• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim hiç yardımcı olmuyor, bu normal mi?

Nasıl alıştırmayabilirim ki? Yapmıyor hiçbir şey bin kere söylememe rağmen yapmıyor :KK43: ağlıyorum zırlıyorum sinirleniyorum yine de yapmıyor. Sen de yapma diyor. Çok afedersiniz ona kalsa b..un içinde yaşamamızda hiçbir sıkıntı yok:KK43:
Sizde yapmayın o zaman o eve geldiğinde ne yapıyorsa onu yapın. Otur koltuğa yemek yemeyecek miyiz derse eve gelince iş yapma dedin yapmıyorum dersin birlikte yapalım teklifi sunun yapmazsa sende yapma birkaç gün aç kalın bir şey olmaz. Sonra çamaşır yıkama, bir süre sonra kıyafetsiz kalınca yapma dedin yapmadım dersin. Ama bir bardak bile kaldırma sabret. İsyan ederse ya bana yardım edersin yada sen ev işi yap ben sana bakarım dersin yada b*k içinde yaşarız seçim senin deyin. Ama bu kararlılığınızı birkaç gün sürdürmeniz lazım. Arkasını toplayacak anasıda yok zaten evde bir süre sonra yola gelir. Ben biraz inatçıyım sanırım aynı performansı senden de bekliyorum :KK70:

Normal değil.
Hele bir de çocuk olursa aman aman..
Evde hizmetçi gibi herşeyi yapıyorsunuz nasıl normal olabilir.
O zaman kendinize kadar yemek yapın, camasirinizi yıkayın, bırak yapma diyormuş ya.
Yapmayın bakalım sizde ne olacak.
Annesine şikayet eder “kalbimkırık evde hiç bir iş yapmıyor, geçen temiz don bulamadım totoma giyecek. Ah anam canım anam kimse bana senin gibi bakamıyor” diye.

40 günlük evliyiz. Önceki konumu hatırlarsınız belki balayının birinci gününde eşimin instagramdan kızlara bakıp bir şeyler yaptığını yakalamıştım. Neyse bu konunun üzerinden çok sular aktı bir şekilde hallettik ama şuanki konu da baya canımı sıkıyor.
İkimiz de çalışan insanlarınız. İkimiz de aynı işi yapıyoruz ama benim çalıştığım yer daha yoğun ben daha çok yoruluyorum diyebilirim. Eve geliyorum yemek yapıyorum çamaşır yıkıyorum evi süpürüyorum siliyorum yemek yiyoruz üzerine bir de bulaşıkları yıkıyorum. Bu işleri yaparken eşim hiçbir şekilde yardımcı olmuyor. Bir işin ucundan tutsa benim yükümü azaltsa ne olur ki? Sizin eşleriniz de böyle mi evlilik böyle bir şey mi? Yorumlarınızı bekliyorum:KK43:
bir dk bir dk ... daha 40 günlük evlisiniz instagramdan eşiniz balayının 1. gününde kızlara bakıp birşey yaparken yakaladınız ama üstünden çok su aktı öyle mi ? o sular nereye aktı ? 1 ayda gerçekten bu sorunu çözebildiyseniz bence siz her sorunu çözebilirsiniz

Önceden belli etmedi demişsiniz ama illa ki belli ediyor kendini böyle erkekler.Yemek yapmaktan anlamaz temizlik yapmayı sevmez bunları laf arasında öğrenebilirsiniz.Kimisini annesi çok şımartıyor mesela herşeyi ayaklarına seriyor böyle bi aile yapısı varsa zaten anlatmasına bile gerek kalmadan anlardınız.Bu şekilde iş yapmaktan aciz bi erkeğin ben kendini pazarlama uğruna övdüğüne inanmadım açıkçası

Tatlı tatlı konuşarak eşinin eline iş ver. Sen atıyorum süpürüyorsan o arkandan silsin makineye çamaşır atıyorsan ver eşine hayatım bunları asar mısın bende yemeğe girişeyim gibi bunu zamanla da bu sekildede alıştır yapsın. Şartlar eşit ev hanımı değilsin ayrıca ev hanımlarına da eşler yardım etmeli hayat müşterek

40 günlük evliyiz. Önceki konumu hatırlarsınız belki balayının birinci gününde eşimin instagramdan kızlara bakıp bir şeyler yaptığını yakalamıştım. Neyse bu konunun üzerinden çok sular aktı bir şekilde hallettik ama şuanki konu da baya canımı sıkıyor.
İkimiz de çalışan insanlarınız. İkimiz de aynı işi yapıyoruz ama benim çalıştığım yer daha yoğun ben daha çok yoruluyorum diyebilirim. Eve geliyorum yemek yapıyorum çamaşır yıkıyorum evi süpürüyorum siliyorum yemek yiyoruz üzerine bir de bulaşıkları yıkıyorum. Bu işleri yaparken eşim hiçbir şekilde yardımcı olmuyor. Bir işin ucundan tutsa benim yükümü azaltsa ne olur ki? Sizin eşleriniz de böyle mi evlilik böyle bir şey mi? Yorumlarınızı bekliyorum:KK43:
Siz gelişimini tamamlayamamış bir tür almışsınız. Bir konuşmayı deneyin kendini güncelleyebilir düşük bir ihtimal de olsa.

Eşiniz gerçekten şükür sebebiymiş 😬 ben de eşime kızarım bugüne kadar birşeyler öğrenmeliydin ev işlerine dair diye. Ama sağ olsun öğrenmeye ve yapmaya çok hevesli, benden 2 kat fazla çalışıyor saat olarak ama yine de birşeylerin ucundan tutuyor.

Sizin eş dediğiniz adamla ömür geçer mi yahu! Ya akıllanacak işlere dahil olacak ya da siz bu adamdan kurtulacaksınız. Baktınız ikisi de olmuyor, bari işten ayrılıp çalışmayı bırakın.

Bir de bu iş yapmayan erkeklerin başka bir versiyonu var: ben çocukken çok hevesliyim ev işi yemek vs yapmaya ama annemler bırakmadı.. 😂 e o zaman şimdi yap? Ne tutuyor seni

Normal değil... Ben ev hanımıyım çocuklar,ev ile ilgili her türlü iş,yemek vs hepsinde de destek olur eşim. Haa bir çocuğum olsaydı ve eşimin iş yükü ciddi anlamda ağır olsaydı destek beklemeyebilirdim ne de olsa evdeyim diye. Siz birde çalışıyorsunuz. Eve gelip işleri ortaklaşa yapıp,beraber dinlenmeniz gerekir. Daha cok yeni evlisiniz güzellikle konuşarak iş bölümü yapın. Dipnot: eşime sorsam ev işleri kimin sorumluluğu diye net senin der tipik erkek ama bir çok işe yardımcı olduğu için bu söylemine çok takılmıyorum :olamaz:

eşin neden sana yardımcı olsun o ev o işler bir tek senin sorumluluğunda değil ki yardım talep ediyor bekliyorsun. eğer bu kocamsı şey iş yaparken ben irkekim iş yapmam diyecek kadar ataerkil olup paranı yerken de yine aynı ADAMLIKLA hoppp noluyor ben erkeğim bütün geçim bütün sorumluluk bende ben KADIN parası yemem kadın işi de yapmam diyorsa ona birşey demem ama paranı çatır çatır yiyorsa işi de paşa paşa yapacak. Ama o işin adı yardım değil sorumluluk ve o evde yaşayan herkesın aynı olmalı. koca koca kadınlar kölelik yapıyor irkekler de adam olamadan göbek kaşıya kaşıya tv izliyor oldu başka....

Nasıl alıştırmayabilirim ki? Yapmıyor hiçbir şey bin kere söylememe rağmen yapmıyor :KK43: ağlıyorum zırlıyorum sinirleniyorum yine de yapmıyor. Sen de yapma diyor. Çok afedersiniz ona kalsa b..un içinde yaşamamızda hiçbir sıkıntı yok:KK43:
Ben bu odayı süpürürken sen de vileda yap bitince dizi açalım diyebilirsiniz. Ben soğanı kavururken sen salatayı yap vs. İşe yaramıyorsa yemek mi yapılacak. Geçin yanına siz de oturun. Çok yoruldum sen de kalkmayınca ben de yapmadım deyin. Her evlilik böyle değil. Eskidenmiş o adamın çok yoruldum diye eve gelince serilmesi. Biz de yoruluyoruz.

Bir süre evde birşey yapma. Ben olsam eve gelmeden karnımı doyururum, sadece kendi eşyalarımı yıkarım, eşim sorarsa da makinaya anca bunlar sığdı derim. Temizliği de ütüyü de haftada bir gün yapar. Geri kalan zamanımda da sanki hiçbir şey yokmuş gibi eşimle zaman geçiririm.

İşler yapılmayınca ne olacak, bir tepkisini ölçmek lazım, ama çaktırmadan, tatlı dille, sinsi sinsi. Kavga ile dövüşle , konuşarak bu iş çözülmez.

Bende arada kayınvalidemi bol bol anarım ama susup işide yapmam yaparım yaptırırım aileleri alıştırıyor malesef. :/

Yapmayın. Çok yorgunum deyip uzanın, iş yapılmazsa yapılmasın kalsın. Muhtemelen yorgunum deyip yine de temizliğe yemeğe girişiyorsunuz, salın biraz yorgunsanız dinlenin.

Tabi ki normal değil. Eşime anası hiçbir şey yaptırmamış, suyunu bile ayağına getirmiş ama eşim evde her işe yardım ediyor. Yetmiyor Bi yere misafirliğe gitsek Bi kaç gün kalsak o evi bile süpürüp temizlemeden çıkmaz biz kirlettik diye. Evlilik hayatına alışması zamaan alabilir ama sizin Sürekli bu konuda onu yönlendirmeniz lazımki yardım etmeye alışsın. Ben masayı kurarken sen çamaşırları toplar mısın gibi. Baştan nasıl alışırsa öyle gider.

Balayınızda ki konuda öyle basit bir şey değil ya ben ona takıldım benim hiç aklımdan çıkmazdı Allah düşmanıma vermesin çok üzücü 😓

Cingar çıkar ailenin evine git bağır çağır sadece kendine yemek yap sadece kendi temizliğini yap. Şu an o seni manipüle ediyor müsade etme buna ikiniz de çalışan insanlarsiniz. Daha bunun cocuk bakımı var ohooo hep böyle yapacaksa çekilmez. Sakin sakin sakinnnn alistirma.

bir dk bir dk ... daha 40 günlük evlisiniz instagramdan eşiniz balayının 1. gününde kızlara bakıp birşey yaparken yakaladınız ama üstünden çok su aktı öyle mi ? o sular nereye aktı ? 1 ayda gerçekten bu sorunu çözebildiyseniz bence siz her sorunu çözebilirsiniz
Her sorunu çözersiniz değil her soruna susarsınız olacak onun dogrusu. Konu sahibi sadece dert döküyor burada. Yoksa sesini bile yükselttiği yok...

Cocuk yapin duzelir, duzelmezse bir tane daha yapin, baktiniz olmuyor oyle bosanin.
Hem ne yapmış ki adam? Alt tarafi balayinin ilk gunu sizi aldatmis, ve kole gibi davranıp tum isleri size yikmis, bosan diyenleri dinlemeyin lutfen. Hepsi kiskanc.

Evlilik böyle birşey değil zaten olsa ben dahil herkes ya boşanır ya hiç evlenmezdi :)

Alın karsiniza konuşun açık açık .İs bölümü planı yapın . Bir şekilde alışır herhalde çok da güzel öneriler gelmis ama ben şunu merak ettim . Eşiniz hiç yapma demiyor mu ? Bu nasıl insafsizlik böyle 😔

Back
X