• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim hiç yardımcı olmuyor, bu normal mi?

Eşimle ilk aylarda çok kavga etmisligimiz var ev işleriyle ilgili. Çünkü sürekli çamaşır yıkar, katlar, ütü yapardı. Ben de benim duzenimi bozuyor diye sinir olurdum benim işlerime karışma derdim (evet dünyanın en büyük aptallığı 😂) genel olarak her şeyi kendi usulümce yapmayı severim o konuda biraz takıntılıyım. Bu süreçte kimsenin düzeni bozulmasın diye görev dağılımı yaptık. Mutfak bende mesela, çamaşır ve ütü işleri eşimde, çünkü nefret ederim çamaşırdan

Hiç mi tanımadan evleniyorsunuz anlamadım ki. Hayret ediyorum böyle konulara. İlla aynı evde yaşamanız şart değil ki temizlikle ilgisini anlamanız için. Örnek vereyim eşimi arardım geç dönerdi bulaşık yıkıyordum telefon salonda kaldı duymamışım derdi. Bir arkadaşımıza gittik 3 çift halinde akşam oturmasına eşimin bir arkadaşı baktım çay bardağı boşalınca sevgilisine kaş göz yapıyor doldur diye. İçtiği sigaranın külünü dökmekten aciz adamı nasıl anlamadınız? Bu işler önceden konuşulur, gözlem yapılır.

Hayır sizin de daha 40 gündür ev işi nedir öğrenmiş olmanızda garip. İkinizin ailesi de hatalı davranmış. Evli bekar kadın erkek çalışan çalışmayan farketmeksizin bir insan kendi yaşadığı yeri temizlemek, kendine yetecek kadar da yemek yapabilmek zorunda.

Eşinizde anlayacak yola gelecek bir karakter yok belli ki ya kabullenip bir ömür tek başınıza ev işi yapacaksınız ya yol yakınken ayrılacaksınız ya kendi eşinizi görüp onunkileri bırakacaksınız ki bu da evin batması demek zaten

Nasıl alıştırmayabilirim ki? Yapmıyor hiçbir şey bin kere söylememe rağmen yapmıyor :KK43: ağlıyorum zırlıyorum sinirleniyorum yine de yapmıyor. Sen de yapma diyor. Çok afedersiniz ona kalsa b..un içinde yaşamamızda hiçbir sıkıntı yok:KK43:
Tamam işte, sizde yapmayın. Yapılmadığında görsün birde.
Eve yardımcı alırsınız haftada bir. Yemekleri de dışarıdan söylersiniz. Oh misss

Yok canım böyle değil,bu hizmetçilik. Biz bu işleri yapması için yardım almayı tercih ediyoruz başkasından. Ben bulaşıkları makinaya koyuyorsam eşimde çay demliyor mesela. Yardımlaşma önemli.

Bu arada ben de hayret ediyorum böyle konulara, çoğu insanın evlenmiş olmak için evlendiğini düşünüyorum. Karşıdaki insanı bilirsin az çok, merhametli şefkatli biriyse zaten senin bütün gün hem işte hem evde yorulmana vicdanı elvermez. Demek ki öküzlüğünü bile bile evleniyorsunuz. Adam zaten balayında yabancı kızlara bakıp işini görmüş yine de bir özür bile dilememiş. Konu sahibini sallamadığı çok açık bence. Adam kendi hayatını yaşıyor.

Direkt o işler onun da sorumluluğu, yardımcı olmak yan rol. Onun da sizin gibi sorumluluğu var o da planlamalı yapmalı. Sizin yerinizde olsam bir süre hiçbir işe elimi sürmezdim. Sadece kendime yemek hazırlar sadece kendi kıyafetlerimi yıkardım.

gerçek hayata hoşgeldin....çoğu evlilik böyle zaten
Ev hanımıysanız erkeğin dışarıda kadının da evde çalışması normal ama ikiniz de işte çalışıp bi de üstüne sadece siz ev işi yapıyosanız üzgünüm ama eşiniz sizi cennet mahallesindeki otomatik gelin olarak kullanıyor.

Aynı evde yaşamaya gerek yok bence bazı şeyleri anlamak için.
Ben ailesini yanındayken olan konuşmalarından, tanışma sürecinde ailesini evine gittiğimizde ne yapıp yapmadığından anlamıştım ev işleri ile ilişkisini. Benim sevdiğim bir tatlıyı Kendi yapmıştı şıklık olsun diye ,pej güzel olmamıştı ama uğraşmıştı yani. 😬
Az çok anlaşılır diye düşünüyorum görmek isteyen için.
Ayrıca ilk haftadan baska arayışlara giren eş size değer vermiyordur. O yüzden işten gelince ev işleri ile uğraşmanız yorulmanız umurunda olmuyor. Sevse değer verse, siz ev içinde işlerle boğuşurken kayıtsız kalmaz, kalamaz.

Çok şanslısınız :KK43:
Şansla alakası yok ki, insan belli ediyor kendini. Mesela geleneksel rollere sığınan, ataerkil adamlar çok çok salatayı sofraya getirip yardım ettim sanırlar. Çünkü onlara göre iş kadına yakışır. Ayrıca bu adam siz ziyarete gittiginizde anasının evinde hiç çay bile tazelemiyorsa , oturan boğa gibi oturuyorsa, biten bir şey görünce mutfağa gidip doldurmuyorsa, yemekten sonra sofrayı toplamadan tv karşısında gidiyorsa meyve falan soymuyorsa evde de aynısı olacaktır. Annesine sohbette 'yatagini toplar mi' diye sorunca kadını bir gulme tuttuysa, adam gömleğini utulemekten acizse , ev alınca temizleme zamanı 'annemi çağır' diyorsa aynı evde yaşamaya gerek yok adamın .
Yoldaki işaretler gayet net aslında. Ama bizim ülkede benim anlamadığım bir şekilde erkek kaçıyor gibi davranıyor kadınlar. Sorgulamadan etmeden kendine yüzükle gelen ilk erkekle evleniyorlar. Hiç düşünmüyorlar bile bunları.
Cevap vereyim hayır tabii ki tüm erkekler böyle değil .benim babam 62 yaşında, beden gerektiren,tatili az - yorucu bir işte çalışıyor. Annem ev hanımı. Evde iki tane kız var (artık bire düştü) ama pazarları ve bayram sabahları kahvaltıyı babam hazırlar, hem de yalapsap değil,iyi yaptığı bir yemek var, çayı koyar onu yapar bizi ekmek almaya uyandır. Makinanın bitiş sesini duyduysa boşaltır sepete teker teker asar, balkonda çamaşırlar kuruduysa alır sepete koyar utulencek çamaşırların tıkıldığı dolaba birakir. Perdeleri asar, eskiden çocukları uyutma görevi onundu, ne bileyim alışverişi yapar,aldığı meyveleri yıkar, misafir geldiyse çayları tazeler, sofrayı toplamaya yardım eder...bunlar için de teşekkür beklemez çünkü o da evin bir bireyi. Tam tersi hep ev kadınlarının işinin zorluğundan bahseder, "benim eşim calismiyor" diyen erkekleri bozmuşluğu çok var.
Ablam da çalışmıyor, onun eşi de babamın aynısı. Ben ne zaman gitsem biz köşede kutu oyunu oynarız eniştem bana ıhlamur kurabiye falan yapar getirir.
Neredeyse tüm Arkadaşlarım evli,onlara bakıyorum. İs yapmayan kocaların hepsi ozunde zaten ne idugu belli adamlar. Hele bir arkadaşım evine de gitmisti, kızın misafir olacağını bildiği halde isedikten sonra sifona basmayan adamla evlendi. Şimdi pis diye üzülüyor . Yani ne olacaktı? Biraz da yoldaki isaretlere bakmak, sana uymuyorsa yüzüğü taktık ama olsun diye yollari ayırmak lazım

Heh böyle avutun kendinizi bu adamlara katlanabilmek için ve yeni evlilere de aşılayın ki yalnız kalmayın. Çok güzel...

doğru olduğunu söylemedim ki....çoğu evlilik böyle maalesef dedim....
adamın karakterinde yoksa düzen , titizlik naparsanız boş...ben çok uğraştım olmuyor çünkü senin rahatsız olduğun yerler, şeyler onu rahatsız etmiyor

40 günlük evliyiz. Önceki konumu hatırlarsınız belki balayının birinci gününde eşimin instagramdan kızlara bakıp bir şeyler yaptığını yakalamıştım. Neyse bu konunun üzerinden çok sular aktı bir şekilde hallettik ama şuanki konu da baya canımı sıkıyor.
İkimiz de çalışan insanlarınız. İkimiz de aynı işi yapıyoruz ama benim çalıştığım yer daha yoğun ben daha çok yoruluyorum diyebilirim. Eve geliyorum yemek yapıyorum çamaşır yıkıyorum evi süpürüyorum siliyorum yemek yiyoruz üzerine bir de bulaşıkları yıkıyorum. Bu işleri yaparken eşim hiçbir şekilde yardımcı olmuyor. Bir işin ucundan tutsa benim yükümü azaltsa ne olur ki? Sizin eşleriniz de böyle mi evlilik böyle bir şey mi? Yorumlarınızı bekliyorum:KK43:
Sen bu adamın eşyalarını topla, götür anasının evinin kapısına bırak eşyalarıyla beraber. Koca olmaz bu adamdan. Tanımadan mı evlendin nikahta mı tanıştın naptın?

40 günlük evliyiz. Önceki konumu hatırlarsınız belki balayının birinci gününde eşimin instagramdan kızlara bakıp bir şeyler yaptığını yakalamıştım. Neyse bu konunun üzerinden çok sular aktı bir şekilde hallettik ama şuanki konu da baya canımı sıkıyor.
İkimiz de çalışan insanlarınız. İkimiz de aynı işi yapıyoruz ama benim çalıştığım yer daha yoğun ben daha çok yoruluyorum diyebilirim. Eve geliyorum yemek yapıyorum çamaşır yıkıyorum evi süpürüyorum siliyorum yemek yiyoruz üzerine bir de bulaşıkları yıkıyorum. Bu işleri yaparken eşim hiçbir şekilde yardımcı olmuyor. Bir işin ucundan tutsa benim yükümü azaltsa ne olur ki? Sizin eşleriniz de böyle mi evlilik böyle bir şey mi? Yorumlarınızı bekliyorum:KK43:
Benim eşim böyle değil. Çok şükür. Ama bunları evlenmeden önce konuşmanız gerekirdi. Şimdi de iş bölümü yapmaya çalışın. Zamanla yapmaya başlar belki. Eşiniz evlenmeden önce bekar evinde kalıyorsa bunu hatırlatın. O zaman yapabildiğin gibi şimdi de ev işlerini bölüşebiliriz diye. Ha annesinin evinde kaldıysa yontması uzun sürer.

doğru olduğunu söylemedim ki....çoğu evlilik böyle maalesef dedim....
adamın karakterinde yoksa düzen , titizlik naparsanız boş...ben çok uğraştım olmuyor çünkü senin rahatsız olduğun yerler, şeyler onu rahatsız etmiyor
Çoğu evlilik böyle değil artık. Eskiden böyle olan evlilikler bile evrildi, erkekler artık ev işlerinin sadece kadına ait olmadığının farkına vardılar. Hala ataerkil kafada kalan erkekleri çoğu aklı başında kadın tercih etmiyor zaten.

canım tabii ki evlilik böyle bi şey değil. Bende eşimle aynı sektördeyim farklı şirketlerde çalışıyoruz, ben bir yapıyosam o iki yapar. Sana elbette yardım edicek Allah bilir maaşını da elinden alıyodur. Baktın yapmıyor sende her şeyi yapmayıver, hafta da bir evi süpür kıyafetleri iyice biriktir öyle yıka her şeyi yapmak zorunda değilsin mükellef sofra hazırlama bi çeşit yap.

Back
X