Çok şanslısınız
Şansla alakası yok ki, insan belli ediyor kendini. Mesela geleneksel rollere sığınan, ataerkil adamlar çok çok salatayı sofraya getirip yardım ettim sanırlar. Çünkü onlara göre iş kadına yakışır. Ayrıca bu adam siz ziyarete gittiginizde anasının evinde hiç çay bile tazelemiyorsa , oturan boğa gibi oturuyorsa, biten bir şey görünce mutfağa gidip doldurmuyorsa, yemekten sonra sofrayı toplamadan tv karşısında gidiyorsa meyve falan soymuyorsa evde de aynısı olacaktır. Annesine sohbette 'yatagini toplar mi' diye sorunca kadını bir gulme tuttuysa, adam gömleğini utulemekten acizse , ev alınca temizleme zamanı 'annemi çağır' diyorsa aynı evde yaşamaya gerek yok adamın .
Yoldaki işaretler gayet net aslında. Ama bizim ülkede benim anlamadığım bir şekilde erkek kaçıyor gibi davranıyor kadınlar. Sorgulamadan etmeden kendine yüzükle gelen ilk erkekle evleniyorlar. Hiç düşünmüyorlar bile bunları.
Cevap vereyim hayır tabii ki tüm erkekler böyle değil .benim babam 62 yaşında, beden gerektiren,tatili az - yorucu bir işte çalışıyor. Annem ev hanımı. Evde iki tane kız var (artık bire düştü) ama pazarları ve bayram sabahları kahvaltıyı babam hazırlar, hem de yalapsap değil,iyi yaptığı bir yemek var, çayı koyar onu yapar bizi ekmek almaya uyandır. Makinanın bitiş sesini duyduysa boşaltır sepete teker teker asar, balkonda çamaşırlar kuruduysa alır sepete koyar utulencek çamaşırların tıkıldığı dolaba birakir. Perdeleri asar, eskiden çocukları uyutma görevi onundu, ne bileyim alışverişi yapar,aldığı meyveleri yıkar, misafir geldiyse çayları tazeler, sofrayı toplamaya yardım eder...bunlar için de teşekkür beklemez çünkü o da evin bir bireyi. Tam tersi hep ev kadınlarının işinin zorluğundan bahseder, "benim eşim calismiyor" diyen erkekleri bozmuşluğu çok var.
Ablam da çalışmıyor, onun eşi de babamın aynısı. Ben ne zaman gitsem biz köşede kutu oyunu oynarız eniştem bana ıhlamur kurabiye falan yapar getirir.
Neredeyse tüm Arkadaşlarım evli,onlara bakıyorum. İs yapmayan kocaların hepsi ozunde zaten ne idugu belli adamlar. Hele bir arkadaşım evine de gitmisti, kızın misafir olacağını bildiği halde isedikten sonra sifona basmayan adamla evlendi. Şimdi pis diye üzülüyor . Yani ne olacaktı? Biraz da yoldaki isaretlere bakmak, sana uymuyorsa yüzüğü taktık ama olsun diye yollari ayırmak lazım