu hamilelik ile bitmiyor ki ohooo...

Çalışmak hırpalanmak ya da yıpranmak demek mı? Hamilelikte de daha nasıl bir hamilelik geçireceğini bilmeden bu tür hesaplara girmek doğru değil. Ayarlarsin her şeyi- maddi,manevi- duruma göre bakarım dersin. Konu sahibinin derdi ataerkil kafasındaki kocası ise zaten hamile kalmasın.. Bebek 3 yaşını geçtikten sonra da sorun olur bu hiç mı çalışmayacak o zaman? Öyle istiyorsa da öyle desin zaten. Konu hamilelik ile bitmiyor ki ohooo...

Diger yorumlarimda konu sahibinin eşinin kafa yapisina degindim zaten okumadan son sayfadan yorum yapmasaydik iyiydi.

Calişmak kendini hirpalamaktir da demedim. Alinti yaptigim uye nasil "perişan" oldugunu kendisi yazmiş ve ben "O ÜYEYİ" alintilayarak yazdim. Ne benim yorumumu, ne alintiladigim uyeyi okumadan alinti yapiyorsunuz ki bir daha yazmayacagim zaten.

Siz veya baskalari perişan olmadan , perişan hissetmeden calisiyorsaniz ne guzel, bir sey dedigim yok. Hatta perişan olmayi kabul edene de bir sey diyemem ama "ben perisan oldum sen de ol" kismini elestirdim.

Bu kadar iyi geceler 👍😺

Back
X