• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim hiç yardımcı olmuyor, bu normal mi?

Cocuk yapin duzelir, duzelmezse bir tane daha yapin, baktiniz olmuyor oyle bosanin.
Hem ne yapmış ki adam? Alt tarafi balayinin ilk gunu sizi aldatmis, ve kole gibi davranıp tum isleri size yikmis, bosan diyenleri dinlemeyin lutfen. Hepsi kiskanc.
Bi yere kadar şok ifadesiyle okudum, kalbime inecekti abu 🫣🫣

Nasıl alıştırmayabilirim ki? Yapmıyor hiçbir şey bin kere söylememe rağmen yapmıyor :KK43: ağlıyorum zırlıyorum sinirleniyorum yine de yapmıyor. Sen de yapma diyor. Çok afedersiniz ona kalsa b..un içinde yaşamamızda hiçbir sıkıntı yok:KK43:
Nasıl söylüyorsunuz ama orası çok önemli. İşler bittiğinde soyut şekilde “hiç yardımcı olmuyorsun, bazı işleri de sen yap” tarzı mı konuşuyorsunuz?

Ben evli değilim ama 7 yıllık bir ilişkim var. Birlikte de yaşadık. Şu an farklı şehirlerde olduğumuz için hafta sonları görüşüyoruz. Erkek arkadaşım benim boş günümde geliyordu, geldiğinde yemek hazır oluyor birlikte kaldırıyoruz sofrayı. Sonrasında yapılacak işler olduğunda da mesela “bebeğim yıkanmış çamaşırlar asılacak, makineden de bulaşıklar alınıp dizilecek hangisini yapmak istersin, ben de diğerini yapayım” diyorum. Onun seçeneği ev işi yapmakla yapmamak ya da bana yardım etmekle etmemek arasında olmuyor; yapılması gereken iki ev işi arasında oluyor.

Eşimin ailesi tam paşa yetiştirdik kıvamında insanlar hala 30 yaşındaki adamın önüne su koyar su kaldırır benim kv. Bizim evde ise böyle bir durum yok,olamaz. Ben pişiririm o kaldırır ben makineyi çalıştırırım kim denk gelirse o boşaltır çamaşır da asar süpürge de tutar bir tek yemek işine karışmaz o da benim içime sinmediğinden. Yapmıyorsa siz de yapmayın kaldırmıyorsa kaldırmayın çamaşır da yıkamayın evi gerekirse b*k götürsün. Daha çok yeni evlisiniz baştan nasıl olursa o düzen öyle gider geri adım atmayın dişinizi gösterin.

doğru olduğunu söylemedim ki....çoğu evlilik böyle maalesef dedim....
adamın karakterinde yoksa düzen , titizlik naparsanız boş...ben çok uğraştım olmuyor çünkü senin rahatsız olduğun yerler, şeyler onu rahatsız etmiyor
Malesef ki katılıyorum..misal ben ne yaptıysam olmadı..gün geliyor don bulamıyor gün geliyor atlet çorap...umrum değil işin garibi onun da umru degil...
Ben yontamadim sen daha yolun çok basindasin konu sahibi...bebek olmadan bu işe el koy sonra çok üzülürsün

yeni evli bir erkek üstelikte balayında niçin başka kızlara bakıp bir şeyler yapar :KK57:
ikiniz de aynı işi yapıyorsunuz, birlikte evden çıkıp birlikte giriyorsunuz, eşinizde elini taşın altına sokması lazım,
Kazancınıza dokundurtmayın o zaman, madem siz evim tüm işini yapıyorsunuz, o da bir zahmet evi geçindirsin

bastan sizin hataniz, ama abaktiniz o yapmiyo siz soyleyin sakayla karisik hadi tabaklari getirsene vs diye. Kimse kimsenin hizmetcisi degil sonucta bunun birtek calisip calismamakla alakasi yok. bir an acaba benim esim mi acti bu konuyu diye dusundum benimi sikayet ediyo diye :)

bir de her gün evi süpürüp siliyor musunuz?
her gün çamaşır mı yıkıyorsunuz?
hayır iki yetişkin kişisiniz ev pek kirlenmez, sabah gidip akşam geliyormuşsunuz zaten,
iki kişinin çamaşırı da o kadar çıkmaz

Siz de yapmayın. Evi b.k götürsün. Temiz tek donu kalmasın. Misafir gelsin yüzler bi düşsün. Şimdi gtünü toplayan varken tabi sen de yapma der.
Bu hiç iş yapmayan erkekler neden sanki elfler periler sihirle iş yapıyormuş gibi davranıyor ya 😂😂 sinir oluyorum. Kesinlikle konu sahibi yapmadığında evin ne hale geleceğini görmeli.

Taa üniversiteye başlarken demiştim ben ailesinden ayrı yerde okumuş, mümkünse tek evde yaşamış biriyle olucam yoksa anlamaz ev işlerinin sihirle kendiliğinden olmadığını diye.

Nasıl alıştırmayabilirim ki? Yapmıyor hiçbir şey bin kere söylememe rağmen yapmıyor :KK43: ağlıyorum zırlıyorum sinirleniyorum yine de yapmıyor. Sen de yapma diyor. Çok afedersiniz ona kalsa b..un içinde yaşamamızda hiçbir sıkıntı yok:KK43:
Madem ikinizde çalışan insanlarsınız, eşiniz size ev işi yapma diyor yapmayın, haftada 1 evi temizlemek için yardımcı ayarlayın, hiç yemek yapasım yok dışarıdan söyle hayatım deyin yemek de dışarıdan gelsin, bulaşıklar zaten makinede yıkanıyordur atın makine yıkasın, çamaşırları da kendinizinkileri yıkayın onunkileri bırakın, temiz kıyafet aradığında hayatım yapma demiştin ya deyin.

Sigarasının külleri mi döküldü basın geçin, biraz rahat olun, siz ağlayıp sinirlenirken adam gayet rahat, böyle yaparak sadece kendinizi üzüp yıpratıyorsunuz ne gerek var🤷‍♀️

İşten gelince eşiniz ne yapıyor? Muhtemelen elinde telefonla koltuğa atıyor kendini, siz de aynısını yapın, o yorulmuşum dedikçe offff sorma ben de çok yorulmuşum deyin, acıktım dediğinde ayyy ben de çok acıkmışım ne ısmarlıyorsun deyin, canım şunu çekti mi dedi ah keşke bir yapan olsaydı da yeseydik cevabını verin.

Kadınlar biraz rahat olmalı, ev işlerine el atmayan biriyle evliyseler evin ortasından toz bulutu geçse umursamamalılar, adamın kirli çorabı yerlerde mi geziyor kenara ittirip yürümeye devam edeceksiniz.

Bana kalsa her işi karısından bekleyip suya sabuna dokunmayan adamların evinin kapı girişine burası ana kucağı değil, hayat müşterek yazarım.

40 gün oldu nasıl boşanayım
40 yıl sonra boşanmalısın sen de haklısın.
Kocan eli şeyinde instagramdan kız kovalasın sen bana neden yardım etmiyor diye dellen dur.
N'apsın afdamceyiz.
Emanuel yapmaktan yoruluyordur.
O da haklı

Bu hiç iş yapmayan erkekler neden sanki elfler periler sihirle iş yapıyormuş gibi davranıyor ya 😂😂 sinir oluyorum. Kesinlikle konu sahibi yapmadığında evin ne hale geleceğini görmeli.

Taa üniversiteye başlarken demiştim ben ailesinden ayrı yerde okumuş, mümkünse tek evde yaşamış biriyle olucam yoksa anlamaz ev işlerinin sihirle kendiliğinden olmadığını diye.

Ben uzun sureli yalniz yaşamamistim ve ailemin evinde de yemek yapmisligim yoktu, odam disinda etrafi toplamişliğim yoktu ve cidden kendiliğinden temiz kalmiyormuş hiç bir yer evlenince farketmiştim. 😂😂😂 Tabi sihirle olmuyor ama kendisi yapmadan anlamiyor insan. 👍

Çalışıyoruz eşim benden geç geliyor. O gelene kadar hiçbir şey yapmıyorum. Çocuğumla vakit geçiriyorum. Gelince beraber hızlıca pratik bir şeyler hazırlıyoruz. Sonra eşim çocuğu yıkıyor ben mutfağı topluyorum. Ben çocuğu uyuturken eşim çay meyve kuruyemiş netflix hazır edip beni bekliyor. Standart bir akşam bu şekilde. Daha çocuksuz hayatta bu haldeyseniz. Sakın hamile kalmayın sorunu çözmeden.

Siz de yapmayın. Evi b.k götürsün. Temiz tek donu kalmasın. Misafir gelsin yüzler bi düşsün. Şimdi gtünü toplayan varken tabi sen de yapma der.
İlk evlendiğimizde 1-2 hafta sonra falan eşim bana iç çamaşırım kalmamış yıkar mısın demişti. Cevabını aldı. Hala yüzüne vururum bunu. Şimdi tıpış tıpış kendi yıkar bir şeye ihtiyaç duydu mu

Ben uzun sureli yalniz yaşamamistim ve ailemin evinde de yemek yapmisligim yoktu, odam disinda etrafi toplamişliğim yoktu ve cidden kendiliğinden temiz kalmiyormuş hiç bir yer evlenince farketmiştim. 😂😂😂 Tabi sihirle olmuyor ama kendisi yapmadan anlamiyor insan. 👍
Ailemin evinde ben de pek iş yapmazdım. Annemin çok uğraştığını görürdüm ama 😅. Annem hiç yardım istemezdi, ev hanımıydı, ben de sofrayı kurmaya kaldırmaya, bulaşıklara yardım ederdim tatillerde. Ama bir evi çekip çevirmek için ne kadar çok çaba gerektiğini en iyi üniversitede tek başıma eve çıktığımda gördüm. Öncesinde tam oturmamış kafamda 😂.

Annesine şikayet eder “kalbimkırık evde hiç bir iş yapmıyor, geçen temiz don bulamadım totoma giyecek. Ah anam canım anam kimse bana senin gibi bakamıyor” diye.
Gelsin anası baksın o zaman, eşşek kadar herifler hiç utanmıyorlar da kimse senin gadar bakamiyööör canım anam diye ağlamaya. Bunları koca diye koynuna alanda asıl suç .

40 günlük evliyiz. Önceki konumu hatırlarsınız belki balayının birinci gününde eşimin instagramdan kızlara bakıp bir şeyler yaptığını yakalamıştım. Neyse bu konunun üzerinden çok sular aktı bir şekilde hallettik ama şuanki konu da baya canımı sıkıyor.
İkimiz de çalışan insanlarınız. İkimiz de aynı işi yapıyoruz ama benim çalıştığım yer daha yoğun ben daha çok yoruluyorum diyebilirim. Eve geliyorum yemek yapıyorum çamaşır yıkıyorum evi süpürüyorum siliyorum yemek yiyoruz üzerine bir de bulaşıkları yıkıyorum. Bu işleri yaparken eşim hiçbir şekilde yardımcı olmuyor. Bir işin ucundan tutsa benim yükümü azaltsa ne olur ki? Sizin eşleriniz de böyle mi evlilik böyle bir şey mi? Yorumlarınızı bekliyorum:KK43:
bacim ogretilmis cinsini alamadiysan sen ogreteceksin, ama aglayarak degil. is vereceksin. begenmiyorsa disari isi ver, alisveris yapsin, cop atsin. ya da basta beraber yap, gel camasir asalim de, sonra isi ona kitle yavas yavas :)

Gelsin anası baksın o zaman, eşşek kadar herifler hiç utanmıyorlar da kimse senin gadar bakamiyööör canım anam diye ağlamaya. Bunları koca diye koynuna alanda asıl suç .
Bunları koca diye koynuna alanlar kendini avutuyor işte çoğu böyle diye.

gerçek hayata hoşgeldin....çoğu evlilik böyle zaten

Hayır değil.
Abartmadan söylüyorum etrafımdaki hiçbir evlilik böyle değil. 35 senelik anam babam, rahmetli babannem dedem dahi böyle değil. Normalleştirmeyelim..

Back
X